הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

טיפול trt

• פותח/ת השרשור Tmax
  • פורסם בתאריך

Tmax

משתמש מתחיל
269
47
נק' מוניטין:
100
269
47
מה שלומכם חברים
אקצר לעניין
האם לדעתכם יש קשר בין שימוש בטיפול trt
לבין גידולים?

התגלה ממצא,הרופא החליט לנתח/להסיר(לא משו פולשני).
ונשלח לביופסיה,טרם הגיע תשובה

נערך לאחרונה:
לבין גידולים?
אני חושב שמיטב האונקולוגים לא ממש יודעים בוודאות. אני אשתף מהידע שצברתי בנושא.

לנו יש ניסיון של שנתיים עם סרטן השד. האונקולוגים שפגשנו בד"כ מייחסים שהסיבה להתפרצות הינה שינוי הורמונלי קיצוני. במקרה של אישתי, זה היה זמן קצר לאחר לידה והנקה של כמה חודשים בגיל יחסית מבוגר. יחד עם זאת, זה ממש לא בוודאות וזו רק השערה.
מה שכן בטוח זה דרך הטיפול. אז כדי לירות 360 מעלות נתנו לה כדורים מספרסיי הורמון שהוא בדרך כלל זה שמזין את התאים הסרטניים בסרטן שד, ללא קשר לסוג הסרטן. זאת בנוסף לכימו וניתוח עתידי. אלו כדורים שיש לקחת באופן יומי לחמש שנים עם תופעות לוואי שלא נדע.

הנקודה שלי:
לפי מיטב הבנתי אין תשובה חד משמעית. האונקולוגיה מייחסת חוסר יציבות הורמנולית לסיכוי להווצרות תאים סרטניים.

בנתיים אנחנו כבר תקופה מתמודדים עם הגוש והסיבה להווצרותו היא עדיין בגדר אניגמה. אז אני מתעסק בנושאים של כמה להתקרב לכשל כדי להגדיל את הארבע ראשי או כמה סטים וחזרות לדדליפט מומלץ לבצע כדי להעלות את ה 1RM. חיים ממשיכים.

אם יש מישהו בפורום עם יותר מידע אז אני גם אשמח לעקוב פה אחרי השירשור.

נערך לאחרונה:
מה שלומכם חברים
אקצר לעניין
לבין גידולים?

התגלה ממצא,הרופא החליט לנתח/להסיר(לא משו פולשני).
ונשלח לביופסיה,טרם הגיע תשובה
אני זוכר שעשו להורך כמה שנים טובות מחקר בעבר על גברים בגיל 30+ עד 50+ משהו כזה לא זוכר במדויק , קבוצה אחת של גברים שהטסט שלהם היה נמוך להורך שנים. וקבוצה שניה שהיו על TRT טסט 250 מלגרם פעם ב-14 יום אני חושב. תוצאות מחקר היו שאנשים שהיו בעלי טסט נמוך בלי TRT סבלו יותר מסרטן ומחלות נוספות.
מה שהסירו לך ושלחו לביופסיה היה על ה עור? זה לא חדש במדינה הזאת במיוחד אחרי חיסוני קורונה שעשו פה לאנשים.

• פותח/ת השרשור
אני זוכר שעשו להורך כמה שנים טובות מחקר בעבר על גברים בגיל 30+ עד 50+ משהו כזה לא זוכר במדויק , קבוצה אחת של גברים שהטסט שלהם היה נמוך להורך שנים. וקבוצה שניה שהיו על TRT טסט 250 מלגרם פעם ב-14 יום אני חושב. תוצאות מחקר היו שאנשים שהיו בעלי טסט נמוך בלי TRT סבלו יותר מסרטן ומחלות נוספות.
מה שהסירו לך ושלחו לביופסיה היה על ה עור? זה לא חדש במדינה הזאת במיוחד אחרי חיסוני קורונה שעשו פה לאנשים.
נכון על העור.
אני ממש מפחד לגשת לטיפול הtrt
אולי באמת יש קשר,בין עלית האסטרוגן לגבי הופעת נגעים?

למיטב ידיעתי, אין שום ביסוס מדעי לקשר סיבתי בין TRT לסרטן.
אם מישהו מכיר מטא-מחקר שמראה אחרת, אשמח שישתף.
אני לא מכיר, ולא מצאתי כזה.

האם לדעתכם
זה פחות עניין של דעה, אלא של ראיות.
כדי לפרש ראיות ולפתח דעה מלומדת על קיומו או אי קיומו של קשר סיבתי (אני מניח שאתה לא מתעניין בקורלציות בלבד) צריך קצת ידע לגבי מחקרים מהסוג הזה, זה מעט מורכב בהתחשב בידע המקדים שנדרש באפידמיולוגיה. הייתי שמח לענות לך, אבל אין לי מושג בעצמי.

אם בכ"ז תרצה לנסות לגלות לבד ויש לך ידע בסיסי בשיטות מחקר, מניח שתצטרך לחדד את החיפוש שלך לסוג הסרטן הספציפי שאתה חושש ממנו, לעבוד לפי קריטריונים שיאפשרו לך להבין אם יש סיבתיות או לא (נניח, ברדפורד היל).
האפשרות השנייה היא לשאול אונקולוג.

• פותח/ת השרשור
בשורה טובה.
הגידול(כך קרא לו הפרופסור)לא סרטני,אלא שפיר..
הרופא לפניו קרא לו "נודול"
הוא עלול לחזור,יש להמשיך מעקב..
כאשר שאלתי על קשר בין שימוש בtrt,לבין תחלואה סרטנית,הוא לא היה חד משמעי,הוא אומר שיש השערות..

אני ממש חושש,להתחיל טיפול!
מצד אחד לחיות עם סימפטומים(מדכא)
מצד שני זה עלול לגרום,לשינוי הורומונלי כלשהוא,שבעקיפין יזרז גידולים וכו

• פותח/ת השרשור
כדי לנסות לקבל תשובה..
קבעתי עם אנדו מומחה(באופן פרטי) עלה לי הון.
התשובות שלו לא חד משמעותיות,אלא בגדר השערה!
החומר שלעצמו אינו גורם למחלת עור,אולי לגירוי בגלל האלכוהול שבו,אבל לא לכדי גידול/מחלה.

מה כן?
שימוש לכאורה במוצר,מביא איתו תופעות לוואי עקיפיות,כאשר רמות הטסטוסטרון עולות,שאר המדדים "זזים" יחד איתו-וזה גורם "לשינוי מערך ההורמונים"
שעלול להביא להתפתחות של מחלה/טראומה/גידול וכו
ושוב לא בטוח,אבל זה הכיון.

אני חושב(לדעתי)
רמה גבוהה של אחד ההורמונים,הביאה איתה סף חדש,שבעקבותיו נוצר הגידול הזה..
לכאורה

בשורות טובות לכולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית