הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשלגן גבוהה בחיטוב

IdanCO

משתמש מתחיל
24
4
נק' מוניטין:
4
24
4
אהלן, האם תזונה גבוהה באשלגן בחיטוב תוביל לאיבוד נוזלים יותר מהר? או להפך? האם במסה תזונה גבוהה באשלגן תוביל למאזן נוזלים תקין בלי לסבול מעודף נוזלים כמו שקורה בפועל לרובנו?

אהלן, האם תזונה גבוהה באשלגן בחיטוב תוביל לאיבוד נוזלים יותר מהר? או להפך?
היי, לא, תזונה עשירה באשלגן לא גורמת להגברה או האטה של איבוד נוזלים

האם במסה תזונה גבוהה באשלגן תוביל למאזן נוזלים תקין בלי לסבול מעודף נוזלים כמו שקורה בפועל לרובנו?
אין לרובנו עודף נוזלים. עודף נוזלים באדם בריא ייגרם כתוצאה מפעולה שאותו אדם עשה בכוונה, ולא סתם ככה רק כי הוא צורך תזונה כזו או אחרת.
ואשלגן כשלעצמו לא יסדר לך את מאזן הנוזלים בגוף

אהלן, האם תזונה גבוהה באשלגן בחיטוב תוביל לאיבוד נוזלים יותר מהר? או להפך? האם במסה תזונה גבוהה באשלגן תוביל למאזן נוזלים תקין בלי לסבול מעודף נוזלים כמו שקורה בפועל לרובנו?
אומר בזהירות לאור תשובת בעל המקצוע שלא מתיישבת לגמרי עם מה שאומר: דיאטה עתירה באשלגן אך דלה בנתרן עלולה לגרום לאיבוד נוזלים מוגבר.
הרבה אשלגן גורם לדילול הנתרן בגוף, וחוסר בנתרן גורם לגוף להפריש יותר נוזלים כדי לשמור על יחס הנתרן בגוף. מה שמשנה הוא לא כמות האשלגן אלא היחס בין אשלגן לנתרן בגוף.

מצב של מחסור בנוזלים משמעותית יותר נפוץ מעודף בנוזלים באוכלוסיה, בטח בקרב מתאמנים.

בצד המעשי: היחס המומלץ לפי מיטב ידיעתי הוא 2:1 לטובת האשלגן. 4700 מ״ג אשלגן ו 2300 מ״ג נתרן ביום לאדם הממוצע.
ניתן לבדוק עודף נתרן ואשלגן בבדיקות דם פשוטות. אם יש לך חשש - ממליץ ללכת ופשוט לבדוק.

נערך לאחרונה:
האם במסה תזונה גבוהה באשלגן תוביל למאזן נוזלים תקין בלי לסבול מעודף נוזלים כמו שקורה בפועל לרובנו?
למה אתה מעוניין להתעסק במשק הנוזלים? אתה עולה על במה?
אחרת הייתי אומר שזו התעסקות מיותרת.

• פותח/ת השרשור
היי, לא, תזונה עשירה באשלגן לא גורמת להגברה או האטה של איבוד נוזלים

אין לרובנו עודף נוזלים. עודף נוזלים באדם בריא ייגרם כתוצאה מפעולה שאותו אדם עשה בכוונה, ולא סתם ככה רק כי הוא צורך תזונה כזו או אחרת.
ואשלגן כשלעצמו לא יסדר לך את מאזן הנוזלים בגוף
תודה רבה על התשובה
אבל עדיין במסה יש נטייה קצת לצבור נוזלים לעומת חיטוב/נטרלי, אז האם יש דרך איכשהו לאזן את זה?

• פותח/ת השרשור
למה אתה מעוניין להתעסק במשק הנוזלים? אתה עולה על במה?
אחרת הייתי אומר שזו התעסקות מיותרת.

לא, פשוט ספציפית אצלי שאני בחיטוב או בתקופה נטרלית אז הפנים מאוד חטובות ואני די אוהב את זה
איך שמעלה קצת פחמימה מעל המצופה הלחיים והלסת מקבלות צורה שונה שזה די מבאס, אז מעניין אותי אם יש דרך כלשהי לאזן את זה יותר
אני לא מעוניין במראה מיובש, רק מאזן נוזלים תקין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית