הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל תקוע בחיטוב

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
אחרי כמה זמן של תקיעה בחיטוב הייתם ממליצים להוריד קלוריות/ להגביר פעילות גופנית?
הייתי על 92.5 קילו בהתחלה (4.5 חודשים אחורה) , עכשיו 81.3, ורוצה לרדת לפחות עוד 7-8 קילו (אני כרגע מניח שאני באזור ה23-4 אחוז שומן בהערכה גסה, בגדול המטרה שלי זה קוביות, לא לשם הקוביות עצמם אלא דווקא לשם הידיעה שאני באחוז שומן מספיק נמוך ובריא ומשם הרצון שלי יהיה פשוט לשמר את זה עם אחוז שומן קצת יותר סביר, זאת אומרת בוא נגיד לרדת עד 13-14 אחוז ומשם לא לעבור את ה17 אחוזי שומן ולהשאר יחסית יציב)
בקיצור כרגע אני על 81.3 כבר בערך שבועיים ברצף (+-0.2 גרם לפה או לשם, 81.3 זה הממוצע) , על 2000 קלוריות ביום ואני מתלבט איך להמשיך מפה.
האופציות שאני חושב עליהם:
1- להמשיך בדיוק כמו שעשיתי עד עכשיו מתוך הבנה שיכול להיות שזו סתם תקיעה זמנית ועוד שבוע שבועיים זה ״ישתחרר״ ואני אחזור לרדת במשקל
2- לחתוך 200-300 קלוריות ולהוסיף עוד קצת פעילות (1000-2000 צעדים ביום)
3- להעלות קלוריות לנטרלי למשך שבועיים שלוש ואז לחזור לקלוריות שאני אוכל כרגע

אני אוסיף שאני מרגיש אחלה, מכנסיים יושבות יותר טוב, מרגיש יחסית מלא אנרגיה, מרגיש טוב בחדכ, זאת אומרת אין לי איזשהי ״עייפות״ מהמאזן הקלורי השלילי שהייתי בו עד עכשיו למרות שהוא נוכח למשך תקופה די ארוכה.

אשמח לשמוע מה אתם אומרים, תודה למי שעוזר.

מהשרשור נראה שהבחור מבין טוב מה זה מסה וחיטוב, ויודע מה הוא עושה.
אם כרגע הכי חשוב לו להמשיך ולהוריד אחוזי שומן, נשמע שהוא על דרך המלך.
לא ממש מבין את ההמלצה שלך שיעבור למסה.
מה שתפס אותי זה:
180 ששוקל 81 קילו
יש לי עוד 10 קילו של שומן לפחות לרדת
לרוב אדם עם נתונים כמו שלו ממש לא יצטרך לרדת עוד במשקל, אלא אם המטרה שלו היא לעשות מרתונים תחרותיים או ספורט אחר שדורש להיות רזה ברמה קיצונית. בשביל להיראות טוב/ להיות בריא/ להיות חזק לרדת 10 קילו ממה שהוא עכשיו לא יתן לו כלום, ומשם ההמלצה שלי. הגיוני שהוא מרגיש שמן לא כי הוא במשקל עודף, אלא כי יש לו כל כך קצת מסת שריר. לא נדע את זה בלי להכיר אותו, אבל זה האירוע הכי סביר שקורה פה לדעתי.
סתם הערת אגב, קוביות זה לא סימן שאתה בריא. אחוז שומן בריא יכול להיות 15% שומן גם, והקוביות אולי יציצו טיפה.
איך אמר אחד הסטרונגמנים "קוביות זה הסימפטום הראשון לאנורקסיה".
מסכים, יש אנשים שיראו להם קוביות גם באחוזי שומן גבוהים יחסית ויש כאלה שיצטרכו להיות באחוז שומן של קוטג בשביל הקוביות, צריך לראות את האחוז שומן בכל הגוף ולא רק בבטן, ובכלל, להפריד בין יופי לבריאות (אם כי הם קשורים ברמה מסויימת).

מה שתפס אותי זה:

בשביל להיראות טוב/ להיות בריא/ להיות חזק לרדת 10 קילו ממה שהוא עכשיו לא יתן לו כלום, ומשם ההמלצה שלי.

לא מסכים איתך.
הבחור רוצה להסתכל במראה ולהרגיש טוב עם עצמו, ומבחינתו זה אומר קודם להוריד את הכרס וידיות האהבה.

כאמור, לי נשמע שהוא מאד מקורקע ומיודע, וההחלטה שלו להמשיך בחיטוב הגיונית לחלוטין לאור המטרה שלו.
לרדת לאחוז שומן שהוא מרגיש נח איתו, ואז לאט לאט לבנות מסת שריר בצורה נקייה יותר.

לא מסכים איתך.
הבחור רוצה להסתכל במראה ולהרגיש טוב עם עצמו, ומבחינתו זה אומר קודם להוריד את הכרס וידיות האהבה.

כאמור, לי נשמע שהוא מאד מקורקע ומיודע, וההחלטה שלו להמשיך בחיטוב הגיונית לחלוטין לאור המטרה שלו.
לרדת לאחוז שומן שהוא מרגיש נח איתו, ואז לאט לאט לבנות מסת שריר בצורה נקייה יותר.
פשוט מאוד, אני לא מאמין שהוא יוריד את הכרס אם ירד במשקל שכבר נמוך ואין לו מסת שריר. לדעתי הוא יגיע בדרך הזאת למצב של סקיני פאט.

בכל מקרה, אנחנו לא יודעים מה המצב שלו והדעות של שנינו הוצגו לו די טוב אני מניח, ככה שעכשיו נשאר לו רק לבחור, הידע כבר אצלו.

פשוט מאוד, אני לא מאמין שהוא יוריד את הכרס אם ירד במשקל שכבר נמוך ואין לו מסת שריר. לדעתי הוא יגיע בדרך הזאת למצב של סקיני פאט.

בכל מקרה, אנחנו לא יודעים מה המצב שלו והדעות של שנינו הוצגו לו די טוב אני מניח, ככה שעכשיו נשאר לו רק לבחור, הידע כבר אצלו.

80 קילו על 180 זה רחוק מרזה מאד.
מסכים שהבחור מיודע והבחירה שלו.

• פותח/ת השרשור
מאוד זה לא, אבל זה רזה
נסכים שלא להסכים🫶
אני חייב לחזק את הבחור כצמן, אני אמנם לא בעל מסת שריר מטורפת, אבל כן בעל מסת שריר סבירה שעם אחוז שומן נכון תראה מעולה, ואין סיבה שאגיע למצב של סקיני פאט. אשלח תמונות בפרטי אם מעניין אותך.
ואגב לגבי המשקל, הבוקר נשקלתי והמשקל הראה 80.1, קילו פחות (ולא שיניתי כלום). מניח שאני אשאר על מה שאני עושה כרגע ואמשיך לעקוב, בכל מקרה המון תודה לכולם.

לא מסכים איתך.
יש מליון סיבות לגיטימיות לרדת במשקל עד כדי ראיית קוביות. בריאות? זאת לא אחת מהם.
בוא נפריד:
לרדת במשקל בשביל בריאות - 100% מובן.
לרדת במשקל לראות קוביות - 100% מובן.
לרדת במשקל כדי לראות קוביות כי זה מעיד על בריאות - מציאותית זה לא נכון.

הדבר לא גורע מכך שפותח השרשור יכול להיות מאוד מוכשר ומוצלח בירידה במשקל עם ידע מקצועי ואיכותי. המטרה הנ"ל אינה מבוססת על בריאות, ואם היא כן, כדאי לחשוב שוב האם בכלל רוצים להמשיך בתהליך כשבוחנים ורואים שהמטרה להשיג בריאות לא תלויה באחוז שומן כה נמוך.

• פותח/ת השרשור
יש מליון סיבות לגיטימיות לרדת במשקל עד כדי ראיית קוביות. בריאות? זאת לא אחת מהם.
בוא נפריד:
לרדת במשקל בשביל בריאות - 100% מובן.
לרדת במשקל לראות קוביות - 100% מובן.
לרדת במשקל כדי לראות קוביות כי זה מעיד על בריאות - מציאותית זה לא נכון.

הדבר לא גורע מכך שפותח השרשור יכול להיות מאוד מוכשר ומוצלח בירידה במשקל עם ידע מקצועי ואיכותי. המטרה הנ"ל אינה מבוססת על בריאות, ואם היא כן, כדאי לחשוב שוב האם בכלל רוצים להמשיך בתהליך כשבוחנים ורואים שהמטרה להשיג בריאות לא תלויה באחוז שומן כה נמוך.
אני אסביר את עצמי יותר טוב- אני רוצה גוף יעיל, גוף שיכול לרוץ, לשחות ולהתאמן אימוני כוח ולהיות היברידי ולעשות את זה בצורה טובה, לכן אני רוצה לרדת באחוזי שומן ובמשקל, כדי שכל הדברים האלה באמת יוכלו להיעשות בצורה אופטימלית (זה אמנם אפשרי לרוץ עם 24% שומן, אבל קל יותר לעשות את זה עם 14%, ובסדר העדיפויות היכולת לעשות את הכל עולה על הרצון להיות חזק בצורה יוצאת דופן או לבנות המון מסת שריר, אני מודע לכך ששילוב הדברים כנראה יוביל לכך שאהיה פחות חזק ואעלה בצורה איטית יותר בשריר) וזאת בעצם המטרה הסופית שלי, להגיע לאחוז שומן סביר ו״יעיל״ ולהשאר שם year around מה שנקרא.
מעבר לזה עניין הקוביות הוא אפילו קצת ״פסיכולוגי״ נקרא לזה, אף פעם לא באמת ראיתי את הקוביות שלי, אולי בגיל 6. אני מגיע ממשפחה עם הרגלי אכילה מאוד מאוד לא בריאים ורוצה לשנות את אותם ההרגלים להמשך החיים שלי, מפה מגיע עניין הקוביות, נטו לדעת שעשיתי משהו שלא הצלחתי לעשות מעולם וללמוד איך אני מיישם את ההרגלים שהביאו אותי לשם להמשך החיים הבוגרים שלי.

נערך לאחרונה:
אני אסביר את עצמי יותר טוב- אני רוצה גוף יעיל, גוף שיכול לרוץ, לשחות ולהתאמן אימוני כוח ולהיות היברידי ולעשות את זה בצורה טובה, לכן אני רוצה לרדת באחוזי שומן ובמשקל, כדי שכל הדברים האלה באמת יוכלו להיעשות בצורה אופטימלית (זה אמנם אפשרי לרוץ עם 24% שומן, אבל קל יותר לעשות את זה עם 14%, ובסדר העדיפויות היכולת לעשות את הכל עולה על הרצון להיות חזק בצורה יוצאת דופן או לבנות המון מסת שריר, אני מודע לכך ששילוב הדברים כנראה יוביל לכך שאהיה פחות חזק ואעלה בצורה איטית יותר בשריר) וזאת בעצם המטרה הסופית שלי, להגיע לאחוז שומן סביר ו״יעיל״ ולהשאר שם year around מה שנקרא.
מעבר לזה עניין הקוביות הוא אפילו קצת ״פסיכולוגי״ נקרא לזה, אף פעם לא באמת ראיתי את הקוביות שלי, אולי בגיל 6. אני מגיע ממשפחה עם הרגלי אכילה מאוד מאוד לא בריאים ורוצה לשנות את אותם ההרגלים להמשך החיים שלי, מפה מגיע עניין הקוביות, נטו לדעת שעשיתי משהו שלא הצלחתי לעשות מעולם וללמוד איך אני מיישם את ההרגלים שהביאו אותי לשם להמשך החיים הבוגרים שלי.
מאוד לגיטימי, אני מבין שאתה רוצה להיות מיומן בכמה תחומים בו זמנית ומבין את הדרך להגיע לשם ובמה זה כרוך.
אתה גם מודע לכך שקוביות זה מטרה נפרדת שמסמלת עבורך אחוז שומן מאוד נמוך ותו לא, לגיטימי.
אתה עלול לגלות שהמטרות שלך מאוד סותרות אחת את השניה, שהקוביות גובות מחיר של כוח ואנרגיה גדול יותר משציפית, ואני חושב שיהיה לך החלטה קשה להחליט.
בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית