הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איפה אפשר לעשות בדיקות דם?

• פותח/ת השרשור TalS
  • פורסם בתאריך

TalS

משתמש מתחיל
27
7
נק' מוניטין:
7
27
7
פניתי לרופא שלי לבקשה לעשות בדיקות דם מקיפות כולל רמת טסט וכל מה שמסביב והוא אמר שהוא לא מאשר בדיקות כאלה.
אמר עשיתי בדיקות דם לפני שנה וצריך בגילי רק אחת ל5 שנים ועשיתי בכלל בלי בדיקות הורמונליות אז..
נפלתי פשוט על רופא קשוח או שאני עושה משהו לא נכון?
ובמידה ולא יתאפשר לי דרך קופת חולים, איפה אפשר לעשות בדיקות בפרטי?
תודה על העזרה!

• פותח/ת השרשור
בן כמה אתה?
אם אתה בגיר אז פשוט תעבור קופה

אתה יכול לפני כן להגיד לו שאתה עוסק בספורט באופן אינטנסיבי ולהמציא לו כל מיני תופעות לוואי של טסט נמוך
27, אבל לעבור קופת חולים על דבר כזה קצת מוזר..
או שאגיד שאני אחרי סייקל או לא יודע מה אני כבר אחשוב על משהו אבל זה ממש מוזר סהכ שהוא פשוט אומר לא.
עם איך שאנשים מוציאים כאן בדיקות הייתי בטוח שזה עניין ממש בקטנה.

27, אבל לעבור קופת חולים על דבר כזה קצת מוזר..
או שאגיד שאני אחרי סייקל או לא יודע מה אני כבר אחשוב על משהו אבל זה ממש מוזר סהכ שהוא פשוט אומר לא.
עם איך שאנשים מוציאים כאן בדיקות הייתי בטוח שזה עניין ממש בקטנה.
זה לא מוזר, להתנגד לתת לך בדיקת דם פרופיל הורמונלי בפעם הראשונה זה סתם ניסיון לחסוך..
אני אישית פעם בשנה שולח באפליקציה הודעה לרופא ותוך 24 שעות הוא נותן לי מרשם,
לפני כן הסברתי לו שאני עוסק בספורט באופן אינטנטיבי וזהו.
לגבי בדיקות דם רגילות - אין לי הגבלה, לא שאני עושה כל שני וחמישי אבל עדיין

בכל מקרה, תגיד לו שלאחרונה אתה מרגיש חולשה, ירדת במסת שריר, אין לך חשק לכלום, אין לך חשק מיני ואתה דורש בדיקת דם פרופיל הורמונלי.
במידה והוא מסרב תגיד לו שאתה עובר קופה אולי זה ישנה את דעתו.

הבדיקות האלו עולות לא מעט כסף ולכן הם מנסים בהתחלה לחסוך, אם תדחק בהם אז רוב הסיכויים שהם יתנו לך.

• פותח/ת השרשור
זה לא מוזר, להתנגד לתת לך בדיקת דם פרופיל הורמונלי בפעם הראשונה זה סתם ניסיון לחסוך..
אני אישית פעם בשנה שולח באפליקציה הודעה לרופא ותוך 24 שעות הוא נותן לי מרשם,
לפני כן הסברתי לו שאני עוסק בספורט באופן אינטנטיבי וזהו.
לגבי בדיקות דם רגילות - אין לי הגבלה, לא שאני עושה כל שני וחמישי אבל עדיין

בכל מקרה, תגיד לו שלאחרונה אתה מרגיש חולשה, ירדת במסת שריר, אין לך חשק לכלום, אין לך חשק מיני ואתה דורש בדיקת דם פרופיל הורמונלי.
במידה והוא מסרב תגיד לו שאתה עובר קופה אולי זה ישנה את דעתו.

הבדיקות האלו עולות לא מעט כסף ולכן הם מנסים בהתחלה לחסוך, אם תדחק בהם אז רוב הסיכויים שהם יתנו לך.
סגור נשמע בהחלט הגיוני.
מה היית מגדיר פרק זמן הגיוני להמתין בין בדיקת דם הורמונלית לשניה?
אם זה משהו חשוב למעקב של בריאות וביקורת לפני/אחרי סייקל

סגור נשמע בהחלט הגיוני.
מה היית מגדיר פרק זמן הגיוני להמתין בין בדיקת דם הורמונלית לשניה?
אם זה משהו חשוב למעקב של בריאות וביקורת לפני/אחרי סייקל

בגדול פעם בשנה לבצע בדיקות מקיפות, מומלץ כ 3 חודשים לאחר סיום ה PCT לוודא שהתאוששת כהלכה.

אני עושה בדיקות דם כל שנה לפעמים יותר, והרופאים שלי תמיד נותנים לי לבדוק מה שאני מבקש.
אמנם אני מאובחן בקרוהן, וזה קשור, אבל אני פיתחתי קשר אישי עם הרופאים שהיו לי, אני מתעניין בחיים שלהם, והם תמיד היו מאוד אדיבים לי. חותמים לי על אישורים רפואים ללא תשלום וכן הלאה.
ממליץ לך למצוא רופא שלא רק שם לעשות מה שאתה רוצה, אלא להיות חלק בבריאות שלך, מישהו שאתה יכול להתייעץ איתם ולקבל החלטות חכמות ביחד, ככה תקבל כל בדיקה שאתה צריך.

נפלת על רופא קשוח. אם אתה לא גר באיזה חור, אז פשוט תחליף רופא. אם זה לא עוזר, תחליף אזור מרפאה, אם זה לא עוזר אז תחליף סוג מרפאה.
אם לא בא לך לעבור את כל הטראראם הזה אז פשוט תקיש בגוגל בדיקות דם פרטיות. קח בחשבון שכל בדיקה (לא סט של בדיקות) עולה איזה 200 עד 400 שקלים ואלו הבדיקות הכי בסיסיות שיש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית