הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה יכול להחליף מתח

omerx86

משתמש מתחיל
69
5
נק' מוניטין:
5
69
5
היי
יש לי כאבי גב שאני עושה מתח
רק שאני עושה מתח שאר תרגילי הגב לא מרגיש כלום
אני מתאמן כבר מעל שנה ועושה מתח בכל אימון מאז שהתחלתי להתאמן והמתח ממש בנה לי תגב יפה
יש איזשהו תרגיל שיכול להחליף אותו? שעובד בדיוק כמוהו ?

אלחנן יש הסבר למה מתח זה אולי התרגיל היחידי שנתקעים בו כמו שנתקעים ויש בו קושי כזה גדול גם למתחילים ?
לא נדרשת למידת טכניקה עילאית. וההתנגדות היא משקל גוף , יש מתחילים שלא מצליחים לעשות 1 . וגם מתקדמים (אל תיתן את עצמך כדוגמא) נתקעים בו בגלל בעיות כאלה ואחרות.

מה יש בתרגיל הזה?!?

אנשים שעושים דד ליפט , פולי עליון , חתירה כנגד מוט ועדיין מתח לא מסתדר להם.
יש הסבר?
נשמח על מאמר על מתח : P

אלחנן יש הסבר למה מתח זה אולי התרגיל היחידי שנתקעים בו כמו שנתקעים ויש בו קושי כזה גדול גם למתחילים ?
לא נדרשת למידת טכניקה עילאית. וההתנגדות היא משקל גוף , יש מתחילים שלא מצליחים לעשות 1 . וגם מתקדמים (אל תיתן את עצמך כדוגמא) נתקעים בו בגלל בעיות כאלה ואחרות.

מה יש בתרגיל הזה?!?

אנשים שעושים דד ליפט , פולי עליון , חתירה כנגד מוט ועדיין מתח לא מסתדר להם.
יש הסבר?
נשמח על מאמר על מתח : P
דדליפט הוא עם פוטנציאל למשקל הרבה יותר כבד מתרגילים אחרים, לכן ההתקדמות ההתחלתית תהיה מהירה מאוד.

מתח ופרס הם עם פוטנציאל למשקל הרבה יותר קל, לכן ההתקדמות הראשונית גם איטית יותר.

מתח דומה יותר להנפת משקולות מאשר סקוואט, מדובר כאן בתרגיל הרבה יותר טכני ממה שאנשים חושבים.
אם אתה לא מצליח מתח אחד, אי אפשר סתם להוריד משקל, צריך לבנות תוכנית להחזקות ודברים כאלו, שזה תכנון לא מוכר בכלל לאנשים במכון.

בסופו של דבר, אנשים לא יודעים לתכנן תוכנית כשהחזרות כה נמוכות, והטכניקה כל כך קריטית.

דדליפט הוא עם פוטנציאל למשקל הרבה יותר כבד מתרגילים אחרים, לכן ההתקדמות ההתחלתית תהיה מהירה מאוד.

מתח ופרס הם עם פוטנציאל למשקל הרבה יותר קל, לכן ההתקדמות הראשונית גם איטית יותר.

מתח דומה יותר להנפת משקולות מאשר סקוואט, מדובר כאן בתרגיל הרבה יותר טכני ממה שאנשים חושבים.
אם אתה לא מצליח מתח אחד, אי אפשר סתם להוריד משקל, צריך לבנות תוכנית להחזקות ודברים כאלו, שזה תכנון לא מוכר בכלל לאנשים במכון.

בסופו של דבר, אנשים לא יודעים לתכנן תוכנית כשהחזרות כה נמוכות, והטכניקה כל כך קריטית.
יכול לפרט על טכניקה במתח ?

אתה חוזר על מה ששאלתי , איך התרגיל הזה כלכך מסובך שלא נדרש בו למידת טכניקה מיוחדת...
ביקשת שאפרט לך על הטכניקה של המתח, וזה מה שעשיתי.
איפה חזרתי על מה ששאלת?
מי קבע שזה תרגיל מסובך?

ביקשת שאפרט לך על הטכניקה של המתח, וזה מה שעשיתי.
איפה חזרתי על מה ששאלת?
מי קבע שזה תרגיל מסובך?

לא בקטע רע אחי, אני חושב שהבנת שהכוונה שלו היא למה התכוונת שאמרת שהטכניקה בו כל כך קריטית, ושזה תרגיל הרבה יותר טכני ממה שחושבים, ושאל אם תוכל לפרט על זה

לא בקטע רע אחי, אני חושב שהבנת שהכוונה שלו היא למה התכוונת שאמרת שהטכניקה בו כל כך קריטית, ושזה תרגיל הרבה יותר טכני ממה שחושבים, ושאל אם תוכל לפרט על זה
זה תרגיל טכני, כי הגוף נמשך למעלה, ונקודות העומס משתנות מאוד בהתאם למיקום הגוף במשיכה.

לכן יש גם יותר מקום למניפולציות כמו להתנדנד ולבעוט כדי לעלות.

בגלל שיש יותר מקום למניפולציות, התכנון צריך לקחת אותם בחשבון.

תודה על ההבהרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית