הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאגר עיתונים מהעבר

Seth Able

משתמש משקיע
4,116
118
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
30,686
4,116
118
אני צריך להשיג עיתון משנת 72, ידיעות או מעריב כנראה. איך אני עושה את זה? אני מניח שבאת"א יש מאגר כזה למרות שלא הצלחתי למצוא עדויות לזה בגוגל ובאתר של הספריה המרכזית. יש סיכוי שאפשר למצוא דבר כזה אונליין (אין לי בעיה לשלם אם זה לא יותר מידי)?

עד כמה שאני יודע אתה צריך להגיע בשביל דבר כזה לעיתון עצמו... תרים טלפון ותברר, בטוח שיש להם תשובה מוכנה (כי רבים שואלים)

• פותח/ת השרשור
תודה, אני אנסה משם. משום מה הייתי בטוח שצריך להיות ארכיון כזה גם באוניברסיטה.

אני זוכר שראיתי פעם בספריה של בית ספר יסודי ספר כזה ענק שמעריב או ידיעות הוציאו לרגל יובל למדינה, המכיל צילומים של עיתונים לאורך כל השנים. תראה אם יש את זה בספריה באוניברסיטה.
ואפשר להתקשר אליהם כמו שעמרימרג אמר.

המאגרים שמורים בדרך כלל על ידי פילת. אני יכול לשאול מחר באת"א אם אתה רוצה, אני צריך רק את הגיליון הספציפי.

• פותח/ת השרשור
בכזה ספר יהיו דברים מסויימים, לא הכל. אני מחפש משהו מאוד ספציפי, ראיון עם מרק סלבין (אחד הספורטאים שנרצחו במינכן) שכנראה פורסם ב23 למאי 72 או משהו כזה. נראה לי שבשביל זה אני אהיה צריך את המאגר המלא וכנראה ללכת ישירות לעיתון בשביל זה. באסה כי קיוויתי שאני אוכל להשיג את זה איכשהו דרך הרשת.

• פותח/ת השרשור
המאגרים שמורים בדרך כלל על ידי פילת. אני יכול לשאול מחר באת"א אם אתה רוצה, אני צריך רק את הגיליון הספציפי.

הופה, תודה רבה. אם יש לך זמן וכוח לעשות את זה אני מאוד אודה לך. כמו שכתבתי, זה או ידיעות או מעריב כנראה מה23 למאי 72.

אוקיי, ראיתי בקטלוג של האוניברסיטה שיש את הידיעות מאותה שנה (אני לא מבין למה כתוב שם "מוסף ספרות", נבדוק מחר). מעריב לעומת זאת יש רק במיקרופילם :S

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג, אני נולדתי רק 9 שנים אח"כ. מהויקיפדיה לא הצלחתי למצוא משהו לגבי זה.

לא עולה לי, אני מקווה שזה בגלל שמישהו שהתעצבן על הדו"חות חניה בת"א הפיל את האתר...

גם לי לא עולה, תעשה חיפוש בגוגל ספריית בית אריאלה, יש שם הכל, זה הספריה הכי גדולה בארץ היא נמצאת בת"א

• פותח/ת השרשור
לא, אין גישה אלקטרונית לעיתונים. עד שנה מסוימת זה במיקרופילם (מה שאומר שצריך לשבת מול המכונה הנוראית הזאת שרואים בסרטים ולהעביר דף דף על המסך) ומשנת 69 אם אני לא טועה זה בחלק מסוים של אולם הקריאה.
במעריב שנת 1972 נמצאת במיקרופילם לפי הקטלוג.
אני אנסה מחר לראות אם יש מקורות אלקטרוניים לעיתונים, אם כי אני מאמין שאילו היו, הייתי מוצא אותם ישר.

בבית אריאלה תוכל להשיג בוודאות באופן פיזי. יש שם את כל העיתונים מכל השנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית