הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם פטישים זה תרגיל מיותר ?

yosefi

משתמש מתחיל
105
28
נק' מוניטין:
28
105
28
שלום לכולם!
בן 21 גובה 182 משקל 85.8.
אני מתלבט אם להחליף תרגיל מסוים(Bayesian curls) בפטישים.
מתאמן AB ובאימון משיכה יש לי שני תרגילים ליד הקדמית: כפיפת ידיים בעמידה עם מוט, וBayesian curls. אני לא יודע אם כדאי לעשות פטישים במקומו או לעשות רוטציה בין התרגילים הללו .אני כעת בחיטוב ,אז לא נראה לי שאוכל להוסיף מסת שריר (נכון בזמן החיטוב).
אבל ,בעתיד אני רוצה להגדיל את הידיים (יד קדמית ) ואת האמות.
שמעתי שדר' מייק ישראטל מ Renaissance periodization אמר שפטישים זה תרגיל מיותר כי השרירים שעובדים בתרגיל הזה גם ככה עובדים בתרגילי משיכה כמו מתח וחתירות ולכן זה עוד יותר בלבל אותי.
האם פטישים באמת מיותר?

נערך לאחרונה:
אתה אמור לבחור תרגיל בו הידיים שלך עושות גם סופינציה, עם Hammer Curl, מעורב יותר ה- Brachialis.
בכל מקרה, אם אתה בוחר תרגיל אחד לבייספס, אז תבחר תרגיל אחר לגמרי. יצא היום מוקדם יותר, שווה את זמנך:

קישור לצפייה: https://youtu.be/GNO4OtYoCYk

בנימה אחרת, צריך לראות את כל תוכנית האימונים שלך בשביל לדעת מה נכון לייעץ.

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לבחור תרגיל בו הידיים שלך עושות גם סופינציה, עם Hammer Curl, מעורב יותר ה- Brachialis.
בכל מקרה, אם אתה בוחר תרגיל אחד לבייספס, אז תבחר תרגיל אחר לגמרי. יצא היום מוקדם יותר, שווה את זמנך:

כמו שאמרתי אני עושה שמי תרגילים ליד הקדמית עם סופינציה להלן תוכנית האימונים שלי
אימון А משיכה
1. מתח/מתח בסופינציה 3 סטים 6-8
2. חתירה 8-10 חזרות
סטיף דדליפט/כפיפת ברכיים 3 סטים 10-12/
כפיפות ידיים עם מוט צר בכבל 3 סטים 12-15
הרחקות ידיים לצדדים 4 סטים 8-10
3 סטים Bayesian curls 12-15 חזרות
אימון B
חזה כתפיים יד אחורית
מקבילים 3 סטים 6-8
פרפר במכונה 8-10 חזרות
ספליט סקוואט 3 סטים 6-8 חזרות
פשיטת מרפקים 3 סטים 10-12
פשיטת מרפקים עם הידיים מעל הראש 2 סטים 8-10
פשיטת רגליים 8-10 3 סטים
יש לי התלבטות פטישים לתרגיל האחר
ג'ף אומר שפטישים זה תרגיל מצוין בשביל הפיק וגם מעולה לאמה ולכן אני מבולבל
גם בין סטיף לג דדליפט לבין כפיפת ברכיים אני מבולבל ולא יודע מה לבחור סטיף דדליפט משבית לי את האמסטרינג כמעט לשבוע אני בסך הכל עושה 3 סטים והאמסטרינג שלט תפוס במשך 5-7 ימים לעומת זאת כפיפת ברכיים כמעט ולא גורמת לי להרגיש תפוס בהאמסטרינג מה שיכול לגרום לי לעשות יותר סטים שבועיים אבל הסטיף דדליפט הוא תרגיל מצויין באופן כללי ואני די אוהב אותו אבל אני אוכל לעשות אותו רק פעם אחת בשבוע ל 3 סטים זה אפקטיבי בכלל ? או שעדיף לוותר עליו ולעשות רק כפיפת ברכיים
דרך אגב ניסיתי בעבר לעשות סט אחד של סטיף דדליפט ואז שניים של כפיפת ברכיים עדיין בהאמסטרינג היה תפוס למשך שבוע אולי זה בגלל המתיחה שיש בתרגיל ?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

כמו שאמרתי אני עושה שמי תרגילים ליד הקדמית עם סופינציה להלן תוכנית האימונים שלי
אימון А משיכה
1. מתח/מתח בסופינציה 3 סטים 6-8
2. חתירה 8-10 חזרות
סטיף דדליפט/כפיפת ברכיים 3 סטים 10-12/
כפיפות ידיים עם מוט צר בכבל 3 סטים 12-15
הרחקות ידיים לצדדים 4 סטים 8-10
3 סטים Bayesian curls 12-15 חזרות
אימון B
חזה כתפיים יד אחורית
מקבילים 3 סטים 6-8
פרפר במכונה 8-10 חזרות
ספליט סקוואט 3 סטים 6-8 חזרות
פשיטת מרפקים 3 סטים 10-12
פשיטת מרפקים עם הידיים מעל הראש 2 סטים 8-10
פשיטת רגליים 8-10 3 סטים
יש לי התלבטות פטישים לתרגיל האחר
ג'ף אומר שפטישים זה תרגיל מצוין בשביל הפיק וגם מעולה לאמה ולכן אני מבולבל
גם בין סטיף לג דדליפט לבין כפיפת ברכיים אני מבולבל ולא יודע מה לבחור סטיף דדליפט משבית לי את האמסטרינג כמעט לשבוע אני בסך הכל עושה 3 סטים והאמסטרינג שלט תפוס במשך 5-7 ימים לעומת זאת כפיפת ברכיים כמעט ולא גורמת לי להרגיש תפוס בהאמסטרינג מה שיכול לגרום לי לעשות יותר סטים שבועיים אבל הסטיף דדליפט הוא תרגיל מצויין באופן כללי ואני די אוהב אותו אבל אני אוכל לעשות אותו רק פעם אחת בשבוע ל 3 סטים זה אפקטיבי בכלל ? או שעדיף לוותר עליו ולעשות רק כפיפת ברכיים
דרך אגב ניסיתי בעבר לעשות סט אחד של סטיף דדליפט ואז שניים של כפיפת ברכיים עדיין בהאמסטרינג היה תפוס למשך שבוע אולי זה בגלל המתיחה שיש בתרגיל ?
אולי בכלל לעשות רוטציה יום אחד Bayesian curls יום אחר פטישים ולהשאיר תרגיל אחד שיהיה בשני הימים

• פותח/ת השרשור

צפיתי בסרטון
אפילו ג'ף בעצמו אומר שפטישים זה התרגיל הכי טוב לפיק
אז למה מייק אומר שזה מיותר ?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

הקפצה ?

נערך לאחרונה:
אני אוהב את מייק ישרטל, עוקב אחרי המון דברים שהוא אומר אבל בעניין הזה הוא במיעוט לדעתי. אל מול מייק יש עוד המון בילדרים/מאמנים שיעידו שפטישים בונה אמות גדולות, במיוחד הברכיודיאליס בחלק החיצוני של האמה. גם בהורדת ידיים עובדים חזק בזווית הזאת ויש להם אמות מפחידות.
מניסיון אישי זה גם עובד, לא מפעיל כך כך את הבייספס כמו curl רגיל אבל לי זה נוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית