הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בולומוסים בחיטוב...

• פותח/ת השרשור FIT-S
  • פורסם בתאריך

FIT-S

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
התייעצות, נושא שלא הכי נעים לדבר עליו אבל אשמח לעזרה.
כרגע בחיטוב מלווה על ידי תזונאי - יורדת רק ב1200-1300 קקל לצערי וזה לא קל אבל יש לי חלבון ופחמימה בכל ארוחה (יש לי בערך 5 ק"ג להוריד מקסימום )
הבעיה שיש לי בולומסים לפחות פעם בשבוע.. עד שאני מצליחה לרדת אני מעלה בחזרה..
למישהו היה מצב זהה והצליח להיפטר מזה? אני לא משלבת מתוק באמצע שבוע כי ברגע שאני מתחילה אני לא מצליחה להפסיק אז מעדיפה שלא=\
ברור לי שזה נובע מרעב מצטבר \ או מזה שלא משלבת גם מתוק באמצע שבוע
האם אכילה של 1000 קלוריות אקסטרה פעם בשבוע תפגע בחיטוב בהנחה ששאר השבוע היה טוב? כל השבוע 1200 ופעם בשבוע 2000+- ?
אשמח לעזרה..

לא תצליחי להתמיד באף תפריט ללא מתוק וקשה לך לעצור כי את מונעת מעצמך.
יש הרבה דרכים לשלב והתזונאי אמור לעזור בזה.

יום אחד בשבוע יכול לעלות את הממוצע השבועי, מה גורר לכך שאת לא בגרעון, אלא בנטרלי.
אבל 1200 נשמע ממש קצת(במיוחד אם את מתאמנת) והתכנן שהבולומס מגיע גם מזה.

אני מקווה שמלווה אותך תזונאי קליני עם רשיון ולא אחד שסתם מצאת ברשת.

• פותח/ת השרשור
לא תצליחי להתמיד באף תפריט ללא מתוק וקשה לך לעצור כי את מונעת מעצמך.
יש הרבה דרכים לשלב והתזונאי אמור לעזור בזה.

יום אחד בשבוע יכול לעלות את הממוצע השבועי, מה גורר לכך שאת לא בגרעון, אלא בנטרלי.
אבל 1200 נשמע ממש קצת(במיוחד אם את מתאמנת) והתכנן שהבולומס מגיע גם מזה.

אני מקווה שמלווה אותך תזונאי קליני עם רשיון ולא אחד שסתם מצאת ברשת.
תודה על התגובה.
תזונאי קליני
לנשים במשקלים של סביבות ה50-60 ק"ג זה הקלוריות לירדה במשקל לצערנו הרב 1200-1300 קלוריות.. בגלל זה לנשים הרבה יותר קשה לרדת.
ניסיתי לאכול יותר אבל אין ירידה. גם במזון היום יש הרבה סטיות.. פיתה 99 זה בעצם 120 קלוריות וכו'.. לכן תפריט 1200 יהיה בדרכ תפריט 1300
אני מתאמנת ותאמת הגזמתי באירובי השבוע שזה כנראה תורם לרעב
הוא כתב לי חטיף 100 קלוריות הבעיה שזה לא נגמר שם..אז הורדתי את זה לגמרי. אתה חושב שכדאי להתמודד עם זה ולאכול כל יום משהו מתוק כדי להתרגל? דווקא חשבתי לנסות לאכול יותר דל פחמימה לכיוון הקיטו

הבעיה שיש לי בולומסים לפחות פעם בשבוע
יכולה לתאר מה זה בולמוס בשבילך? איך זה נראה?

עד שאני מצליחה לרדת אני מעלה בחזרה..
הגיוני שאחרי בולמוס תהיה עלייה בנוזלים לימים בודדים, לא בהכרח שבאמת עלית.
מניח שאת יודעת יותר טוב ממני.

אני לא משלבת מתוק באמצע שבוע כי ברגע שאני מתחילה אני לא מצליחה להפסיק אז מעדיפה שלא=\
דיברת על זה עם התזונאי שלך?

האם אכילה של 1000 קלוריות אקסטרה פעם בשבוע תפגע בחיטוב בהנחה ששאר השבוע היה טוב?
אולי, קשה לדעת בלי נתונים.

נלך צעד אחורה רגע, כי זה חשוב גם על מנת להבין למה מה שקורה לך קורה לך.
אם לא אכפת לך לשתף, מה הגובה והמשקל שלך?
כמה זמן את בחיטוב?
כמה ירדת עד עכשיו? באיזה קצב (נניח כמה גרם\ק"ג בחודש)?
פעם בכמה את נשקלת?
חיטוב ראשון שלך?
היו בולמוסים לפני?

• פותח/ת השרשור
יכולה לתאר מה זה בולמוס בשבילך? איך זה נראה?

הגיוני שאחרי בולמוס תהיה עלייה בנוזלים לימים בודדים, לא בהכרח שבאמת עלית.
מניח שאת יודעת יותר טוב ממני.

אולי, קשה לדעת בלי נתונים.

נלך צעד אחורה רגע, כי זה חשוב גם על מנת להבין למה מה שקורה לך קורה לך.
אם לא אכפת לך לשתף, מה הגובה והמשקל שלך?
כמה זמן את בחיטוב?
כמה ירדת עד עכשיו? באיזה קצב (נניח כמה גרם\ק"ג בחודש)?
פעם בכמה את נשקלת?
חיטוב ראשון שלך?
היו בולמוסים לפני?

תודה על התגובה
זה פשוט מתחיל בלאכול משהו שלא בתפריט וקשה להפסיק. וגם מגיע מרעב מצטבר..עשיתי השבוע ממש הרבה פעילות גופנית. הבולמוס בדרך כלל משולב במזון מתוק כמו שוקולד\גלידה וגם פחמימות כמו לחם. גם שאני מנסה להפסיק מאוד קשה לי אחרי אכילה של סוכרים פשוטים כמו שוקולד\גלידה...
בדרך כלל עושה אחרכך אימון או פעילות גופנית כי זה עוזר לעצור..
משקל 65.3 +- הצלחתי להגיע גם ל64.3 פשוט עליתי בחזרה עם נוזלים...גובה 1.69 גיל 31 (לפי הפרוטקול אמורה לרדת מ1400 אבל זה לא קורה בפועל)
לא חיטוב ראשון לא הצלחתי לרדת הרבה זמן והבולמוסים מלווים אותי הרבה שנים כי נתנו לי דיאטות ממש קיצונית בעבר
נשקלת על בסיס יומי\או בכמה פעמים במהלך השבוע
התחלתי במשקל 67+- והצלחתי לרדת ל64.3 במהלך שלושה חודשים בערך..אבל בגלל הבולמוסים זה כל הזמן עולה- כן ירדתי קצת בהיקפים ובאחוז שומן רואים יותר חשיפה של הריבועים אני משערת שאני כרגע על אזור ה25% שומן אני מנסה לרדת ל60-59 קג ול20-18%

לא כל חריגה מהתפריט היא בולמוס, זה הרבה יותר רחב וצריך להבין מאיפה זה בא, מרעב אמיתי? שעמום? צורך לפצות על משהו רגשי? את חורגת שאת עצובה/שמחה? אני מבינה את עיניין הקלוריות וגם אני בחיטוב מגיעה לקלוריות נמוכות. אני יכולה לומר לך על עצמי שמה שהכי עוזר לי זה באמת להבין שזה לתקופה קצרה ותכף חוזרים ליותר קלוריות ובאמת לשלב דברים שאת רוצה וצריכה לנפש ביום יום גם אם את אומרת שעדיף שלא כי את סתם דוחה את הקץ כי זה יגיע. בתקופות שהרבה יותר קשה לי אני אוכלת את המתוק מחוץ לבית עם קפה ואין עוד פיתויים או ממש לקראת השינה שההגיון שלי פועל טוב יותר. אופציות נוספות שאני משתמשת בהן בהתאם לתקופות הן צום לסירוגין שזה להתחיל את הארוחות מאוחר יותר ואז יש לי פחות שעות לאכול והארוחות שלי גדולות יותר מאשר לפזר אותן על יום שלם. או לנסות ימים נמוכים וימים גבוהים. הרבה קפה,מים ותה עוזר לי למשוך קצת את הארוחות ועם כל היתרונות הבריאותיים שאירובי נותן,אני משתדלת כמה שפחות להוסיף אירובי יזום כי גם לי הוא גורם להיות רעבה פי 4 לפחות בתקופת החיטוב. בניטרלי ומסה משתדלת לזוז כמה שיותר.
בכל אופן תמיד פה אם את רוצה לשתף יותר❤️

עשיתי השבוע ממש הרבה פעילות גופנית
כמה הרבה?

הבולמוס בדרך כלל משולב במזון מתוק כמו שוקולד\גלידה וגם פחמימות כמו לחם
באיזו כמות בערך?
אני לא מפקפק במה שאת אומרת, פשוט אנשים לפעמים קוראים לכל סטייה מדפוס מסוים בולמוס (עקב חוסר הבנה) וזה לא ממש נכון...

לפי הפרוטקול אמורה לרדת מ1400 אבל זה לא קורה בפועל
"לפי הפרוטוקול" אני גם לא רואה סיבה... זה די מעט לנתונים שלך. את רואה ירידה רק על 1300?

לא חיטוב ראשון לא הצלחתי לרדת הרבה זמן והבולמוסים מלווים אותי הרבה שנים כי נתנו לי דיאטות ממש קיצונית בעבר
אוקיי, זה משנה את התמונה. צר לי לשמוע שנתנו לך דיאטות קיצוניות בעבר.
אני לא יודע במה התזונאי שלך מתמחה או מבין, אבל לא כולם מבינים איך לעבוד עם בולמוסים (אני ביניהם). גם לא בהכרח שהכתובת היא רק תזונאי.
אני מציע שכרגע שתתני עדיפות לעבודה על עניין הבולמוסים ולא לירידה במשקל, בעזרת תזונאי שמבין בזה (נניח שחר כוכבי או אליסה בקשטיין) ו\או איש מקצוע אחר מתחום הפסיכולוגיה\CBT וכדומה (אני לא מכיר אבל יכול לעזור לך לחפש). את יותר חשובה מכמה ק"ג והם יכולים לחכות.
זה בערך הדבר שהכי חשוב לי שתיקחי ממה שכתבתי.

וגם זה...

כן ירדתי קצת בהיקפים ובאחוז שומן רואים יותר חשיפה של הריבועים אני משערת שאני כרגע על אזור ה25% שומן אני מנסה לרדת ל60-59 קג ול20-18%
ובכל מקרה, מציע שתרדי ממשקל יעד מוגדר. כל עוד יש מגמת שיפור אין סיבה להיות תקועה על מספר מסוים. ייתכן שהמראה שאת מחפשת יכול להתקיים גם על 65 ק"ג (פשוט עם הרכב גוף אחר או סטנדרט אחר).

להרבה נשים וגם גברים יש מערכת יחסים מורכבת עם משקל ומראה הגוף ותזונה.
אני לא תזונאי או פסיכולוג, אבל אני חושב שכל תהליך תזונתי לצורך שינוי הרכב הגוף עלול להיות מסע פסיכולוגי מורכב ורגיש שכדאי להתייחס אליו ככזה.
לדעתי כדאי לשאול את עצמך למה את מנסה לרדת במשקל? לאתגר מעט את הסיבות שלך, לראות האם זה באמת נחוץ ונכון. הרבה פעמים לרדת במשקל לא הפתרון האמיתי שאנחנו מחפשים.
לפעמים יש סיבה שאנחנו תוקעים לעצמינו מקלות בגלגלים עם בולמוסים, אולי כי יש משהו פסיכולוגי רגשי עמוק שלא שלם עם התהליך.
אני מצטרף לעיצה לבחון לעומק את העולם הרגש שלך עם איש מקצוע כמו פסיכולוג.

היי,
כמה אימונים את מתאמנת בשבוע?
כמה פעמים אירובי בשבוע? איזה סוג אירובי וכמה זמן? כמה ק''מ אירובי? ריצה /הליכה?

• פותח/ת השרשור
היי,
כמה אימונים את מתאמנת בשבוע?
כמה פעמים אירובי בשבוע? איזה סוג אירובי וכמה זמן? כמה ק''מ אירובי? ריצה /הליכה?
4 כוח (פלג גוף עליון תחתון-ההיתי עושה פולבאדי עברתי ל4 פעמים)
אירובי חצי שעה אחרי כל אימון
אם יש לי אפשרות משלימה לשעה ביום ובימים שלא מתאמנת עושה לפחות שעה אירובי
בדרך כלל עצימות בינונית- לפעמים משלבת אינטרוולים או ריצה.. שמתי לב באמת שהבולמוסים קורים לפעמים בימים שעשיתי אירובי בעצימות גבוה בבוקר כמו ריצה\אינטורולים

4 כוח (פלג גוף עליון תחתון-ההיתי עושה פולבאדי עברתי ל4 פעמים)
אירובי חצי שעה אחרי כל אימון
אם יש לי אפשרות משלימה לשעה ביום ובימים שלא מתאמנת עושה לפחות שעה אירובי
בדרך כלל עצימות בינונית- לפעמים משלבת אינטרוולים או ריצה.. שמתי לב באמת שהבולמוסים קורים לפעמים בימים שעשיתי אירובי בעצימות גבוה בבוקר כמו ריצה\אינטורולים
שווה לנסות להוריד את האירובי העצים כי כן יכול להיות קשר לרעב מוגבר.

יכולה לפרט איזה אימוני כוח את עושה?
תרגילים + משקלים?
מה את אוכלת בדרך כלל?

באופן כללי אני בגישה שלא להעמיס על הגוף בזמן חיטוב, המלצה ממני:
אירובי בחיטוב עדיף לעשות הליכה (ייקח יותר זמן להגיע למרחק אבל אופציונלי). תגיעי ל3-6 ק''מ. הדעה הרווחת שנתקלתי בה שאנו שורפים 70%-100% ממשקל הגוף שלנו ל1 ק''מ לא משנה אם ריצה או הליכה. הליכה פשוט פחות מעייפת אבל לוקחת יותר זמן. תגיעי ל3-6 ק''מ ותוכלי להוסיף למכסת הקלוריות שלך.
הליכה צריכה להיות סולידית (בהתאם לזמן שיש לך) אבל אל תעמיסי יותר מידי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית