ייעוץ אפקות לילדים

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
מישהו יודע, מכיר מחקר רלוונטי, או יכול להקיש משהו אינטליגנטי ביחס לצריכת
אפקות חלבון עי"י ילדים?
אני מתכוון לילדים די צעירים (6-9)

נ.ב. ראיתי הרגע את מה שמשה העלה פה קודם (רעלנים וכו'). אבל בהתעלם מזה..

תינוקות וילדים קטנים צריכים לצרוך יותר חלבון ביחס למשקל גוף.
אם אני זוכר נכון תינוקות בחודשים הראשונים צריכים לצרוך 2-2.5 גרם לק"ג גוף.
ילדים עד גיל 10 צריכים לצרוך 1+ לק"ג.
אני צריך לחפש את המחקרים על זה.
מה שמזכיר לי גם על מחקרים שנעשו באשר לחשיבות צריכה של B12,ברזל וחומצה פולית בעוברים,יילודים ובשנות החיים הראשונות (בעיקר בכל הקשור למומים מולדים והתפתחות נוירו-מוטורית).

נערך לאחרונה:
אני רוצה לחזק את מה שמשה כתב. אני לא רואה בעיה בריאותית אקוטית בלתת לילדה בת 6 אבקת חלבון במידה, אבל כפיתרון לטווח ארוך זה מזיק. כפי שכתבו לפני, בשר זה יותר מחלבון. יש שם ויטמינים, מינרלים, שומן ועוד. הייתי מתרכז בלמצוא דרכים לשלב בשר בתזונה שלה בלי ליפול לנוחות של אוכל מעובד ומתוק. זה רק ידחוף אותה לכיוון של הרגלי אכילה לא מוצלחים עוד יותר ממה שיש לה כרגע. לצערי אין לי ממש עצות לגבי איך עושים את זה. כאבא טרי, בניית הרגלי אכילה טובים זה משהו שאני חושב עליו הרבה בזמן האחרון. זה נראה לי אתגר לא קטן בהתחשב בזמן שנדרש ובשפע של המוצרים המעובדים המחורבנים מלאי הטעם שיש לנו עכשיו בכל מקום.

אני רוצה לחזק את מה שמשה כתב. אני לא רואה בעיה בריאותית אקוטית בלתת לילדה בת 6 אבקת חלבון במידה, אבל כפיתרון לטווח ארוך זה מזיק. כפי שכתבו לפני, בשר זה יותר מחלבון. יש שם ויטמינים, מינרלים, שומן ועוד. הייתי מתרכז בלמצוא דרכים לשלב בשר בתזונה שלה בלי ליפול לנוחות של אוכל מעובד ומתוק. זה רק ידחוף אותה לכיוון של הרגלי אכילה לא מוצלחים עוד יותר ממה שיש לה כרגע. לצערי אין לי ממש עצות לגבי איך עושים את זה. כאבא טרי, בניית הרגלי אכילה טובים זה משהו שאני חושב עליו הרבה בזמן האחרון. זה נראה לי אתגר לא קטן בהתחשב בזמן שנדרש ובשפע של המוצרים המעובדים המחורבנים מלאי הטעם שיש לנו עכשיו בכל מקום.

באחת מתוכניות הבריאות (🙄) הביאו המלצות להבניית הרגלי תזונה בגיל צעיר.
ההמלצות ברובן היו שרירותיות ומצוצות מהאצבע ובד"כ זה נגמר בתשובה שהילדים חייבים לאכול ארוחות מסודרות המכילות חלבונים,שומנים וויטמינים ומינראלים.
מה שכן אהבתי שהמנחה אמר שללא ספק צריך להמנע ממצב שארוחת הבוקר של הילד תהיה 5 כדורים של תוספי תזונה (באנאלוגיה למשקה עשיר בחלבון).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית