נק' מוניטין:
743
- 549
- 634
כל דבר
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה בעיקר.עצם זה שהיא אלטרנטיבית לרפואה קונבנציונלית זה לא מספיק בעיה?
אותי מעניין יותר השאלה על רפואה קונבנציונלית.כל דבר
מה הבעיה במושג אלטרנטיבה?עצם זה שהיא אלטרנטיבית לרפואה קונבנציונלית זה לא מספיק בעיה?
ואתה, פתית השלג, יצאת מעדר הכבשים וגילת את האמתלאחרונה, אבל חייב לפרוק את הצביעות והטמטום שגורמת לעדר לבקש את הנזק הזה שקוראים לו כבר קונבנציונלי, חבל.
אני חייב לומר שכן, כמה חולי קרוהן קשים אתה מכיר שהודות לרפואה הקונבנציונלית מתפקדים כאדם בריא ויותר כמוני.ואתה, פתית השלג, יצאת מעדר הכבשים וגילת את האמת
לא הבנתי מה הבעיה, אם יש תחום שהתאוריות שלו נשענות על מחקרים שלא ניתן לשחזר או שסותרים אחד את השני בהגדרה זה לא משהו שמוכח מדעית וניתן להסתמך עליו כאמין, למה שיתייחסו לזה ברמה של מחקר חיסונים שמראה הוכחה מדעית לזה שזה עובד?עד היום רופאים רבים רואים בפסיכולוגים ותזונאים רפואה אלטרנטיבי, אני עד לכך.
בהתחשב בעובדה שרוב המוחלט של האנשים בעולם המערבי מגיעים לרופאים רק שיש משהו ממש רע לא הבנתי מה מפתיע בגישה הזאת? אם מישהו בא לרופא עם דלקת ריאות כנראה מה שהוא מצפה לשמוע זה איך לטפל בה עכשיו ולא מה היה עדיף לו לעשות לפני(לישון טוב יותר, לטפל בבעיות תזונה, להתחסן אם רלוונטי) כדי למנוע את המצב מההתחלה. רפואה מונעת היא תחום מעולה שהציל הכי הרבה בני אדם בהיסטוריה ואם אנשים היו מתעננינים בה והיו מוכנים לעשות את הדברים הקשים(שמוכחים כעובדים) הם גם היו יותר בריאים והיו רואים פחות רופאים.וזה לחפש מה רע, ולתקוף אותו. ניתוח להוצאת הדבר השלילי, אנטיביוטיקה להרוג את הפולש, משכך כאבים לא לחוש את הבעיה, דיכוי חיסוני שלא יהיה פעילות חיסונית בריאה שממחישה כאב ומחלה.
המחקרים ממומנים עבור רפואה קונבנציונלית, הטיפול שמשלמים למצוא הוא סינתטי ובעל פוטנציאל רווחי ביותר לכיס.לא הבנתי מה הבעיה, אם יש תחום שהתאוריות שלו נשענות על מחקרים שלא ניתן לשחזר או שסותרים אחד את השני בהגדרה זה לא משהו שמוכח מדעית וניתן להסתמך עליו כאמין, למה שיתייחסו לזה ברמה של מחקר חיסונים שמראה הוכחה מדעית לזה שזה עובד?
הטלת ספק והשיטה המדעית זה בדיוק מה שהביא את הרפואה לרמה הגבוה שלה היום, אם היו מקבלים כל תאוריה שלא מוכחת על ידי ניסוים מבוקרים טובים עד היום היינו מנקזים דם כדי לטפל בכאב ראש, אם התאוריות והתוצאות של התחומים הספציפים ישתפרו אין סיבה שלא יראו בזה כמשהו יותר אמין, עד אז להמליץ באופן עיוור על טיפולים או תוספים כאלו זה פשוט בזבוז כסף וזמן ללקוח.
התפקיד של רופאים זה לא לספק כל נחמה ולהביא טיפולי פלסיבו רק כדי שהמטופל ירגיש שהוא מחלים(למרות שאם חוקית הם היו יכולים לעשות את זה זה כנראה היה פותר חצי מהבעיות שאנשים מתלוננים עליהם), זה להביא המלצות שמבוססות על מחקר מדעי אמין שהראה יתרונות ברורים לטיפול מסוים ספציפי ואז להתחשב במטופל הספציפי ולחשוב על הבעיות במחקרים שמתבססים עליהם שאולי צריכים לשנות את שיטת הטיפול לאותו מטופל.
מה שאתה מכנה רפואה מונעת, אני טוען שחובה להמליץ ולהשתמש בה גם כטיפול במחלות, וזה לא קורה.בהתחשב בעובדה שרוב המוחלט של האנשים בעולם המערבי מגיעים לרופאים רק שיש משהו ממש רע לא הבנתי מה מפתיע בגישה הזאת? אם מישהו בא לרופא עם דלקת ריאות כנראה מה שהוא מצפה לשמוע זה איך לטפל בה עכשיו ולא מה היה עדיף לו לעשות לפני(לישון טוב יותר, לטפל בבעיות תזונה, להתחסן אם רלוונטי) כדי למנוע את המצב מההתחלה. רפואה מונעת היא תחום מעולה שהציל הכי הרבה בני אדם בהיסטוריה ואם אנשים היו מתעננינים בה והיו מוכנים לעשות את הדברים הקשים(שמוכחים כעובדים) הם גם היו יותר בריאים והיו רואים פחות רופאים.
תאורתית, טענה אלטרנטיבית שטוענת לעשות בדיוק מה שהרפואה הקונבנציונלית עושה, היא לא פחות פושעת בעיניי.לא יודע מה זה הטענה המוזרה גם על משככי כאבים, ברפואה מודרנית אין כמעט בכלל מקרים שמביאים משככי כאבים ואומרים להתעלם ולא לחפש את המקור של הבעיה(וגם זה בעיקר בבעיות שיודעים שאין פתרון מיידי והבן אדם ימות בכל מקרה תוך כמה חודשים או שנים אז מנסים רק שיסבול פחות בנתיים) אז לא מבין איך הטענה הזאת קשורה ל"נגד" רפואה מדעית, אפשר להגיד אותו דבר על כל רפואה פסודומדעית שרק מתעסקת בלדקור אנשים(או לקרוא להם בקפה או whatever) במקום לחפש את מקור הבעיה ולטפל בו בעזרת שיטות שהוכחו מחקרית כעובדות עם מובהקות סטיסטית ולא על ידי אנקדוטה של חבר של המשפחה שנשבע שזה ריפא לו את סרטן המוח שקיבל
מה הבעיה? אם מצליחים לייצר אותה מולקולה כימית שזהה לחומר הטבעי מה החסרון בזה שהיא סינטתית?(בהנחה וזה לא מראה וכל מדי דברים כאלו) כימיה היא כימיה והגוף מפרש חומרים סינטתים בדיוק כמו טבעים אפילו שהרבה מתכחשי רפואה/מדע טוענים שלא, את הפיזיקה זה פחות מעניין מה הם חושבים.הטיפול שמשלמים למצוא הוא סינתטי
למה לא? כל שיטת טיפול אלטרנטיבית שעושים היום בצורה גדולה נחקרה לפחות במחקר איכותי אחד וראתה שהיא לא עובדת, למה שתמשיך לזרוק כסף על דברים שהוכחו כלא עובדים?אין מספיק כסף במחקרים עבור רוב הטיפולים האלטרנטיביים
לא יודע מה הם הבטיחו לך אבל תמיד יש רופאים עם ידע חסר או לקוי במשהו או אפילו כאלו עצלנים שלא רוצים לבדוק ולחקור מידע חדש, זה לא אומר כלום על המדע עצמו ואפשר לעשות השלמות למה שצריך לבד בעזרת רופאים טובים יותר או אנשי מדע מתאימיםמייצגי הרפואה הקונבנציונלית הבטיחו לי שמיותרים לחלוטין.
אלא אם אתה מוטציה גנטית ממש יחודית רוב הסיכוים שאם מחקר אמר שלטיפול X אין השפעה סטטיסטית מובהקת זה פשוט אפקט פלסיבו בהשפעה, למכור אפקט פלסיבו בהרבה כסף לאנשים במצב נואש זה לא שונה מללכת למחלקות סרטן ולעשות מסיונריה ולהמיר את כולם לנצרות כדי שהמשיח יציל אותם וירפא להם את הסרטן, רק שפה הם גם מרוויחים כסף וחלקם(אולי הגדול אפילו) יודע שזה פלסיבו והטיפול שהוא עושה לא באמת עובד ועדיין ממשיך עם זה.סמך ההגיון מעבר למחקרים
רופאים לומדים על תזונה ובוודאי שכל רופא עם ידע בכימיה וביולוגיה יכול להשלים לבד כל נושא שלומדים בתואר בתזונה בשעות בודדות, באופן אישי אני מכיר סטודנטים לרפואה שלמדו את זה ובעלי ידע הרבה יותר טוב מתזונאים בגלל ההבנה של המכלול ושאר מערכות גוף האדם שתזונאים כנראה לא לומדים/לא יודעים.איפה בהכשרה של רופא לומדים על חשיבות של סיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים שונים למערכות שונות בגוף?
חייב לך מוניטיןמה הבעיה? אם מצליחים לייצר אותה מולקולה כימית שזהה לחומר הטבעי מה החסרון בזה שהיא סינטתית?(בהנחה וזה לא מראה וכל מדי דברים כאלו) כימיה היא כימיה והגוף מפרש חומרים סינטתים בדיוק כמו טבעים אפילו שהרבה מתכחשי רפואה/מדע טוענים שלא, את הפיזיקה זה פחות מעניין מה הם חושבים.
למה לא? כל שיטת טיפול אלטרנטיבית שעושים היום בצורה גדולה נחקרה לפחות במחקר איכותי אחד וראתה שהיא לא עובדת, למה שתמשיך לזרוק כסף על דברים שהוכחו כלא עובדים?
לא יודע מה הם הבטיחו לך אבל תמיד יש רופאים עם ידע חסר או לקוי במשהו או אפילו כאלו עצלנים שלא רוצים לבדוק ולחקור מידע חדש, זה לא אומר כלום על המדע עצמו ואפשר לעשות השלמות למה שצריך לבד בעזרת רופאים טובים יותר או אנשי מדע מתאימים
אלא אם אתה מוטציה גנטית ממש יחודית רוב הסיכוים שאם מחקר אמר שלטיפול X אין השפעה סטטיסטית מובהקת זה פשוט אפקט פלסיבו בהשפעה, למכור אפקט פלסיבו בהרבה כסף לאנשים במצב נואש זה לא שונה מללכת למחלקות סרטן ולעשות מסיונריה ולהמיר את כולם לנצרות כדי שהמשיח יציל אותם וירפא להם את הסרטן, רק שפה הם גם מרוויחים כסף וחלקם(אולי הגדול אפילו) יודע שזה פלסיבו והטיפול שהוא עושה לא באמת עובד ועדיין ממשיך עם זה.
רופאים לומדים על תזונה ובוודאי שכל רופא עם ידע בכימיה וביולוגיה יכול להשלים לבד כל נושא שלומדים בתואר בתזונה בשעות בודדות, באופן אישי אני מכיר סטודנטים לרפואה שלמדו את זה ובעלי ידע הרבה יותר טוב מתזונאים בגלל ההבנה של המכלול ושאר מערכות גוף האדם שתזונאים כנראה לא לומדים/לא יודעים.
אם זה היה רק סינתטי, ניחה.מה הבעיה? אם מצליחים לייצר אותה מולקולה כימית שזהה לחומר הטבעי מה החסרון בזה שהיא סינטתית?(בהנחה וזה לא מראה וכל מדי דברים כאלו) כימיה היא כימיה והגוף מפרש חומרים סינטתים בדיוק כמו טבעים אפילו שהרבה מתכחשי רפואה/מדע טוענים שלא, את הפיזיקה זה פחות מעניין מה הם חושבים.
המחקר שקראתי על כירופרקטיקה ספציפי היה שהיא יעילה במידה זהה למשככי כאבים, זה מובא בספר Trick or treatment. וזה כביכול עילה לפסול את הטיפול הזה.למה לא? כל שיטת טיפול אלטרנטיבית שעושים היום בצורה גדולה נחקרה לפחות במחקר איכותי אחד וראתה שהיא לא עובדת, למה שתמשיך לזרוק כסף על דברים שהוכחו כלא עובדים?
אני מכיר המון רופאים ואת הטופ בארץ, טופלתי אצל הגסטרו הכי טובים בארץ, ולא אנקוב בשמם מתוך כבוד והערכה אליהם למרות הביקורת שלי.לא יודע מה הם הבטיחו לך אבל תמיד יש רופאים עם ידע חסר או לקוי במשהו או אפילו כאלו עצלנים שלא רוצים לבדוק ולחקור מידע חדש, זה לא אומר כלום על המדע עצמו ואפשר לעשות השלמות למה שצריך לבד בעזרת רופאים טובים יותר או אנשי מדע מתאימים
כמו שכתבתי, הרפואה היום לא מתנהלת ממחקרים, היא מתנהלת מתרופות וחברות התרופות. לא מחפשים אך ורק מה יעזור למחלות, חלק גדול מהטיפול חייב לערב תרופות.אלא אם אתה מוטציה גנטית ממש יחודית רוב הסיכוים שאם מחקר אמר שלטיפול X אין השפעה סטטיסטית מובהקת זה פשוט אפקט פלסיבו בהשפעה, למכור אפקט פלסיבו בהרבה כסף לאנשים במצב נואש זה לא שונה מללכת למחלקות סרטן ולעשות מסיונריה ולהמיר את כולם לנצרות כדי שהמשיח יציל אותם וירפא להם את הסרטן, רק שפה הם גם מרוויחים כסף וחלקם(אולי הגדול אפילו) יודע שזה פלסיבו והטיפול שהוא עושה לא באמת עובד ועדיין ממשיך עם זה.
לא אשכח שהייתי מאושפז בבית חולים מסוים וראש מחלקת הגסטרונומי ראה שאני לא אוכל, שאל אותי למה.רופאים לומדים על תזונה ובוודאי שכל רופא עם ידע בכימיה וביולוגיה יכול להשלים לבד כל נושא שלומדים בתואר בתזונה בשעות בודדות, באופן אישי אני מכיר סטודנטים לרפואה שלמדו את זה ובעלי ידע הרבה יותר טוב מתזונאים בגלל ההבנה של המכלול ושאר מערכות גוף האדם שתזונאים כנראה לא לומדים/לא יודעים.
בסדר זה גם תלוי בתופעות לוואי ובחומרה שלהן, יש הרבה מקרים שהתופעות לוואי זניחות ביחס לטיפול בבעיה העיקרית, ואם לא אז אפשר להחליף לרוב לתרופה עם חומר פעיל אחר שעובדת כנראה יותר טוב על הגוף הספציפי, בגלל שרפואה זה לא מדע מדויק ויש הרבה בעיות בלהביא טיפול שמתאים ל100 אחוז מהאנשים הרבה מזה זה ניסוי וטעייה שלפעמים עובדת ולפעמים לא, מה שבטוח שזה עדיף בהרבה מלא לעשות כלום או להסתמך על פלסיבו(ברוב המקרים, אולי במחלות קלות פלסיבו דווקא יכול להיות יותר יעיל אבל כמובן שרופאים לא יכולים לטפל בזה לצערנו)מדובר בתרופות עם תופעות לוואי עכשיויות ועתידיות על פי רוב.
תשמע זה טענה ממש בעייתית, כי על משככי כאבים יותר קל להבין אם הם באמת עובדים בעזרת קבוצת ביקורת שמקבלת גם כדורים רק ריקים/סוכר ואפשר לראות אחוזי שינוי בין הקבוצות ולהתאים את התוצאות גם לפלסיבו, עם טיפול פיזי זה לא אפשרי כי הקבוצת ביקורת תמיד יודעת שהיא לא מקבלת טיפול לעומת הקבוצה שכן ואחוזי הפלסיבו וגם הרמות הרבה יותר גבוהות בהם. זה בדיוק כמו הניסוים שמראים שזריקה(של מי מלח) יעילה בהרבה ממתן כדורי סוכר לטיפול בכאב כאשר כדורי הסוכר יעילים בהרבה ממתן כוס מים/חוסר טיפול, זה אפקט הפלסיבו של הטיפול בצורה הכי טובה, וכאשר אין דרך לבדוק קבוצת ביקורת עם טיפול דומה התוצאות ממש מוטלות בספק, שלא לדבר שיש מקרים שטיפולים כאלו רק יכולים להזיק לגוף גם אם לאדם נראה שהמצב משתפר.יעילה במידה זהה למשככי כאבים
זה בהחלט בעיה, אולי חסר להם ידע ספציפי בתרופות כאלו ואיזון מינרלים וויטמינים.מעולם לא פגשתי רופא קונבנציונלי שהמליץ לקחת סידן עם התרופה, ופגשתי המון רופאים ומטופלים בתרופה.
יכול להיות וגם זה תלוי ברמה, בארה"ב זה כמובן היה ככה בגלל כל המקרי שוחד של טבע ושאר חברות התרופות שהיה להן משתלם למכר אנשים לאופיטאטים, בארץ אני מאמין שהרמה הרבה פחות גרועה גם בגלל הפיקוח על תרופות קשות וגם על רופאים וקבלות כסף.הרפואה היום לא מתנהלת ממחקרים, היא מתנהלת מתרופות וחברות התרופות.
יכול להיות, באמת לא כל רופא יודע הכל ועדיף שיודה וישלח אותך לרופא אחד או לחקור לבד(במיוחד אם יש לך ידע מדעי לחקור ולקרוא לבד לא אמורה להיות בעיה בכלל בעידן היום)לפחות רוב הרופאים שהכרתי הודו שתזונה זה לא הצד החזק שלהם.
האמת שלא היה בכוונתי למנות את החסרונות של הרפואה הקונבנציונלית.בסדר זה גם תלוי בתופעות לוואי ובחומרה שלהן, יש הרבה מקרים שהתופעות לוואי זניחות ביחס לטיפול בבעיה העיקרית, ואם לא אז אפשר להחליף לרוב לתרופה עם חומר פעיל אחר שעובדת כנראה יותר טוב על הגוף הספציפי, בגלל שרפואה זה לא מדע מדויק ויש הרבה בעיות בלהביא טיפול שמתאים ל100 אחוז מהאנשים הרבה מזה זה ניסוי וטעייה שלפעמים עובדת ולפעמים לא, מה שבטוח שזה עדיף בהרבה מלא לעשות כלום או להסתמך על פלסיבו(ברוב המקרים, אולי במחלות קלות פלסיבו דווקא יכול להיות יותר יעיל אבל כמובן שרופאים לא יכולים לטפל בזה לצערנו)
תשמע זה טענה ממש בעייתית, כי על משככי כאבים יותר קל להבין אם הם באמת עובדים בעזרת קבוצת ביקורת שמקבלת גם כדורים רק ריקים/סוכר ואפשר לראות אחוזי שינוי בין הקבוצות ולהתאים את התוצאות גם לפלסיבו, עם טיפול פיזי זה לא אפשרי כי הקבוצת ביקורת תמיד יודעת שהיא לא מקבלת טיפול לעומת הקבוצה שכן ואחוזי הפלסיבו וגם הרמות הרבה יותר גבוהות בהם. זה בדיוק כמו הניסוים שמראים שזריקה(של מי מלח) יעילה בהרבה ממתן כדורי סוכר לטיפול בכאב כאשר כדורי הסוכר יעילים בהרבה ממתן כוס מים/חוסר טיפול, זה אפקט הפלסיבו של הטיפול בצורה הכי טובה, וכאשר אין דרך לבדוק קבוצת ביקורת עם טיפול דומה התוצאות ממש מוטלות בספק, שלא לדבר שיש מקרים שטיפולים כאלו רק יכולים להזיק לגוף גם אם לאדם נראה שהמצב משתפר.
זה בהחלט בעיה, אולי חסר להם ידע ספציפי בתרופות כאלו ואיזון מינרלים וויטמינים.
יכול להיות וגם זה תלוי ברמה, בארה"ב זה כמובן היה ככה בגלל כל המקרי שוחד של טבע ושאר חברות התרופות שהיה להן משתלם למכר אנשים לאופיטאטים, בארץ אני מאמין שהרמה הרבה פחות גרועה גם בגלל הפיקוח על תרופות קשות וגם על רופאים וקבלות כסף.
יכול להיות, באמת לא כל רופא יודע הכל ועדיף שיודה וישלח אותך לרופא אחד או לחקור לבד(במיוחד אם יש לך ידע מדעי לחקור ולקרוא לבד לא אמורה להיות בעיה בכלל בעידן היום)
כן בהחלט, אם זה מידע מדעי ידוע ומוכח קלינית שהרופאים פשוט לא מציינים או יודעים זה בהחלט בעיה של רפואה(ובני אדם באופן כללי)אלו פרטים מדעיים מעודכנים שפשוט לא רלוונטים מספיק עבור רוב הרופאים שלי לציין.
אז נראה שאנחנו באמת מסכימים, אם יש דברים שעזרו לך שהם לא הוכחו עדיין מדעית(ואני מבין טוב את הבעיה בעקבות עניין מאוד רציני שלי בתחום של מחקר פסיכדלים לטיפולים נפשיים שהיה לא מפותח מדעית 50 שנה בגלל חוקים לא מבוססים של הממשלות) אין עם זה בעיה אם אתה מוכן לשלם את הכסף, פשוט צריך לדעת באופן ביקורתי שיכול להיות שהרבה מהאפקט של זה פלסיבו ועצם העובדה שהוצאת כסף על משהו ואתה מאמין שזה יעזור(או אפילו גורם לך להיות יותר רציני לגבי התזונה והתאוששות שלך ובזה זה משפר אותך).וכמובן לא לכל ענף בתחום הפרוץ הזה.