הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דימה קרויטר אלוף העולם לקדטים קפיצה לגובה מתאמן

אני חושב שאחת הסיבות העיקריות שהוא לא עובד סקוואטים ואימוני המשקולות שלו יחסית מוזרים. נובעת בעיקר מהרצון לשמור עליו , אל תשכחו שמדובר בילד בן 16.5. למשקולות אומנם יש תרומה אדירה לטווח הקצר , אבל לטווח הארוך קיים סיכון של פגיעה בהתפתחות האתלט.

הבחור טס לייצג את מדינת ישראל בסף שבוע הקרוב , בגביע אירופה לאומות שבו ישראל מתחרה בדרג השני.
יצא לי הכבוד לטוס גם כחלק מהנבחרת , אברר בזמני החופשי לגבי תוכנית האימונים שלו ואביא לידכם פרטים לגבי הסיבה שהוא נמנע מעבודת משקולות.

תירוץ גרוע. הסיכון של פגיעה בו מאימון משקולות יותר קטן מסיכוי פגיעה בכל ספורט אחר, כולל הספורט שבו הוא מתעסק.

אני מהמר על זה שהמאמן שלו לא מבין כלום במשקולות.

תירוץ גרוע. הסיכון של פגיעה בו מאימון משקולות יותר קטן מסיכוי פגיעה בכל ספורט אחר, כולל הספורט שבו הוא מתעסק.

אני מהמר על זה שהמאמן שלו לא מבין כלום במשקולות.

קשה לי להאמין שאתה צודק. אבל יש דברים שלא אני ולא אתה יודעים לגבי התפתחות של אתלט ... בוא ניתן לזמן לעשות את שלו ונראה אם דימה קרויטר יגיע בסופו של דבר לרמות הגבוהות ביותר בעולם.

אתה יכול לא להאמין. תבדוק את הסטטיסטיקה לבד ותגיד לי מה אתה חושב.

אתה יכול לא להאמין. תבדוק את הסטטיסטיקה לבד ותגיד לי מה אתה חושב.

לגבי סטטיסטיקות של אתלטים צעירים בני 16 שטרם סיימו את ההתפתחות שלהם , יש הרבה דוגמאות לאתלטים שנעצרו ולא התקדמו כי טחנו משקולות מפה ועד להודעה חדשה.
ויש הרבה דוגמאות כאלו בארץ , כשרונות גדולים שבגילאי 16 היו מדורגים ב10 הפותחת בעולם ופשוט נעצרו ולא התקדמו מאז.
גם בעולם יש הרבה מקרים כאלו של קופצים לרצים שלא התפתחו בעקבות צורת עבודה של אתלט בוגר. לכל צורת עבודה יש את השלב שלה.

---------- התגובה התווספה ב 01:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:18 ----------

ואם תרצה שמות אני יכול להביא לך רשימה לא מבוטלת של אתלטים משני צידי המתרס .
ולאן כול אחד הגיע.

לגבי סטטיסטיקות של אתלטים צעירים בני 16 שטרם סיימו את ההתפתחות שלהם , יש הרבה דוגמאות לאתלטים שנעצרו ולא התקדמו כי טחנו משקולות מפה ועד להודעה חדשה.
ויש הרבה דוגמאות כאלו בארץ , כשרונות גדולים שבגילאי 16 היו מדורגים ב10 הפותחת בעולם ופשוט נעצרו ולא התקדמו מאז.
גם בעולם יש הרבה מקרים כאלו של קופצים לרצים שלא התפתחו בעקבות צורת עבודה של אתלט בוגר. לכל צורת עבודה יש את השלב שלה.

---------- התגובה התווספה ב 01:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:18 ----------

ואם תרצה שמות אני יכול להביא לך רשימה לא מבוטלת של אתלטים משני צידי המתרס .
ולאן כול אחד הגיע.

ואיך הוכח הקשר בין האימונים לעובדה שהם לא הצליחו? ואם נהיה ספציפים הכוונה לאימוני משקולות שלהם.

מעבר לזה אני לא חושב שמישהו אמר שמה שהוא עושה לא טוב, יותר מעניין למה הוא עושה א' ולא ב'.

ואיך הוכח הקשר בין האימונים לעובדה שהם לא הצליחו? ואם נהיה ספציפים הכוונה לאימוני משקולות שלהם.

מעבר לזה אני לא חושב שמישהו אמר שמה שהוא עושה לא טוב, יותר מעניין למה הוא עושה א' ולא ב'.

אין שום הוכחה חותכת. יש רק דוגמאות של אתלטים שעבדו X והגיעו ל Y.
אני מניח שבחור עושה א' ולא ב' בהסתמך על שיטות אימון ארוכות שנים ומוכחות של קפיצה לגובה.

אין שום הוכחה חותכת. יש רק דוגמאות של אתלטים שעבדו X והגיעו ל Y.
אני מניח שבחור עושה א' ולא ב' בהסתמך על שיטות אימון ארוכות שנים ומוכחות של קפיצה לגובה.

ויש דוגמאות הפוכות אני מניח?

אין הסבר? זה פשוט כל אחד עושה מה שקודמו עשה? כולם מתאמנים בדיוק אותו דבר בענף הזה?

ויש דוגמאות הפוכות אני מניח?

אין הסבר? זה פשוט כל אחד עושה מה שקודמו עשה? כולם מתאמנים בדיוק אותו דבר בענף הזה?
כי לריפ יש הסבר למה דווקא לעשות 3 סטים של 5, ולא למשל 2 סטים של 5 ועוד סט של 3? או 3 סטים של 4?

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין באימון של קופצי גובה אבל אני חושב שזה עסק מורכב ויש לו את הסיבות שלו מדוע בחר בכך, אולי בהזדמנות אשאל אותו

מצאתי את האתר של המאמן שלו , אמנם יש גם גרסה באנגלית אבל היא מצומצמת ואין שם את החלק בו הוא מסביר על מתודיקת האימון שלו

http://my-jump.narod.ru/

אלכס, אתה יכול לעיין אם בא לך, אולי שם יש את התשובה
מחר אסתכל גם אני, מעניין לקרוא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית