עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ראשית, ערך גליקמי אינו מהירות עיכול וההפך. גם אם יש ביניהם קשר אלו 2 מונחים שונים.אז מה ההבדל בעצם בין זה שאורז מתעכל לאט לסוכר שמתעכל מהר?
מבחינת הצטברות שומן
אז אם בעצם אני לוקח כבר מולטי ויטמין עם כל המינרים והויטמינים הדרושיםראשית, ערך גליקמי אינו מהירות עיכול וההפך. גם אם יש ביניהם קשר אלו 2 מונחים שונים.
שנית, אורז וסוכר לא נבדלים ביניהם רק במהירות העיכול או בערך הגליקמי, ככה שהשאלה שלך לא רלוונטית להבנת החשיבות של הערך הגליקמי.
יש להם דחיסות קלורית שונה (נמוכה יותר לאורז), רמת עיבוד שונה (האורז פחות), מרקם שונה, תכולת ויטמינים שונה (יותר באורז), מבנה פחמימות שונה (עמילן לעומת חד סוכר או דו סוכר), טעם שונה, יכולת שונה להשביע (האורז ישביע יותר). כל גורם פה לא בהכרח קשור רק לערך הגליקמי או רק למהירות העיכול, אבל יש לו השפעה עליך. למשל - השובע מושפע בעיקר מהדחיסות הקלורית אבל לא רק. תכולת הוויטמינים קשורה לעובדה שהאורז נשאר יחסית גולמי ולא עובד באופן מקסימלי על מנת לזקק ממנו פחמימה טהורה וכן הלאה.
לשאלתך, התוצאות הבריאותיות יהיו שונות אם תצרוך עודף של 1000 קלוריות מאורז או סוכר (כאשר שאר המשתנים יהיו קבועים). מבחינת עלייה במשקל לא יהיה הבדל כאשר הקלוריות שוות. ושוב - כאמור, התשובה לא רלוונטית כי השאלה לא רלוונטית.
מבחינת פיזור שומן פרופר - אין לך דרך לדעת ואין לך גם סיבה להניח שיהיה הבדל דרסטי.
גם אם יהיה הבדל, אתה לא יכול לקשור אותו לערך הגליקמי.
_______
אני אוסיף השוואה שאולי תפקח לך את העיניים:
-לסוכר לבן (סוכרוז) יכול להיות ערך גליקמי דומה לשל אורז מסוגים מסוימים. לפרוקטוז, שהוא חד סוכר, יש ערך גליקמי נמוך מאוד, יותר נמוך משל רוב הפחמימות ה"איכותיות" שאתה מכיר.
-לתפוח אדמה יש ערך גליקמי נמוך, אבל הוא פחמימה מורכבת עם ויטמינים, מינרלים ודחיסות קלורית נמוכה. הוא אחלה בחירה לדיאטה כאשר הוא לא בא בתור צ'יפס וחצי טון שמן.
-אתה וחבר אקראי שלך יכולים להיות בעלי תגובה גליקמית שונה לחלוטין לאותו המזון! זאת אומרת שאם כתוב שהערך הגליקמי של פחמימה מסוימת הוא נמוך, עדיין ייתכן שאצלך ספציפית התגובה תהיה עלייה חדה יחסית של רמת הסוכר. או הפוך.
המזון שיש לך במערכת העיכול ברגע האכילה גם הוא משפיע על התגובה הגליקמית שלך. זאת אומרת שאין לך יכולת לחזור את עליית הסוכר לפי "אינדקס גליקמי" אלא נותר לך רק למדוד אותה עם מד סוכר.
זה לא אומר שאתה תבחר לאכול סוכר לבן או פרוקטוז טהור עם כפית בתור פחמימה, נכון? תנסה להסביר לעצמך למה.
זה לא אומר שאתה תתחיל להימנע מתפוחי אדמה, נכון? תנסה להסביר לעצמך למה.
זה לא אומר שאתה תתחיל להסתובב עם מד סוכר ולדקור את עצמך באצבע מספר פעמים אחרי כל ארוחה, נכון? תנסה להסביר לעצמך למה.
אתה מתחיל להבין?
אין באמור מעלה המלצה לאכול ג'אנק פוד כאוות נפשך, אלא פשוט ניסיון לפקיחת העיניים שלך - אתה מתאבסס על קריטריון מאוד מאוד לא רלוונטי לבריאות שלך או לאיכות המזון שאתה אוכל.
האשכול הזה יישאר פתוח עד יום שלישי בערב. שאל פה מה שאתה רוצה על ערך גליקמי.
שים לב: זה הניסיון האחרון שלי להסביר לך לפני שאני מתייאש. שלחתי לך מאמר, הסברתי בפירוט 3 פעמים ואין מצדך אפילו פידבק של הבנתי\לא הבנתי\קראתי\לא קראתי. אם יעלו שאלות זהות מצדך שוב - אני אניח שאתה טרול וזה יגרור באן. כנ"ל על התבכיינות או דיבור מגעיל. אל תנסה אותי.
לא, אתה תזדקק לכמויות מסוימות של שומן וחלבון על מנת לא לפגוע בעצמך.אז אם בעצם אני לוקח כבר מולטי ויטמין עם כל המינרים והויטמינים הדרושים
אז בעצם אפשר לומר שאני יכול לחיות מסוכר ולא צריך דווקא מאורז פחמימה?
ברור שגם צריך לאכול שומן וחלבוןלא, אתה תזדקק לכמויות מסוימות של שומן וחלבון על מנת לא לפגוע בעצמך.
בנוסף, למרות הכל, אתה עדיין תפגע בעצמך בריאותית. ולא, זה לא יהיה קשור לערך הגליקמי של הסוכר, כאמור, הפגיעה תתרחש גם אם תתבסס על פרוקטוז טהור (ערך גליקמי נמוך) או סוכרוז (סוכר לבן, בעל ערך גליקמי של 65).
הנזק יהיה תלוי בתנאים של הניסוי שתעשה על עצמך.אז עדיין לא הבנתי מ הנזק שיגרם לי לגוף רק מהסוכר כפחמימה?