הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בטן נפוחה עקב עליה בצריכת סיבים

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
לאחרונה התחלתי לעלות את הכמות סיבים שאני צורך והבטן ממש התנפחה, יש משהו לעשות נגד זה?

בכמה העלת את צריכת הסיבים? יכול להיות שהוספת יותר מדי מהר מדי
יכול להיות שהמאכלים שהוספת גורמים לגזים
יכול להיות שבגלל שהוספת עוד אוכל, הבטן שלך יותר נפוחה כי יש יותר אוכל בקיבה

• פותח/ת השרשור
בכמה העלת את צריכת הסיבים? יכול להיות שהוספת יותר מדי מהר מדי
יכול להיות שהמאכלים שהוספת גורמים לגזים
יכול להיות שבגלל שהוספת עוד אוכל, הבטן שלך יותר נפוחה כי יש יותר אוכל בקיבה
בעקרון אני כבר כמה חודשים on off עם פסיליום שתי כפיות למשך כמה ימים אבל התחלתי להוסיף גם הרבה נבטים, ירקות כמו סלק דלורית ועשבי תיבול פטרוזיליה שמיר שצרכתי אולי יותר מדי מהר בזמן קצר והרבה פירות.
זה לא משהו חדש חדש שקפצתי מאפס לכל זה, הדיאטה שלי באופן כללי רוב הזמן מורכבת מהדברים האלה אבל לאחרונה הוספתי אותם יותר, השאלה אם אפשר לעשות משהו לגבי הנפיחות של הבטן?

זה לא משהו חדש חדש שקפצתי מאפס לכל זה, הדיאטה שלי באופן כללי רוב הזמן מורכבת מהדברים האלה אבל לאחרונה הוספתי אותם יותר, השאלה אם אפשר לעשות משהו לגבי הנפיחות של הבטן?
אם ההוספה היא אכן הגורם לנפיחות, אז או שתפחית את הכמויות ותעלה בחזרה בקצב איטי יותר, או שתסבול את הנפיחות ועם הזמן מערכת העיכול שלך "תתרגל" לזה.

• פותח/ת השרשור
חבל על הזמן.
הפכתי מסובל מעצירות, למפעל ייצור קקי עם זמני שילוח בדיוק גרמני.
אני מרגיש כמו אורנגאוטן בסוואנה... הכל יוצא בכזה דיוק לא משאיר שום דבר, לא צריך לא אסלה ולא נייר!
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מה הסיבה שאתה לוקח פסיליום?
סובל משלשולים? IBS?
האמת שלא פשוט ההשפעה של זה על היציאות זה משנה חיים

סליחה שנדחף לפוסט אבל..
מה זה פסיליום?
ניסיתי לקרוא מעט, מדובר ממש בתרופה, לא?
ממש לא תרופה.
זה הקליפות של זרעי צמח הפסיליום (זרעים שנראים קצת כמו משהו שבין קינואה לחיטה), שטוחנים לאבקה.
יש לסיבים האלה תכונה של ספיחת מים, ככה שנוטלים אותן האפקט במערכת העיכול זה של הגדלת נפח הצואה וכתוצאה מכך סידור של היציאות.

• פותח/ת השרשור
אני סובל ממעי רגיז(זה מה שרופאה אמרה לפחות).
נשמע שזה משהו שממש יכול להועיל.
תתייעץ עם רופא/ דיאטן כי זה אמנם משהו שאמור להיות "בריא" לאנשים רגילים אבל תוספת כזאת של סיבים לאנשים עם פתולוגיות יכול להשפיע אולי הפוך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית