הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גולני או נח"ל

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום
אני מתגייס בקרוב וחשבתי שזה רעיון טוב לשאול בפורום הזה שמורכב ברובו מהמין הזכרי שאני מניח שחלקו הגדול עבר את גיל 18 ויכול לתת המלצות / דיס המלצות על החטיבה הזו או הזו
אני מתגייס באוגוסט הקרוב ומתלבט בין השניים
מצד אחד אומרים נח"ל בגלל האנושיות, מצד שני גולני יוקרה אבל גם יותר ערסים וכל אלה (כן אני יודע שבכל מקום יהיה מכל קצוות ישראל)
מבחינת הכושר שלי אני מאמין שאני אסיים את הגיבוש יחטיות ולגולני יש יותר אופציות מעניינות במידה ואהיה רלוונטי
תודה!

זה באמת לא משנה.
ממבט לאחור של לוחם בהנדסה קרבית,
אם תהיה לוחם בחי"ר, הנדסה או שריון - תשמח, השאר זה רזולוציות מיותרות וסטיגמות של מלש"בים.
מבחינת גיבושים ומובחרות אני לא בקיא מספיק וזקן מדי.

מצד שני בגיל 18 הייתי מספיק אהבל כדי להגיד שאם ישלחו אותי לשריון אעדיף כלא, אז מבין מאיפה מגיעה השאלה.

לא יודע להגיד לך כי לא הייתי בשניהם, אבל אל תסתכל כל כך על סטיגות, זה תלוי במחזור שלך ועד שלא תגיע לא תדע.
אם אתה מכוון גבוהה יותר מגדוד אז שווה לך לנסות גיבוש יחטיות בגולני, יש סבירות שתכיר איכותיים יותר (אבל זה גם לא תמיד קשור)

בכל מקרה בהצלחה:161bd:

הסטיגמות נשארו אי שם במחזור 98.
היום ערבבו את כולם, אם אתה מאמין שיש לך את היכולות לסיים בהצלחה יחטיות לך לגולני, האופציות טובות יותר.

שלום
אני מתגייס בקרוב וחשבתי שזה רעיון טוב לשאול בפורום הזה שמורכב ברובו מהמין הזכרי שאני מניח שחלקו הגדול עבר את גיל 18 ויכול לתת המלצות / דיס המלצות על החטיבה הזו או הזו
מצד אחד אומרים נח"ל בגלל האנושיות, מצד שני גולני יוקרה אבל גם יותר ערסים וכל אלה (כן אני יודע שבכל מקום יהיה מכל קצוות ישראל)
מבחינת הכושר שלי אני מאמין שאני אסיים את הגיבוש יחטיות ולגולני יש יותר אופציות מעניינות במידה ואהיה רלוונטי
תודה!
אם אתה בונה על סיירות אז למה לא צנחנים?
נ.ב. בכל מקרה לא משנה איזה סיירת (גדס"ר) אתה רוצה כדי לך לעשות גיבוש למטכליות, לעבור את השלב הראשון ואז "ליפול" לסיירת מאשר להתגייס לחטיבה ואז בקדם טירונות לעבור גיבוש של הסיירת....

• פותח/ת השרשור
אם אתה בונה על סיירות אז למה לא צנחנים?
נ.ב. בכל מקרה לא משנה איזה סיירת (גדס"ר) אתה רוצה כדי לך לעשות גיבוש למטכליות, לעבור את השלב הראשון ואז "ליפול" לסיירת מאשר להתגייס לחטיבה ואז בקדם טירונות לעבור גיבוש של הסיירת....

מכיוון שלא עברתי ראיון צנחנים

שלום
תודה!

נחל וגולני זה שתי אווירות שירות שונות לחלוטין, למרות ששניהם מוגדרים שטח-חי"ר

מה שאני מתכוון לומר לך זה שחטיבת הנחל ידועה לאורך השנים באופי שירות אחר לגמרי מגולני.

1. אחוות יחידה גדוד חטיבה - גולני זה טירוף, עד שיגעון של קעקועים על הגוף וסטיקרים על האוטו, בנחל כמעט ולא קיים (לטובה ולרעה מה שאתה אוהב)

2. אם בעתיד תצא לקורסי פיקוד (מכים או קצינים) בנחל יש כמה מסלולים לעומת גולני שזה בדרך כלל חזרה לגדוד בתור מכ או קצין

3. נחל זה לחטוף העלבות בכל אוטובוס מכל לוחם חיר אחר (גולני, גבעתי, צנחנים) על כמה אתה בחטיבה של "סטלנים שלא עובדים קשה" (הסעיף קצת בהומור אבל נכון)

קיצור דבר איתי בפרטי אם יש התלבטויות של ממש

כל שירות שתעשה בכל יחידה בכל מקרה יהיה לך אחלה, ותפגוש אנשים טובים (חלק) ויהיו לך חוויות לכל החיים בוודאות
הכל אותו חרא בסופו של יום כולם רוצים שריון

כל מי שפגשתי בשריון בכה על היום שהוא הגיע לטירונות בשיזפון...מעטים שמחים ששירתו בשריון זה לא שירות קל...

איזה זמר אתה יותר אוהב, אייל גולן או שלמה ארצי?
אם אייל גולן - לך לגולני
שלמה ארצי - לך לנח"ל

בסוף רק קצין מיון יקבע איפה תשרת אבל כמו שאמרו לך כולם אוכלים את אותו חרא.
אמנם התחילו לערבב יותר ופעם הייתה יותר אבחנה בין האוכלוסיה בכל חטיבה אבל הסטיגמות עדיין מבוססות על משהו, אני מאמין שבגולני עדיין תמצא ריכוז גדול יותר של "ערסים עם חן" ובנח"ל עדיין תמצא ריכוז גדול יותר של "אנושיות" שזה מכבסת מילים לאשכנזים ועולים חדשים.
בסוף כולם עושים את אותו הדבר ובכל מקום שתהיה בצה"ל תמצא אנשים מכל הסוגים וכאלה שלא חשבת שתפגוש בחיים שלך.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור

מה שאני מתכוון לומר לך זה שחטיבת הנחל ידועה לאורך השנים באופי שירות אחר לגמרי מגולני.

1. אחוות יחידה גדוד חטיבה - גולני זה טירוף, עד שיגעון של קעקועים על הגוף וסטיקרים על האוטו, בנחל כמעט ולא קיים (לטובה ולרעה מה שאתה אוהב)

2. אם בעתיד תצא לקורסי פיקוד (מכים או קצינים) בנחל יש כמה מסלולים לעומת גולני שזה בדרך כלל חזרה לגדוד בתור מכ או קצין

3. נחל זה לחטוף העלבות בכל אוטובוס מכל לוחם חיר אחר (גולני, גבעתי, צנחנים) על כמה אתה בחטיבה של "סטלנים שלא עובדים קשה" (הסעיף קצת בהומור אבל נכון)

כל שירות שתעשה בכל יחידה בכל מקרה יהיה לך אחלה, ותפגוש אנשים טובים (חלק) ויהיו לך חוויות לכל החיים בוודאות

כל מי שפגשתי בשריון בכה על היום שהוא הגיע לטירונות בשיזפון...מעטים שמחים ששירתו בשריון זה לא שירות קל...

upload_2022-6-7_16-42-27.png

לא קל אבל אם כבר מדברים על אחוות יחידה, שריון זה רמה מעל הכל.

ולגבי סעיף 3 שרשמת. מה זה השטויות מלשבים האלו? עם כל הכבוד זה כמו שיעירו לך כי יש לך רצועת בקום ולא אחת של האמלחיה, למי אכפת?

בכל מקרה, מלתפוס קווים ותרגילים שעשיתי עם שריון(הייתי בהנדסה) כל הזמן פתחו עיניים על שריון ולא ראיתי אותם בוכים יותר מדי על השירות שלהם, ההפך. בכל קו שפגשתי שריון.

וזה דעה שלי ושל הרבה חברה ששירתו בחיר שפגשתי.

ותמיד יש פלסר ופלמס רק אומר.

לא קל אבל אם כבר מדברים על אחוות יחידה, שריון זה רמה מעל הכל.

ולגבי סעיף 3 שרשמת. מה זה השטויות מלשבים האלו? עם כל הכבוד זה כמו שיעירו לך כי יש לך רצועת בקום ולא אחת של האמלחיה, למי אכפת?

בכל מקרה, מלתפוס קווים ותרגילים שעשיתי עם שריון(הייתי בהנדסה) כל הזמן פתחו עיניים על שריון ולא ראיתי אותם בוכים יותר מדי על השירות שלהם, ההפך. בכל קו שפגשתי שריון.

וזה דעה שלי ושל הרבה חברה ששירתו בחיר שפגשתי.

ותמיד יש פלסר ופלמס רק אומר.

שירתי בשריון לתקופה, חטיבה 401. אני מדבר מתוך ידע...איך אתה מסביר לי מה שריון חושבים על שריון כשאתה לא שירתת שם?? נו באמת אחי מה אתה רציני... כל לוחם שריון בוכה על השירות שלו. על הטנקים. על הגריז והטחינה הקבועה, והם לא חירניקים מן הסתם הם שריונרים...אבל התפקיד שלהם קשה וחרא

כל לוחם חיר שעלינו איתו לאוטובוסים מרמת הגולן או בקוים ליד השטחים או בדרום העירו את אותה ההערה לנחלווים..ואמרו להם שהם כוסיות ועוד מיני מחמאות...אני לא שיחקתי בקקי הזה אבל ככה הם דיברו אחד לשני, מה לעשות...

שיניתי
לא היה לי מושג שיש הגדרה כזאת
בכל מקרה גבר עכשיו נראה לי אפשר

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית