הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טסטוסטרון נמוך

michael123123

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
אני בן 20, גובה 183, משקל 80, עשיתי בדיקות הורמונים כי הרגשתי תסמינים של טסטוסטרון נמוך. אני מתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע, ישן 8 שעות ואוכל נכון, אבל במקביל אני מרגיש הרבה פעמים חולשה, חוסר ביטחון עצמי, ירידה במוטיבציה וכו'. לאחר ביצוע הבדיקות הלכתי לאנדוקרינולוג והיא אמרה שאלו בדיקות תקינות... הייתי בהלם, היא אפילו לא שאלה על התסמינים, היא רק אמרה שאני בסדר. האם ללכת לרופא פרטי?
UPDATE:
ביקרתי אצל רופא פרטי והוא אמר שזו רמה נורמלית ושזה נובע מ-SHBG נמוך ואי אפשר לעשות כלום וש-FREE ANDROGEN INDEX חשוב יותר והכל בסדר עם זה וגם עם FSH. אמרתי שיש לי חולשה, ירידה במוטיבציה ואפילו ירידה בחשק המיני, אבל בסוף הוא אמר שאלו בדיקות תקינות וזה הכל... הוא אמר לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה. אפילו באתר איגוד האורולוגים הישראלי כתוב שפחות מ-12 ננומול זה היפוגונדיזם

מה אתה מציע לעשות, 2 רופאים כבר התעלמו ממני ?

1715872679172.png

• פותח/ת השרשור
תשמע, לא מעלים בחור בן 20 על TRT ישר.
הם ביקשו בדיקה חוזרת בעוד חצי שנה.

יש עוד בדיקות? כימיה, ספירת דם?
... אבל מה לעשות אז? לחיות חיים לא שלמים עם ירידה בחשק המיני, חולשה, ללא מוטיבציה, כאילו יש לי חום של 39 כל הזמן... כל השאר בסדר עם שאר הבדיקות

אני הייתי הולך על חוות דעת שלישית.
לך לאנדוקרינולוג/ית מומחה נוסף.

הכי בכיר/ה שתוכל למצוא.
יש בכל בית חולים גדול בארץ מחלקת אנדוקרינולוגיה שעומד/ת בראשה מנהל/ת התחום באותו בית החולים.
הם מקבלים פגישות ייעוץ באופן פרטי, והם ברשימה הקצרה של המומחים הגדולים ביותר, המנוסים ביותר, בתחום בארץ.

קבע תור עם אחד מהם.
אם אתה גר במרכז - אז מנהל המחלקה באיכילוב/שיבא-אסף הרופא/בילינסון.

טווח מחירי ייעוץ פרטי עם בכירים כאלה 1200-1800 ש״ח, הביטוח שלך יחזיר לך את רובו של הסכום.

בדיוק כמוך, לא הייתי מסתפק ב-״תחזור עוד חצי שנה ונעשה עוד כמה בדיקות״.

בהצלחה.

... אבל מה לעשות אז? לחיות חיים לא שלמים עם ירידה בחשק המיני, חולשה, ללא מוטיבציה, כאילו יש לי חום של 39 כל הזמן... כל השאר בסדר עם שאר הבדיקות
הבדיקה אמנם לא 100% תקינה ובנורמה אבל היא גם לא מדאיגה, סך הכל אפשר לתרץ פה הכל בנסיבות החיים (ישנת לא טוב/אתה שמן/עשית משהו שפגע בזמן הקצר בתוצאות/וכן גם פאק בבדיקה מצד המעבדה בסבירות גבוהה). אני יכול להבין למה רוצים בדיקה חוזרת פשוט חצי שנה זה אכן מוגזם. תנסה לבקש את הבדיקה החוזרת מוקדם יותר.

גם אם הבדיקה החוזרת תהיה עם תוצאה דומה, סיכוי מאוד מאוד סביר שימליצו לך לרדת במשקל ולחזור על הבדיקה, כי זה מאוד אופייני להשמנה וסכרת סוג 2. וזה אפילו מרקר שמקושר ל"טרום סכרת" (השילוב בין SHBG נמוך לטסט נמוך/גבולי)
רק בסוף בסוף אחרי שישללו עוד מגוון בעיות יסתכלו על היפוגונדיזם - ובצדק.
אם אתה מעל 25% שומן אז בכלל הבדיקה לא מפתיעה, תרד לאיזור ה-20 ומטה ותחזור על הבדיקה.

עם כל הקושי תנסה להמנע מהמחשבה או הרעיון אפילו של HRT. בגילך זה גם נדיר שרופא יתן.

התסמינים שאתה מתאר השאלה שצריכה להישאל זה ממתי הם התחילו. מופתע שאף רופא לא שאל את זה.

ואני גם ממליץ על לעבור לפרטי בלבד מעתה והלאה, רק בשביל לקבל תשומת לב טובה יותר וירידה לדקויות.

אגב הרופא שלך לא מעודכן, FAI לא מהווה פרדיקטור טוב אצל גברים. (A mathematical comparison of techniques to predict biologically available testosterone in a cohort of 1072 men - PubMed)
ממליץ לבקש גם testosterone free בבדיקה החוזרת.

רשמתי לך אז... לך לאנדו שמתמחה בטיפול של גברים עם טסטוטסטרון נמוך.

יש את דוקטור מירב סרברו, רופאה בכירה באיכילוב. היא מתמחה בהיפגוניזם אצל גברים.

לא יודע לגבי סיכויים לעלות על trt/hrt, אבל צריך לראות מה הגורם ואיך.

מוזר לי ששני האנדו המטומטים האלה לא שלחו אותך לבדיקת test free.

אם אתה מעל 25% שומן אז בכלל הבדיקה לא מפתיעה, תרד לאיזור ה-20 ומטה ותחזור על הבדיקה
הוא שוקל 80 על 1.83 ומתאמן הרבה. אין מצב שהוא על 20%+ אחוז שומן.

אגב הרופא שלך לא מעודכן, FAI לא מהווה פרדיקטור טוב אצל גברים. (A mathematical comparison of techniques to predict biologically available testosterone in a cohort of 1072 men - PubMed)
ממליץ לבקש גם testosterone free בבדיקה החוזרת
מסכים ב100%

התסמינים שאתה מתאר השאלה שצריכה להישאל זה ממתי הם התחילו. מופתע שאף רופא לא שאל את זה.
זה כי אנחנו נמצאים שנות אור מאחור בעוד בשאר המדינות זה מתקדם יותר.

הבדיקה אמנם לא 100% תקינה ובנורמה אבל היא גם לא מדאיגה
מישהו בגיל שלו שמתאמן במספר פעמים שהוא ציין בשבוע צריך להיות עם ערכים לא נמוכים.

• פותח/ת השרשור
הבדיקה אמנם לא 100% תקינה ובנורמה אבל היא גם לא מדאיגה, סך הכל אפשר לתרץ פה הכל בנסיבות החיים (ישנת לא טוב/אתה שמן/עשית משהו שפגע בזמן הקצר בתוצאות/וכן גם פאק בבדיקה מצד המעבדה בסבירות גבוהה). אני יכול להבין למה רוצים בדיקה חוזרת פשוט חצי שנה זה אכן מוגזם. תנסה לבקש את הבדיקה החוזרת מוקדם יותר.

גם אם הבדיקה החוזרת תהיה עם תוצאה דומה, סיכוי מאוד מאוד סביר שימליצו לך לרדת במשקל ולחזור על הבדיקה, כי זה מאוד אופייני להשמנה וסכרת סוג 2. וזה אפילו מרקר שמקושר ל"טרום סכרת" (השילוב בין SHBG נמוך לטסט נמוך/גבולי)
רק בסוף בסוף אחרי שישללו עוד מגוון בעיות יסתכלו על היפוגונדיזם - ובצדק.
אם אתה מעל 25% שומן אז בכלל הבדיקה לא מפתיעה, תרד לאיזור ה-20 ומטה ותחזור על הבדיקה.

עם כל הקושי תנסה להמנע מהמחשבה או הרעיון אפילו של HRT. בגילך זה גם נדיר שרופא יתן.

ואני גם ממליץ על לעבור לפרטי בלבד מעתה והלאה, רק בשביל לקבל תשומת לב טובה יותר וירידה לדקויות.

ממליץ לבקש גם testosterone free בבדיקה החוזרת.
אחוז השומן שלי הוא בערך 14-15% בבוקר כשהבטן שלי ריקה, אני יכול אפילו לראות את שרירי הבטן שלי, בחודשים הקרובים אנסה לרדת ל-10-12% ולראות מה קורה. בכל השאר גם הכל כמעט מושלם, אני ישן 8-9 שעות ביום, אוכל רק בשר, ביצים, דגנים, ירקות, פירות, אני אפילו לוקח אבץ ומגנזיום כדי לשמור על הנורמה היומית שלי
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

Тогда я прописал тебе... сходить к эндокринологу, который специализируется на лечении мужчин с низким уровнем тестостерона.

Есть доктор Мирав Сербро, старший врач Ихилова. Специализируется на гипогонизме у мужчин.

Я не знаю, насколько велика вероятность превышения trt/hrt, но нам нужно посмотреть, в чем причина и как.

Для меня странно, что эти два идиота-эндоса не отправили тебя на бесплатный тест.

Он весит 80 х 1,83 дюйма и много тренируется. Ни в коем случае это не 20%+ процент жира.

согласен на 100%

Это потому, что мы отстаем на несколько световых лет, тогда как в других странах ситуация более развита.

Кто-то его возраста, который тренируется указанное им количество раз в неделю, должен иметь не низкие показатели.
test free זה free androgen index

נערך לאחרונה:
רשמתי לך אז... לך לאנדו שמתמחה בטיפול של גברים עם טסטוטסטרון נמוך.

יש את דוקטור מירב סרברו, רופאה בכירה באיכילוב. היא מתמחה בהיפגוניזם אצל גברים.

לא יודע לגבי סיכויים לעלות על trt/hrt, אבל צריך לראות מה הגורם ואיך.

מוזר לי ששני האנדו המטומטים האלה לא שלחו אותך לבדיקת test free.

הוא שוקל 80 על 1.83 ומתאמן הרבה. אין מצב שהוא על 20%+ אחוז שומן.

מסכים ב100%

זה כי אנחנו נמצאים שנות אור מאחור בעוד בשאר המדינות זה מתקדם יותר.

מישהו בגיל שלו שמתאמן במספר פעמים שהוא ציין בשבוע צריך להיות עם ערכים לא נמוכים.

אחוז השומן שלי הוא בערך 14-15% בבוקר כשהבטן שלי ריקה, אני יכול אפילו לראות את שרירי הבטן שלי, בחודשים הקרובים אנסה לרדת ל-10-12% ולראות מה קורה. בכל השאר גם הכל כמעט מושלם, אני ישן 8-9 שעות ביום, אוכל רק בשר, ביצים, דגנים, ירקות, פירות, אני אפילו לוקח אבץ ומגנזיום כדי לשמור על הנורמה היומית שלי
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

test free זה free androgen index
FAI זה לא test free. זה נוסחה "להערכה" של test free כדי לא לעשות אשכרה test free
והנוסחה הזאת (במחקר ששלחתי) הוכחה כלא אמינה אצל גברים.
אם האחוז שומן שלך תקין, תתעקש על בדיקה חוזרת + test free בהקדם

אבל תראה, בוא נסתכל לדברים בעיניים, אם אתה 1.83 ושוקל 80 ולטענתך אתה 14-15% שומן, זה אומר שיש עלייך כמות גבוהה של מסת שריר.
אם זה המצב ויש עלייך כמות כזו של מסת שריר אז טסט כנראה הוא לא הבעיה. לפחות לא בעבר ובטווח הארוך. לא היית מצליח להגיע ל-80 קילו על 15% שומן בגובה 1.83 עם טסט נמוך באופן קבוע. טוב, יש מצב שהיית מצליח אבל זה היה דורש הרבה מאוד שנים והקפדה תזונתית.

לא אומר שאין בעיה או יש בעיה, פשוט נקודה למחשבה. יכול להיות שעכשיו יש בעיה ובעבר לא היה, או שאתה לא 15% שומן אלא 25% (על 15% שומן אתה תראה את השרירי בטן שלך גם לא בבוקר, אם יש לך מסת שריר מכובדת כמו שמצופה במשקל שלך). הייתי מציע שתעלה תמונת גוף שלך, סתם כדי שנבין את המבנה גוף על הדרך

כל עוד התוצאה שלך בתחום ה״נורמאלי״ לא יתנו לך TRT והאמת לבחור בגלך זה דיי הגיוני כי התופעת לוואי הכי מדאיגה זה ירידה בפוריות.

בכל הנוגע לעלייה במשקל ובשריר - כנראה שיש עוד מה לעשות לפני זה, אתה שוקל יחסית מעט לגובה שלך ואתה תתחזק עם תעלה במשקל, גם עם זה לא עלייה מאוד נקייה.

בכל הנוגע לתחושות הכלליות - האם אתה אוכל נכון ? חוסר אנרגיה יכול להיות קשור לחוסר בפחממות. האם אתה ישן מספיק שעות והאם השינה טובה ואיכותית ? האם יש סטרס גדול בחיים ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית