בחירת תוכנית אימונים אחרי הפסקה של כמה שנים

RoniNinja636

משתמש מתחיל
265
78
נק' מוניטין:
115
265
78
היי,
בשעה טובה חזרתי להתאמן וחזרתי לפורום אחרי שעברתי גם את תקופת הקורונה וגם את שנות הנישואין הראשונות שלי, אם כי בפורום הפסקתי לגלוש הרבה לפני הקורונה.
חשבתי שאוכל לקבל כמה טיפים ועדכונים מהעולם הליפטינג, אחרי שבשיטוט קצר בפורום נתקלתי בדברים שלא ראיתי מעולם (או שלא שמתי לב), דברים כמו PPL, RTE, RIR וכמובן שכל ההייפ סביב מארק ריפטו וה־SS די הצטטנה ממה שיצא לי לראות. לא יודע, אהבתי אותו ואהבתי את התוכנית.
בכל מקרה, עד כה עשיתי SS ולאחר מכן 5X5 של ביל סטאר, אותה משכתי די הרבה זמן אז שהפסקתי להתאמן בתחילת הקורונה.
לא הגעתי למשקלים שומטי לסתות, אבל כן הרגשתי חיבור חזק לתוכניות ולתרגילים ונהניתי מכל רגע. אני באמת לא רואה את עצמי עושה תוכנית שלא כוללת סקוואט, דד, בנץ', פרס, בנט ומתח
שקלתי אז 65 קילו והגעתי **בערך** ל...
סקוואט 87 ק"ג
דדליפט 110 ק"ג
בנץ' 75 ק"ג
פרס 30 ק"ג
לגבי מתח ובנט, לא כל כך זוכר...

אני היום בן 30, עם 75 קילו על 1.69 ס''מ.., כבר לא מחפש יותר להיכנס למטרות של כוח ופאוורליפטינג מוחלט, והאמת שחוץ מגב ויד אחורית לא ממש ראיתי שיפור ויזואלי ניכר בחלק הגוף העליון לכל אורך תקופת האימונים שלי.

אז המטרות שלי הן:
-3 ימי אימון בשבוע
-תרגילים מורכבים דומים לאלו שהיו בתוכניות הקודמות שעשיתי
-תחילה מעט להוריד במשקל, ואז עלייה במסה בעיקר בפלג הגוף העליון

אשמח לכל טיפ, עצה ורעיון, ואפילו ללינקים לקריאת מאמרים או לצפייה בסרטונים.
**מקווה אולי לזהות חלק מהמשתמשים שהיו בזמני (אני זוכר איזה מורן, איזה בחור דתי מיורשלים ואיזה משתמש עם תמונה של כלב)

נערך לאחרונה:
סקוואט
דדליפט
בנץ
פרס
בנט
מתח
הנפות לצדדים
עליות תאומים

הסדר של התרגילים לא קריטי

הכל ל6-15 חזרות, מן הסתם בתרגיל כמו הנפות תצמד יותר ל10-15 ובתרגיל כמו דדליפט ל6-10, אבל סך הכל הכל ל6-15

הכל ל3-4 סטים לבחירתך, תרגיל כמו בנץ שאין עוד תרגיל לחזה יותר 4 סטים, תרגיל כמו בנט שיש לו גם את המתח כנראה תעדיף יותר 3 סטים

תתקדם כל שבוע במשקל או חזרות, כשתיתקע תחזור טיפה אחורה בביצועים ואז תתקדם משם שוב

כל מה שאמרתי לך זה בגדול - אם אתה רוצה לשחק טיפה שונה עם הטווח חזרות/ כמות סטים/ להוסיף עוד תרגילים כי יש לך כוח לעוד, תהנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית