הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קראטין והשפעותיו.

IronStone

משתמש מתחיל
114
45
נק' מוניטין:
34
114
45
לא ידעתי איפה לפתוח את הפוסט אז מצטער מראש אם לא בפורום הנכון. אז ככה.. הייתה לי פציעה רצינית בכתף ימין לפני שבועיים בערך. ממש לא יכלתי להזיז את היד כמה ימים. היו כאבים נוראיים. לא יודע אם זה מהאימון או מהעבודה. לדעתי שילוב של שניהם כי יום אחרי האימון היה יום עבודה מאוד אינטנסיבי פיזית עם הרבה משקל. חזרתי לבית מאוד מותש. מפה לשם, בלילה התחיל כאב מעזע ויום למוחרת היד כבר הייתה מושבתת לגמריי. קיצור הלכתי לרופא וכאלה הביא לי תרופות וכל שאר הדברים האלה ואמר לי שהכל בסדר זה יעבור לבד כי כנראה זאת פשוט מתיחה ממאמץ יתר. מפה לשם אני שבועיים אחרי, יש עדיין כאב פה ושם אבל ברוך השם עובר לאט לאט. אפשר להגיד שהורדתי משקלים לאפס ובמשך שבועיים שתיתי קראטין ובכל אימון הוספתי 5 קילו לכל תרגיל מורכב. הגעתי למשקלים שהייתי נלחם בהם. ממש נלחם. הרגישו לי כמו טון לפני הקראטין. ואתמול עשיתי אימון והמשקלים האלה פשוט עפו לי. איך זה הגיוני? אפילו מרוב שהם היו קלים, עשיתי מנוחות קצרות בישביל שיהיה לפחות אתגר כלשהו. יש מצב שהקראטין משפיע ככה? עלי לפחות? או שזה שכביכול עשיתי ריסט כזה קיצוני השפיע ככה? יכלתי אתמול בשקט להוסיף עוד 10 קילו למוט אבל בגלל הכתף קצת חששתי ואני מעדיף להתקדם כמו שהתקדמתי עד עכשיו.

• פותח/ת השרשור
חד משמעית השפעה של מנוחה.
לקריאטין יש אפקט זניח.. זה דיבול.
בצורה כזאת קיצונית אבל? ועוד אחרי פציעה כזאת ותזונה לא משהו בכלל. לקראטין אין השפעה גדולה בכלל? האם ההשפעה באמת ממש קטנה עד כדאי כך שעדיף אפילו לא לקנות אותו?

תשמע זה המחקרים אומרים..

היום יש הייפ חדש שנטילת קריאטין מונע דיכאון ומוריד את הסיכון למחלות נוירודגנרטיביות...

• פותח/ת השרשור

תשמע זה המחקרים אומרים..

היום יש הייפ חדש שנטילת קריאטין מונע דיכאון ומוריד את הסיכון למחלות נוירודגנרטיביות...
מחקרים גם אומרים שחלבון משביע. אותי לא משביע ולא נעליים. אחרי חצי קילו של חזה עוף, בא לי לטחון פיצה. לא יודע אחי, אולי על כל אחד זה משפיע אחרת. פשוט קשה לי להאמין שזה בגלל המנוחה + זה שלא שמרתי על תזונה. גם מילא הייתי מבין אם המשקל היה קשה. אבל ליטרלי העפתי אותו. מנוחות קצרות ואפילו בסט האחרון עשיתי יותר חזרות. זה מוזר.

אי אפשר להמעיט בערכו של הפלסבו.
המוח האנושי עובד בצורה מדהימה, סיכוי גדול שהאמונה שלך בקריאטין פתח לך יכולת לדחוף את עצמך מעבר באימונים וכל מיני דברים בחיים שהשפיעו על ההתקדמות שלך.

בצורה כזאת קיצונית אבל? ועוד אחרי פציעה כזאת ותזונה לא משהו בכלל. לקראטין אין השפעה גדולה בכלל? האם ההשפעה באמת ממש קטנה עד כדאי כך שעדיף אפילו לא לקנות אותו?
5%-10% שיפור לאלו שמגיבים אליו (אפילו לכיוון ה5%),
כמו שאמרו- אי אפשר לייחס את השיפור המשמעותי לצריכת קיראטין שלך.

• פותח/ת השרשור
אי אפשר להמעיט בערכו של הפלסבו.
המוח האנושי עובד בצורה מדהימה, סיכוי גדול שהאמונה שלך בקריאטין פתח לך יכולת לדחוף את עצמך מעבר באימונים וכל מיני דברים בחיים שהשפיעו על ההתקדמות שלך.
בכלל לא. זאת לא הפעם הראשונה שאני לוקח קראטין וכל פעם שהייתי צורך אותו, היה שיפור משמעותי באימונים. זה הכל פלסבו? לא הגיוני. גם אם זה פלסבו, שיפור כל כך משמעותי לא הגיוני על כמה וכמה שהמשקלים האלה הרגישו כמו טון ופתאום מבקושי 5*3 זה הפך ל 7*5. אולי זאת באמת המנוחה, לא יודע. חזרתי ממש ל 60 קילו ומשם העלתי 5 קילו כל אימון. אולי זה באמת מה שעזר אני באמת לא יודע אבל כמישהו שקרא הרבה מחקרים על קראטין, אין לי שום אמונה מיוחדת בו. איך זה יכול להיות שהוספתי 15 קילו לבנצ תוך שבועיים + 7 סטים למשקל הזה? איך? עזוב את זה שיכלתי להוסיף יותר כי ה 7 סטים האלה לא היו מי ישמע כבדים. זה מגוחך. האם הכל בגלל המנוחה?

נערך לאחרונה:
חשבת שאולי התחזקת פשוט?
היה לך תוכנית טובה, פלוס קלורי, התאמנת קשה, למה שלא תתקדם.

מזכיר לי את סיפור המרק עם האבן.

הסיפור מספר על נווד עני המבקש מחסה אצל מארחים המסרבים לתת לו אוכל. הנווד מציע להכין בעצמו את הארוחה, כשהוא מבטיח שביכולתו להכין מרק טעים ומשביע על בסיס אבן פשוטה בלבד. הוא מכניס את האבן לסיר מלא מים ומתחיל להרתיח אותה, אבל במהלך ההכנה מבקש ממארחיו להוסיף למרק עוד ועוד תבלינים ורכיבים שונים לשיפור הטעם, והם נעתרים לבקשותיו, עד שלבסוף מתקבל מרק מאיכות טובה, להנאת הנווד והמארחים, שמתפלאים לגלות שמאבן פשוטה ניתן להכין מרק כה מוצלח. הנווד מתגאה שלא בלבד שהוא מסוגל להכין מרק כה טוב מאבן, אלא גם שהאבן עצמה עדיין זמינה לשימוש חוזר, ויהיה ניתן להשתמש בה להכנת מרקים נוספים.

• פותח/ת השרשור
חשבת שאולי התחזקת פשוט?
היה לך תוכנית טובה, פלוס קלורי, התאמנת קשה, למה שלא תתקדם.

מזכיר לי את סיפור המרק עם האבן.

הסיפור מספר על נווד עני המבקש מחסה אצל מארחים המסרבים לתת לו אוכל. הנווד מציע להכין בעצמו את הארוחה, כשהוא מבטיח שביכולתו להכין מרק טעים ומשביע על בסיס אבן פשוטה בלבד. הוא מכניס את האבן לסיר מלא מים ומתחיל להרתיח אותה, אבל במהלך ההכנה מבקש ממארחיו להוסיף למרק עוד ועוד תבלינים ורכיבים שונים לשיפור הטעם, והם נעתרים לבקשותיו, עד שלבסוף מתקבל מרק מאיכות טובה, להנאת הנווד והמארחים, שמתפלאים לגלות שמאבן פשוטה ניתן להכין מרק כה מוצלח. הנווד מתגאה שלא בלבד שהוא מסוגל להכין מרק כה טוב מאבן, אלא גם שהאבן עצמה עדיין זמינה לשימוש חוזר, ויהיה ניתן להשתמש בה להכנת מרקים נוספים.
אני כמעט 2 מטר על 117 קילו. אוכל 3000 ק ולפעמים גם 2500. אבל המון חלבון. בפלוס קלורי אני לא. אולי נייטרלי או שלילי קטן. וכמו שאמרתי, במהלך הפציעה בקושי אכלתי..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית