הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סיכום תחרות WNBF PRO WORLDS 2022

• פותח/ת השרשור OA
  • פורסם בתאריך
חוץ מאורך גפיים ומחלות, אני לא רואה דרך להוכיח מעורבות או חוסר מעורבות של כוח מיסטי לא מוסבר בשם "גנטיקה" עבור פיתוח גוף או פאוורליפטינג.
נצטרך הגדרה מדויקת לתרומה שלה, ודרך מדידה לבדוק, ועוד לא ראיתי כזה.

עד אז, יש שיגידו שזה הגיוני וברור שגנטיקה מעורבת, ויש שיגידו שבלי הוכחה, איפה הטענה בדיוק?
אורך גפיים ומחלות זה חלק מגנטיקה בכל מקרה זה לא הדברים היחידים שמשפעים צפיפות עצמות מערכת העצבים ועוד אלף ואחד דברים יכולים להשפיע

• פותח/ת השרשור
חוץ מאורך גפיים ומחלות, אני לא רואה דרך להוכיח מעורבות או חוסר מעורבות של כוח מיסטי לא מוסבר בשם "גנטיקה" עבור פיתוח גוף או פאוורליפטינג.

עד אז, יש שיגידו שזה הגיוני וברור שגנטיקה מעורבת, ויש שיגידו שבלי הוכחה, איפה הטענה בדיוק?
אשד לין כתב על הנושא בצורה יפה-
איך לגדל ספורטאי עילית? כתבה 2 – על גנטיקה ומוסר עבודה גבוה

בכל מקרה כמובן שזה תחום בעייתי אבל להגיד "כל עוד אין דרך מדידה אז זה לא רלוונטי"
זה קצת לעצום עיניים.

יש שוני בתגובות לאימוני התנגדות בין אנשים (שוני דרסטי) ברמת הפיתוח המסת שריר לפחות, ואני מאמין שגם בפן הכוח.
יש שוני במבנה השרירים, באורכם, בכמות סיבי השריר וביעילות גיוסם.
בנוסף יש שוני ברמות ההורמונים שיכול מאוד להשפיע על הרכב הגוף לטווח הארוך.
שוני במבנה גוף שגורר שוני באורך גפיים / מנופים שכן יכול לפגוע בכוח המופק למיטב ידעתי.
יכול להיות שאימונים והתמדה יצמצמו את הדברים הללו, אבל זה לא אומר שהם לא קיימים.

לספורטאי עילית אני לגמרי חושב שגנטיקה היא פקטור שיכולה לשנות אומנם מעט מאוד אבל ברמות האלה זה מה שמשנה.

בנוסף-
Genetic influence on athletic performance

וגם הבנתי שהספר The Sports Gene נותן פרספקטיבה על העניין (ג.נ- לא קראתי)

נערך לאחרונה:
@OA
האם יש מבנה גוף,שעולה במסת שריר מהר יותר?
גנטיקה מכילה בתוכה גם גובה?
איך אפשר בעצם למקסם את הגנטיקה,אם אי אפשר לדעת עם מה נולדנו?

• פותח/ת השרשור
@OA
האם יש מבנה גוף,שעולה במסת שריר מהר יותר?
גנטיקה מכילה בתוכה גם גובה?
איך אפשר בעצם למקסם את הגנטיקה,אם אי אפשר לדעת עם מה נולדנו?
1. כמובן, לא מבנה גוף אלא עניין של סיבי שריר, תגובה לאימונים וכד׳.
2. כמובן
3. אי אפשר, אפשר לנסות לדחוף כמה שאפשר.
לא מכיר אדם אחד טבעי שאפשר להגיד שמיצה את מלוא הפוטנציאל שלו.
בסופו של דבר הכל יחסי ויש כל כך הרבה משתנים שקשה להעיד.

אשד לין כתב על הנושא בצורה יפה-
איך לגדל ספורטאי עילית? כתבה 2 – על גנטיקה ומוסר עבודה גבוה

בכל מקרה כמובן שזה תחום בעייתי אבל להגיד "כל עוד אין דרך מדידה אז זה לא רלוונטי"
זה קצת לעצום עיניים.

יש שוני בתגובות לאימוני התנגדות בין אנשים (שוני דרסטי) ברמת הפיתוח המסת שריר לפחות, ואני מאמין שגם בפן הכוח.
יש שוני במבנה השרירים, באורכם, בכמות סיבי השריר וביעילות גיוסם.
בנוסף יש שוני ברמות ההורמונים שיכול מאוד להשפיע על הרכב הגוף לטווח הארוך.
שוני במבנה גוף שגורר שוני באורך גפיים / מנופים שכן יכול לפגוע בכוח המופק למיטב ידעתי.
יכול להיות שאימונים והתמדה יצמצמו את הדברים הללו, אבל זה לא אומר שהם לא קיימים.

לספורטאי עילית אני לגמרי חושב שגנטיקה היא פקטור שיכולה לשנות אומנם מעט מאוד אבל ברמות האלה זה מה שמשנה.

בנוסף-
Genetic influence on athletic performance

וגם הבנתי שהספר The Sports Gene נותן פרספקטיבה על העניין (ג.נ- לא קראתי)
זה וודאי לא רלוונטי אם אין דרך מדידה גם אם תאורתית זה היה נכון. הרי אם אפשר לזהות את האגם עם הגנטיקה הגרוע, אי אפשר לדעת למי להציע לפרוש.

שינוי בין אנשים לא בהכרח מצביע על הגנים, כמו שבטח כבר קראת בקישורים שצירפת. היסטוריית אימונים אישית גדולה בעיניי. יש לי מתאמן שעושה גיימנסטיק מגיל 6, תוך חצי שנה שאנחנו עובדים יחד פאוורליפטינג, הוא קרוב לשיא ישראל בקטגוריה שלו, קטגוריית בוגרים.

כמו שגם ראית, גנים יכולים להשתנות עם העבודה שלנו.

ה"לכאורה" הענק בדיון על גנטיקה ואימונים היא זאת שאומרת עד כמה היא לא וודאית.
אין טענה וודאית הניתנת להוכחה איתה על גנטיקה.

בעיניי, כל עוד אתה לא יכול לומר לי לפני שהבחור מתאמן מה הפוטנציאל הגנטי שלו, ורק לומר אחרי שהתאמן שעכשיו רואים שהיה לו פוטנציאל, אני לא קונה את הטענה הגנטית כרלוונטית אם היא בכלל נכונה.
אורך גפיים ומחלות זה חלק מגנטיקה בכל מקרה זה לא הדברים היחידים שמשפעים צפיפות עצמות מערכת העצבים ועוד אלף ואחד דברים יכולים להשפיע
יכולים להשפיע, נכון.
השאלה איפה ההוכחה?
צפיפות עצם ברמה גבוה מושפעת מהורמונים מסוימים, כמות חלבון, סידן ומינרלים וויטמינים שונים.
הכל תלוי באוכל ואורח חיים. אם יש לך טענה אחרת, תוכיח.

@elchonon
שתי אנשים רנדומליים,(שמעולם לא נגעו המשקולת)יכנסו לחדר הכושר,ויבצעו דדליפט.
לאחד יהיה קלי קלות,ואחד בקושי יצליח להרים..
זה נקרא גנטיקה?
אפשר להסיק מזה משו?

@elchonon
שתי אנשים רנדומליים,(שמעולם לא נגעו המשקולת)יכנסו לחדר הכושר,ויבצעו דדליפט.
לאחד יהיה קלי קלות,ואחד בקושי יצליח להרים..
זה נקרא גנטיקה?
אפשר להסיק מזה משו?
אין כזה דבר שני אנשים רנדומלים.
לאחד יש רקע פעיל בטניס, ולשני בטיפוס, והשלישי יושבני. איך תסיק שההבדלים נובעים מכוח מסטי בשם גנטיקה?
יתרה מזאת, התזונה שלהם תשפיע במידה רבה על הבריאות, מצב הורמונלי, דחיסות עצם, מסת שריר. מניין לנו שכל ההבדל בין השניים הוא הכוח הלא מוגדר בשם גנטיקה?
וכמובן, גם לאחר שתצליח להוכיח שההבדלים הם גנטיים, מי אמר שלמי שיש נקודת התחלה חזקה יותר, בהכרח יגיע רחוק יותר? מי אמר שגנים עובדים ככה?

בנוסף, בשביל לטעון שמשהו קיים, צריך קודם להגדיר מהו בצורה ברורה, ואז לקבוע את המבחן המתאים למדוד ולבדוק אותו, ואז לבחון את התוצאות.

אשמח אם מישהו יגדיר לי בצורה ברורה מה זה יתרון גנטי בתחום הכוח או הפיתוח גוף שהוא מעבר לאורך גפיים ומבנה גופני. אני מדבר על הסבר איזה תאים, כלי גם, סיבי שריר אחרים קיימים במי שמבורך גנטית. והוכחה שזה לא משהו שהתפתח מהאימונים שלו, אלא שנולד איתם ושאפשר לצפות ולחזות לפני שיתחיל אימונים מה יכול לצאת ממנו.

הרבה ציטטו מאמרים על מעורבות גנטית בספורט, בזמן שכל מה שהמאמרים עשו זה להסביר מדוע אי אפשר לקשר אותם באופן ברור, וזה רק "לכאורה" קשור בדרך לא ברורה.

יכולים להשפיע, נכון.
השאלה איפה ההוכחה?
צפיפות עצם ברמה גבוה מושפעת מהורמונים מסוימים, כמות חלבון, סידן ומינרלים וויטמינים שונים.
הכל תלוי באוכל ואורח חיים. אם יש לך טענה אחרת, תוכיח.
הגזמת מה ההבדל בין מקום 10 לראשון בכל תחום? סתם אחד מתאמן קשה יותר יש בדלים בין בני אדם וקוראים לזה גנטיקה מסכים איתך שהיום הרבה על כל שטות אומרים זה גנטיקה אני לא יכול לעשות כלום אבל אתה גם מגזים לכיוון השני

הגזמת מה ההבדל בין מקום 10 לראשון בכל תחום? סתם אחד מתאמן קשה יותר יש בדלים בין בני אדם וקוראים לזה גנטיקה מסכים איתך שהיום הרבה על כל שטות אומרים זה גנטיקה אני לא יכול לעשות כלום אבל אתה גם מגזים לכיוון השני
אולי אני מגזים, מה הטיעון שלך?
להגיד אולי, כל אחד יכול. אולי אני לא מגזים.
אני מטיל ספק בטענה הגנטית המדוברת עבור ספורט מעבר לאורך גפיים, מבנה גופני, ומחלות.

אשמח לשמוע טיעון מדוע בין המקום הראשון והשני לדעתך מבדיל הגנטיקה ולא עבודה קשה, או עבודה חכמה ועוד פרטים לא גנטיים לכאורה.

עם עבודה קשה וחכמה כל אחד יכול להיות מסי, גרי קאספרוב, שומאכר, cbum, ולברון גיימס

🤦‍♂️
אורך גפיים הם פקטור גנטי מובן וברור.
גישה מנטלית ופסיכולוגית, אני גם יכול להבין איך הגנטיקה משחקת שם, איך בדיוק? וכיצד לבחון? עוד לא שמעתי הסבר טוב.

מניין לנו ששני ילדים באותו גיל ורקע, אורך גפיים ומבנה גוף, גישה מנטלית ופסיכולוגית זהה לספורט, ותנאים דומים יראו הבדל בגלל גנטיקה? וכיצד ניתן לוודאות שזה בלבד ההבדל?

להביא דוגמאות של הטופ, ולומר שמי שלא סוגד לאל הגנטיקה הוא מגוכח, כל אחד יכול.

נראה אם יש לך טענה שיכול לשכנע טיפש חשוך כמוני.

אולי אני מגזים, מה הטיעון שלך?
להגיד אולי, כל אחד יכול. אולי אני לא מגזים.
אני מטיל ספק בטענה הגנטית המדוברת עבור ספורט מעבר לאורך גפיים, מבנה גופני, ומחלות.

אשמח לשמוע טיעון מדוע בין המקום הראשון והשני לדעתך מבדיל הגנטיקה ולא עבודה קשה, או עבודה חכמה ועוד פרטים לא גנטיים לכאורה.
דווקא בטופ יותר קל לראות את זה כי גם מקום ראשון וגם מקום שני משקיעים את כל החיים שלהם בספורט עם המאמנים הכי טובים אז מה שנשאר ההבדל בינהם זה גנטיקה

כל חמור שני מתחיל לבכות שאין גנטיקה אין גנטיקה ומסכים שזה טיפשי ומביך אבל להפוך ולהגיד שזה לא קיים זה תמימות

דווקא בטופ יותר קל לראות את זה כי גם מקום ראשון וגם מקום שני משקיעים את כל החיים שלהם בספורט עם המאמנים הכי טובים אז מה שנשאר ההבדל בינהם זה גנטיקה

כל חמור שני מתחיל לבכות שאין גנטיקה אין גנטיקה ומסכים שזה טיפשי ומביך אבל להפוך ולהגיד שזה לא קיים זה תמימות
אני חושב שההבדל בטופ זה רצון האל, ומי שניצח בהכרח צדיק יותר.
לך תתווכח עם טענה כזאת.
כשאין לך הסבר להבדלים בין השניים, אתה מסיק שזה הגנטיקה, אני לא בטוח שזה נכון בלי טענה והסבר מאחוריו.

אני חושב שההבדל בטופ זה רצון האל, ומי שניצח בהכרח צדיק יותר.
לך תתווכח עם טענה כזאת.
כשאין לך הסבר להבדלים בין השניים, אתה מסיק שזה הגנטיקה, אני לא בטוח שזה נכון בלי טענה והסבר מאחוריו.
אוקיי אז הטענה שלך זה שאם ניקח שני אנשים רנדומלים והם ונאמן את שניהם זהה ונאכיל את שניהם זהה הם יגיעו בדיוק לאותם תוצאות?
כל אחד יכול לתת 320 קילו דד?

אתה מודד IQ לפי ביצועים, לפני שאתה מודד לפי סריקת מוח, אם יש כזאת דרך בכלל

גם מבחינה ספורטיבית אתה יכול לראות שונות. עד כמה הגוף שרירי, כמה מפתחים שריר בקלות, כמה מערכת העצבים יודעת לגייס את כמות מסת השריר לטובת המאמץ.
בקיצור אפשר לאפיין חתכי אוכלוסיה בקלות.
אתה טוען שלא ראית, נדמה לי כי אתה אוהב להפוך דברים לרומנטיקה - "כולם יכולים הכל".
כשאתה רואה מחשבון, והוא מאוד מתאמץ להציג לך סרט וידיאו באיכות HD, אבל לא מצליח, ההבנה השפויה היא שהוא פשוט לא יכול.
ואתה לא תבקש ממני להוכיח את זה

אוקיי אז הטענה שלך זה שאם ניקח שני אנשים רנדומלים והם ונאמן את שניהם זהה ונאכיל את שניהם זהה הם יגיעו בדיוק לאותם תוצאות?
כל אחד יכול לתת 320 קילו דד?
אולי כן אולי לא.
ואם לא, תצטרך להוכיח שהסיבה גנטיקה.
אתה מודד IQ לפי ביצועים, לפני שאתה מודד לפי סריקת מוח, אם יש כזאת דרך בכלל

גם מבחינה ספורטיבית אתה יכול לראות שונות. עד כמה הגוף שרירי, כמה מפתחים שריר בקלות, כמה מערכת העצבים יודעת לגייס את כמות מסת השריר לטובת המאמץ.
בקיצור אפשר לאפיין חתכי אוכלוסיה בקלות.
אתה טוען שלא ראית, נדמה לי כי אתה אוהב להפוך דברים לרומנטיקה - "כולם יכולים הכל".
כשאתה רואה מחשבון, והוא מאוד מתאמץ להציג לך סרט וידיאו באיכות HD, אבל לא מצליח, ההבנה השפויה היא שהוא פשוט לא יכול.
ואתה לא תבקש ממני להוכיח את זה
אני מודד אמונה באלוהים על סמך התוצאות שהגעת באימונים, תוכיח לי אחרת.
המחשבון יהיה אדם עם מחלות גנטיות ואורך גפיים לא תואם לספורט. אם ניקח 2 מחשבים בעלי אורך גפיים זהים ומצב בריאותי זהה, ואפילו משקל גוף זהה, מניין שההבדלים גנטים?
אני חושב שאתה רוצה הסבר לשונות שמניחה את דעתך, ואולי אמונת הגנטיקה עושה את זה.
אני חושב שהיסטורית אימונים, תזונה, גישה פסיכולוגית, תכנון, תמיכה, אמונה, רצון... אלו קצה הקרחון של דברים תחת שליטתנו להגיע למטרות הספורטיביות של המתאמן.

אני לא יודע אם גנטיקה משחקת או כמה אם כן, אולי זה משחק ב100 ק"ג על המוט, אולי בכלל לא. הטיעון שלך נחמד, אבל לא מספיק בשבילי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית