ביצוע אימון לפני התאוששות מלאה

lironxx

משתמש מתחיל
41
1
נק' מוניטין:
8
41
1
מבחינה מחקרית אם אני אתאמן למרות שהשריר עוד לא התאושש מהאימון הקודם האם תתבצע סינתזת חלבון והעלאה במסת שריר? לא מצאתי מחקרים

אם לא תאפשר לשריר להתאושש, לאורך הזמן הביצועים שלך באימונים ירדו, ואולי אפילו המוטיבציה להתאמן תרד. במקרה כזה, לא רק שלא תפתח מסת שריר, ייתכן וגם מסת השריר תרד.

יש הרבה סוגי התאוששות, ולכולם יש מחיר שונה לאימונים תחת תשישות מצטברת מהם, ולא תמיד כדאי או אסור להתאמן תשוש.

התאוששות שריר קורה הכי מהר, הוא נתפס מאימון, וישאר תפוס כמה שעות או ימים, יתבטא בכאב כזה בשרירים, ויפגע בביצועים. אני מתאמן עם שרירים תפוסים תמיד, כחלק מבלוק אימונים בהם אני לא קרוב למקסימום שלי, אין לו בעיה שיהיה קצת קשה לי.

התאוששות עצבית קורה לאט יותר, ותתבטא בחוסר שיווי משקל וקורדינציה. לעיתים נדירות אפשר להתאמן עם תשישות כזאת, אבל על פי רוב זה סימן שחייבים להתאושש יותר עם תדירות אימונים נמוכה יותר, פחות סטים לתרגיל והתאמה טובה יותר.

התאוששות מנטלית או רגשית, זה מתבטא בחוסר חשק להתאמן, זה הקשוח מכולם ויכול לקחת המון זמן להתאושש ממנו. חשוב לא להפסיק להתאמן לא משנה סוג התשישות שאתה חווה, רק להתאים את העומס שיעודד התאוששות מהירה יותר. מנוחה מוחלטת תאט התאוששות.
במקרה כזה כדאי לגוון תרגילים, לעבוד בטווחי חזרות גבוה או נמוך יותר עם משקל קל יותר לתקופה מסוימת.

כל סוגי התשישות מושפעים גם מתזונה, שינה, סטרס נפשי ותוכנית האימונים שלנו, לכן כדאי להתייחס לכל הגורמים האלו ולא רק לאחד. כדאי לישון יותר, להתמודד עם הסטרס טוב יותר, לאכול נכון, ולעבוד עם תוכנית נכונה לרמה ולשלב שלך באימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית