הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה

זאב אולן

משתמש פעיל
616
145
נק' מוניטין:
170
616
145
אני נמצא כעת בחיטוב (ירדתי מ-125 קילו ל - 110) , אבל פצעתי את הגב התחתון במהלך הדרך . יש לי כאב בזמן שאני שם את המוט על הגב (אפילו עם 120 קילו סקוואט) אני מרגיש כאב עז באזור של הגב התחתון ובקושי יכול לעשות חזרה אחת עם המשקל הזה (כשהייתי בשיא שלי עם 180 לחזרה אחת ועכשיו זה מביש אותי).
השאלה שלי היא האם להשהות את החיטוב כרגע (התכנון היה להגיע ל - 105 קילו) , לעלות קלוריות חזרה (500 קלוריות מעל הניטרלי ולאט לאט לתת לפציעה להחלים כמובן שעם התמקדות בתזוזה על הדרך ולא לשבת על הכורסה כמו בטט חסר חיים 😅
?

איך בדיוק נפצעת?
בכל מקרה, אין טעם להפסיק עם החיטוב. אתה תמיד יכול לעבוד "מסביב לפציעה", SQ זה לא תרגיל חובה (ונא לא לסקול אותי על המשפט).

• פותח/ת השרשור
איך בדיוק נפצעת?
בכל מקרה, אין טעם להפסיק עם החיטוב. אתה תמיד יכול לעבוד "מסביב לפציעה", SQ זה לא תרגיל חובה (ונא לא לסקול אותי על המשפט).
זה קרה במהלך דדליפט , מסתבר שהמוט לא היה בדיוק באמצע כף הרגל והמשכתי למשוך כך גם במהלך החיטוב עד שהופיע הכאב .

מטרת השאלה שלי להבין אם זוהי פציעה שזיהית בדמות שריר תפוס או משהו חמור יותר שאפיין רופא.
בכל מקרה, אין סיבה להפסיק את החיטוב בזמן פציעה מסוג שריר תפוס, אבל בהחלט רצוי להוריד משקלי עבודה. עומסים אינטנסיבים אינם המטרה כרגע.

• פותח/ת השרשור
מטרת השאלה שלי להבין אם זוהי פציעה שזיהית בדמות שריר תפוס או משהו חמור יותר שאפיין רופא.
בכל מקרה, אין סיבה להפסיק את החיטוב בזמן פציעה מסוג שריר תפוס, אבל בהחלט רצוי להוריד משקלי עבודה. עומסים אינטנסיבים אינם המטרה כרגע.
המצב הוא כזה , אני שם את המוט על הגב ואיך שאני יוצא איתו מהראק יש לי כאב עז (כאילו כאב שמקרין מהגב התחתון מטה) ואני לא מסוגל עד כדי כך אפילו להחזיק את המוט על הגב (משקלים מעל 100 קילו) .
די קשה גם להתכופף בגלל ההקרנה של הכאב . זה לא שריר תפוס .
הייתי אצל הרופאה , אמרה שיתכן מתחתי / פצעתי את האזור ולכן יש הקרנה של הכאב מגב התחתון ומטה ...

תקבע תור לאורטופד עבור אבחון ולבנתיים ניתן להמשיך להתאמן בכל מה שלא יוצר כאבים.
שים לב שאם יש לך באמת פציעה חמורה יותר משריר תפוס ואתה מתאמן עם כאבים, אתה יכול להגביר את הנזק.

אתה צריך למצוא מה אתה כן יכול לעשות בלי להחמיר את הכאבים ולהתקדם משם. סקוואט/דדליפט במשקל שלא גורם לכאב או ואריציות או מכונות. פשוט למצוא נקודת פתיחה ולהתקדם. לגשת לצילום, אורתופד או רופא ולקבל אבחנה לא יזיק אבל בכל מקרה הטיפול יהיה דיי זהה ככל הנראה. לפחות לפי הגישה שלי.

בנוגע לחיטוב, לא הייתי מפסיק. גם ככה העומס באימונים לא רציני אז סביר שלא תיהיה בעיה להתאושש. אם אתה גם ככה בעודף משקל סביר להניח שגרעון קל לא ישנה הרבה להחלמה מהפציעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית