הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקופת מבחנים

• פותח/ת השרשור BoboZ
  • פורסם בתאריך

BoboZ

משתמש מתחיל
225
137
נק' מוניטין:
265
225
137
אהלן חברים,

שאלה לסטודנטים בינינו, איך מנהלים את הזמן בתקופת מבחנים בין לימודים, עבודה ואימונים?
אני נוהג לנצל כל רגע בו המוח שלי עדיין מסוגל כדי ללמוד, אבל בדרך כלל כשנגמר לי הדלק המכון כבר עומד להיסגר (נסגר ב11 )

איך אתם מצליחים לשלב?

בסוף זו סוגיה של ניהול זמן. אין איזה לייף האק של ללמוד בין הסטים, אתה בוחר כמה מהיום מוקצה ל-X וכמה ל-Y.
באופן כללי אם האימונים חשובים לך מספיק אתה יכול פשוט לוותר על חצי שעה-שעה-שעתיים לפני ש"נגמר הדלק" וללכת להתאמן. ואם אתה מרגיש שאתה מגיע לא מוכן למבחנים אז אפשר לוותר על האימונים או לעשות אימונים מינימליים, זה כולה חודש.

האנקדוטה שלי - שנה ראשונה של התואר התאמנתי קבוע גם בתקופת מבחנים (אפילו אם יש 3 ימים ללמוד). היציאה מהבית היתה מרעננת והמכון היה ריק (מכון של סטודנטים) ואני לא מרגיש שזה פגע לי בציונים, זו אפילו השנה הכי חזקה שלי בתואר. בשנים אחר כך הפסקתי להתאמן בכלל כי העומס בכל השנה כבר היה גדול עליי, לא רק של הלימודים אבל גם.

שאלה עם מיליון משתנים
זה כל כך אינדיבידואלי- איזה תואר, כמה קורסים, משקל הקורסים, חובת נוכחות/אי חובת נוכחות, תמיכה סביבתית, קרבה לחד"כ, שילוב עבודה בנוסף ללימודים.

פתח קובץ ותבנה מערכת מסודרת

הכל תלוי בסדר עדיפויות ובלו"ז שלך.
אני מתאמן רק בבקרים כמה שיותר מוקדם בבוקר כי אימון אחרי ריטלין עושה לי כאב ראש רע.
אז יש את היתרונות שזה מרענן אותי ועוזר לי להתחיל את היום יותר בכיף (גם כי יש תחושה שאני מספיק יותר וגם אני מגיע מוקדם לאן שאני צריך להגיע) אבל מצד שני בסביבות 22:30 אני כבר לא מסוגל לחשוב ואני חותך לישון, אז אין את האפשרות ללמוד לתוך הלילה.

פשוט תנסה ותראה מה מתאים, יש תקופות שהסדר עדיפויות לא מאפשר את זה ובמקרה הכי נורא אחרי שהלחץ עובר אפשר לחזור.

אני מוצא פשוט את הזמן שהמוח צריך הפסקה (אני יוצא מנקודת הנחה שבין השעה שאתה קם ל11 בלילה יש זמן שבו אתה לא לומד ברצף) ואז הולך להתאמן, גם אם בלי אימון הייתי עושה הפסקה של חצי שעה ולא שעתיים.
בנוסף לזה, דואגים שתמיד יש אימון ביום שלפני מבחן וביום של מבחן ואז מתאמנים בערב שלפני המבחן כדי לנקות את הראש, ומיד אחרי המבחן כי אתה גם ככה לא הולך באמת ללמוד ביום הזה למבחן הבא שלך.

קשה לי לדמיין סיטואציה שבה לא להתאמן פעמיים בשבוע, יעשה יותר טוב למבחנים של מישהו

ואני לא מדבר על אימונים מתישים. זה לא טוב ללמידה תמיד.

מתאמן מתי שאני רואה לנכון. לפעמים קצת אימפולסיבי וזה יוצא על שעות שתוכננו ללמידה,
ולא רק בזמן שאני מת

יש טרייד אוף חשוב גם בלא לסחוט לעצמך את המוח, ביחס לקליטה וגם ביחס לביצועים במבחן, אם אתה יותר רענן ולא מגיע מחוק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית