הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו כאן מתאמן רציני באומנויות לחימה? אשמח לעצה בנוגע לספארינג קשוח

• פותח/ת השרשור zivmil
  • פורסם בתאריך

zivmil

משתמש מתחיל
106
46
נק' מוניטין:
63
106
46
היי, אני מתאמן במכון כושר 5 שנים בערך והעלתי כמות משמעותית של כוח ומסת שריר אבל החלטתי שחייב לקחת ברציני את התזונה ואירובי ולעשות חיטוב.
אז בנוסף לאירובי מכונות הרגיל חיפשתי ענף ספורט להשתתף בו ולקחתי אימוני אישיים ב MMA בפארק עם מאמן אלוף תותח שנהנה בהם בטירוף ושורף מלא קלוריות אבל הם יקרים מאוד ואני לא יכול להרשות לעצמי כרגע לקחת יותר מאימון אחד בשבועיים... אבל מכבד את ההחלטה של המורה לקחת כזה מחיר כי הוא אומר שהזמן שלו יקר ויש לו ביקוש.
אז אמרתי נחלק את הזמן אצלו ונמצא מכון זול ליד . אז מצאתי ליד הבית מכון שמסתבר שהוא נחשב לאחד המובילים ויש שם הרבה לוחמים מוכרים בארץ וברמה הבין לאומית.
ואין שם ממש חלוקה לרמות שמתחילים מאפס אני בא המורה מסביר כמה תרגילים ועושים ספארינג להתאמן.
הבנתי שספארינג זה לעבוד על הטכניקה ולהוציא בערך 30 אחוז עוצמה במכה... הבעיה שהבחור שהיה איתי שנראה לי קצת מוזר באופן כללי החזיר בעוצמה שאין מצב שזה 30 אחוז וכאילו אני קיללתי את אחותו. אמרתי לו אחי אני מתחיל אז אם אפשר פחות כוח להפעיל... אמר לי סבבה נוגעים כפפות ושוב נתן אני לא צוחק עוד יותר חזק התחלתי להרגיש סחרחורת בראש.
וככה עוד כמה דקות עד שאמרתי לו שאני לא ממשיך איתו וזה נראה לי מוזר הקטע איתו אני מביא לו אגרוף 30 אחוז כוח והוא כאילו מנסה לתת לי נוקאווט.
אז אשמח לעצה מלוחמים שמתאמנים במכון רציני ומנוסים כאן מה לעשות במקרה כזה? מצד אחד מאוד נהנתי בשיעורים עד שיצא לי לעשות ספארינג עם הפסיכופט הזה מצד שני כולם שם נראים סוסים רציניים ולא רוצה לצאת בכיין שמתלונן על מישהו מול המורה. ככה זה מקובל בהתחלה?

אני לא מתאמן רציני באומוניות לחימה אבל עשיתי ספארינגים וספארינג ברור שלא עושים בשיא העוצמה,בעיקר עבודה על טכניקה והתחמקויות
כן מכה בפנים באף או בלסת או בול בכבד גם בעוצמה לא גבוהה לא נעימה בכלל
הייתי "מתאם ציפיות" לפני הספארינג לגבי עוצמת האגרופים או הפלות
אם אתה מקבל אגרופים בשיא הכוח בספארינג אני לא חושב שזה בכיינות..

אגרוף 30 אחוז כוח
זיווש,הכל יחסי בחיים

בכל מקרה,כמו שאמר המלומד מעליי,תתאם לפני עם הבחור שאתה מתאמן איתו
ובמקביל תנסה לעבוד על קומבוס/התחמקויות וכל מיני תרגילים (אגרופים/בעיטות/קרקע ועוד )
זה ישפר אותך משמעותית
וככה תלמד להגן ולתקוף עם יותר ביטחון
לא חלילה להשוויץ,אני המון שנים באומנויות לחימה,ומתי שאני חוטף אני בא בטענות לעצמי בעיקר (אני לא אגן אז מן הסתם שאחטוף-וגם 20% בפנים זה כואב)
בקיצור, כמו כל אימון-תשקיע ותראה תוצאות

אצל מי אתה מתאמן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית