הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות לגבי המפרק

Synergia

משתמש פעיל
547
92
נק' מוניטין:
201
547
92
חג שמח חברים
מספר שנים אני סובל מדלקות במפרקים, כנראה שזה עקב האכילס שלי ואני עדין בהם. יש תקופות שזה נסבל יותר, יש שפחות.
בידיוק לפני שבועיים ויומיים ביום שישי התעוררתי למפרק בצד ימין מוגבל לגמרי. כל אחיזה ולו הכי קטנה, יד מאחורי הגב, משיכה של כל חפץ(אפילו במשקל זעום) אלי בתנועת חתירה כואב. לאחר הסופ״ש הכאב נרגע אך עדיין היה קיים.
ביום ראשון התאמנתי רגיל והגעתי לכשל בסקוואט(130 ל-2 חזרות, חזרה שנייה כשל) וכבר אז הרגשתי את המפרק שוב חוזר להרגשה מעט מוגבלת של כאב חד בעצם שנמצאת מצד ימין בין כף היד לאמה. המשכתי למילטרי פרס והעומס על המפרק והכאב רק גדלו, אך כשל לא היה לי. לאחר מכן היה לי מתח וגם בו הרגשתי כאב ובהרחקת כתפים גם הרגשתי כאב.
יום למחרת התאמנתי כרגיל וביצעתי דדליפט, בנץ׳ ובולגריאן, כולם במוט אולימפי רגיל. וכולם תחת עבודה ביחס אלי עצימה(חוץ מהבולגריאן שעבדתי לשמיניות אך כבדות ביחס אלי). בכל התרגילים האלה ובעיקר בבנץ׳ מנח כף היד לא נשארה ישרה אלא מכופפת ותחת עומס והרגשת כאב.
הכאב המשיך לשלישי והמשיך באימון של יום רביעי. באימון של יום רביעי זה כבר הפך לבלתי נסבל. סיימתי את האימון אך עם כאבי המפרק הכי כואבים ומגבילים אי פעם שהיו לי(והיו לי).
עכשיו לקחתי מנוחה ועברתי למוט safety bar עד היום, ביצעתי פעמיים פיזיותרפיה, קיבלתי מאורתופד שתי זריקות לגיד שמכילות סטרואידים ובכללי לאחר כארבעה חמישה ימים הכאב המגביל כמעט ועבר. למשך כחמישה ימים חבשתי את האזור בחבישה קנזיולוגית וזה תמך במפרק והקל על הכאב המון. למשל כ-11 יום אני לוקח כדורים אנטי דלקתיים שנקראים ברקסין.

עכשיו לעיקר בעצם דיון השאלה - אני לא מעוניין להפסיק לעבוד כבד ביחס אלי. כרגע הפיזיותרפיסט מבקש שלא אערב את המפרק באימונים, בלבד לבצע אחיזת פטיש ולא לעבוד כבד עד סיום נטילת התרופה האנטי דלקתי(עד סוף השבוע נשאר לי לקחת).
עכשיו, כשהדלקת תעבור - איך בעצם לחזור לעבוד? כל המנחים שהמפרק מכופף(בנץ׳, מילטרי, סקוואט, בולגריאן, בנט אובר וכדומה) או שיש עליו עומס יכולים בום שוב להחזיר את הדלקתיות.
איך אני אמור בהדרגה לחזור? האם כדאי על מנת להוריד עומס לדוגמא לוותר על בנט אובר ולעבור לחתירה ב-T bar? כדאי לוותר במתח על מנח פרונציה ולעבור למנח פטיש?
במילטרי, בנץ׳ וסקוואט אני יודע שלא יהיה ניתן לוותר על המנח המעט עקום של המפרק. האם יש מה לעשות או פשוט לקוות שהדלקת לא תחזור על עצמה? ובכלל - איך בידיוק עד כמה שאפשר נמנעים מעומס על המפרק? ברור לי שכנראה תשובות חד משמעיות אין.
אבל מאד מעניין אותי לשמוע אולי יש כאלה שמתמודדים כמוני עם הבעיה הזו ואיך הם מנהלים שגרת חיים רגילה לצד המשכיות באימונים ועקביות בהתקדמות

מניסיון, גם לי הזריקו 3 פעמים דיפרוספן (דומה לקורטיזול) לגיד....סבלתי מגולף אלבו, הזריקה כאבה למשך יומיים והכאב/דלקת נעלמה לחלוטין...אחרי חצי שנה בערך הכל חזר...

• פותח/ת השרשור
מניסיון, גם לי הזריקו 3 פעמים דיפרוספן (דומה לקורטיזול) לגיד....סבלתי מגולף אלבו, הזריקה כאבה למשך יומיים והכאב/דלקת נעלמה לחלוטין...אחרי חצי שנה בערך הכל חזר...
לצערי הדלקת לא מרפה ולאחר שבועיים של הקלה כרגע משישי שלפני יומיים שוב המפרק חזר להיות דלוק עם ליווי של כאב אך לא כאב מגביל אבל פשוט לא נוח(ובאחיזות סופינציה בדברים בחיים הרגילים האחיזה כואבת).
לבנתיים עם המאמן נראה השבוע איך נוריד שוב עומס.
השבוע שוב אתאם עם הפיזיותרפיסט.
בכנות - זה ברמה מסוימת מייאש אבל אין יאוש בעולם כלל. מה שמעניין זה האם ניתן להיפטר מיכך אחת ולתמיד או שפשוט צריך כל הזמן להיות עם יד על הדופק בחכמה ולנהל עומס נכון.
אני באמת מנסה להבין ממה שוב זה יכל לקרות ולא מצליח לקלוט, הכל הרמתי בחכמה ובאחיזה נייטרלית. זה בקטעים האלה מייאש(שאתה לא מבין ממה, הרי העומס על המפרק באמת ירד).

המזל שמהיום עד רביעי כולל הגלים נהדרים בים ולפחות אזיז את הגוף כל יום כמה שעות בים. תודה לאל. האמת היא שזה גם יותר כיף מליפט ובין כה וכה אני לכתחילה מוריד עומס בין שילוב של גלישה ואימונים.

לצערי הדלקת לא מרפה ולאחר שבועיים של הקלה כרגע משישי שלפני יומיים שוב המפרק חזר להיות דלוק עם ליווי של כאב אך לא כאב מגביל אבל פשוט לא נוח(ובאחיזות סופינציה בדברים בחיים הרגילים האחיזה כואבת).
לבנתיים עם המאמן נראה השבוע איך נוריד שוב עומס.
השבוע שוב אתאם עם הפיזיותרפיסט.
בכנות - זה ברמה מסוימת מייאש אבל אין יאוש בעולם כלל. מה שמעניין זה האם ניתן להיפטר מיכך אחת ולתמיד או שפשוט צריך כל הזמן להיות עם יד על הדופק בחכמה ולנהל עומס נכון.
אני באמת מנסה להבין ממה שוב זה יכל לקרות ולא מצליח לקלוט, הכל הרמתי בחכמה ובאחיזה נייטרלית. זה בקטעים האלה מייאש(שאתה לא מבין ממה, הרי העומס על המפרק באמת ירד).

המזל שמהיום עד רביעי כולל הגלים נהדרים בים ולפחות אזיז את הגוף כל יום כמה שעות בים. תודה לאל. האמת היא שזה גם יותר כיף מליפט ובין כה וכה אני לכתחילה מוריד עומס בין שילוב של גלישה ואימונים.
אני מבוגר בן 48..הבנתי כבר שזה כרוני וגם לא מצליח להבין ממה....צריך להתאמן חכם בחלוקת עומסים
אני קניתי לי כוסות רוח הבייתה (גרוש וחצי) ופעמיים שלוש בשבוע עושה באיזור ..זה מקל כן לא מרפה ...

לעניות דעתי, תמיד צריך לקחת בחשבון את כל הדברים מסביב שאפשר.
שינה, נוזלים, סטרס נפשי, חלבון, קלוריות וכל מה שקשור להתאוששות.

מעבר לזה, איכות התוכנית והיעילות שלה.

לדעתי כרגע כדאי להשקיע את המאמצים בתרגילים שלא כואבים במלוא המרץ, למה לא לעבוד על חזק על תרגיל שתמיד הזנחת בהתאם למטרות שלך.

בתרגילים שכואב כדאי לעבוד עם משקל נוח, להשקיע הרבה זמן בחימום ובחינה של הטווח הנוח לעומת הטווח הכואב, לעצור איפה שלא כואב אבל יכאב עם יותר משקל, ולשחק עם תנוחות שונות, רוחב אחיזה, עומק ירידה, מהירות התנועה, עצירות ולחפש את התנוחה הכי נוחה ולעבוד איתה.

מכאב חזה בבנץ' עברתי לכל מיני תרגילים אחרים שלא כאבו, כמו מתח, פרס, לארסון בנץ'. עבדתי עם חזרות גבוהות, נמוכות, ניסיתי דברים שונים.
בבנץ' הרגיל תמיד כאב כשהגעתי ל140 ק"ג לחזרות, עכשיו 140 בנץ' רגיל כבר מרגיש מעולה וזורם.

זה דורש הרבה סובלנות, אבל זה משתלם.

עיסוי לאזור עזר לי, עבודת גומיות על פי תחושת הכאב עזר לי, ועבדתי עם משקלים מאוד נמוכים יחסית, 100 ק"ג כשהייתי רגיל לעבוד עם מעל 150.

פיזיותרפיה לא עזרה לי, לא ראיתי בזה תועלת, אבל אולי לא הלכתי לאחד הנכון. פגשתי יותר מידי פיזיותרפיסטים עם כאבים שהם בעצמם לא הצליחו לפתור.

לא השתמשתי בתרופות, לדעתי להעלים את הכאב או הדלקת לא נשמע לי טוב.

• פותח/ת השרשור
אני מבוגר בן 48..הבנתי כבר שזה כרוני וגם לא מצליח להבין ממה....צריך להתאמן חכם בחלוקת עומסים
אני קניתי לי כוסות רוח הבייתה (גרוש וחצי) ופעמיים שלוש בשבוע עושה באיזור ..זה מקל כן לא מרפה ...

לעניות דעתי, תמיד צריך לקחת בחשבון את כל הדברים מסביב שאפשר.
שינה, נוזלים, סטרס נפשי, חלבון, קלוריות וכל מה שקשור להתאוששות.

מעבר לזה, איכות התוכנית והיעילות שלה.

לדעתי כרגע כדאי להשקיע את המאמצים בתרגילים שלא כואבים במלוא המרץ, למה לא לעבוד על חזק על תרגיל שתמיד הזנחת בהתאם למטרות שלך.

בתרגילים שכואב כדאי לעבוד עם משקל נוח, להשקיע הרבה זמן בחימום ובחינה של הטווח הנוח לעומת הטווח הכואב, לעצור איפה שלא כואב אבל יכאב עם יותר משקל, ולשחק עם תנוחות שונות, רוחב אחיזה, עומק ירידה, מהירות התנועה, עצירות ולחפש את התנוחה הכי נוחה ולעבוד איתה.

מכאב חזה בבנץ' עברתי לכל מיני תרגילים אחרים שלא כאבו, כמו מתח, פרס, לארסון בנץ'. עבדתי עם חזרות גבוהות, נמוכות, ניסיתי דברים שונים.
בבנץ' הרגיל תמיד כאב כשהגעתי ל140 ק"ג לחזרות, עכשיו 140 בנץ' רגיל כבר מרגיש מעולה וזורם.

זה דורש הרבה סובלנות, אבל זה משתלם.

עיסוי לאזור עזר לי, עבודת גומיות על פי תחושת הכאב עזר לי, ועבדתי עם משקלים מאוד נמוכים יחסית, 100 ק"ג כשהייתי רגיל לעבוד עם מעל 150.

פיזיותרפיה לא עזרה לי, לא ראיתי בזה תועלת, אבל אולי לא הלכתי לאחד הנכון. פגשתי יותר מידי פיזיותרפיסטים עם כאבים שהם בעצמם לא הצליחו לפתור.

לא השתמשתי בתרופות, לדעתי להעלים את הכאב או הדלקת לא נשמע לי טוב.
לנבא רון - הדלקת השפיעה עליך בצורה שהתקדמת לאורך השנים פחות במשקלים? איזה תרגילים נוטים להחמיר אותה?

לך ולאלחנן - הדלקת הופיעה לי כבר מלפני חודש. בידיוק לפני שלושה שבועות ביום רביעי סיימתי אימון עם הרגשת הגבלה ביד. יד מאחורי הגב וכל תנועת משיכה או עיקום מפרק ולו הכי קטן לא הצלחתי לעשות. קמתי ארבע פעמים מכאבים באותו לילה רק כי מעט הזזתי את המפרק.
הלכתי לאורתופד לקבל את הזריקה שרשמתי, סיימתי לאחר כ-11 יום כדורים אנטי דלקתיים(ברקסין) והכאב ׳דעך׳ למשך כשבועיים. לאחרונה מאז שחזרתי לגלוש הכאב התחיל בהדרגתיות לחזור עד היום שכבר אפילו מתח אני לא מסוגל לעשות ללא ליווי של כאב עז במפרק הדלוק.
חודש שלם עשיתי כל דבר אפשרי להימנע מאחיזה שתיצור עומס על המפרק.

אני *באמת* חסר מחשבה ויצירתיות איך לנהל עומס נכון לצד דלקתיות שכזו שקיימת לי שנים ולאחרונה פשוט החמירה ברמות שאיכות החיים הבסיסית היומיומית שלי נפגעה ישירות. אני איתך בהקשר של מה שכתבת אלחנן - ׳להעלים׳ דלקת דרך כדורים תרופות וזריקות למיניהן זה לא באמת הפתרון אלא סך הכל יכול להעלים כאב באופן זמני. מצד שני - באמת, הפתרון היחידי שעולה לי לראש שיכול לפתור כזו דלקת זה לשבת חודש-חודשיים בבית כל היום על התחת לא לגלוש, לא להתאמן ולא לעשות שום דבר שקשור להרמת ונשיאת משקל במפרק צד ימין. זה פשוט הגבלה מטורפת לאורח החיים שלי.

אני *באמת* חסר מחשבה ויצירתיות איך לנהל עומס נכון לצד דלקתיות שכזו שקיימת לי שנים ולאחרונה פשוט החמירה ברמות שאיכות החיים הבסיסית היומיומית שלי נפגעה ישירות. אני איתך בהקשר של מה שכתבת אלחנן - ׳להעלים׳ דלקת דרך כדורים תרופות וזריקות למיניהן זה לא באמת הפתרון אלא סך הכל יכול להעלים כאב באופן זמני. מצד שני - באמת, הפתרון היחידי שעולה לי לראש שיכול לפתור כזו דלקת זה לשבת חודש-חודשיים בבית כל היום על התחת לא לגלוש, לא להתאמן ולא לעשות שום דבר שקשור להרמת ונשיאת משקל במפרק צד ימין. זה פשוט הגבלה מטורפת לאורח החיים שלי.
מחקרים מראים שהתאוששות אקטיבית עדיפה על ההתאוששות פסיבית, שזה אומר לנוע ולהזרים דם, ולהתאמן עם משקל, תרגילים וווריאציות שלא כואבות עדיפה על פשוט לשבת בבית.
יותר מזה, אם לא תזוז יכול להיווצר הגבלת תנועה מהחלמה בלי תנועה, אני מעודד אותך להמשיך להתאמן אבל בצורה נכונה.

אתה יכול לפנות לפיזיותרפיסט שמתמחה בפציעות ספורט ולבדוק אם יש לו דרך לעזור לך גם כן.

אני ממליץ לך לא לנסות לבנות תוכנית ותרגילים מורכבים לבד, כי כמו שכתבת, אין לך את הידע לזה, תפנה למאמן טוב שיעזור לך.

איזה אזור אתה בארץ? אולי אני מכיר מאמן בסביבה שלך.
אני מלווה מתאמנים אונליין, אני יכול לנסות לעזור לך בעצמי אם תרצה, אבל תמיד עדיף מאמן פיזי במצבים כמו שלך.

• פותח/ת השרשור
מחקרים מראים שהתאוששות אקטיבית עדיפה על ההתאוששות פסיבית, שזה אומר לנוע ולהזרים דם, ולהתאמן עם משקל, תרגילים וווריאציות שלא כואבות עדיפה על פשוט לשבת בבית.
יותר מזה, אם לא תזוז יכול להיווצר הגבלת תנועה מהחלמה בלי תנועה, אני מעודד אותך להמשיך להתאמן אבל בצורה נכונה.

אתה יכול לפנות לפיזיותרפיסט שמתמחה בפציעות ספורט ולבדוק אם יש לו דרך לעזור לך גם כן.

אני ממליץ לך לא לנסות לבנות תוכנית ותרגילים מורכבים לבד, כי כמו שכתבת, אין לך את הידע לזה, תפנה למאמן טוב שיעזור לך.

איזה אזור אתה בארץ? אולי אני מכיר מאמן בסביבה שלך.
אני מלווה מתאמנים אונליין, אני יכול לנסות לעזור לך בעצמי אם תרצה, אבל תמיד עדיף מאמן פיזי במצבים כמו שלך.
ראשון לציון. יש לי מאמן אישי. וגם פיזיותרפיסט. בגדול הם אומרים בידיוק כמוך - התאוששות אקטיבית מחקרית עדיפה על פסיבית. עם זאת - מתסכל מאד חודש שלם להוריד בנפח של כל אחיזת סופינציה ופרונציה באימונים ובום לאחר יום יומיים שהתחלתי לגלוש שוב המפרק נדלק ובצורה מאד מורגשת.
אצטרך לעשות חושבים איך לשלב הכל בחיים.

זריקות וכדורים אני אעדיף להימנע כל זמן שאני יכול ומגבלת התנועה לא הפכה להיות באמת בלתי אפשרית בהתנהלות היומיומית(ולצערי ההרגשה שלי זה שזה מאד קרוב לשם). לצערי, נראה שאין מנוס מלהפסיק לגלוש(כנראה יש עומס על המפרק). רק שאני לא באמת יכול לכמת בהודעה כמה דבר שכזה יחסר לי. לא אשקר שאני אוכל את עצמי מבפנים כשהגלים בקיץ דופקים ואני בבית או בכללי פשוט מחוץ לים. אבל זו המסקנה שלי כרגע. לטווח הארוך אם אני אהיה מעוניין לשמר את אורח החיים הזה - בטווח הקצר בחודש חודשיים הקרובים כנראה אצטרך לעשות את המקסימום המינימלי באימונים. ולצערי, שוב, נראה גם להימנע מגלישה. שזה אישית כמו צביטה בלב.

ראשון לציון. יש לי מאמן אישי. וגם פיזיותרפיסט. בגדול הם אומרים בידיוק כמוך - התאוששות אקטיבית מחקרית עדיפה על פסיבית. עם זאת - מתסכל מאד חודש שלם להוריד בנפח של כל אחיזת סופינציה ופרונציה באימונים ובום לאחר יום יומיים שהתחלתי לגלוש שוב המפרק נדלק ובצורה מאד מורגשת.
אצטרך לעשות חושבים איך לשלב הכל בחיים.

זריקות וכדורים אני אעדיף להימנע כל זמן שאני יכול ומגבלת התנועה לא הפכה להיות באמת בלתי אפשרית בהתנהלות היומיומית(ולצערי ההרגשה שלי זה שזה מאד קרוב לשם). לצערי, נראה שאין מנוס מלהפסיק לגלוש(כנראה יש עומס על המפרק). רק שאני לא באמת יכול לכמת בהודעה כמה דבר שכזה יחסר לי. לא אשקר שאני אוכל את עצמי מבפנים כשהגלים בקיץ דופקים ואני בבית או בכללי פשוט מחוץ לים. אבל זו המסקנה שלי כרגע. לטווח הארוך אם אני אהיה מעוניין לשמר את אורח החיים הזה - בטווח הקצר בחודש חודשיים הקרובים כנראה אצטרך לעשות את המקסימום המינימלי באימונים. ולצערי, שוב, נראה גם להימנע מגלישה. שזה אישית כמו צביטה בלב.
אם יש לך את האנשי מקצוע הנכונים, כל שעליך לעשות זה להקשיב להם.

לגבי גלישה, אולי באמת כדאי תקופה לוותר, לא לתמיד, רק תקופה להתאושש ואז לחזור לזה.

אני לא מבין מספיק בגלישה, אבל אולי יש דרך לגלוש בצורה בטוחה וקלה עם הכי מעט סטרס שאפשר.

• פותח/ת השרשור
אם יש לך את האנשי מקצוע הנכונים, כל שעליך לעשות זה להקשיב להם.

לגבי גלישה, אולי באמת כדאי תקופה לוותר, לא לתמיד, רק תקופה להתאושש ואז לחזור לזה.

אני לא מבין מספיק בגלישה, אבל אולי יש דרך לגלוש בצורה בטוחה וקלה עם הכי מעט סטרס שאפשר.
אין לצערי. בדאק דייב, לפני סטים של גלים מעט עם גובה מעליך ובעמידה על הגל המפרקים בצד בצורה מאד ׳עקומה׳ כדי שאו תשתול את אותו גלשן לפני שגל ישבר עליך ותיכנס מתחת או כשאתה רוצה לקחת גל אתה בא לעמוד(ואתה תחת אדרנלין, אתה לא מרגיש מספיק את הכאב כשאתה בא לעמוד כי אתה מפוקס בכך שכרגע אתה עומד להיות על הגל ולהתחיל להרביץ ביצועים).
בקיצור, לעבוד על משקלי נוצה פשוטו כמשמעו, לחזק את האמות במשקלים נמוכים וזהו. סקוואט ב-safety bar ושלל אחיזות נייטרלות במשקלים באזור החמישים עד שבעים שמונים אחוז rm לחזרות אני מאמין שגם זה בסדר. החלק הקשה זה המנטלי להבין שזו הדרך היחידה להתאושש כרגע.

אין לצערי. בדאק דייב, לפני סטים של גלים מעט עם גובה מעליך ובעמידה על הגל המפרקים בצד בצורה מאד ׳עקומה׳ כדי שאו תשתול את אותו גלשן לפני שגל ישבר עליך ותיכנס מתחת או כשאתה רוצה לקחת גל אתה בא לעמוד(ואתה תחת אדרנלין, אתה לא מרגיש מספיק את הכאב כשאתה בא לעמוד כי אתה מפוקס בכך שכרגע אתה עומד להיות על הגל ולהתחיל להרביץ ביצועים).
בקיצור, לעבוד על משקלי נוצה פשוטו כמשמעו, לחזק את האמות במשקלים נמוכים וזהו. סקוואט ב-safety bar ושלל אחיזות נייטרלות במשקלים באזור החמישים עד שבעים שמונים אחוז rm לחזרות אני מאמין שגם זה בסדר. החלק הקשה זה המנטלי להבין שזו הדרך היחידה להתאושש כרגע.
תוסיף פסיכולוג לרשימת המקצוענים שמיעצים לך:79nb:

• פותח/ת השרשור
תוסיף פסיכולוג לרשימת המקצוענים שמיעצים לך:79nb:
חח בהחלט. קשה יהיה להסביר אבל כל החורף בסשנים אתה כבר מת לקיץ לגלוש במים חמימים.
כמו שאני מכיר את המפרק שאני חי איתו לא אתפלא אם הוא ידרוש למעלה מחודש של מנוחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית