הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפול בהיפוגונדיזם

• פותח/ת השרשור Tmax
  • פורסם בתאריך

Tmax

משתמש מתחיל
269
47
נק' מוניטין:
100
269
47
ואוו.
כמה זמן לא הייתי כאן..
מה שלומכם חברים/חברות
טוב
לאחר שימוש בטסטומקס
אני כרגע ללא טיפול משו כמו חצי שנה
עשיתי מדדים LH וfsh יצאו בנורמה התחתונה
טסטוסטרון יצא 8.00 מחוץ לנורמה התחתונה
פרולקטין תקין
המטוקריט פיקס
לא עשיתי מדדים הורמונלים..

מה עושים מכאן?
אי אפשר להמשיך לחיות ככה,אני מרגיש מיותר לעצמי מהקימה בבוקר,ועד שהולך לישון.
מתאמן כן בבית,יש עלי שומן כן(עושה דיאטה עכשיו)

קבעתי שוב לאנדו,ואני יודע שלא יהיה חדש תחת השמש..

מה אתם אומרים?
תודה

עניין של מזל על מי טיפול מניסיון. תקבע עם כמה אנדו פרטיים ותמשיך משם. אל תבנה על הרפואה הציבורית בשום צורה.

למה הפסקת עם הטסטומקס? אם קיבלת פעם טסטומקס כנראה שלא תהיה בעיה לקבל טסט בזריקה (הם כנראה יזיינו אותך במינון אבל לפחות תתחיל ממשהו).

אם לקחת עצמאית טסטומקס - על הפנים אחי. מקווה שלא.

רשמת שאתה בעודף משקל, כמה עודף משקל? זה מהותי, תמדוד אסטרוגן שתדע כמה זה משפיע לך על הטסט. הייתי גם בודק את תפקוד בלוטת התריס.

משהו חשוב: לפני שאתה עולה על טסט (כולל טסטו-בלאי וכל המשחות האלה) תדאג להקפיא זרע, במיוחד אם אין לך ילדים עדיין. זה לא סיפור יקר כל כך.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
עניין של מזל על מי טיפול מניסיון. תקבע עם כמה אנדו פרטיים ותמשיך משם. אל תבנה על הרפואה הציבורית בשום צורה.

למה הפסקת עם הטסטומקס? אם קיבלת פעם טסטומקס כנראה שלא תהיה בעיה לקבל טסט בזריקה (הם כנראה יזיינו אותך במינון אבל לפחות תתחיל ממשהו).

אם לקחת עצמאית טסטומקס - על הפנים אחי. מקווה שלא.

רשמת שאתה בעודף משקל, כמה עודף משקל? זה מהותי, תמדוד אסטרוגן שתדע כמה זה משפיע לך על הטסט. הייתי גם בודק את תפקוד בלוטת התריס.

משהו חשוב: לפני שאתה עולה על טסט (כולל טסטו-בלאי וכל המשחות האלה) תדאג להקפיא זרע, במיוחד אם אין לך ילדים עדיין. זה לא סיפור יקר כל כך.

בהצלחה.
השתמשתי בטסטומקס על פי מרשם אנדו..
שקית ליום (50)
לאחר חודש + של שימוש,המדדים הראו קפיצה ענקית בטסט.
אבל איתו הגיעו גם מתנות e2 -472
פרולקטין 327
המטוקריט 47 כמעט

חזרתי אליו שוב,אמר להפסיק.

חיכיתי חודש בלי לעשות כלום,חזרתי אליו,הפעם הוא הציע לעשות זריקה,טסטוטירון פעם בחודש.
ואוו איזה הרגשה עילאית!! סופר מן
שוב בדיקות,שוב כל המדדים עולים,והפעם גם הייתי נורא נפוח,כמו שקית מים.

נכון יש לי אחוז שומן 25 לערך,ואני עובד על להוריד אותו.
אבל עם הרופאה של היום חייב להיות טיפול כל שהוא,שאני יהנה מהמתנה הזאת בלי תופעות הלוואי.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אולי מישהו כאן,כן היה אצל אנדו שהצליח לפתור לו את הבעיה?

אוקיי,זה שיש לי אחוז שומן גבוה,מונע מהרופא להתאים לי טיפול? חייבת להיות דרך.
ברור לי שאני צריך לרדת במשקל,אבל יחד עם זאת,אני חייב איכשהו להניע את עצמי..

נערך לאחרונה:
השתמשתי בטסטומקס על פי מרשם אנדו..
שקית ליום (50)
לאחר חודש + של שימוש,המדדים הראו קפיצה ענקית בטסט.
אבל איתו הגיעו גם מתנות e2 -472
פרולקטין 327
המטוקריט 47 כמעט

חזרתי אליו שוב,אמר להפסיק.

חיכיתי חודש בלי לעשות כלום,חזרתי אליו,הפעם הוא הציע לעשות זריקה,טסטוטירון פעם בחודש.
ואוו איזה הרגשה עילאית!! סופר מן
שוב בדיקות,שוב כל המדדים עולים,והפעם גם הייתי נורא נפוח,כמו שקית מים.

נכון יש לי אחוז שומן 25 לערך,ואני עובד על להוריד אותו.
אבל עם הרופאה של היום חייב להיות טיפול כל שהוא,שאני יהנה מהמתנה הזאת בלי תופעות הלוואי.

אולי מישהו כאן,כן היה אצל אנדו שהצליח לפתור לו את הבעיה?

אוקיי,זה שיש לי אחוז שומן גבוה,מונע מהרופא להתאים לי טיפול? חייבת להיות דרך.
ברור לי שאני צריך לרדת במשקל,אבל יחד עם זאת,אני חייב איכשהו להניע את עצמי..
האנדו שלך די מפגר לא בקטע רע...

לדעתי לטסטומקס יש כמה מינונים, תסתכל באתר של משרד התרופות, לפעמים חלק מהם חסרים במלאי. לפעמים גם ליצרן סתם לא מתחשק ליצר כמה חודשים. בכל מקרה לדתי אל תיקח פחות מה50.

טסטווירון לוקחים פעם בשבועיים! גג שלוש שבועות, וזה במקרה הרע ובטח לא פעם בחודש.

כן 25% זה גבוה, זה כנראה הסיבה לE2 הגבוה, בגלל זה ישר שאלתי לגבי הE2. תבקש מהרופא לחזור בינתיים לג'ל. תגיד לו שתשים רק חלק מהג'ל ותחזור לבדיקה נוספת. אל תהיה על טסטווירון פעם בחודש זה רק יעשה לך גרוע יותר. כמובן שתגיד לו שאתה יורד במשקל והE2 יתאזן, הוא אמור לדעת את זה. הסיבה שאתה מרגיש כמו שק מים זה הE2. וזריקה פעם בחודש תעשה את זה רק יותר גבוה, הגוף מקבל " שוק" של טסטוסטרון פעם אחת בחודש והוא צריך להיפטר מהעודפים, מה הוא יעשה? ימיר לE2 שגם ככה גבוה אצלך.

אם הרופא פתוח לפעם בשבועיים אז ברור שעדיף. הוא נשמע אבל דינוזאוור.

אל תשכח מה שכתבתי לגבי הקפאת זרע, כל הניסויים שהאנדו עושה עליך פוגעים בFSH. או שתשיג אוביטרל בשוק החופשי, או שתרד מהכל לאיזה כמה חודשים ותקפיא זרע.

לגבי E2 על הג'ל - תשיג AI בשוק החופשי,לא תקבל מרופא. ותיקח כמות מאות קטנה. אני על TRT ואוביטרל ולוקח אנסטרוזול משהו כמו רבע כדור ואפילו פחות פעם בשבוע, זה שעוזר לי לשמור על הערכים תקינים. תעשה משהו כזה עד שתרד במשקל.

ובנימה רצינית תמצא לך אנדו חדש. הוא נשמע מטומטם.

הרבה מהתופעות לוואי(אסטרוגן גבוהה, המטוקריט וכו) נפתרות עם זריקות יומיות במיקרודוזינג(אותו מינון שבועי פשוט פרוס על כל פני השבוע)
כמובן גם נורא מומלץ לרדת באחוז שומן.
הייתי שוקל את הכיוון הזה

• פותח/ת השרשור
האנדו שלך די מפגר לא בקטע רע...

לדעתי לטסטומקס יש כמה מינונים, תסתכל באתר של משרד התרופות, לפעמים חלק מהם חסרים במלאי. לפעמים גם ליצרן סתם לא מתחשק ליצר כמה חודשים. בכל מקרה לדתי אל תיקח פחות מה50.

טסטווירון לוקחים פעם בשבועיים! גג שלוש שבועות, וזה במקרה הרע ובטח לא פעם בחודש.

כן 25% זה גבוה, זה כנראה הסיבה לE2 הגבוה, בגלל זה ישר שאלתי לגבי הE2. תבקש מהרופא לחזור בינתיים לג'ל. תגיד לו שתשים רק חלק מהג'ל ותחזור לבדיקה נוספת. אל תהיה על טסטווירון פעם בחודש זה רק יעשה לך גרוע יותר. כמובן שתגיד לו שאתה יורד במשקל והE2 יתאזן, הוא אמור לדעת את זה. הסיבה שאתה מרגיש כמו שק מים זה הE2. וזריקה פעם בחודש תעשה את זה רק יותר גבוה, הגוף מקבל " שוק" של טסטוסטרון פעם אחת בחודש והוא צריך להיפטר מהעודפים, מה הוא יעשה? ימיר לE2 שגם ככה גבוה אצלך.

אם הרופא פתוח לפעם בשבועיים אז ברור שעדיף. הוא נשמע אבל דינוזאוור.

אל תשכח מה שכתבתי לגבי הקפאת זרע, כל הניסויים שהאנדו עושה עליך פוגעים בFSH. או שתשיג אוביטרל בשוק החופשי, או שתרד מהכל לאיזה כמה חודשים ותקפיא זרע.

לגבי E2 על הג'ל - תשיג AI בשוק החופשי,לא תקבל מרופא. ותיקח כמות מאות קטנה. אני על TRT ואוביטרל ולוקח אנסטרוזול משהו כמו רבע כדור ואפילו פחות פעם בשבוע, זה שעוזר לי לשמור על הערכים תקינים. תעשה משהו כזה עד שתרד במשקל.

ובנימה רצינית תמצא לך אנדו חדש. הוא נשמע מטומטם.
תודה.
אכן כל האנדו שביקרתי אצלהם "מבוגרים" בתפיסותיהם..

לגבי הקפאת זרע,זה כבר לא רלוונטי 😃
יש צאצאים
עכשיו הזמן לחיות,אבל לחיות כמו שצריך.
אני מקפיד לשמור על תזונה,ולרדת באחוזי שומן
ומקווה,שזה יעזור.

נקודה מעניינת,חשבתי בהתחלה שטסטומקס בגלל המריחה,לא יספג במיטבו ולא תיהיה בכלל תרומה.
לכאורה המדדים הראו אחרת.

הרבה מהתופעות לוואי(אסטרוגן גבוהה, המטוקריט וכו) נפתרות עם זריקות יומיות במיקרודוזינג(אותו מינון שבועי פשוט פרוס על כל פני השבוע)
כמובן גם נורא מומלץ לרדת באחוז שומן.
הייתי שוקל את הכיוון הזה
מעניין שהאסטרוגן יצא גבוהה כרגע
המטוקריט בכלל לא.

בבדיקות עבר כן המטוקריט היה בגרף העליון

אם אני כרגע שומר על תזונה,ומנסה לרדת באחוזי השומן,ואשתמש שוב בג'ל,עדיין תיהיה המרה גבוהה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש לך אפשרות לכמה זריקות בשבוע ולא אחת לחודש??
או שזה ללכת פיזית לאחות ולקבל זריקה?
בזמנו הלכתי לאחות.
אין דבר שמשתווה(כאילו שבדקתי עוד חח)
לטסטווירון..
אחרי כמה שעות,לא הייתי מצליח ללבוש מכנסיים..
איזה כייף,בטחון,עוצמה,שמחת חיים ומה לא.
חיים אחרים

תמיד אני מסביר את זה,כמו גים קרי בסרט המסכה!

בזמנו הלכתי לאחות.
אין דבר שמשתווה(כאילו שבדקתי עוד חח)
לטסטווירון..
אחרי כמה שעות,לא הייתי מצליח ללבוש מכנסיים..
איזה כייף,בטחון,עוצמה,שמחת חיים ומה לא.
חיים אחרים

תמיד אני מסביר את זה,כמו גים קרי בסרט המסכה!
זה פלסיבו...
לוקח לו קצת זמן לעבוד, לפחות חודש חודשיים אם יש לך היפו.

אבל אין ספק שזה עדיף על הג'ל.

• פותח/ת השרשור
זה פלסיבו...
לוקח לו קצת זמן לעבוד, לפחות חודש חודשיים אם יש לך היפו.

אבל אין ספק שזה עדיף על הג'ל.
אולי בהתחלה..
אי אפשר להתווכח עם זיקפות ממושכות,חרמנות וכו
מה גם שהבדיקות הראו(נכון לאחר חודש)

הרגשתי את שני הקצוות
טסט על 5.6
וטסט על 28
כייף כייף חיים

• פותח/ת השרשור
עדכון.
לא קיבלתי חוסם אסטרוגן(זו תרופה שרשומה לנשים) כאילו שלא ידעתי
קיבלתי מרשם לג'ל
ולחזור על בדיקות ספציפיות בעוד כחודש טיפול
הפעם אני כבר חכם,ויודע לזהות מתי האסטרוגן עולה ועולה.

עדכון.
לא קיבלתי חוסם אסטרוגן(זו תרופה שרשומה לנשים) כאילו שלא ידעתי
קיבלתי מרשם לג'ל
ולחזור על בדיקות ספציפיות בעוד כחודש טיפול
הפעם אני כבר חכם,ויודע לזהות מתי האסטרוגן עולה ועולה.
אמרתי לך שלא תקבל, חבל על המאמץ.

יש רשימה של קופות החולים עם מה שמותר להם לרשום OFF LABEL, אין שום מצב שרופא ירשום לך AI. זה לא מופיע להם ברשימה

• פותח/ת השרשור
אהלן חברים
עשיתי בדיקות לאחר חודש שימוש בטסטומקס שקית ביום בבוקר.

FAI - 21.2 בנורמה התחתונה.
טסטוסטרון טוטאל 4.0 nmol/L מחוץ לנורמה התחתונה.
E2 - 111 pmol/L
Shbg - 18.8 nmol/L בנורמה התחתונה.

נראה שהטיפול לא עובד בכלל..

נראה שהטיפול לא עובד בכלל..
בעבר הטסטומקס עבד עבורך. היית בגירעון קלורי אז?
מתי בוצעו בדיקות הדם אליהן אתה משווה (לפני הטיפול)? לפני שהתחלת את החיטוב?

בפוסט אחר תיארת את הירידה הנוכחית שלך במשקל:
כמעט סוגר חודש
התחלתי 115.7
היום 15/5/26
משקל: 110.2
ירידה של 5.5 קילו תוך 4 שבועות. בממוצע יוצא 1.375 בשבוע שהם 1.2~ אחוז ממשקל הגוף ההתחלתי (גם ייתכן שהירידה לא הייתה קבועה ואז בחלק מהשבועות אפילו ירדת יותר מהר מהמספר הזה).
אתה נשקל כל יום ולוקח משקל ממוצע שבועי? מה קצב הירידה השבועי שלך בשבועות האחרונים?

בתור כלל אצבע למתאמנים בריאים נהוג לכוון לירידה שבועית של 0.5-1 אחוז ממשקל הגוף. ככל שיש יותר בעיות רפואיות נהוג להיצמד לטווח התחתון, ובמידת הצורך אפילו לרדת ממנו.
בקיצור: תנסה לאכול יותר ולרדת יותר לאט. תקפיד לא להתנזר משומן בריא ולא להימנע מפחמימות. היחס ביניהם נתון לשיקול דעת אבל אל תימנע משניהם.

תשקול להתייעץ עם תזונאי, גם אם אתה יותר טיפוס של DIY. המקרה שלך הוא קלאסי עבור ליווי או לפחות התייעצות עם תזונאי. תחפש אחד שקרוב לעולם הספורט.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בעבר הטסטומקס עבד עבורך. היית בגירעון קלורי אז?
מתי בוצעו בדיקות הדם אליהן אתה משווה (לפני הטיפול)? לפני שהתחלת את החיטוב?

בפוסט אחר תיארת את הירידה הנוכחית שלך במשקל:

ירידה של 5.5 קילו תוך 4 שבועות. בממוצע יוצא 1.375 בשבוע שהם 1.2~ אחוז ממשקל הגוף ההתחלתי (גם ייתכן שהירידה לא הייתה קבועה ואז בחלק מהשבועות אפילו ירדת יותר מהר מהמספר הזה).
אתה נשקל כל יום ולוקח משקל ממוצע שבועי? מה קצב הירידה השבועי שלך בשבועות האחרונים?

בתור כלל אצבע למתאמנים בריאים נהוג לכוון לירידה שבועית של 0.5-1 אחוז ממשקל הגוף. ככל שיש יותר בעיות רפואיות נהוג להיצמד לטווח התחתון, ובמידת הצורך אפילו לרדת ממנו.
בקיצור: תנסה לאכול יותר ולרדת יותר לאט. תקפיד לא להתנזר משומן בריא ולא להימנע מפחמימות. היחס ביניהם נתון לשיקול דעת אבל אל תימנע משניהם.

תשקול להתייעץ עם תזונאי, גם אם אתה יותר טיפוס של DIY. המקרה שלך הוא קלאסי עבור ליווי או לפחות התייעצות עם תזונאי. תחפש אחד שקרוב לעולם הספורט.
תודה.
בעבר הטיפול עבד,חד משמעית.
לא הייתי בחיטוב/דיאטה דאז..
הפעם אני מופתע,כנראה בגלל הדיאטה האסטרוגן גם בנורמה,כי תמיד תמיד זה היה גבוהה אצלי.

הבדל של חודש בין הבדיקות
הבדיקות של היום(עם טיפול ג'ל)

עוד פרט,ירדתי אפילו בסוכר הייתי 89 ירדתי ל 81
משו מוזר עובר על הגוף כנראה.

אני אוכל שומנים כמו,טחינה,אבוקדו,שמן זית וכו
אכן ממעט בפחמימה,ואם כן אז שיפון,או חיטה מלאה.
לא אכלתי ציט כל החודש
אולי עכשיו אשקול.

אני לא אוהב(*אפילו שצריך) איש ליווי
קודם כל אגיע למשקל,שאפשר להתחיל ממנו
ואז נדבר.

אגב דעתך על ניבידו?

אני לא אוהב(*אפילו שצריך) איש ליווי
קודם כל אגיע למשקל,שאפשר להתחיל ממנו
ואז נדבר.
תשאיר את ה- DIY לתחביבים.
פה מדובר במקרה רפואי - אתה חווה סימפטומים שמשפיעים עליך ביום יום. אתה נמצא בטיפול תרופתי שעדיין לא קבוע (יכול להיות שתשנה מינונים\תוסיף תרופות). אם אני זוכר נכון מפוסט קודם שלך תיארת שזו פעם ראשונה שאתה עושה חיטוב 'אמיתי' עם תפריט וכו'. בנוסף יש לך דרך ארוכה של עשרות קילוגרמים לרדת.
גישה של ניסוי וטעייה לא מתאימה לפה, כמו שלא היית עושה טיפול שיניים על עצמך וכמו שאתה לא הולך לשוק השחור להשיג את הטסט אלא פונה לרופא ומקבל מרשם. איש מקצוע למד את העבודה והתיאוריה לא דרך חיפוש מהיר בגוגל, ועבד עם עשרות\מאות מקרים כמו שלך. אתה מצפה להצליח על הניסיון הראשון?

• פותח/ת השרשור
תשאיר את ה- DIY לתחביבים.
פה מדובר במקרה רפואי - אתה חווה סימפטומים שמשפיעים עליך ביום יום. אתה נמצא בטיפול תרופתי שעדיין לא קבוע (יכול להיות שתשנה מינונים\תוסיף תרופות). אם אני זוכר נכון מפוסט קודם שלך תיארת שזו פעם ראשונה שאתה עושה חיטוב 'אמיתי' עם תפריט וכו'. בנוסף יש לך דרך ארוכה של עשרות קילוגרמים לרדת.
גישה של ניסוי וטעייה לא מתאימה לפה, כמו שלא היית עושה טיפול שיניים על עצמך וכמו שאתה לא הולך לשוק השחור להשיג את הטסט אלא פונה לרופא ומקבל מרשם. איש מקצוע למד את העבודה והתיאוריה לא דרך חיפוש מהיר בגוגל, ועבד עם עשרות\מאות מקרים כמו שלך. אתה מצפה להצליח על הניסיון הראשון?
תודה.
אני מבדיל בין הטיפול התרופתי שעלי לקבל.
לבין איש מקצוע שיטפל בנושא החיטוב..

ולכן שאלתי אם יש הבדל(ברור שיש) בין טסטווירון לבין ניבידו..

זו כבר תיהיה נקודת פתיחה טובה וקובעת להמשך החיטוב.

בעידן מנועי התשובה, מתבקש להוסיף גם את התשובה שלהם.
כמובן שצריך לוודא את נכונותה.
אבל בהרבה מקרים, התשובה שתקבל מהם עולה לאין שיעור על תשובה ממוצעת של אדם כזה או אחר.

הנה הפרומפט:
I want you to read the following correspondence from a fitness forum in Israel. The original poster complains about a hormone issue, and another forum member tries to give advice. I want you to research this very carefully and act as a trusted, expert, objective adviser. Only give advice you can prove is accurate. For each piece of advice, provide an explanation and cite the sources you rely on.

והנה התשובה:

יש כאן כמה נקודות שצריך להפריד, כי לערבב “הרגשה”, אסטרוגן, סוג זריקה, דיאטה, וג׳ל — זה מתכון להחלטות גרועות.

1. קודם כל: אל תקנה AI / אנסטרוזול / אוביטרל / HCG “בשוק החופשי”​

זו עצה גרועה ומסוכנת. לא בגלל ש־AI לעולם לא רלוונטי לגברים, אלא בגלל שזה טיפול הורמונלי שדורש אבחנה, מינון, מעקב ובדיקות. דיכוי יתר של אסטרדיול אצל גבר יכול לפגוע בעצם; במחקר אקראי בגברים מבוגרים, אנסטרוזול העלה טסטוסטרון אבל הוריד אסטרדיול ונקשר לירידה בצפיפות עצם בעמוד השדרה. (PubMed)

גם HCG/אוביטרל אינו “תוסף פוריות” לשימוש חופשי. זה טיפול רפואי בציר ההורמונלי, בעיקר כשמנסים לשמר/להחזיר ייצור תוך־אשכי ופוריות. שימוש לא מפוקח במקביל ל־TRT יכול לבלבל עוד יותר את התמונה ההורמונלית.

2. האבחנה לא נקבעת לפי “הרגשתי סופרמן”​

התחושה אחרי זריקה לא מוכיחה שהטיפול נכון. לפי ההנחיות של Endocrine Society, אבחנה של היפוגונדיזם דורשת גם סימפטומים וגם רמות טסטוסטרון נמוכות באופן עקבי, עם בדיקת טסטוסטרון בבוקר ובאימות בבדיקה חוזרת. כש־SHBG חריג — למשל נמוך, כמו אצלך — צריך להתייחס גם לטסטוסטרון חופשי/מחושב ולא רק לטוטאל. (OUP Academic)

במקרה שלך: טוטאל 4 nmol/L זה נמוך מאוד, אבל SHBG 18.8 נמוך גם כן, ולכן צריך שהאנדו יסתכל על התמונה המלאה: Total T, Free T/Calculated Free T, SHBG, LH, FSH, פרולקטין, TSH/FT4, ספירת דם/המטוקריט, תפקודי כבד/כליה, שומנים, HbA1c/גלוקוז, ולעיתים גם בדיקות נוספות לפי הקליניקה.

3. טסטווירון פעם בחודש — לא בהכרח “טעות מוחלטת”, אבל עלול לתת תנודות חזקות​

טסטווירון/טסטוסטרון אננתאט הוא אסטר קצר־בינוני יחסית. בעלון/מידע תרופתי מופיעים בדרך כלל מרווחים של 2–3 שבועות להתחלה, ולעיתים 3–6 שבועות בתחזוקה לפי צורך אישי, אבל בפועל הבעיה הידועה היא תנודות: פיק גבוה אחרי הזריקה וירידה לקראת סוף המרווח. (Medicines.org.uk)

לכן מי שאומר “פעם בחודש זה תמיד אסון” מגזים, אבל הכיוון שלו סביר: אם יש פיקים, נפיחות, שינויי מצב רוח, E2 גבוה, או נפילה לקראת סוף החודש — צריך לדבר עם אנדו על פרוטוקול יציב יותר, לא לאלתר לבד.

4. נבידו מול טסטווירון: ההבדל המרכזי הוא יציבות ונוחות, לא “חזק יותר”​

נבידו הוא Testosterone Undecanoate ארוך־טווח. המינון המקובל הוא 1000 מ״ג, לרוב זריקה שנייה אחרי כ־6 שבועות ואז כל 10–14 שבועות, עם התאמה לפי רמות trough וסימפטומים. (Medicines.org.uk)

היתרון: פחות זריקות ורמות יציבות יותר לאורך זמן אצל חלק מהאנשים.
החיסרון: קשה יותר לבצע fine-tuning מהיר. אם יש תופעות לוואי או רמות לא טובות, אי אפשר “לכבות” את זה מהר כמו ג׳ל או זריקה קצרה יותר.

לכן נבידו יכול להיות אופציה לגיטימית, אבל לא בהכרח נקודת פתיחה אידיאלית אם עדיין לא ברור מה הפרוטוקול שמתאים לך.

5. ג׳ל שלא “עובד” אחרי חודש — לא אומר בהכרח שהג׳ל חסר ערך​

אם בעבר טסטומקס 50 מ״ג העלה לך טסטוסטרון מאוד, ועכשיו אחרי חודש אתה על טוטאל 4 nmol/L, צריך לבדוק דברים פרקטיים לפני שמסיקים שהטיפול כשל:

האם הבדיקה נעשתה בבוקר? כמה שעות אחרי מריחת הג׳ל? האם נמרח על עור יבש ונקי? האם חיכית מספיק לפני מקלחת/הזעה? האם המריחה עקבית? האם שינית אזור מריחה? האם יש בעיית ספיגה? אלו שאלות לרופא, כי מדידת רמות תחת ג׳ל תלויה מאוד בתזמון ובאופן השימוש.

6. עודף שומן כן יכול להיות חלק גדול מהבעיה — אבל לא “פוסל” טיפול​

השמנה קשורה לטסטוסטרון נמוך, SHBG נמוך, ולעיתים היפוגונדיזם שניוני תפקודי. ירידה במשקל יכולה להעלות טסטוסטרון אצל גברים עם עודף משקל/השמנה, והאפקט גדל ככל שהירידה משמעותית יותר. (PMC)

אבל זה לא אומר “תרד במשקל ואז נדבר”. אם יש סימפטומים קשים וטסטוסטרון נמוך מאוד, רופא צריך לנהל את שני הדברים במקביל: טיפול הורמונלי מבוקר + ירידה במשקל + בירור סיבות נוספות.

7. קצב הירידה שלך כנראה אגרסיבי מדי​

ירידה של 5.5 ק״ג ב־4 שבועות מ־115.7 ק״ג היא בערך 1.2% ממשקל הגוף לשבוע. למתאמנים, כלל אצבע סביר הוא בערך 0.5–1% בשבוע, ובמקרים רפואיים/הורמונליים עדיף לרוב להיות בצד השמרני יותר. ירידה מהירה יותר יכולה להקשות על התאוששות, אימונים, שימור מסת שריר ותחושת אנרגיה. (Springer Link)

אז העצה “תנסה לרדת לאט יותר ותעבוד עם תזונאי ספורט” היא דווקא אחת העצות היותר טובות בשרשור. זה לא במקום אנדוקרינולוג — זה בנוסף.

8. המטוקריט 47 אינו הבעיה כרגע, אבל חייבים לעקוב​

המטוקריט 47% אינו חריג בפני עצמו, אבל TRT יכול להעלות המטוקריט. בהנחיות מקובל לעקוב אחרי המטוקריט לפני טיפול ובמהלך הטיפול; ערכים סביב/מעל 54% הם נקודת עצירה/התערבות מקובלת. (Endocrine Society)

כלומר: לא להיבהל מ־47, אבל כן לא להזניח מעקב.

9. פוריות: נכון להזהיר, גם אם במקרה שלך זה פחות רלוונטי​

טסטוסטרון חיצוני מדכא LH/FSH ועלול לדכא יצירת זרע. מי שרוצה ילדים בעתיד צריך לדבר על זה לפני TRT, כולל אפשרות של הקפאת זרע או פרוטוקולים משמרי פוריות. (OUP Academic)

אם כבר יש ילדים וזה לא רלוונטי — סבבה. אבל כהמלצה כללית בפורום, זו הערה נכונה.

מה הייתי עושה עכשיו, פרקטית​

לא הייתי רודף אחרי “חוסם אסטרוגן”. לא הייתי קונה שום דבר בשוק השחור. לא הייתי מחליף לבד מינונים.

כן הייתי מגיע לאנדוקרינולוג עם דף מסודר:

1. סימפטומים ברורים: ליבידו, זקפה, אנרגיה, מצב רוח, שינה, אימונים.
  2. כל הבדיקות עם תאריך ושעת לקיחה.
  3. פרוטוקול מדויק: טסטומקס 50 מ״ג, מתי נמרח, מתי נלקחה בדיקה.
  4. השאלה המרכזית: האם מדובר בהיפוגונדיזם ראשוני/שניוני/תפקודי־השמנה, ומה יעד הטיפול.
  5. לדון באופציות: תיקון שימוש/ספיגה בג׳ל, שינוי מינון, מעבר לזריקה קצרה יותר עם מעקב, או נבידו — אבל רק בפרוטוקול רפואי מסודר.
השורה התחתונה: יש כאן כנראה בעיה אמיתית, לא “סתם בראש”. אבל חלק מהעצות שקיבלת בפורום — בעיקר AI/Ovitrel מהשוק החופשי — הן קיצור דרך מסוכן. TRT טוב הוא לא “להרגיש מסכה של ג׳ים קארי”; הוא להגיע לרמות יציבות, סימפטומים טובים, מינימום תופעות לוואי, ומעקב דם תקין.

אני מבדיל בין הטיפול התרופתי שעלי לקבל.
לבין איש מקצוע שיטפל בנושא החיטוב..
אתה אולי עושה את ההבדלה בין טיפול תרופתי לתיקון פרופיל הורמונאלי לבין חיטוב לטובת שיפור מראה.
הגוף שלך לא - הם גורמים תלויים.

תיקח אדם בריא, שים אותו על גירעון קלורי גדול מדי ומעט שומן או פחמימה (כשהוא רגיל לצרוך פחמימה) ותקבל ירידה דרסטית ברמות טסט תוך חודשים בודדים ואולי שבועות. אתה יותר רגיש לזה כי לאדם בריא יש יותר 'רזרבות' עד שירגיש את האפקט. ההתאוששות מזה היא לא מיידית עם יציאה מהגירעון הקלורי.
הפעם אני מופתע,כנראה בגלל הדיאטה האסטרוגן גם בנורמה,כי תמיד תמיד זה היה גבוהה אצלי.
מנגנון אפשרי זה שלעומת השימוש הקודם בג'ל, הפעם השינוי בתזונה גרם לירידה בטסט, וכתוצאה מכך פחות טסט הומר לאסטרוגן.

• פותח/ת השרשור
אתה אולי עושה את ההבדלה בין טיפול תרופתי לתיקון פרופיל הורמונאלי לבין חיטוב לטובת שיפור מראה.
הגוף שלך לא - הם גורמים תלויים.

תיקח אדם בריא, שים אותו על גירעון קלורי גדול מדי ומעט שומן או פחמימה (כשהוא רגיל לצרוך פחמימה) ותקבל ירידה דרסטית ברמות טסט תוך חודשים בודדים ואולי שבועות. אתה יותר רגיש לזה כי לאדם בריא יש יותר 'רזרבות' עד שירגיש את האפקט. ההתאוששות מזה היא לא מיידית עם יציאה מהגירעון הקלורי.

מנגנון אפשרי זה שלעומת השימוש הקודם בג'ל, הפעם השינוי בתזונה גרם לירידה בטסט, וכתוצאה מכך פחות טסט הומר לאסטרוגן.
בקיצור אני מסונדל מכל כיוון..
יכנס טסט חיצוני,יעלה האסטרוגן.
בלי טסט חיצוני,ירד האסטורגן.
עם דיאטה,יורד גם הטסט וגם האסטורגן..

מזל שהבדיקות הגנטיות שעשיתי יצאו טובות.
הסוכר, העורקים, המטוקריט ושאר ירקות

Back
למעלה תחתית