הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אתם מתמודדים עם אכילה רגשית?

Avital Hadary

משתמש מתחיל
105
114
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
129
105
114
איך אתם מתמודדים עם אכילה רגשית.png

איך אתם מתמודדים עם אכילה רגשית?
האם אתם מזהים מתי מדובר ברעב פיזי אמיתי לעומת צורך רגשי?
האם יש לכם טכניקות או אסטרטגיות שעוזרות לכם?

זה לא תמיד עובד אבל אני מנסה לעשות תרגילי נשימה או לשמוע מוזיקה כדי סוג של "לשכוח" מזה שרציתי לאכול מגש שלם של פיצה 😂

זה אף פעם לא רעב פיזי!! במידה וקיים תפריט מסודר שמכיל פחמימות , חלבונים ושומן והוא מותאם לרמת הפעילות של אותו אדם,
אין שום סיבה שתהיה אכילה רגשית.

במידה ובנאדם עושה "דיאטות כסאח" או מונע מעצמו מזון מסויים לתקופה ארוכה אז הסבירות שיסבול מאכילה רגשית או בולמוסי אכילה גדולים יותר.

הטיפ שלי....
יש לך מזון שאתה אוהב והוא "לא בריא" ? תדאג להכניס אותו לתפריט שלך באופן שבועי בהתאם לקלוריות.
שתה מים/תה/קפה מחסור בנוזלים לפעמים גורם לתחושת רעב.
לא להכניס זבל הביתה... אם זה לא במקרר / ארון מטבח אז אין סיכוי שתאכל את זה.

זה אף פעם לא רעב פיזי!! במידה וקיים תפריט מסודר שמכיל פחמימות , חלבונים ושומן והוא מותאם לרמת הפעילות של אותו אדם,
אין שום סיבה שתהיה אכילה רגשית.

במידה ובנאדם עושה "דיאטות כסאח" או מונע מעצמו מזון מסויים לתקופה ארוכה אז הסבירות שיסבול מאכילה רגשית או בולמוסי אכילה גדולים יותר.

הטיפ שלי....
יש לך מזון שאתה אוהב והוא "לא בריא" ? תדאג להכניס אותו לתפריט שלך באופן שבועי בהתאם לקלוריות.
שתה מים/תה/קפה מחסור בנוזלים לפעמים גורם לתחושת רעב.
לא להכניס זבל הביתה... אם זה לא במקרר / ארון מטבח אז אין סיכוי שתאכל את זה.
כן אבל באמת לכמה אנשים יש משמעת עצמית כזאת גבוהה לדחות סיפוקים ברמה כזאת? מעט מאוד .

כן אבל באמת לכמה אנשים יש משמעת עצמית כזאת גבוהה לדחות סיפוקים ברמה כזאת? מעט מאוד .
זהו זה ממש קשה, במיוחד כשרוב הדברים ה"לא בריאים" מגיעים באריזות גדולות אז קשה להסתפק בעוגיית אוראו אחת.
זה מהמקרים שהרעב פסיכולוגי וראיתי שהרבה ממליצים במצבים כאלה לתרגל מיינדפולנדס/נשימות/מדיטציה

יצא לי לאכול רגשית בתקופת תחילת המלחמה וכאלה אבל באופן שוטף לא קורה לי בכלל.
אני חושב שמי שזה קורה לו יותר צריך להסתכל על למה זה קורה לו יותר ולפתח את עצמו בדברים כמו דחיית סיפוקים, פיתוח חוסן וכו לצד הבנה והכרה שהוא אנושי והכל טוב ובעיקר להתמודד נכון גם עם האחרי שזה קורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית