הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדש בעניין היבוא אבקות לארץ, כיצד מתחמקים מהמכס?

Telash

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
קראתי ושמעתי שמעל 75$ מקבלים "קנס מכס".

קודם כל, למה יש "קנס מכס", אם אני פשוט יכול לבקש מהמכרים שלי, שיקנו עבורי את הטובין, ופשוט אאסוף מהם - ככה, בסופו של דבר, גם ככה באותה טיסה, יהיו נוכחים כל הטובין שבסופו של דבר מגיעים אליי?

בכל מקרה, אם אני רוצה לקנות 3 פחים של אבקות חלבון, או כמות כלשהי של חטיפים, או כל דבר שהוא, ואני עובר את ה75$, האם הדרך היחידה לבצע רכישה שהיא מעל 75$ ו"להתחמק מהמכס", היא לבקש מהמכרים שלי שיקנו בשבילי את הטובין, ממשתמש שהוא כביכול שייך להם, וכרטיס אשראי שהוא שלהם, וכתובת אחת ייחודית? (אני ממש לא רוצה להעסיק כ5 אנשים בעניינים שלי, על סתם שטות...)

אני יכול, אולי:

לפתוח כמה משתמשים, ולהכניס כתובת אחת (שלי), ולשלם מכרטיס אחד?

לפתוח משתמש אחד, לשלם על כמה ORDERS שאני רוצה, אבל כל ORDER, יהיה מכרטיס שונה?

תודה ושבוע טוב.

העצה שלי, אם יש לך אחים, אחיות והורים שלא מזמינים משהו, תפריד את החבילות ככה שעלו פחות מ75 דולר ותשלח כל חבילה על שם ומספר טלפון של קרוב משפחה אחר
חוץ מזה אתה יכול לשלם עם אותו אשראי ואותו אימייל

• פותח/ת השרשור
העצה שלי, אם יש לך אחים, אחיות והורים שלא מזמינים משהו, תפריד את החבילות ככה שעלו פחות מ75 דולר ותשלח כל חבילה על שם ומספר טלפון של קרוב משפחה אחר
חוץ מזה אתה יכול לשלם עם אותו אשראי ואותו אימייל
תודה, חשבתי שחייב לפתוח משתמש לכל קרוב משפחה שאליו מגיעה החבילה, ושישימו שם את האשראי שלהם

כי אני לא רוצה לעשות ניסוי וטעיה, ולהזמין לכמה כתובות, ואז לקבל מכס, כי הם קולטים שזה מאותו ip או מאותו משתמש או מאותו אשראי

לכן שאלתי כאן אם יש דרך אחרת חוץ מלפתוח משתמש לכל כתובת

נערך לאחרונה:
תודה, חשבתי שחייב לפתוח משתמש לכל קרוב משפחה שאליו מגיעה החבילה, ושישימו שם את האשראי שלהם

כי אני לא רוצה לעשות ניסוי וטעיה, ולהזמין לכמה כתובות, ואז לקבל מכס, כי הם קולטים שזה מאותו ip או מאותו משתמש או מאותו אשראי

לכן שאלתי כאן אם יש דרך אחרת חוץ מלפתוח משתמש לכל כתובת
לא אמרתי לך לפתוח משתמש לכל אחד, רק לשלוח עם פרטים שונים כל משלוח

זה לא קנס מכס. מכס קונס עברייני יבוא, למשל הצהרת ערך שיקרי.
בין 75$ ל 500$ ערך סחורה אתה תשלם מע"מ בלבד 17%.
מעל אתה תשלם גם מכס, שזה משתנה לפי סוג מוצר.
עוד בייבוא אישי, אם תייבא יותר מידי ממוצר מסויים אתה עלול להחשד כיבואן מסחרי ותאבד הרבה מהפטורים שמגיעים לך כיבואן אישי.

אם יש לך את האפשרות לשנות נמען בחשבונית לך על זה, זה יחסית חוקי.

זה לא קנס מכס. מכס קונס עברייני יבוא, למשל הצהרת ערך שיקרי.
בין 75$ ל 500$ ערך סחורה אתה תשלם מע"מ בלבד 17%.
מעל אתה תשלם גם מכס, שזה משתנה לפי סוג מוצר.
עוד בייבוא אישי, אם תייבא יותר מידי ממוצר מסויים אתה עלול להחשד כיבואן מסחרי ותאבד הרבה מהפטורים שמגיעים לך כיבואן אישי.

אם יש לך את האפשרות לשנות נמען בחשבונית לך על זה, זה יחסית חוקי.
הבעיה העיקרית היא עם חברות שילוח שגובות עמלות שקר, לשלם 17% מעמ אני בטוח שרובנו היינו משלמים בכיף, אבל כשאתה מזמין ממיי פרוטאין חבילה שעברה את המכס בשקל ובמקום לשלם 260 נגיד כפול 1.17 אתה משלם כפול 1.50 אז אתה תעשה יותר כדי להתחמק מהחרא הזה

אתה יכול להתלונן על העמלה שהם גובים אבל בתכלס הם משלמים בשמך את ה 17% ואת עמלות החרטא שהמדינה גובה.

אם אזכור אצלם לכם פה רשימון יבוא כדי שתראו כמה הדבר הזה לא פשוט..

סתם שתדעו שביבוא מסחרי עמלת טיפול בתיק יבוא היא בסביבות 200-300 ש"ח, לא משנה ערך הסחורה

אתה יכול להתלונן על העמלה שהם גובים אבל בתכלס הם משלמים בשמך את ה 17% ואת עמלות החרטא שהמדינה גובה.

אם אזכור אצלם לכם פה רשימון יבוא כדי שתראו כמה הדבר הזה לא פשוט..

סתם שתדעו שביבוא מסחרי עמלת טיפול בתיק יבוא היא בסביבות 200-300 ש"ח, לא משנה ערך הסחורה
אני יודע טוב מאוד איזה כאב ראש זה להתעסק עם רשומון
מה שמפריע לי זה שכשאתה מקבל משלוח דרך דואר ישראל אין לך את זה, אתה משלם רק את המעמ, כשאתה מקבל משלוח שלא דרך דואר ישראל יש לך את כל החרא הזה מסביב
וזה לא שבאמת יש לך שליטה מאיפה המשלוח יגיע אליך תמיד, פעם מיי פרוטאין שלחו דרך דואר ישראל ואז ממש לא הפריע לי לעבור את הרף ולשלם את המעמ כי זה רק מעמ
אתה צודק שבמידה רבה זה אשמת המדינה שלא מסדירה את זה שגם בהזמנות דרך החברות האלו אתה תשלם רק את המעמ (אלא אם החברות עוקצות את האקסטרה עמלות שלא בצדק, מודה שלא טרחתי להתעמק בזה, אני רק יודע שבדואר ישראל כאדם פרטי כל מה שתשלם זה מעמ)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית