הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הקזת דם

דני המלך

משתמש מתחיל
173
7
נק' מוניטין:
-34
173
7
היי ניסיתי למצוא תשובות אבל לא מצאתי בחיפוש מדוייקות…

מתי מומלץ לעשות הקזת דם?
כשההמוגלובין כמה?
כשהמוטוקריט כמה?

הרופאים לא ששים לתת הקזת דם, האם ללכת להמוטולוג זו השיטה?

עושה בדיקות דם בקופת חולים. בתוצאות שתקבל עם רשום שהמדדים מוטוקריט ,מוגלובין גלש מהרף העליון שלו גש לתחנת מדא' תתרום דם.

היי ניסיתי למצוא תשובות אבל לא מצאתי בחיפוש מדוייקות…

מתי מומלץ לעשות הקזת דם?
כשההמוגלובין כמה?
כשהמוטוקריט כמה?

הרופאים לא ששים לתת הקזת דם, האם ללכת להמוטולוג זו השיטה?
אם ההמוגלובין שלך גבוה, כדאי שתעשה בדיקה רפואית מעמיקה יותר, המוגלובין לא אמור להיות גבוה סתם ככה, זה יכול להעיד על הרעלה כלשהו (אתה אמור להרגיש גם לא טוב אם היה לך הרעלה כזאת).

אין הוכחה היום ליעילות בריאותית להקזת דם, אבל במיוחד בזמן מלחמה יכול להיות מאוד מועיל לתרום דם, ואם אתה מרגיש טוב אחרי הקזה, הרווחת.
אני סוג דם AB, יש בבנק הדם שפע מסוג הדם שלי, וזה לא יעזור להרבה אנשים אם בכלל, די מיותר שאתרום, סיכוי גדול שיזרקו את הדם שאתרום. אבל אם אתה סוג אחר של דם, במיוחד O, הדם שלך אשכרה יכול להציל חיים, עוד סיבה מעולה לתרום דם.

• פותח/ת השרשור
מה זה המוגבלובין גבוה בערכים?
הבנתי שגם המוטרוקיט גבוה מסמל?

אני על סייקל ככה שלתרום דם לא אפשרי לא? ודם לא טוב

מה זה המוגבלובין גבוה בערכים?
הבנתי שגם המוטרוקיט גבוה מסמל?

אני על סייקל ככה שלתרום דם לא אפשרי לא? ודם לא טוב
על סייקל באמת צפוי מדדים גבוהים וכפי שציינת אסור לך לתרום את הדם שלך.

ההמוגלובין גבוה יבוא גם עם המוטרוקיט גבוה וגם פרטין וברזל גבוה וכנראה עוד מדדים.

ההתייחסות הרפואית לאדם על סייק מורכבת, כי אם רואים מדדים גבוהים חייבים לשאול למה הם גבוהים, ולא רק להוריד אותם זמנית, זה לא הפתרון.
הם גבוהים כי האדם מכניס חומר לא חיוני ומזיק לגוף שלו, לכן הפתרון הרפואי המקצועי יהיה להפסיק להכניס את אותו חומר לגוף ולתת לגוף להגיע לבריאות הנכונה לבד.

אבל בגלל שאתה לא רוצה להפסיק עם הגורם של הבעיה, אולי זה יעיל באמת להקיז דם, לא בטוח.

אתה לא יכול לצפות מהמערכת הרפואית להקיז לך דם, כשהפתרון בעיניים רפואיות היא להפסיק עם החומר שגרם לבעיה בה אתה נמצא. לכן תצטרך למצוא הקזת דם פיראטית וזה גם משהו שאני לא ממליץ.

ההמוגלובין מעל 16.6
המוטרוקיט מעל 58%
גוגל
במקרה הזה לא פונים לגוגל כי יש מספר קופות חולים שונים ובמערכת של כל אחד זה גם שונה אצלי רף עליון זה 53. בכל מערכת רשום גבול תחתון וגבול עליון קצת שונה. , וחלק מהדברים משתנים גם עם הגיל כמו קראטינין.
ההמוגלובין , המוטרוקיט , ברזל וכו כל אלה יכולים להיות גבוהים במיוחד אם בן אדם מעשן ולא שותה מספיק נוזלים. גם שתיית מיים וגם אירובי עוזר למדדים האלה.

• פותח/ת השרשור
ההמוגלובין מעל 16.6
המוטרוקיט מעל 58%
גוגל
תיקון הרגע בדקתי בגוגל 16.6 זה לנשים. לגברים מעל 18.5

אבל תודה 😃
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

במקרה הזה לא פונים לגוגל כי יש מספר קופות חולים שונים ובמערכת של כל אחד זה גם שונה אצלי רף עליון זה 53. בכל מערכת רשום גבול תחתון וגבול עליון קצת שונה. , וחלק מהדברים משתנים גם עם הגיל כמו קראטינין.
ההמוגלובין , המוטרוקיט , ברזל וכו כל אלה יכולים להיות גבוהים במיוחד אם בן אדם מעשן ולא שותה מספיק נוזלים. גם שתיית מיים וגם אירובי עוזר למדדים האלה.
היי כן זה משתנה מקופת חולים לקופת חולים.
כן ראיתי שאירובי מעודד הורדה בערכים, וכן בעבר גם הייתי מעשן הרבה סיגריות.
כרגע הייתי בTRT ואני עכשיו נכנס לסייקל, במעקב כל כמה חודשים על הערכים.

יש קופות ששמעתי שנותנות ביותר קלות הקזת דם...

על סייקל באמת צפוי מדדים גבוהים וכפי שציינת אסור לך לתרום את הדם שלך.

ההמוגלובין גבוה יבוא גם עם המוטרוקיט גבוה וגם פרטין וברזל גבוה וכנראה עוד מדדים.

ההתייחסות הרפואית לאדם על סייק מורכבת, כי אם רואים מדדים גבוהים חייבים לשאול למה הם גבוהים, ולא רק להוריד אותם זמנית, זה לא הפתרון.
הם גבוהים כי האדם מכניס חומר לא חיוני ומזיק לגוף שלו, לכן הפתרון הרפואי המקצועי יהיה להפסיק להכניס את אותו חומר לגוף ולתת לגוף להגיע לבריאות הנכונה לבד.

אבל בגלל שאתה לא רוצה להפסיק עם הגורם של הבעיה, אולי זה יעיל באמת להקיז דם, לא בטוח.

אתה לא יכול לצפות מהמערכת הרפואית להקיז לך דם, כשהפתרון בעיניים רפואיות היא להפסיק עם החומר שגרם לבעיה בה אתה נמצא. לכן תצטרך למצוא הקזת דם פיראטית וזה גם משהו שאני לא ממליץ.
איזה שטויות תרמתי עשרות פעמים בסייקל, אתה אומר להם שאתה בטיפול הורמונלי ומציין את החומרים שאתה לוקח וזה הכל, הדבר היחידי שמעניין אותם זה מחלות וירוסים וחשש לדם מזוהם

זה לא משנה כלל מה אתם מציינים או לא מציינים הדם שלקחו לכם עובר בדיקה ורק לאחר בדיקה אם זה מתאים זה יתקדם אם ימצאו ערכים לא תקינים זה נזרק לפח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית