הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביום מנוחה, במידה ואני בפלוס קלורי, האם האנרגיה תאגר כשומן?

• פותח/ת השרשור PJ
  • פורסם בתאריך
כן, בימי מנוחה מומלץ לא לאכול בכלל קלוריות כי כל קלוריה ביום כזה נאגרת כשומן. בימים של אימון תאכל מה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה כי כל קלוריה שתאכל תאגר כשריר.

• פותח/ת השרשור
איפה שמעת כזה דבר?

חשבתי עם עצמי האמת על העניין ולא הייתי בטוח לגבי התשובה. תהיתי אם בפלוס קלורי הגוף בונה את השריר מחדש אחרי אימון, אז מה קורה ביום ללא אימון - האם זה יאגר כשומן?...

חשבתי עם עצמי האמת על העניין ולא הייתי בטוח לגבי התשובה. תהיתי אם בפלוס קלורי הגוף בונה את השריר מחדש אחרי אימון, אז מה קורה ביום ללא אימון - האם זה יאגר כשומן?...
ביום ללא אימון אתה עדיין צריך קלוריות כדי לבנות שריר ולהתאושש, הרי סינתזת חלבונים מתרחשת לא רק ביום האימון אלא כמה יממות גם לאחריו.

מה עושים כדי לעלות כמה שפחות בשומן?
פלוס קלורי מתון, חלוקה נכונה של אבות מזון, תכנית אימונים טובה שתגרה מספיק אדפטציות, שינה ומנוחה טובה.

אתה חושב שהגוף שם סטופר של 24 שעות כל יום? היום מנוחה הוא לא יום בלי אימון, אלא הזמן שבין האימון הקודם לאימון הבא. הגוף לא באמת יודע ולא אכפת לו כמה זמן זה יוצא כל עוד התוכנית אימונים טובה ומאפשרת לו להתאושש ולנוח כמו שצריך בנוסף לתזונה ושינה שמאפשרים את זה.
עכשיו, אם זמן שאתה מתאושש זה בין אימון לאימון, אתה יכול להבין שהגוף מנצל את האנרגיה בכל הזמן הזה, ככה שגם אם יש לך הפרש של 80 שעות בין אימון לאימון, אם בזמן הזה הגוף עדיין מתאושש, לא כל האנרגיה העודפת תלך לשומן, כי חלק תלך להתאוששות.
אגב השאלה שלך מראה שאתה חושב שכל ההסתכלות היא בין אימון לאימון, אבל זה לא נכון. אחרי שאתה מתאמן חודשיים-חצי שנה כמו שצריך אתה כבר לא אמור להיות מסוגל להתאושש כמו שצריך בין אימון לאימון, ואז אתה עובר להתקדמות תקופתית, שזה יכול להיות בין כמה ימים לבין חודש (מתאמני עילית יכולים להתקדם אפילו רק טיפה בכמה שנים). ככל שתתקדם ההתקדמות תצטרך להיות איטית יותר והעומס שתצטרך להפעיל על הגוף יהיה גדול יותר ותצטרך לפרוס אותו על תקופה ארוכה יותר בשביל לשרוד אותו.
ועוד משהו, כנראה שלא תגיע מאושש לגמרי כל אימון, וזה בסדר.

תמיד בפלוס קלורי חלק מהאנרגיה תיאגר כשומן וחלק כשריר. ההשפעה של האימונים היא הגדלת החלק היחסי שנאגר כשריר. ההשפעה הזו היא לא נקודתית ליום האימון אלא מותאמת לרמת הגירוי. אימונים שיוצרים הרבה גירוי (למשל ע"י נפח/עצימות גבוהים) ימשיכו להשפיע גם ימים אחרי האימון.

יותר מזה, ההגיון אומר שדווקא ביום האימון בניית השריר בפועל היא אולי אפילו פחותה מאשר ביום שאחרי (בהנתן שהאימון בגירוי גבוה). כי הרי האימון גורם גם נזק לשריר והגוף יעדיף לתקן קודם את הנזק הזה על פני הוספת שריר חדש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית