הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים בבית עם ציוד מינימלי

• פותח/ת השרשור tpsn
  • פורסם בתאריך

tpsn

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
בס"ד

שלום חברים,
לא התאמנתי כמה שנים טובות וכרגע נמצא על א"ש אסטרונומי (1.80, בערך 118 ק"ג),
אין אפשרות להרשם לחדכ בכלל.
הציוד שלי הוא ככה:
ספה מתכוננת, מוט H, פלטות של 2.5, 10, 20, מוט מתפרק מעפן עם צלחות קטנות, 2 דמבלים אולימפים, מתח (לא שאני יכול לעשות מתח עכשיו, אבל עדיין).
חשבתי אולי לקנות גם TRX שיהיה לי עוד אופציות של תרגילים.

מה אני כבר יכול לעשות עם כל זה? אין אפשרות כרגע לקנות מוט אולימפי או ציוד אחר מעבר לרצועות.
כמובן שמטרה כרגע זה חיטוב רציני, לפחות להגיע למצב שאני נראה בן אדם "רגיל",
אשמח לעזרה לבנות תוכנית כי אין לי כ"כ רעיונות מה עושים בלי כלוב ומוט (כשהייתי מתאמן בעברי כל התוכנית שלי הייתה בנויה על דדליפט/סקוואט/פרס, עם הציוד הנוכחי זה לא ריאלי), זה נראה שאני מוגבל בערך ל2 תרגילים לגב ואין לי מושג איך מתקדמים ככה.

4 פעמים בשבוע.
תודה רבה.

ממליץ לך להיכנס לאתר הזה: ExRx.net : Exercise Directory

באתר הזה יש מגוון רחב של תרגילים המחולקים לפי קבוצות שרירים + לפי ציוד (משקולות, מוט, משקל גוף וכד'). תיכנס לאתר ותבחר לך את התרגילים שאתה יכול לבצע עם הציוד שזמין לך.

(כשהייתי מתאמן בעברי כל התוכנית שלי הייתה בנויה על דדליפט/סקוואט/פרס, עם הציוד הנוכחי זה לא ריאלי)
את שלושת התרגילים האלה אתה יכול לבצע גם עם משקולות

זה נראה שאני מוגבל בערך ל2 תרגילים לגב ואין לי מושג איך מתקדמים ככה.
אם המטרה שלך היא פיתוח/שימור מסת השריר בזמן ירידה באחוזי השומן, אז טכנית כמעט ואין השפעה לסוג התרגיל שאתה מבצע, מה שחשוב זה שתבצע את הסטים בדרגת מאמץ גבוהה (טווח של 1-3 חזרות מכשל בתור כלל אצבע) ושלאורך הזמן תתקדם בתרגיל ובתוכנית האימונים .

• פותח/ת השרשור
ממליץ לך להיכנס לאתר הזה: ExRx.net : Exercise Directory

באתר הזה יש מגוון רחב של תרגילים המחולקים לפי קבוצות שרירים + לפי ציוד (משקולות, מוט, משקל גוף וכד'). תיכנס לאתר ותבחר לך את התרגילים שאתה יכול לבצע עם הציוד שזמין לך.

את שלושת התרגילים האלה אתה יכול לבצע גם עם משקולות

אם המטרה שלך היא פיתוח/שימור מסת השריר בזמן ירידה באחוזי השומן, אז טכנית כמעט ואין השפעה לסוג התרגיל שאתה מבצע, מה שחשוב זה שתבצע את הסטים בדרגת מאמץ גבוהה (טווח של 1-3 חזרות מכשל בתור כלל אצבע) ושלאורך הזמן תתקדם בתרגיל ובתוכנית האימונים .
אחלה אתר, תודה רבה.

החשש שלי זה יותר מבחינת גיוון, שמן הסתם ככל שאעלה בסטים זה יהיה קצת מוזר לעשות תרגיל אחד עם עשר סטים.
ולגבי תרגילים מורכבים עם דמבלים.. איך אעשה דדליפט/סקוואט כבדים ככה?

אחלה אתר, תודה רבה.
בשמחה!

החשש שלי זה יותר מבחינת גיוון, שמן הסתם ככל שאעלה בסטים זה יהיה קצת מוזר לעשות תרגיל אחד עם עשר סטים.
למה תרגיל אחד? יש לך באתר שני תרגילים לגב עם משקולות, ואתה גם יכול לעבוד על מתח אם אתה רוצה כדי להוסיף לגיוון.

ולגבי תרגילים מורכבים עם דמבלים.. איך אעשה דדליפט/סקוואט כבדים ככה?
אתה צריך להיות עם ציפיות מציאותיות מהתוכנית שלך ולהתאים את הפרמטרים של תוכנית האימון (משקל, מספר חזרות וכד') לציוד שזמין לך. אם אתה רגיל להרים משקלים על מוט שלא רלוונטיים למשקולות, אז אתה צריך להפחית משקל יחד עם הגברה של פרמטרים אחרים שיפצו על הפחתת המשקל, כמו להוסיף יותר חזרות או להאט את קצב החזרות או להגביר את טווח התנועה. אם היית רגיל לעשות לדוגמה דדליפט במשקל 200 ק"ג ל-5 חזרות, וכרגע יש לך 2 משקולות של 25 ק"ג אז כנראה ש-5 חזרות זה לא רלוונטי, ותצטרך לעשות יותר חזרות כדי לאמץ את השריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית