הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם חשוב לגוון באחיזה בדדליפט?

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
אני עושה דדליפט קלאסי ורומני באחיזה משולבת, כשיד שמאל תמיד נמצאת במצב של סופינציה ויד ימין תמיד בפרונציה. האם יש בעיה בכך שאני לא מחליף ביניהן לעיתים? האם יש יתרונות משמעותיים (מבחינת כוח / היפרטרופיה / פונקציונליות או מכל בחינה רלוונטית אחרת) לגיוון? אם אין לו תועלת של ממש, אעדיף להישאר עם האחיזה שנוחה לי ושאני רגיל אליה, אבל אני רוצה לוודא שאני לא מפספס כאן יתרונות ולא גורם לעצמי לחוסר סימטריה שעלול להוביל לנזק.

איך סיבוב של הכתף במישור האופקי מכווץ את הלאטס?
א זה מכווץ קצת
ב הכוונה שלי הייתה שבלאטס כבר יש כיווץ בכל מקרה כי אתה עושה דדליפט, לא משנה האחיזה, והלאטס מגיע מהכתף, אז פוזיציה שונה בכתף יכולה להשפיע שונה על הכיווץ

א זה מכווץ קצת
ב הכוונה שלי הייתה שבלאטס כבר יש כיווץ בכל מקרה כי אתה עושה דדליפט, לא משנה האחיזה, והלאטס מגיע מהכתף, אז פוזיציה שונה בכתף יכולה להשפיע שונה על הכיווץ
האמת שדדליפט יותר מותח את השריר מאשר מכווץ,
ובכל מקרה גם בכיווץ וגם במתיחה קורית היפרטרופיה.
אני חושב שזה מינורי ברמת הלשים שעון על יד שמאל ולפחד מדיספרופורציה בבייספס, אבל זו רק דעתי.

לדעתי כן חשוב לגוון, אני מושך מעל 300 ק"ג בדדליפט ומקפיד לגוון בכל סט.
לדעתי אם לא מגוונים עלול להיווצר חוסר איזון בין הצדדים, החשש שלי הוא פציעות או תפיסות שריר.
יש הרבה מצבים שצד אחד בגוף תפוס יותר באחיזה מסוימת, ואם אין יכולת להחליף אחיזה, אתה די מושבת מהתרגיל. אולי גם חוסר בשינוי האחיזה תגרום את התפיסות מלכתחילה.

אני זוכר כשג'וני קנדיטו קרע את ההאמסטרינג שלו, זה היה אחרי שבאימונים הוא משך עם רצועות, ובתחרות אחיזה משולבת. אני חושב שלא להתרגל לאחיזות שונות בדדליפט זה סתם חבל. חבל להצליח 300 ק"ג בדדליפט באחיזה מסוימת, ורק 250 באחיזה השניה.

לדעתי כן חשוב לגוון, אני מושך מעל 300 ק"ג בדדליפט ומקפיד לגוון בכל סט.
לדעתי אם לא מגוונים עלול להיווצר חוסר איזון בין הצדדים, החשש שלי הוא פציעות או תפיסות שריר.
יש הרבה מצבים שצד אחד בגוף תפוס יותר באחיזה מסוימת, ואם אין יכולת להחליף אחיזה, אתה די מושבת מהתרגיל. אולי גם חוסר בשינוי האחיזה תגרום את התפיסות מלכתחילה.

אני זוכר כשג'וני קנדיטו קרע את ההאמסטרינג שלו, זה היה אחרי שבאימונים הוא משך עם רצועות, ובתחרות אחיזה משולבת. אני חושב שלא להתרגל לאחיזות שונות בדדליפט זה סתם חבל. חבל להצליח 300 ק"ג בדדליפט באחיזה מסוימת, ורק 250 באחיזה השניה.
זה מדבר על החשיבות של להתאמן על האחיזה איתה תתחרה, לא על לעשות אחיזה משולבת עם ידיים הפוכות.
אין שום משמעות באמת ללהפוך את הידיים שלך

זה מדבר על החשיבות של להתאמן על האחיזה איתה תתחרה, לא על לעשות אחיזה משולבת עם ידיים הפוכות.
אין שום משמעות באמת ללהפוך את הידיים שלך
למי שעושה אחיזה משולבת בתחרות, לדעתי כדאי באוף סיזן לתרגל גם את האחיזה ההפוכה המשולבת ממה שהוא רגיל, כדי לא לייצר חוסר סימטריה קיצונית.
לקראת תחרות, תעשה רק את האחיזה בה תתחרה.

למי שעושה אחיזה משולבת בתחרות, לדעתי כדאי באוף סיזן לתרגל גם את האחיזה ההפוכה המשולבת ממה שהוא רגיל, כדי לא לייצר חוסר סימטריה קיצונית.
לקראת תחרות, תעשה רק את האחיזה בה תתחרה.
אני 15 שנה מושך באחיזה משולבת ומעולם לא החלפתי צד. אני לא רואה שום היבט של חוסר סימטריה אצלי. אצל כל מי שיצא לי לדבר איתו על זה התשובה זהה. אשמח לשמוע דוגמא נגדית אם אתה מכיר כזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית