הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרומה ללוחם גבעתי שנלחם ברצועה

Snorlax jr

משתמש משקיע
6,100
4,617
נק' מוניטין:
4,629
6,100
4,617
בבית
שלום לכל חברי הפורום היקרים,
אני פחות פעיל לאחרונה בעיקר בגלל המלחמה. נכנסתי לתוך רצועת עזה להילחם ועדין נלחם.
אתמול חזרתי משג'אעייה, אחרי שכמעט נהרגתי ע"י צלף שחיכה לנו. אני מנסה את מזלי וצריך קסדה קצת יותר נורמלית ממה שצה"ל סיפק לי לצערי ואשמח אם אנשים יוכלו לתרום ולעזור...
לא קיבלתי מכל התרומות עד עכשיו ציוד אז לא יודע, מנסה את מזלי.
לא יודע אם מותר לפרסם קבוצה בפייבוקס אז מי שיוכל שישלח לי הודעה - 0542476473 ואני אשלח לו את הלינק לקבוצה בפייבוקס
אני אמור לחזור פנימה לעוד תקיפות או מחר בערב או בשישי, לא יודע לאיזה איזור עדיין אז אשתדל להיות זמין.

כמה עולה כזאת קסדה או ציוד?
כמה חסר?
ניסיתם לעשות אולי גיוס המונים? למרות שאולי תהיה התנגדות מהמדינה לדבר כזה תכלס...

אתמול חזרתי משג'אעייה
וואלה, אולי אנחנו באותו צק"ג 😎

אתמול חזרתי משג'אעייה, אחרי שכמעט נהרגתי ע"י צלף שחיכה לנו. אני מנסה את מזלי וצריך קסדה קצת יותר נורמלית ממה שצה"ל סיפק לי לצערי ואשמח אם אנשים יוכלו לתרום ולעזור...
אני בערך באותו מצב, כרגע מנסה לקנות קסדה מחו"ל ונתקל בקשיים בייבוא. אם אצליח לעבור את זה אעדכן אותך.
אם אתה רוצה משהו מיידי - יש חברה בשם cortex שיושבת בכפר סבא ומוכרת קסדות בעלות תקן, בעלות יחסית שפויה.
עבדתי עם הציוד שלהם טרם המלחמה אז אציין שהם לא אופורטוניסטים שהתחילו למכור קסדות מעלי אקספרס לפני יומיים.

כמו כן, כשאתה בבסיס עורפי תעשה פשיטה על האפסנאות. לפעמים נגדים שומרים את הכי טוב לעצמם.

1500 ועד פי 5... תלוי בחברה.

ניסיתם לעשות אולי גיוס המונים? למרות שאולי תהיה התנגדות מהמדינה לדבר כזה תכלס...
כרגע אין התנגדות.

• פותח/ת השרשור
כמה חסר?
הפנו אותי ממקורות אמינים לבחור שמוכר קסדות מאושרות ע"י צה"ל(עברו גם בדיקות בליסטיקה אני חושב קוראים לזה)
קסדה עולה 1600 שקל
חסר עוד 11 או 12 קסדות.
ניסינו שהתחיל המלחמה אבל לא היה מלאי.
עכשיו אין כבר את אותם תורמים.
וואלה, אולי אנחנו באותו צק"ג 😎
אני שייך לגדוד 17
אתה? יש מצב שניכנס שוב ביחד לאותו איזור מחר/ראשון אם מאותו צקג
אני בערך באותו מצב, כרגע מנסה לקנות קסדה מחו"ל ונתקל בקשיים בייבוא. אם אצליח לעבור את זה אעדכן אותך.
אם אתה רוצה משהו מיידי - יש חברה בשם cortex שיושבת בכפר סבא ומוכרת קסדות בעלות תקן, בעלות יחסית שפויה.
עבדתי עם הציוד שלהם טרם המלחמה אז אציין שהם לא אופורטוניסטים שהתחילו למכור קסדות מעלי אקספרס לפני יומיים.

כמו כן, כשאתה בבסיס עורפי תעשה פשיטה על האפסנאות. לפעמים נגדים שומרים את הכי טוב לעצמם.
הסתכלתי קצת ואין באתר שלהם קסדה טקטית.. לגבי הנגדים, תאמין לי אני יודע את זה טוב מאוד. הבעיה שאני נמצא יותר בפנים מאשר בבסיסים, מתי שאני מגיע לבסיס אז ישר ממהר לצאת הביתה.

הסתכלתי קצת ואין באתר שלהם קסדה טקטית..
לא מעודכן, דבר איתם במייל או בטלפון.
749

הפנו אותי ממקורות אמינים לבחור שמוכר קסדות מאושרות ע"י צה"ל(עברו גם בדיקות בליסטיקה אני חושב קוראים לזה)
וואלה? דגם MICH כזה? משהו אחר? אני מנסה לשים את היד שלי על galvion או gentex...

הבנתי שהם הקסדות הכי יקרות, וצה"ל לאחרונה מאשר רק אותם ועוד 2 חברות. כל קסדה 1,500$ בערך.
עד עכשיו כל שבוע וחצי הכנסנו עשרות מזוודות מארה"ב, אין לנו תורמים, אבל הבאנו ציוד לחיילים שיכלו לקנות בחו"ל או שמצאו או מצאנו תורם שיקנה להם.
עכשיו אלעל עושה בעיות, אז אנחנו תקועים עם 50 מזוודות בניו ג'רזי שמגיעים לארץ מאוד לאט.
לפני 3 שבועות הרבה אנשים הביאו קסדות מחו"ל, ומיד כשהגיעו הם כבר לא מאושרות בגלל השינוי שעשו שרק 4 חברות מאושרות.
אני לא מבין יותר מידי בנושא, אבל האם הקסדות של מצדה ומרעום דולפין לא עומדים בתקנים? אני לא יודע של איזה חברה הם מוכרים, אני גם לא יודע אם יש להם במלאי, אבל אלו חברות ישראליות שיהיה כרגע יותר קל להשיג מהם אם יש להם.
הייתי מדמיין לעצמי שעדיף קסדה טובה ושעברה טסט בליסטי גם אם היא לא אחת מ4 החברות המורשות, הרי לפני 3 שבועות חיילים קיבלו אותם לפני אותו שינוי בתקן. חבר שלי סיפר לי על אישה שמוכרת את הקסדות שלה שאינם מאותם 4 חברות, כנראה לכיתות כוננות, אני יכול להשיג יותר מידע עליה אם מישהו מעוניין.

בנתיים אני עם קסדה בבית שאין למה להעביר טסט בליסטי כי הוא לא אחד מה4 חברות המורשות, ואני לא אסתכן לתת לחייל קסדה כזאת.
ראיתי עד כמה גרועים קסדות שנמכרות בלי חברה או טסט בליסטי, לא הייתי מסתכן עם זה.

מתחילת המלחמה השגנו כמה תורמים וקנינו מה שאפשר ככה גם שילמנו על טיסות, עכשיו הכל תקוע, גם ההכרזה של הממשלה שלא חסר לצה"ל ציד עשתה המון נזק. מקווה שהמצב ישתפר.

• פותח/ת השרשור
וואלה, עבדתם בפנים עם קורס מכים של גבעתי ?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מה שיש לי זה רמת מגיון A3, זה פשוט קסדה טקטית או FAST או MITCH

קודם כל - כל הכבוד על היוזמה! מודה לך מאוד בתור מישהו שנכנס להילחם כשלפחות חצי מהציוד שלי היה מתרומות.

לפני 3 שבועות הרבה אנשים הביאו קסדות מחו"ל, ומיד כשהגיעו הם כבר לא מאושרות בגלל השינוי שעשו שרק 4 חברות מאושרות.
נשמע רע, אבל זה יכול לקרות. הביאו הרבה קסדות זבל שאי אפשר לדעת מי ייצר אותן והאם הוא באמת לוקח אחריות על רמת המיגון שהוא מצהיר עליה.
הרבה דברים שראיתי נראים כמו זבל סיני לכן נמנעתי מלקחת עד כה והחלטתי לקנות מכספי הפרטי (ועד אז להישאר עם מה שצהל סיפק לי).

אני לא מבין יותר מידי בנושא, אבל האם הקסדות של מצדה ומרעום דולפין לא עומדים בתקנים?
רובן עומדות ויש חיילים שמשתמשים בהן. שם הבעיה הייתה שרוב הלחימה פשוט לא היה מלאי.

הייתי מדמיין לעצמי שעדיף קסדה טובה ושעברה טסט בליסטי גם אם היא לא אחת מ4 החברות המורשות
אני מסכים, יש המון חברות שיספקו מוצרים מצוינים. עם זאת זה עדיין יהיה בטווח המחירים של 1500$ אם זה מחו"ל.

בנתיים אני עם קסדה בבית שאין למה להעביר טסט בליסטי כי הוא לא אחד מה4 חברות המורשות,
אם אני מבין נכון, צה"ל לא מקבל תרומות של קסדות אלא אם הקסדה יוצרה על ידי אחת מ-4 החברות שהזכרת?
תוכל לציין מהן השתיים הנוספות?
ושמע, אל תחפש היגיון, זו החלטה שיכולה לנבוע מאטימות, שחיתות, טמטום ועוד 100 סיבות אחרות. צה"ל לא גוף הגיוני. ככה"נ צריך להפעיל עליהם המון לחץ להתחיל לערוך טסטים לחברות נוספות ולאשר.

גם ההכרזה של הממשלה שלא חסר לצה"ל ציד עשתה המון נזק.
אני בד"כ לא פוליטי אבל הממשלה הזו בעלת מומחיות מיוחדת בגרימת נזק.

"ציוד לא חסר" זה ביטוי גמיש. זה פחות עניין של חסר, יותר עניין של מתאים\אידיאלי.
לא חסרה לי קסדה, היא פשוט בת 22 שנים וכנראה לא מי יודע מה עמידה.
לא חסרות לי נעליים, אבל הנעלי חי"ר מהייצור הישראלי פשוט הן חרא טהור.
יש לי פלטות קרמיות, הן פשוט לא פלטות מייצור צה"לי ובהתאם הן לא מגנות על הטורסו כמו שצריך.
יש לי תיק לואו, הוא פשוט לא מתאים למי שהולך עם פלטות קרמיות וסוחב הרבה משקל.
אני יכול להמשיך ככה שנתיים.

על הפער הזה מגשרות תרומות לצערי, וצה"ל משלים את הפער בדיליי.

וואלה, עבדתם בפנים עם קורס מכים של גבעתי ?
בין היתר, עבדנו תחת ביסל"ח תקופה.

קודם כל - כל הכבוד על היוזמה! מודה לך מאוד בתור מישהו שנכנס להילחם כשלפחות חצי מהציוד שלי היה מתרומות.

נשמע רע, אבל זה יכול לקרות. הביאו הרבה קסדות זבל שאי אפשר לדעת מי ייצר אותן והאם הוא באמת לוקח אחריות על רמת המיגון שהוא מצהיר עליה.
הרבה דברים שראיתי נראים כמו זבל סיני לכן נמנעתי מלקחת עד כה והחלטתי לקנות מכספי הפרטי (ועד אז להישאר עם מה שצהל סיפק לי).

רובן עומדות ויש חיילים שמשתמשים בהן. שם הבעיה הייתה שרוב הלחימה פשוט לא היה מלאי.

אני מסכים, יש המון חברות שיספקו מוצרים מצוינים. עם זאת זה עדיין יהיה בטווח המחירים של 1500$ אם זה מחו"ל.

אם אני מבין נכון, צה"ל לא מקבל תרומות של קסדות אלא אם הקסדה יוצרה על ידי אחת מ-4 החברות שהזכרת?
תוכל לציין מהן השתיים הנוספות?
ושמע, אל תחפש היגיון, זו החלטה שיכולה לנבוע מאטימות, שחיתות, טמטום ועוד 100 סיבות אחרות. צה"ל לא גוף הגיוני. ככה"נ צריך להפעיל עליהם המון לחץ להתחיל לערוך טסטים לחברות נוספות ולאשר.

אני בד"כ לא פוליטי אבל הממשלה הזו בעלת מומחיות מיוחדת בגרימת נזק.

"ציוד לא חסר" זה ביטוי גמיש. זה פחות עניין של חסר, יותר עניין של מתאים\אידיאלי.
לא חסרה לי קסדה, היא פשוט בת 22 שנים וכנראה לא מי יודע מה עמידה.
לא חסרות לי נעליים, אבל הנעלי חי"ר מהייצור הישראלי פשוט הן חרא טהור.
יש לי פלטות קרמיות, הן פשוט לא פלטות מייצור צה"לי ובהתאם הן לא מגנות על הטורסו כמו שצריך.
יש לי תיק לואו, הוא פשוט לא מתאים למי שהולך עם פלטות קרמיות וסוחב הרבה משקל.
אני יכול להמשיך ככה שנתיים.

על הפער הזה מגשרות תרומות לצערי, וצה"ל משלים את הפער בדיליי.

בין היתר, עבדנו תחת ביסל"ח תקופה.
אני מבין את המצב והאילוצים השונים, אני פחות נכנס לסיבות, רק לעזור איפה שאני יכול. לפני חוק ה4 חברות של קסדות, לקחנו קסדות לטסטים בליסטים טובים, והכנסנו קסדות ב150$ ליחידה, כרגע ה4 חברות הם בערך 1500$ ליחידה, שזה הונאה.
אין לנו הרבה כסף שנכנס, אלא ציוד לפלוגות ספציפיות ולצרכים מסוימים.
אז הרבה ממה שאנחנו מביאים זה לא סתם לחלק לחיילים שנראה לנו, אלא למקומות מאוד ספציפיים.
והתרומות שאנחנו יכולים להחליט בעצמינו לאן ילכו, לא הולך לחברים שלנו בהכרח, אלא לפי שיקול דעת מי הכי צריך אותם, ובאמת צריך ולא רק רוצה.
כל החיילים רוצים ציוד ושפצורים חדשים והכי מגניבים, וכולם שואלים "מה ישלך לתת לי?", אבל אנחנו חייבים לשמוע ממקורות אמינים מה באמת חסר ואיפה הכי חסר ונוכל הכי לעזור.

זו משימה קשה ואכזרית, להחליט החלטות קשות, ובלי יכולת לעזור להרבה שמבקשים עזרה. אבל אני מתמקד בכל אלו שעזרנו.

הכנסנו מעל 200 וסטים עד כה, מעל 200 מזוודות, וציוד כולל בשווי מעל 3 מליון ש"ח.

הנה סרטון שלי אתמול מכניס לביתי הקטן 50 מזוודות, כרגע נשאר אצלי רק 3, 47 מהם תוך פחות מיומיים הצלחתי להביא לכל היעדים שלהם, תדפדפו בפייסבוק שלי ותראו כמה דברים הכנסו, ואני לא מעלה חצי ממה שאנחנו עושים כי אני פשוט לא מספיק על זה ברשת.

מי מהפורום שרוצה לסייע לי בהובלת ציוד למקומות שונים, לגייס תורמים, להביא איתו תרומות מחו"ל אם אתם חוזרים משם, ואסייע לכל להעביר במכס. או חיילים שצריכים ציוד שאולי אוכל לעזור, תשלחו לי הודעה.
אני ישן פחות מחייל בעזה אני חושב בתקופה הזאת.
Screenshot_20240102-234528_WhatsAppBusiness.jpg

איזו בדיחה, הדגמים האלה מעולם לא היו בבעלות צה"ל גם כשהם רכשו קסדות מהחברות הנ"ל בצורה מצומצמת.
מי סיפק לך את הרשימה הזו? שלח לי בה"פ.

מפתיע אותי גם שצה"ל לא ביצע את הבדיקות בעצמו ואתם הייתם צריכים לבצע אותן, ממה שמשתמע. מאיפה להם לדעת באיזו מעבדה בליסטית בודקים כמו שצריך ואיפה לא. צה"ל קלאסי...

לגבי ציוד שיכול ליפול בין הכיסאות בגלל חוקים כאלה ואחרים: אני בטוח שכיתות כוננות שונות ישמחו לקבל אותו בהמשך.

איזו בדיחה, הדגמים האלה מעולם לא היו בבעלות צה"ל גם כשהם רכשו קסדות מהחברות הנ"ל בצורה מצומצמת.
מי סיפק לך את הרשימה הזו? שלח לי בה"פ.

מפתיע אותי גם שצה"ל לא ביצע את הבדיקות בעצמו ואתם הייתם צריכים לבצע אותן, ממה שמשתמע. מאיפה להם לדעת באיזו מעבדה בליסטית בודקים כמו שצריך ואיפה לא. צה"ל קלאסי...

לגבי ציוד שיכול ליפול בין הכיסאות בגלל חוקים כאלה ואחרים: אני בטוח שכיתות כוננות שונות ישמחו לקבל אותו בהמשך.
אני כבר לא זוכר מאיפה הרשימה הזאת, אבל כל מי שעובד להכניס קסדות לארץ משתף את המידע הזה אחד עם השני.
תמיד קסדות היו הדבר הקשה להכניס, כרגע עוד יותר.

בתחילת המלחמה נתנו לנו לתת מה שאנחנו רוצים, ופגשנו חברות בארה"ב שמוכרות קסדות בעשירית מהמחיר של החברות המורשות היום, אבל לא יכולתי מצפונית לתת לחיילים אותם גם שצה"ל נותן, לכן היינו צריכים לקנות רק מחברות מוכרות ואמינות ולעשות בדיקות בעצמינו, ורק אז לחלק. וזה רק אחרי שהתגברנו על המכשול שימכרנו לנו בכלל.

האמת, שאת הקסדה שישבה לי בבית בלי בדיקה בליסטית הבאתי למישהו בכיתת כוננות לפני יומיים, תוך כדי שאמרתי לו שזה לא נבדק, ואני מרגיש לא שלם שאני נותן לו בכלל.
זה היה הקסדה, נראה סבבה והכל, אבל לך תדע

קבצים מצורפים

• Untitled design.jpg
    Untitled design.jpg
    KB 15.8 · צפיות: 26
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית