שאלה לגבי אימון במתקנים בחדר כושר בחיטוב

matan1127

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
‎אם בחיטוב אי אפשר להעלות מסת שריר, כמה גרם חלבון אני צריך ביום כדי לשמר את השריר ? עוד שאלה.. אם אני יעשה בחדר כושר במצקנים בלי קשר למסת שריר, זה לפחות יעצב את הגוף כשמתי שאני ירזה ואחוז השומן ירד יראו את התוצאה הגוף יקבל צורה (כתפיים, גב) ?
רק אל תגידו לי לוותר על מתח כי אני לא מוותר על זה

עוד משהו, איך זה ייתכן שאי אפשר להעלות מסת שריר ולרדת במשקל/שומן באותו זמן ? אתם תצאו עליי אבל זה נשמע לי ממש הזוי כי אם אני אוכל נכון 1600-1700 (שוקל 80) קלוריות ליום ומתוך הקלוריות האלה אני מגיע ל160 חלבון לפחות, שזה 2 גרם לכל קילו בגוף, ותוך כדי אני עושה פעמיים בשלוש אירובי (אליפטי שעה בכל ביקור בחדר כושר) וגם אימוני כוח
אז איך זה עובד בדיוק ? אני כן משתדל לשמר את השריר עם חלבון מספק ומוסיף משקלים מפעם לפעם בחדר כושר אז איך זה עובד הדבר הזה בעצם ? למה כולם אומרים שזה בלתי אפשרי לרדת במשקל ותוך כדי להעלות מסת שריר ? נכון שלא גדלתי יותר מדי בשריר, אבל אני מרגיש שהתחזקתי קצת

נערך לאחרונה:
אם בחיטוב אי אפשר להעלות מסת שריר, כמה גרם חלבון אני צריך ביום כדי לשמר את השריר ?
1.6 גרם פר קילו משקל גוף, ואם תרצה עוד אתה מוזמן. אגב חלבון משביע יותר מאחרים אז בכללי בחיטוב כדאי לאכול הרבה חלבונים בשביל לשבוע.
עוד שאלה.. אם אני יעשה בחדר כושר במצקנים בלי קשר למסת שריר, זה לפחות יעצב את הגוף כשמתי שאני ירזה ואחוז השומן ירד יראו את התוצאה הגוף יקבל צורה (כתפיים, גב) ?
לעצב את הגוף זה אומר לשלוט במסת השריר והאחוז שומן. אין דבר כזה לעצב את הגוף דרך מכשירים בלי קשר למסת שריר, כי המטרה היחידה של המכשירים האלה זה עוד מסת שריר. אבל בשביל לשמר כמה שיותר שריר אתה תרצה כן להמשיך להתאמן אימוני כוח קשים, כי אם לא תתאמן כמו שצריך הגוף לא ישמר שריר בצורה המקסימלית.
עוד משהו, איך זה ייתכן שאי אפשר להעלות מסת שריר ולרדת במשקל/שומן באותו זמן ? אתם תצאו עליי אבל זה נשמע לי ממש הזוי כי אם אני אוכל נכון 1600-1700 (שוקל 80) קלוריות ליום ומתוך הקלוריות האלה אני מגיע ל160 חלבון לפחות, שזה 2 גרם לכל קילו בגוף, ותוך כדי אני עושה פעמיים בשלוש אירובי (אליפטי שעה בכל ביקור בחדר כושר) וגם אימוני כוח
אז איך זה עובד בדיוק ?
קודם כל לאירובי אין קשר למסת שריר, ואין קשר ישיר לחיטוב/ מסה. אירובי משפר את הכושר האירובי (כושר שמבוסס על אוויר, כמו אליפטי למשל שאתה מתנשף בו בכבדות כשאתה מתעייף), ושורף עוד קלוריות, ככה שאם אתה מחשב את הקלוריות האלה כהוצאה היומית שלך בסך הכל הגדלת את הניטרלי שלך. קיצור, אירובי לא משנה באמת.
ולמה אי אפשר לבנות מסת שריר בחיטוב? כי בניית שריר דורשת המון אנרגיה מהגוף, ובחיטוב אתה בחוסר של אנרגיה, ככה שאין לגוף את האנרגיה המיותרת בשביל להקדיש אותה לבנייה של עוד מסת שריר. יש מקרים ספציפיים שאפשר לעשות את זה, כמו למשל מתאמן מאוד מתחיל שאין לו כמעט מסת שריר עליו, ככה שבשבילו לבנות מסת שריר לא דורש כמעט אנרגיה בכלל. אבל זה מקרים מאוד ספציפיים שלא עובדים לטווח הארוך.
אני כן משתדל לשמר את השריר עם חלבון מספק ומוסיף משקלים מפעם לפעם בחדר כושר אז איך זה עובד הדבר הזה בעצם ?
אם אתה מצליח להתקדם מאוד מהר בחדר כושר אז כנראה שאתה מאוד מתחיל ככה שכן תוכל בהתחלה לעלות במסת השריר תוך הורדה באחוז השומן, אבל זה יקרה לטווח הקצר בלבד.
נכון שלא גדלתי יותר מדי בשריר, אבל אני מרגיש שהתחזקתי קצת
דבר ראשון מה זה מרגיש שהתחזקת? אם העלית משקלי עבודה/ סטים/ חזרות/ ביצעת את אותם פרמטרים אבל ברמת קושי נמוכה יותר אז התחזקת, אבל תסתכל על זה ולא על מבט סובייקטיבי.
דבר שני, כוח זה לא רק מסת שריר. זה גם טכניקה, התייעלות עצבית לתנועה, התייעלות עצבית לעומס הספציפי ומנטליות. יכול להיות שהשתפרת באחד מהם ולא במסת שריר והם מה שחיזק אותך.
דבר שלישי, כמו שאמרתי אם אתה אכן מתחיל כמו שאתה נשמע אז זה הגיוני מאוד שתתחזק מהר גם תחת תנאים לא אופטימליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית