הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שבוע אחרון סמולוב סקוואט

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
סיכום סמולוב ג'וניור לסקוואט.
בגלל הלו"ז שלא איפשר לבצע 4 אימונים בשבוע, החלטתי לבצע 4 אימונים ב9 ימים.
לקחתי אחוזים משיא סקוואט 235 ק"ג, למרות שאני מרגיש שאולי יכולתי יותר.
שבוע בהחלט קשוח, שילבתי דדליפט, מתח, פרס ובנץ' ממש בקטנה.

עשיתי 4×9, 5×7, 7×5, 10×3
הוספתי 5 ק"ג בשבוע הראשון, ו10 ק"ג בשבוע השני.
התחלתי עם האחוזים הרגילים של 70%,75%,80%,85%.

שבוע הבא בעז"ה אתחיל סמולוב לדדליפט עם השינויים הקטנים שלי.

אני מסופק אם לבדוק שיא שבוע הבא או לא, כרגע אני לא רואה טעם לבדוק.

מקווה שיותר אנשים ינסו את סמולוב או את הרעיון והעקרונות שהוא מייצג.

תשמע אלחנן יקירי, אתה באמת טיפוס שלא רואים הרבה
יש לך איזושהן מטרות ספציפית לסקוואט(לחזק אותו ממש לאזור המאתים חמישים,שישים, שבעים)?

• פותח/ת השרשור
תשמע אלחנן יקירי, אתה באמת טיפוס שלא רואים הרבה
יש לך איזושהן מטרות ספציפית לסקוואט(לחזק אותו ממש לאזור המאתים חמישים,שישים, שבעים)?
המטרה היא תמיד להתחזק.
התחלתי את הסמולוב עם סקוואט 235, ואני חושב שיכולתי במיוחד עם שרוולים לתת 240. זה ריאלי לצפות לקרוב ל250 עכשיו.

המטרה תמיד תהיה להתקדם, אז אנסה להתקדם הלאה למספרים כבדים יותר, הלוואי גם 300.

• פותח/ת השרשור
לא אמרת שלא קיבלת תועלת מהשרוולים?
לא קיבלתי משקל, קיבלתי קלילות בהרמה.
הרמתי אותו משקל אבל השרוולים נתנו לחץ שעזר לזה לזוז, ברמה שהרגשתי שאולי היה לי עוד 2.5 ק"ג איתם.

אם לא היה לי שרוולים, לא נראה לי שהייתי קונה.
מה זה???? אתה מטורף בחור!!!!

מה המשקל שלך אם מותר לי לשאול (בצירוף הגובה יהיה נחמד)
אני מתקרב ל95 ק"ג אני חושב, כמעט הזמן לחיטוב.
גובה 1.72
גיל 29
תעודת זהות 301234872
😆

בתור אחד שכמעט כל עבודת הרגליים שלו לא עוברת את ה-2 חזרות... אני אוכל סרטים על ה-7x5@80%!

אני לא בטוח שהייתי מחזיק מעמד בסט השני!

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שכמעט כל עבודת הרגליים שלו לא עוברת את ה-2 חזרות... אני אוכל סרטים על ה-7x5@80%!

אני לא בטוח שהייתי מחזיק מעמד בסט השני!
זה קשוח.
אחד הדברים המדהימים בתוכנית, זה שאיכשהו אתה מצליח משקלים שלא חשבת שתצליח.

202.5 לחמישיות לא היה בחלומות שלי, עשיתי 205 לחמישיה אחת פעם, ו192.5 לכמה חמישיות, אבל יש משהו בתכנון של סמולוב שעושה את זה.

הספציפיות, התדירות, שינויי הנפחים וקצב ההתקדמות עושה משהו אחר מתוכניות רבות אחרות.

• פותח/ת השרשור
פסיכי
סתם מתוך התעניינות למה לא לבשת חגורה בסטים של 9?
ב9 חזרות עניין הנשימה היה קשה, אז בלי חגורה היה יותר קל.

עכשיו שאני בסמולוב דדליפט, אני מבצע את ה9 חזרות עם חגורה, בו יותר קל לי לנשום בין חזרות.

ב9 חזרות עניין הנשימה היה קשה, אז בלי חגורה היה יותר קל.

עכשיו שאני בסמולוב דדליפט, אני מבצע את ה9 חזרות עם חגורה, בו יותר קל לי לנשום בין חזרות.
אני יכול להבין
הקטנתי את החור של החגורה בשבוע שעבר (אני עם קליפס) וסקוואט הפך להרבה יותר קשה מבחינת הנשימה, גם הדדליפט אבל פחות

ונשמע הגיוני שהחזרות גבוהות יהיה פחות צורך בכיווץ אבל זה יכול גם לגרום למוט לזוז לאט יותר בטח

בכל מקרה מגניב תודה על המענה

• פותח/ת השרשור
אני יכול להבין
הקטנתי את החור של החגורה בשבוע שעבר (אני עם קליפס) וסקוואט הפך להרבה יותר קשה מבחינת הנשימה, גם הדדליפט אבל פחות

ונשמע הגיוני שהחזרות גבוהות יהיה פחות צורך בכיווץ אבל זה יכול גם לגרום למוט לזוז לאט יותר בטח

בכל מקרה מגניב תודה על המענה
דווקא לא הרגשתי שהמוט זז לאט יותר, תמיד ה9 חזרות גם ככה האימון הכי קל של השבוע, אז נוחות עלה על הכול.
הייתי יכול טכנית עם חגורה, אבל הייתי צריך לנוח יותר בין חזרות, ואין סיבה.

ניסיתי לקבל השראה ולהחליף את עבודת הרגלים שלי בשלוש בשבועות של הבלוק הנוכחי בג'וניו לפרונט סקוואט.

הסיבה למה הנחתי שזה אפשרי ובו זמנית הסיבה למה בכלל רציתי לעשות את זה היא שבדרך כלל אני יכול לאמן רק באק סקוואט, והפרונט סקוואט שלי כבר עולה בפרופורציה אתו *כל עוד אני דואג לתרגל סינגלים*. (למשל: לטפס ל-90% בתחילת אימון, וזהו).

אבל בגלל שבחודשים האחרונים לא עשיתי את זה - הבאק סקוואט עלה, והפרונט סקוואט נשאר די תקוע. (הגב לא מחזיק, או אני חוטף סחרחורת בגלל ברייס רע).

זה אומר שהמקס של הפרונט סקוואט שלי הוא "נמוך" בהשוואה למה שהוא "אמור" להיות בהתחשב בבאק סקוואט, ולכן לא יהיו לי בעיות, והתרגול של 4 פעמים בשבוע ירים לי את הפרונט, ובבלוק הבא אני אחזור לעשות בשבילו מה שאני רגיל, ועובד לי.

היום הראשון היה מאתגר, בעיקר כי אני לא רגיל לטווח הזה.

ביום השני לא יכולתי להחזיק גב, והמשקל הזה היה ראוי ל-5 סטים של 3. (לא שבעה סטים של 5).
הסטים בוצעו, כי במשקלים האלה אני יכול להציל גם פרונט סקוואטס שקרסו לטכניקה משובשת, אבל זה היה תרגול של דפוסים רעים.

פה הפסקתי. :(

• פותח/ת השרשור
ניסיתי לקבל השראה ולהחליף את עבודת הרגלים שלי בשלוש בשבועות של הבלוק הנוכחי בג'וניו לפרונט סקוואט.

הסיבה למה הנחתי שזה אפשרי ובו זמנית הסיבה למה בכלל רציתי לעשות את זה היא שבדרך כלל אני יכול לאמן רק באק סקוואט, והפרונט סקוואט שלי כבר עולה בפרופורציה אתו *כל עוד אני דואג לתרגל סינגלים*. (למשל: לטפס ל-90% בתחילת אימון, וזהו).

אבל בגלל שבחודשים האחרונים לא עשיתי את זה - הבאק סקוואט עלה, והפרונט סקוואט נשאר די תקוע. (הגב לא מחזיק, או אני חוטף סחרחורת בגלל ברייס רע).

זה אומר שהמקס של הפרונט סקוואט שלי הוא "נמוך" בהשוואה למה שהוא "אמור" להיות בהתחשב בבאק סקוואט, ולכן לא יהיו לי בעיות, והתרגול של 4 פעמים בשבוע ירים לי את הפרונט, ובבלוק הבא אני אחזור לעשות בשבילו מה שאני רגיל, ועובד לי.

היום הראשון היה מאתגר, בעיקר כי אני לא רגיל לטווח הזה.

ביום השני לא יכולתי להחזיק גב, והמשקל הזה היה ראוי ל-5 סטים של 3. (לא שבעה סטים של 5).
הסטים בוצעו, כי במשקלים האלה אני יכול להציל גם פרונט סקוואטס שקרסו לטכניקה משובשת, אבל זה היה תרגול של דפוסים רעים.

פה הפסקתי. 😭
לדעתי בשביל להיכנס לסמולוב בצורה טובה יש כמה דברים שכדאי לדעת לפני.

האחוזים שתיקח יהיו רק מRM1 שנעשה בטכניקה מעולה. ואם יש ספיקות, תוריד 5,10 ק"ג מהמקסימום שלך לטובת טכניקה טובה.

אני בעצמי בסקוואט לקחתי מRM1 של 235, למרות שהרגשתי שיש לי יותר.

דבר נוסף, לא עושים שום דבר חוץ מהתרגיל של סמולוב, לא בייספס או גב, פשוט כלום. אני כן הכנסתי גם בנץ', אבל רק בגלל שעשיתי סמולוב כמה פעמים.

דבר נוסף, אני עשיתי סמולוב 4 שבועות במקום 3, כדי לעשות רק 3 אימונים בשבוע במקום 4, זה נתן לי התאוששות הרבה יותר טובה.

עוד דבר, אם אתה לא רגיל ונפח ועצימות כזאת, תן לעצמך שבוע הכנה לתוכנית, תעשה את התוכנית כמו שרשום בשבוע הראשון, אבל פחות 5 או 10 ק"ג.

כל פעם שעשיתי סמולוב לא עשיתי אותו פתאום, אלא אם הכנה מסוימת שבוע לפני.

אני חושב שהרבה מההפחדות על סמולוב, זה בגלל שאנשים לא הכניסו את השינויים הקטנים שלהן בשביל לשפר את התוכנית עבורם.

הניחוש שלי, לא היית רגיל לנפח של היום הראשון, והיית תפוס מידי להצליח את האימון השני.

אני שמח שניסית, מקווה שלא תתייאש מהר מידי מהתוכנית, ותנסה אותה שוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית