הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקת סיבים תזונתיים (Vitafiber) וחטיפי חלבון של QUEST

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
אודה לעזרת הפורום
- מאיפה הכי זול להשיג קווסט?
- האם קיימים חטיפי חלבון עם ערכים דומים שכשרים?
- אפשר להכין אותם בבית? שמעתי שצריך להשיג סירופ vitafiber ואין לי כזה מישהו יודע איך אפשר להשיג?
תודה לעוזרים!

אהלן,

השרשור הועבר מפורום "כללי" לפורום "תזונה ותוספים" – אנא הקפד לפרסם תחת הפורום הנכון. בנוסף, הקפד על כותרת אינפורמטיבית.

חוץ מכשרות, מה אתה עוד מחפש בחטיפי חלבון?

יש לך את חטיפי החלבון של ALL IN שהם סה"כ בסדר וכשרים.

• פותח/ת השרשור
אהלן,

השרשור הועבר מפורום "כללי" לפורום "תזונה ותוספים" – אנא הקפד לפרסם תחת הפורום הנכון. בנוסף, הקפד על כותרת אינפורמטיבית.

חוץ מכשרות, מה אתה עוד מחפש בחטיפי חלבון?

יש לך את חטיפי החלבון של ALL IN שהם סה"כ בסדר וכשרים.

תודה.
all in הם בסדר אבל הם סביבות ה210 קלוריות לפחות, כשאת קווסט אפשר להשיג גם ל170 קלוריות לחטיף.

מבחינת טעם, לא טעמתי אי פעם חטיף חלבון שלא היה לי טעים. הסטנדרט שלי ממש ממש נמוך.
רק שיהיה כשר ומעט קלוריות. אני כמובן יכול להכין גם לבד חטיפים, אבל ממה שהתרשמתי אין לי את כל המצרכים.

• פותח/ת השרשור
למה אתה חושב ש-40 קלוריות משנה משהו?
מה? ברצינות? בטח שמשנה.
40 קלוריות זה עוד פרוסת לחם
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מה? ברצינות? בטח שמשנה.
40 קלוריות זה עוד פרוסת לחם
זה בערך 2% מההכנסה הקלוריות במהלך היום.
מה זה 2% מהתקציב בישראל?

זה בערך 2% מההכנסה הקלוריות במהלך היום.
מה זה 2% מהתקציב בישראל?
1. אתה לא באמת יודע כמה קלוריות אתה אוכל/סופג ליום.

2. אתה לא באמת יודע שההפרש הוא 40 קלוריות. הוא יכול להיות 20% יותר או פחות – זה התקן וכך זה עובד ברוב המקומות בעולם.

3. אין להכנסה הקלורית משמעות בלי להתייחס להוצאה הקלורית שאותה לא תדע לעולם באופן מדויק בתנאי מחייה נורמטיבים ("העולם האמיתי").

מוזמן לפתוח אפליקציית צעדים שיש לך בטלפון הנייד. אתה תראה שיש שינוי של לפחות 50% בין ימים מסוימים לאחרים. זה הרבה יותר מאותם 2% שאתה חושב שישנו משהו. בסוף מה שיקבע עליה או ירידה במשקל זה ההפרש בין ההוצאה להכנסה. מאחר שאתה לעולם לא תדע את ההוצאה, והיא מאוד תנודתית (הרבה יותר מ-40 קלוריות/יום), אז אין טעם להתעסק גם בסטיות או הפרשים של 40 קלוריות ליום בתזונה שלך.

נ.ב. 2% בהיבט של חוב-תוצר הם כלום ושום דבר. כך שגם אם למדינה כמו ישראל (עם חוב-תוצר קרוב ל-60%) תהיה חריגה בשנה מסוימת ב-2% שום בעיה כלכלית לא תיווצר למדינה.

לשם השוואה, בקורונה הגירעון של ישראל הגיע כמעט ל-12%, כאשר היעד היה 2.5% – הרגשת שקרה משהו מיוחד? לא, המדינה התאוששה יפה מאוד (בעיקר בגלל כלכלה חזקה ויציבה). המדינה שלך עשירה, אבל קמצנית, עם פיזור כספים שאינו אידיאלי ממגוון סיבות. ישראל היא מבין המדינות העשירות בעולם, עם חוב-תוצר מבין הנמוכים בעולם.

הלוואי ומדינת ישראל הייתה משחררת קצת לשיפור מוסדות לימוד, בתי חולים וכו' ומגדילה בטווח הקצר מעט את הגירעון במקום לדגור על הכספים. נכון לדצמבר 2023 היה לישראל רזרבה של 200 מיליארד דולר במזומן, שוכבים להם מעלים אבק בבנק ישראל. אל תשכח את זה כשבעוד כמה חודשים יעלו את המיסים במדינה...

1706539143725.png

• פותח/ת השרשור
חחחח יאללה קיבלת כ - 2%
הולך?

3. אין להכנסה הקלורית משמעות בלי להתייחס להוצאה הקלורית שאותה לא תדע לעולם באופן מדויק בתנאי מחייה נורמטיבים ("העולם האמיתי").
לא מדויק בצורה מחרידה.
אני לא יודע כמה אני מוציא, אבל זה ממש לא אומר שלהכנסה הקלוריות אין משמעות. אם עכשיו אני אכניס 4000 קל׳ די סביר שאעלה במשקל. יש משמעות.
(אגב, המשמעות היא בידיוק אותה משמעות גם אם הייתי יודע על הקלוריה כמה אני מוציא ביום, מה שאולי כן היית יכול להגיד שברמה האופרטיבית אין לי מה לעשות עם המידע וגם זה לא נכון)

מוזמן לפתוח אפליקציית צעדים שיש לך בטלפון הנייד. אתה תראה שיש שינוי של לפחות 50% בין ימים מסוימים לאחרים. זה הרבה יותר מאותם 2% שאתה חושב שישנו משהו. בסוף מה שיקבע עליה או ירידה במשקל זה ההפרש בין ההוצאה להכנסה. מאחר שאתה לעולם לא תדע את ההוצאה, והיא מאוד תנודתית (הרבה יותר מ-40 קלוריות/יום), אז אין טעם להתעסק גם בסטיות או הפרשים של 40 קלוריות ליום בתזונה שלך

סבבה - נניח שהבדל של 40 קלוריות בין חטיף לחטיף לא עושה הבדל. אני אוכל בדר״כ שני חטיפים כאלו, אחד אחרי האימון בבוקר ואחד לפני השינה. זה סה״כ 80 קלוריות.
על פני 3 שנים זה 87600 קלוריות.אתה יכול להעריך באופן גס כמה ק״ג שומן זה יוצא. גם אם לוקחים את ההתאמות בחילוף חומרים בחשבון.

לגבי התקציב, לא בקיא בנושא. לגבי הלוגיקה של מספרים ״קטנים״ למיטב הבנתי האמירה נשארת בעינה.

לא מדויק בצורה מחרידה.
אני לא יודע כמה אני מוציא, אבל זה ממש לא אומר שלהכנסה הקלוריות אין משמעות. אם עכשיו אני אכניס 4000 קל׳ די סביר שאעלה במשקל. יש משמעות.
(אגב, המשמעות היא בידיוק אותה משמעות גם אם הייתי יודע על הקלוריה כמה אני מוציא ביום, מה שאולי כן היית יכול להגיד שברמה האופרטיבית אין לי מה לעשות עם המידע וגם זה לא נכון)
אתה מביא דוגמת קיצון, מציג אתה כדוגמה מייצגת ואז כותב שמה שמייק כתב "לא מדויק בצורה מחרידה". דבר ראשון, גם אם אתה חושב שאתה אוכל 4,000 קל' וזה יוביל אותך לעודף קלורי, אתה לא תדע כמה תעלה ולמשך כמה זמן העלייה תימשך. יכול להיות שבאיזשהו שלב ה-4,000 קל' יהיה הניטרלי שלך.

ואתה בכלל מדבר על הבדל של 80 קל' ביום, לכן הדוגמה של ה-4,000 קל' לא רלוונטית למקרה (סתם הבאת את המספר הזה כדי לנסות להצדיק את עצמך). נניח שאכלת 2 חטיפי חלבון שכל אחד מהם מכיל 40 קל' יותר, אתה לא יכול לדעת שבהכרח ה-80 קל' יתווספו לצריכה הקלורית היומית שלך או אפילו לצריכה הקלורית השבועית שלך. יכול להיות שבמהלך היום/השבוע יצא לך לאכול פחות קל' ו"התוספת הקלורית" מחטיפי החלבון תתקזז.
וזה עוד לפני שאתה לוקח בחשבון את השונות והתנודתיות המאוד גדולה שיש בהוצאה הקלורית היומית שלנו. ה-80 קל' האלה מתגמדים לעומת השונות הזאת.

סבבה - נניח שהבדל של 40 קלוריות בין חטיף לחטיף לא עושה הבדל. אני אוכל בדר״כ שני חטיפים כאלו, אחד אחרי האימון בבוקר ואחד לפני השינה. זה סה״כ 80 קלוריות.
על פני 3 שנים זה 87600 קלוריות.אתה יכול להעריך באופן גס כמה ק״ג שומן זה יוצא. גם אם לוקחים את ההתאמות בחילוף חומרים בחשבון.
אתה יוצא מנקודת הנחה שבהכרח כמות הקל' הזו תגרום לעלייה במסת השומן. זה היה נכון רק אם היית יודע מה ההוצאה הקלורית המדויקת שלך בכל יום וכמה קל' אתה סופג בכל יום.

• פותח/ת השרשור
אתה מביא דוגמת קיצון, מציג אתה כדוגמה מייצגת ואז כותב שמה שמייק כתב "לא מדויק בצורה מחרידה". דבר ראשון, גם אם אתה חושב שאתה אוכל 4,000 קל' וזה יוביל אותך לעודף קלורי, אתה לא תדע כמה תעלה ולמשך כמה זמן העלייה תימשך. יכול להיות שבאיזשהו שלב ה-4,000 קל' יהיה הניטרלי שלך.

אני בהחלט לא יודע כמה אעלה בידיוק, ובהחלט לא יודע כמה זמן העלייה תמשך, ואולי 4000 יהיה הניטרלי (לא סביר בכלל אבל ניחא) אבל אני בהחלט יודע שאעלה מספר רב של ק״ג כשרובם יהיו רקמות שומן. וזאת, היית מאמין, למרות שאני לא יודע מה ההוצאה הקלוריות המדויקת שלי. שוק.
ואתה בכלל מדבר על הבדל של 80 קל' ביום, לכן הדוגמה של ה-4,000 קל' לא רלוונטית למקרה (סתם הבאת את המספר הזה כדי לנסות להצדיק את עצמך).
כן, כי מספרים מתווספים אחד לשני. לפי צורת החשיבה שלך - אפשר להסתכל על כל ההכנסה הקלורית פר ביסים. כל ביס הוא לא יותר מ80 קלוריות כמעט אף פעם, לכן אפשר פשוט להתעלם מהביס, הרי הוא רק 80 קלוריות. ואם נתעלם מהביס הזה - מה ההבדל בינו לבין הבא אחריו? ו-וואו! סיימתי בכלל בלי הכנסה קלוריות.
בעצם כתבתי פה מצג של פרדוקס הערימה (לא באמת פרדוקס אבל ניחא)
כמו כן - לפי אופן החשיבה שלך ושל מייק, אין סיבה ללכת להצביע כי הקול הפרטי שלי לא ישנה כלום והזמן שלי חשוב יותר.

הסיבה ששניכם טועים, לדעתי, היא שמתן חשיבות הוא יחסי ולא בינארי. לכן אני לא בוחן חריגות קלוריות כ מתחשב / לא מתחשב. אלא כל חריגה תלווה במתן חשיבות לפי היקף החריגה. בוודאי ש80 קלוריות זוקק התייחסות, פשוט התייחסות מצומצמת יותר מחריגה של 500 קלוריות. לכן אגב אדם רציונאלי יצא להצביע כי הוא יודע שהקול שלו לא נבחן במבט של משפיע / לא משפיע אלא הקול שלו משפיע במידה x. (נזניח את השפעת האוויר ואחוז החסימה)

לכן,
נניח שאכלת 2 חטיפי חלבון שכל אחד מהם מכיל 40 קל' יותר, אתה לא יכול לדעת שבהכרח ה-80 קל' יתווספו לצריכה הקלורית היומית שלך או אפילו לצריכה הקלורית השבועית שלך
שוב אותו השטאנץ.
אני לא יכול לדעת בהכרח שהם יצטרפו לצריכה הקלורית. אני לא יכול לדעת בהכרח בכלל שיש חלבון בחטיף. אבל החלטות מתקבלות בהתאם להערכות הסתברותיות. ואני מעריך שכשאני אוכל עוד קלוריות - בדר״כ הם מצטברות לצריכה הקלורית היומית לאור זה שאני תמיד מופתע שהמשקל גבוה מדי בבוקר.

וזה עוד לפני שאתה לוקח בחשבון את השונות והתנודתיות המאוד גדולה שיש בהוצאה הקלורית היומית שלנו. ה-80 קל' האלה מתגמדים לעומת השונות הזאת
זה נניח ממש ממש מטופש כבר.
אדם מנסה לחסוך כסף. הוא עצמאי ולכן יש חודשים שהוא מרוויח 8000 ויש כאלו ש11000.
הוא מתקשה לגמור את החודש, והסטייה יכולה להגיע ל3000₪, אז האם להוציא כסף על שטויות בסך 400₪ זה זניח? כי יש סטייה?
מה זה הקשקוש הזה. (ברור לי שבדוגמא הזאת התנודתיות בלתי תלויה בהוצאה ובנידון שלנו התנודתיות כן תלויה. ואע״פ כן)

אתה יוצא מנקודת הנחה שבהכרח כמות הקל' הזו תגרום לעלייה במסת השומן. זה היה נכון רק אם היית יודע מה ההוצאה הקלורית המדויקת שלך בכל יום וכמה קל' אתה סופג בכל יום
לא בהכרח שוב.
גם אני בכלל לא חושב שהיא תעלה אותי במסת השומן אלא פשוט תצמצם לי את הגירעון.

^אפילו פחות מזה, קווסט לא הכי אמינים כמדובר בתווית ערכים.

כן, כי מספרים מתווספים אחד לשני. לפי צורת החשיבה שלך - אפשר להסתכל על כל ההכנסה הקלורית פר ביסים. כל ביס הוא לא יותר מ80 קלוריות כמעט אף פעם, לכן אפשר פשוט להתעלם מהביס, הרי הוא רק 80 קלוריות. ואם נתעלם מהביס הזה - מה ההבדל בינו לבין הבא אחריו? ו-וואו! סיימתי בכלל בלי הכנסה קלוריות.
בעצם כתבתי פה מצג של פרדוקס הערימה (לא באמת פרדוקס אבל ניחא)
איש קש קלאסי. אני חייב להבין איך הסקת את זה ממה שכתבתי

כמו כן - לפי אופן החשיבה שלך ושל מייק, אין סיבה ללכת להצביע כי הקול הפרטי שלי לא ישנה כלום והזמן שלי חשוב יותר.
מה הקשר בין הצבעה בקלפי לבין מאזן קלורי? אתה באמת משווה בין ספירת קולות לבין תרמודינמיקה ופיזיולוגיה של גוף האדם?

אלא כל חריגה תלווה במתן חשיבות לפי היקף החריגה. בוודאי ש80 קלוריות זוקק התייחסות, פשוט התייחסות מצומצמת יותר מחריגה של 500 קלוריות.
איך תתייחס לחריגה של 80 קל' ואיך תתייחס לחריגה של 500 קל'? מה יהיה ההבדל לשיטתך?
ואם כבר, מה אתה מגדיר כחריגה? מאיזו כמות קל'?

אני לא יכול לדעת בהכרח שהם יצטרפו לצריכה הקלורית.
אבל לפי ההודעות הקודמות שלך אפשר להבין שאתה כן יכול לדעת שהם בהכרח יתווספו לצריכה הקלורית. אז תחליט מה הטענה שלך

אני לא יכול לדעת בהכרח שהם יצטרפו לצריכה הקלורית. אני לא יכול לדעת בהכרח בכלל שיש חלבון בחטיף. אבל החלטות מתקבלות בהתאם להערכות הסתברותיות. ואני מעריך שכשאני אוכל עוד קלוריות - בדר״כ הם מצטברות לצריכה הקלורית היומית לאור זה שאני תמיד מופתע שהמשקל גבוה מדי בבוקר.
משום מה אתה מתעלם מהצד השני של המאזן הקלורי - ההוצאה הקלורית היומית שלך. גם אם תאכל עוד קל' מי אמר שתגיע למאזן קלורי חיובי? מי אמר שבהכרח תקטין את הגירעון. ולפני שאתה מעוות את הטענה שלי שוב, אני מתייחס לסדר גודל של 80 קל' ביום, לא ל-500 קל' וגם לא לצריכה של 4,000 קל'

לגבי המשקל, המשקל בטווח הקצר מאוד מושפע ממשק הנוזלים בגוף. זה שהמשקל שלך גבוה יותר ביום אחד בהשוואה לאתמול לא אומר שבהכרח עלית במסת השומן.

לכן אגב אדם רציונאלי יצא להצביע כי הוא יודע שהקול שלו לא נבחן במבט של משפיע / לא משפיע אלא הקול שלו משפיע במידה x. (נזניח את השפעת האוויר ואחוז החסימה)
בהצבעה אתה יכול לדעת כמה קולות כל אחד קיבל באופן מדויק. וגם בהצבעות אין משוואה ואין משהו שנותן קונטרה למס' ההצבעות, מי שמקבל יותר קולות מנצח.
לגבי קל', אתה לא יודע במדויק כמה קל' אתה אוכל וכמה קל' אתה סופג, וגם יש לך את הפרמטר של הוצאה קלורית. יש לך פרמטר בבחירות שמדמה את ההוצאה הקלורית? כלומר האם יש פרמטר שנותן קונטרה למס' ההצבעות ומייצר איזשהי משוואה?

אתה ממשיך פשוט להביא דוגמאות לא קשורות כדי להצדיק את עצמך בכוח. מקודם השלכת את הנושא על כלכלה, וכשזה לא עבד עברת לבחירות בקלפי.

זה נניח ממש ממש מטופש כבר.
אדם מנסה לחסוך כסף. הוא עצמאי ולכן יש חודשים שהוא מרוויח 8000 ויש כאלו ש11000.
הוא מתקשה לגמור את החודש, והסטייה יכולה להגיע ל3000₪, אז האם להוציא כסף על שטויות בסך 400₪ זה זניח? כי יש סטייה?
מה זה הקשקוש הזה. (ברור לי שבדוגמא הזאת התנודתיות בלתי תלויה בהוצאה ובנידון שלנו התנודתיות כן תלויה. ואע״פ כן)
אתה שוב בורח לדוגמאות מעולמות שונים ובוחר במספרים שיהיו לך נוחים כדי להצדיק את הנקודה שלך. ועזוב את זה שניסית לעשות פה סוג של אד הומינם ולא באמת הגבת לטענה שלי

לא בהכרח שוב.
גם אני בכלל לא חושב שהיא תעלה אותי במסת השומן אלא פשוט תצמצם לי את הגירעון.
זה מה שרשמת בהודעה הקודמת: "על פני 3 שנים זה 87600 קלוריות.אתה יכול להעריך באופן גס כמה ק״ג שומן זה יוצא. גם אם לוקחים את ההתאמות בחילוף חומרים בחשבון."
אז מה הטענה שלך? זה יוביל לעלייה במסת השומן או לא?

• פותח/ת השרשור
כל זה בגלל 40 קלוריות? 🤣
Drag Queen Applause GIF by Paramount+

מה הקשר בין הצבעה בקלפי לבין מאזן קלורי? אתה באמת משווה בין ספירת קולות לבין תרמודינמיקה ופיזיולוגיה של גוף האדם?
טיעון: התוצאה לא תשתנה באופן ששווה התייחסות אם תתעלם מx
x יכול להיות חריגה של 80 קלוריות
x יכול להיות התעצלות מלהצביע
הגיוני?
איך תתייחס לחריגה של 80 קל' ואיך תתייחס לחריגה של 500 קל'? מה יהיה ההבדל לשיטתך?
ואם כבר, מה אתה מגדיר כחריגה? מאיזו כמות קל'?
אם אני סופר קלוריות, אז אתייחס רק לחריגות של הוספה קלורית. להן, אתייחס לכל חריגה, פשוט בהתאם לגודל שלה.
אם זה 15 קלוריות חד פעמי - אתעלם ואשים לב לסיבה שבגללה התרחשה, ואנסה שלא יחזור.

אם זה 50 קלוריות - אוריד את זה מהיום למחרת.

אם זה מעל 200 - אפרוס את הגירעון בסביבות 100 על כל יום.

סביבות ה500 קל׳ - אשקול להוסיף אירובי למחרת.
אתה שוב בורח לדוגמאות מעולמות שונים ובוחר במספרים שיהיו לך נוחים כדי להצדיק את הנקודה שלך. ועזוב את זה שניסית לעשות פה סוג של אד הומינם ולא באמת הגבת לטענה שלי

הדבר היחידתי שאני רואה שעשיתי פה זה שהבאתי דוגמא שמשקפת ששונות בין יום לא זוקקת היעדר יחס לגורם השפעה. משתקף יפה בדוגמא, משתקף יפה בדיון.
זה מה שרשמת בהודעה הקודמת: "על פני 3 שנים זה 87600 קלוריות.אתה יכול להעריך באופן גס כמה ק״ג שומן זה יוצא. גם אם לוקחים את ההתאמות בחילוף חומרים בחשבון."
אז מה הטענה שלך? זה יוביל לעלייה במסת השומן או לא?
אני טוען שזה לא זניח, אצלי זה לא רלוונטי כי אני בחיטוב ולא אעלה בגלל זה במשקל בכלל. אבל הטיעון היה שבתרחיש אחר - בהחלט אפשר לעלות מזה במשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית