הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטויות לגבי סייקל ראשון

• פותח/ת השרשור TalS
  • פורסם בתאריך

TalS

משתמש מתחיל
27
7
נק' מוניטין:
7
27
7
אני בן 27, 186 כרגע 107 קילו 17%~ שומן בחיטוב עם יעד של 100 קילו 10%~ שומן אולי פחות מתאמן קצת פחות מ3 שנים.
אני כבר תקופה ממש מתלבט אם אחרי החיטוב הזה לעשות סייקל ראשון עדין כמובן רק טסט בלי משהו משוגע מדי.
כן מעוניין בתחרויות בסהכ אבל גם חושש אם זה משהו שכדאי להכנס אליו. אני מאמין שאצליך להגיע עוד כמה שנים טובות ל105~ קילו על ה10% שומן אבל אני רוצה להגיע לרמה גבוה יותר.

לעשות את הצעד הזה ולהכנס לעולם הסייקלים או להסתפק ברף הטבעי שלי שיבוא בשנים הקרובות?..
דעות, הערות, המלצות וכו יתקבלו בברכה

לעשות את הצעד הזה ולהכנס לעולם הסייקלים או להסתפק ברף הטבעי שלי שיבוא בשנים הקרובות?..
חד משמעית להישאר טבעי, תקרא את התגובות של אנשים באשכול הזה:

• פותח/ת השרשור
חד משמעית להישאר טבעי, תקרא את התגובות של אנשים באשכול הזה:

קראתי אותו אבל זה לא כל כך בר השוואה.
מדובר על אדם שלא דגדג את הרף הטבעי שלו וידוע שלא מתמיד לפי מה שכותב לעומת מישהו שמתמיד עם שאיפות להתחרות.
כטבעי יש את עניין כן אני טבעי זה נחמד ששואלים אותי אם אתה טבעי ואתה אומר כן ואחלה הכל טוב.
אבל אני יודע שטסט ייקח אותי רמה למעלה.

מה התענה שלך נגד טסט (לא מדבר על חומרים קשים יותר כמו טרן וכדומה) שההשפעה על הבריאות היא מזערית אם משתמשים בזה בצורה נכונה?
למה בעצם בצורה כל כך נחרצת אתה אומר להשאר טבעי?

למה בעצם בצורה כל כך נחרצת אתה אומר להשאר טבעי?
מעולם לא השתמשתי בחומרים או שאימנתי מישהו שהשתמש בחומרים, ולכן אני הולך לטעון כאן את מה שטען אליהו הנקין בזמנו.
כשאתה מדבר על שימוש בחומרים אתה מדבר על דבר לא בריא, אם אתה לא לוקח הרבה סטרואידים אז אמנם אתה לא כל כך מסכן את עצמך אבל מנגד אתה גם לא תתקדם בצורה פנומנלית כמו עם שימוש חסר מעצורים.
אבל הנקודה הקריטית היא בתלות בחומרים, נניח שהתחלת לקחת סטרואידים והתוצאות עפו קדימה, מה לדעתך יקרה כשתפסיק להשתמש? ולכן מרגע שהתחלת לקחת סטרואידים אתה נמצא במלכוד ותהיה חייב להמשיך לקחת על מנת לשמור על התוצאות שהשגת עם החומרים, ואז כשאתה מדבר על שימוש לאורך שנים גם חומרים פחות חזקים מקבלים פרופורציות של נזק לגוף...
וכשתחליט (או שהרופא יחליט בשבילך) להפסיק ותמצא את עצמך חלש וקטן ביחס למה שהיית אתה חושב שהדרייב להתאמן יישאר אותו דבר?
ולכן כל עוד העבודה שלך היא לא להתחרות אין שום סיבה שתשמש בסטרואידים, אם קריטי לך תוצאות תיקח מאמן, הוא יקדם אותך בצורה שתהיה בריאה לך וממילא תוכל להתמיד בה עד הקבר, וכנראה זה גם יצא יותר זול.
ולכן אין קשר כמה "מאומן" אתה תמיד עדיף להשתפר בלי חומרים
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

@MyX
זה אולי יסביר לך יותר מה הבעיה

• פותח/ת השרשור
מעולם לא השתמשתי בחומרים או שאימנתי מישהו שהשתמש בחומרים, ולכן אני הולך לטעון כאן את מה שטען אליהו הנקין בזמנו.
כשאתה מדבר על שימוש בחומרים אתה מדבר על דבר לא בריא, אם אתה לא לוקח הרבה סטרואידים אז אמנם אתה לא כל כך מסכן את עצמך אבל מנגד אתה גם לא תתקדם בצורה פנומנלית כמו עם שימוש חסר מעצורים.
אבל הנקודה הקריטית היא בתלות בחומרים, נניח שהתחלת לקחת סטרואידים והתוצאות עפו קדימה, מה לדעתך יקרה כשתפסיק להשתמש? ולכן מרגע שהתחלת לקחת סטרואידים אתה נמצא במלכוד ותהיה חייב להמשיך לקחת על מנת לשמור על התוצאות שהשגת עם החומרים, ואז כשאתה מדבר על שימוש לאורך שנים גם חומרים פחות חזקים מקבלים פרופורציות של נזק לגוף...
וכשתחליט (או שהרופא יחליט בשבילך) להפסיק ותמצא את עצמך חלש וקטן ביחס למה שהיית אתה חושב שהדרייב להתאמן יישאר אותו דבר?
ולכן כל עוד העבודה שלך היא לא להתחרות אין שום סיבה שתשמש בסטרואידים, אם קריטי לך תוצאות תיקח מאמן, הוא יקדם אותך בצורה שתהיה בריאה לך וממילא תוכל להתמיד בה עד הקבר, וכנראה זה גם יצא יותר זול.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

@MyX
זה אולי יסביר לך יותר מה הבעיה
נתחיל מהסוף.

מאמן קודם כל יהיה פי 10 יותר יקר מטסט וגם רוב המאמנים לא יודעים כלום ממה שהם מדברים ואלה שכן יודעים עולים סכומי עתק.
הפרטנר אימונים שלי הוא מאמן מהידועים והגדולים בארץ אז בתחום הזה אני די מסודר.
לגבי העניין של תלות כן זה לחלוטין משהו שעבר לי בראש כאחד מהמינוסים הכי גדולים שברגע שיורדים מסייקל המוטיבציה יורדת וגם השריר איתו.
אומנם לא הרבה שריר אם מדובר רק על טסט אבל כמובן שתהיה זה ברור לי.
לגבי תחרויות, יהיה לי קשה מאוד להגיע לרמה שאני מתעסק בזה למחייתי אם אני לא מגיע לרמה שם ותחרויות של טבעיים זה בדיחה גרועה שלא לדבר על הארץ.
חצי מהאנשים שם על חומרים אם לא יותר והפרסים זה שווה לגרב המשומשת שלי חחח
עניין הבריאות אני לא יודע עד כמה זה בעייתי אם נשארים על רמה של TRT זה משהו שרופאים גם מציעים לגברים מגיל מסויים עם טסט נמוך ולא ניראלי שזה ממש מסכן אם הם עושים דבר כזה.
המחשבה על טסט זה לראות בכלל אם יש לי סיכוי להגיע לרמה מספיק גבוהה בפיתוח גוף כדי להתעסק בזה כמחייה וכאופציה שכטבעי אין מה לעשות זה סיכוי נמוך מאוד שיוכל לקרות...
גם מה שלהתאמן אני אתאמן לא משנה מה, עם חומרים, אחרי במידה וארצה להספיק או גם כטבעי. זה כרגע האהבה הכי גדולה שלי ולא נראה שזה יפסיק בקרוב

אומנם לא הרבה שריר אם מדובר רק על טסט
עניין הבריאות אני לא יודע עד כמה זה בעייתי אם נשארים על רמה של TRT זה משהו שרופאים גם מציעים לגברים מגיל מסויים עם טסט נמוך ולא ניראלי שזה ממש מסכן אם הם עושים דבר כזה.
ההוא שאמרתי אם אתה לוקח מעט חומרים ומסוג "לא מזיק" אז התוצאות לא יהיו כאלה דרמטיות.
גם מה שלהתאמן אני אתאמן לא משנה מה, עם חומרים, אחרי במידה וארצה להספיק או גם כטבעי. זה כרגע האהבה הכי גדולה שלי ולא נראה שזה יפסיק בקרוב
ביל סטאר חולק עליך....
ולגבי מאמן אני לא יודע על מי אתה מדבר וכמה עולים החומרים שאתה מתכוון להשתמש בהם, אשמח עם תשתף ונוכל להשוות, מי יודע אולי אני אוכל להפנות אותך למאמנים שכן יצאו זולים יותר...
ושוב אני לא מקבל תמלוגים על זה שאני *מונע* מאנשים להשתמש בסטרואידים, אתה יכול להאשים אותי רק בהיותי עקשן ולא מוותר, אבל אין ויכוח על זה שאני רוצה בטובתך...

@TalS
בזמנו בתחילת דרכי ביקשתי בפורום FXP את הטבלה שמפרטת כמה חזרות זה לכוח וכמה זה למסת שריר, כשחברה שם הבינו שאני מתכוון לבצע את ה"חזרות לכוח"
בכפיפת מרפקים הם ניסו להסביר לי שכוח לכפיפת מרפקים זה לא מסתדר, אבל אותי זה לא עניין, מה שהיה חשוב זה החזרות לכוח, כי זה מה שעניין אותי, במבט לאחור נכון שלא ביקשתי ביקורת לגבי סוג התרגיל אבל בסוף הם הבינו שמה שעמד מאחורי דברי זה הרצון להיות חזק ועל הרצון הזה הם הגיבו לי, אותו דבר כאן...

בגיל 27 אין שום סיבה לעלות על TRT!
אני מניח שרמות הטסט שלך תקינות.

אין לך מה להכנס לעולם הסטרואידים רק בשביל להתעסק עם טסט בלבד... אם אין לך כוונה לגעת באוראליים ועוד סטרואידים אחרים כגון דקה, פרימו, בולדנון ועוד..ואז אתה מתעסק עם הציר ההורמונלי, PCT.. מלא בדיקות דם.
בתקווה שעל הדרך לא ידפק איזה איבר בגוף...

המלצה שלי מדריך טוב + תזונאי טוב יתנו לך הרבה יותר.
ושתדע לא תמיד מה שזול עדיף!
וקיצורי דרך יכולים לעלות לך בהרבה זמן...

• פותח/ת השרשור
ההוא שאמרתי אם אתה לוקח מעט חומרים ומסוג "לא מזיק" אז התוצאות לא יהיו כאלה דרמטיות.

ביל סטאר חולק עליך....
ולגבי מאמן אני לא יודע על מי אתה מדבר וכמה עולים החומרים שאתה מתכוון להשתמש בהם, אשמח עם תשתף ונוכל להשוות, מי יודע אולי אני אוכל להפנות אותך למאמנים שכן יצאו זולים יותר...
ושוב אני לא מקבל תמלוגים על זה שאני *מונע* מאנשים להשתמש בסטרואידים, אתה יכול להאשים אותי רק בהיותי עקשן ולא מוותר, אבל אין ויכוח על זה שאני רוצה בטובתך...
ברור לי שהתוצאות לא יהיו פסיכיות אבל בהחלט איזור ה5 קילו של שריר לפחות מעל מה שהייתי יכול להוסיף כטבעי שזה כבר הבדל מאוד משמעותי.

מבחינת מחיר אי אפשר לדבר על זה פה כל כך אבל נגיד את זה ככה שלחודש יעלה לי פחות מ2 קילו חלבון.
מבחינת מאמנים לא משנה איך תסתכל על זה, כנראה שאימון אחד איתם יעלה לי יותר מחודש על טסט.
מובן לי שהצעד של מעבר לחומרים הוא לא הכי בריא וחכם שיכול להיות אבל כן זה לפחות ייתן לי אינדיקציה עם חלום שיש לי הוא בכלל בר ביצוע.

בשורה תחתונה את עומד חזק מאוד נגד, מוערך ותודה רבה!

בשורה תחתונה את עומד חזק מאוד נגד, מוערך ותודה רבה!
בשמחה, זאת ההודעה האחרונה שלי בנושאהזה באשכול הזה!
פחות מ2 קילו חלבון.
מבחינת מאמנים לא משנה איך תסתכל על זה, כנראה שאימון אחד איתם יעלה לי יותר מחודש על טסט.
אני גם מדבר על מחירים כאלה למאמנים, ממש לא צריך ליווי פרונטלי כל אימון.
בהצלחה בכל דרך שתבחר!

• פותח/ת השרשור

בגיל 27 אין שום סיבה לעלות על TRT!
אני מניח שרמות הטסט שלך תקינות.

אין לך מה להכנס לעולם הסטרואידים רק בשביל להתעסק עם טסט בלבד... אם אין לך כוונה לגעת באוראליים ועוד סטרואידים אחרים כגון דקה, פרימו, בולדנון ועוד..ואז אתה מתעסק עם הציר ההורמונלי, PCT.. מלא בדיקות דם.

המלצה שלי מדריך טוב + תזונאי טוב יתנו לך הרבה יותר.
ושתדע לא תמיד מה שזול עדיף!
וקיצורי דרך יכולים לעלות לך בהרבה זמן...
המחשבה זה לא TRT אלא משהו קצת יותר חזק סביבות ה500 מג ובהמשך במידה וארצה פשוט לשייט על זה TRT.
זה פחות קיצור דרך אלא יותר דחיפה למטרה גבוה יותר וזה ישמש יותר כמדרגה.

אם אתה לא שחקן פעולה בהוליווד שהפרנסה שלו תלויה בזה, או מפתח גוף מקצועי שזה החיים שלו, אז למה לעזאזל שתיקח חומרים?
יש בפורום סוג של נורמליזציה של הסיפור הזה, מעצם מהותו כפורום שחבר'ה שנוטלים חומרים פעילים בו ומשתפים אחד את השני עם שאלות, חוויות וכו'.
אבל אל תטעה - מדובר במשהו עם פוטנציאל נזק בריאותי מאד מאד משמעותי.
וזה לא משהו נורמטיבי - במובן הזה שאחוז זניח, חלקיקי אחוז מהאוכלוסייה עוסקת בו. ושאם תשאל רופא משפחה מה הוא חושב על זה - תקבל שטיפה.
ומהמעט שכתבת כאן, די ברור שיש לך הערכת חסר רצינית של איזה סיכונים אתה שוקל לקחת.

ועוד משהו קטן.
תמיד יהיה מישהו יותר גדול ממך שיגרום לך להרגיש קטן.
אם אתה מסתובב בתחושה שעוד 5 קילו שריר יגרמו לך להיות מאושר עם המראה שלך, אתה טועה בענק.

• פותח/ת השרשור
@TalS
בזמנו בתחילת דרכי ביקשתי בפורום FXP את הטבלה שמפרטת כמה חזרות זה לכוח וכמה זה למסת שריר, כשחברה שם הבינו שאני מתכוון לבצע את ה"חזרות לכוח"
בכפיפת מרפקים הם ניסו להסביר לי שכוח לכפיפת מרפקים זה לא מסתדר, אבל אותי זה לא עניין, מה שהיה חשוב זה החזרות לכוח, כי זה מה שעניין אותי, במבט לאחור נכון שלא ביקשתי ביקורת לגבי סוג התרגיל אבל בסוף הם הבינו שמה שעמד מאחורי דברי זה הרצון להיות חזק ועל הרצון הזה הם הגיבו לי, אותו דבר כאן...
לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון..

המחשבה זה לא TRT אלא משהו קצת יותר חזק סביבות ה500 מג ובהמשך במידה וארצה פשוט לשייט על זה TRT.
זה פחות קיצור דרך אלא יותר דחיפה למטרה גבוה יותר וזה ישמש יותר כמדרגה.
אוקי אתה על 500 טסט, לא מסופק מהתוצאות.. מה אז?

• פותח/ת השרשור
אוקי אתה על 500 טסט, לא מסופק מהתוצאות.. מה אז?
קודם כל לראות לאן בכלל אני יכול להגיע עם זה.
יכול להיות שזה משהו שיספיק לי להגיע לרמה תחרותית.
במידה וזה לא מקרב אותי למטרה, מוותר חוזר להיות טבעי מתבאס קצת מהורדת מאסה שריר וכוח לכמה חודשים וממשיכים הלאה

קודם כל לראות לאן בכלל אני יכול להגיע עם זה.
יכול להיות שזה משהו שיספיק לי להגיע לרמה תחרותית.
במידה וזה לא מקרב אותי למטרה, מוותר חוזר להיות טבעי מתבאס קצת מהורדת מאסה שריר וכוח לכמה חודשים וממשיכים הלאה

אז לך על זה.
רק תדאג לחומרים איכותיים זה חשוב.
ותעדכן בתוצאות! 😎

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא שחקן פעולה בהוליווד שהפרנסה שלו תלויה בזה, או מפתח גוף מקצועי שזה החיים שלו, אז למה לעזאזל שתיקח חומרים?
יש בפורום סוג של נורמליזציה של הסיפור הזה, מעצם מהותו כפורום שחבר'ה שנוטלים חומרים פעילים בו ומשתפים אחד את השני עם שאלות, חוויות וכו'.
אבל אל תטעה - מדובר במשהו עם פוטנציאל נזק בריאותי מאד מאד משמעותי.
וזה לא משהו נורמטיבי - במובן הזה שאחוז זניח, חלקיקי אחוז מהאוכלוסייה עוסקת בו. ושאם תשאל רופא משפחה מה הוא חושב על זה - תקבל שטיפה.
ומהמעט שכתבת כאן, די ברור שיש לך הערכת חסר רצינית של איזה סיכונים אתה שוקל לקחת.

ועוד משהו קטן.
תמיד יהיה מישהו יותר גדול ממך שיגרום לך להרגיש קטן.
אם אתה מסתובב בתחושה שעוד 5 קילו שריר יגרמו לך להיות מאושר עם המראה שלך, אתה טועה בענק.
נכון אני לא צריך את זה כדי להתקיים ללא ספק צודק בזה.
אבל כן יש את הרצון להגיע לרמות גבוהות יותר ממה שאני יכול בצורה טבעית וגם מחשבות על תחרות.
טסט באופן יחסי פחות בעייתי מהרבה מאוד דברים שאנחנו לוקחים ביום יום כמובן אני לא ממעיט מהתופעות לוואי שיכולות לקרות והכל יהיה מדויק מחושב עם בדיקות בכל צעד ולא סתם לחרטט משהו עם מישהו שלא מבין כלום.
אני מודע לסיכונים שיש מחומרים ולא מוריד מהם וזה משהו שאני כבר יושב עליו הרבה מאוד זמן.
כרגע אני עם נטייה קלה לכיוון הכן אבל זה לחלוטין לא חקוק בסלע ושום דבר עדיין לא הוחלט.

לחלוטין תמיד יהיו גדולים ממני אין לי ספק בזה ותמיד יהיה איפה להשתפר, זה חור ארנבת ללא סוף וגם כמובן משהו שמעלה דגל לא להיכנס לזה בכלל.
אבל האופציה של להיות 100 קילו על 5% שומן זה כבר משקלים תחרותיים עם פוטצניאל גבוה והפיתוי לעשות את הצעד הזה לכיוון חלום מאוד גדול..

• פותח/ת השרשור
הוא פחות בעייתי מהרבה דברים אחרים לא רואה איפה הבעיה כאן?
עדיף כבר טסט על סיגריות או אלכוהול.
לא אומר שאין לו בעיות ותופעות לוואי אבל הסיכון הוא לא גבוה מאוד וכל דבר שיהיה מטסט במינונים כאלה לא מסכן את הבריאות ברמה קריטית אם עושים תהליך נכון ולא סתם לזרוק זין.

הוא פחות בעייתי מהרבה דברים אחרים לא רואה איפה הבעיה כאן?
עדיף כבר טסט על סיגריות או אלכוהול.
לא אומר שאין לו בעיות ותופעות לוואי אבל הסיכון הוא לא גבוה מאוד וכל דבר שיהיה מטסט במינונים כאלה לא מסכן את הבריאות ברמה קריטית אם עושים תהליך נכון ולא סתם לזרוק זין.
בזה אני מסכים.
עדיף טסט או TRT מאשר סיגריות או אלכוהול.
טסט כאשר נעשה בטיפול והשגחה רפואית משפר חיים משמעותיות, במקרים מסויימים גם מציל אותם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית