הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה TRT | בדיקות דם אישרו את החשש שלי

• פותח/ת השרשור ids
  • פורסם בתאריך

ids

משתמש מתחיל
15
12
נק' מוניטין:
20
15
12
קצת הקדמה לפניה השאלה:
אחרי מעל שנתיים של עייפות כרונית, עליה במשקל, חוסר ריכוז, דיכאון, וכמעט ניסיון להתאבד.
חשבתי סוף סוף לבדוק כיוון הורמונלי, ולא רק טיפול נפשי (הרופא משפחה שלי דחף לנפשי כל הזמן)
מסתבר שהטסטוסטרון שלי נמוך באופן קיצוני.
בדיקה ל-Test Total מ-2016 הייתה 25.9 ובדיקה השבוע הייתה 3.4
זה מסביר כל כך הרבה. וכנראה גם רשלנות רפואית של הרופא משפחה שלי (בייחוד שהייתי על סף לדפוק לעצמי כדור בראש לפני חודש)

יש לי הפניה לאנדוקרינולוג, והתור הוא רק ביולי.
בהתחשב במה שרשמתי במשפט למעלה, אני לא יודע כמה אני יכול להחזיק עד אז כבר.

השאלה:
אני שוקל אם פשוט לקנות Test-E מדילר ולקחת "TRT" על דעת עצמי במינון 100mg
אני לא יודע מה ההשלכות של לעשות דבר כזה כשאגיע לאנדוקרינולוג סוף סוף ביולי.
זה יפגע בסיכויים שלי לקבל TRT במרשם מקופת החולים?

אני לא יודע אם זה מותר פה, אבל אם מישהו מקושר לאנדוקרינולוגים שיש להם תורים קרובים יותר?
זה נשמע מצחיק, אבל יכול להיות שתצילו לי את החיים.

אח שלי תנשום תרגע בסוף הכל כל הבעיות שיש לך בחיים הכל יסתדר בהכל אפשר לטפל הכל זמני בחיים האלה לא הכל שחור תמיד. לכולם יש עליות וירידות בחיים זה החיים אנחנו מתמודדים אם זה ויוצאים מזה מחוזקים יותר.
קודם כל תמשיך לטפל בעצמך בכיוון של המחשבות הרעות האלה שתרד מזה לגמרה בלי קשר אני חותם לך עדיף לשחרר מחסנית על מישהו אחר שמגיע לו באמת ☠️ 😉 🖤
קודם כל תלמד את הכיון הנכון לטפל בטסט נמוך. שינה 8 שעות. ספורט וכושר 3-4 אימונים בשבוע. תזונה נכונה ותוספים טובים.
אם תתחיל TRT לבד הטסט שלך יעלה ואז תגיע לרופא לבדיקה עם טסט תקין אז יש מצב שלא תקבל מרשם. כמו כן יש מצב שרופא ירצה לטפל בך בדרך אחרת לדוגמה למרוח גאל טסט ולא זריקה זה שיכול שלו.
*עוד דבר חשוב לא כולם עולים על TRT באמצע החיים מתי שיש טסט נמוך אפשר גם לעשות PCT שמורכב מכלומיד ואוביטריל HCG 6500UI וזה גם מרים טסט בבדיקות דם.
בהצלחה חבר תיהיה חזק 🖤❤️‍🔥✊

9 שנים זה הרבה זמן...אני בטוח שהרבה השתנה בחיים שלך בתקופה הזאת.
תשאל את עצמך מה השתנה באורח חיים שלך?
יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על יצור תקין של טסטוסטרון.

האם אתה נוטל תרופות?

לידיעתך יש זמינות לאנדוקרינולוגים באופן פרטי.
חשוב שתדע שלא ממהרים לתת טסט גם במקרה של טסט נמוך..

אם אתה מרגיש שאתה על הסף ממש, לדעתי קבע תור פרטי בהקדם ותוריד את זה מהראש.
קח בחשבון שלקבל פה trt דרך רופא זה לא תמיד פשוט.

• פותח/ת השרשור
הצלחתי להשיג במאמץ רב תור לאנדוקרינולוגית.
הייתי אצלה היום בבוקר.
אמרה לי , ואני מצטט "אכן הטסטוסטרון מאוד נמוך אבל לא נותנים טסטוסטרון בגיל שלך, מחשש שזה יגרום לבעיות פוריות, ואתה עוד לפני שיש לך ילדים"

בקצב הזה לא יהיו לי ילדים בכל מקרה.
זה מדהים שיתנו לי לסבול, בגלל ילדים היפוטטיים שאולי בעתיד יהיו לי, אם בכלל.
אני גם לא מתפקד כבר מינית בגלל הבעיה הזאת. אז מה הקשר יכול לפגוע בפוריות. היא כבר פגוה

הייתי אצלה היום בבוקר.
אמרה לי , ואני מצטט "אכן הטסטוסטרון מאוד נמוך אבל לא נותנים טסטוסטרון בגיל שלך, מחשש שזה יגרום לבעיות פוריות, ואתה עוד לפני שיש לך ילדים"

אני גם לא מתפקד כבר מינית בגלל הבעיה הזאת. אז מה הקשר יכול לפגוע בפוריות. היא כבר פגוה

אחי מצטער לשמוע ,
אבל זה משהו מאוד סטנדרטי.
את כמות האנשים שאני נתקלתי בהם שקיבלו מרשם לטסט מאנדוקרינולוג אפשר לספור על יד אחת...
לצערי בארץ ממש חוששים מלתת טסט גם במצבים שבהם טסט יכול לשפר את איכות החיים.

בארהב ובקנדה אנשים חיים על TRT כבר מגיל 20... יש קלינקות שמתעסקות רק בזה תחת התוויה של טיפול בדיכאון , הפרעות בתפקוד המיני ואפילו בפן הקוסמטי של מתן הורמון גדילה וטסט לאוכלוסיה הבוגרת יותר...

פה בארץ אתה מקבל אקמול 🤦‍♂️

הייתי אצלה היום בבוקר.

הייתי מבקש חוות דעת נוספת.
מצטער זו לא נשמעת תשובה הגיונית שהייתי מקבל!
בנוסף לזה, ניתן להביא ילדים גם על trt בעזרת טיפולים נוספים.

מצער לשמוע שככה הרפואה בארץ נראית.

הייתי אצלה היום בבוקר.

את האמת, אני שמח לגלות שאני לא היחידי עם אותו הראש, אנשים תמיד קוראים משוגע ושאני פשוט צריך לסמוך על הרופאים ולא להסתכל על דברים כאלה בעיניים, מקווה שלשנינו יהיה טוב אח

אחי מצטער לשמוע ,
אבל זה משהו מאוד סטנדרטי.
את כמות האנשים שאני נתקלתי בהם שקיבלו מרשם לטסט מאנדוקרינולוג אפשר לספור על יד אחת...
לצערי בארץ ממש חוששים מלתת טסט גם במצבים שבהם טסט יכול לשפר את איכות החיים.

בארהב ובקנדה אנשים חיים על TRT כבר מגיל 20... יש קלינקות שמתעסקות רק בזה תחת התוויה של טיפול בדיכאון , הפרעות בתפקוד המיני ואפילו בפן הקוסמטי של מתן הורמון גדילה וטסט לאוכלוסיה הבוגרת יותר...

פה בארץ אתה מקבל אקמול 🤦‍♂️
גם באוסטרליה ככה זה לא כזה טאבו כמו בארץ

גם באוסטרליה ככה זה לא כזה טאבו כמו בארץ
זה לא צריך להיות טאבו!!!
יש אנשים שזקוקים לזה בשביל לשפר את האיכות חיים שלהם.. אני אתקן בשביל לחיות.
בלי רמות תקינות של טסט אתה סוג של זומבי , קליפה מהלכת , אתה מרגיש עייפות מטורפת , דיכאון , כאבים בגוף...

אותי מדהים שבארץ יותר קל לקבל אמפטמינים (ממריצים) מהרופא משפחה שלך. , מאשר לקבל טסט מאנדוקרינולוג מומחה במיוחד שאתה עם מחסור בטסט קליני.

זה לא צריך להיות טאבו!!!
יש אנשים שזקוקים לזה בשביל לשפר את האיכות חיים שלהם.. אני אתקן בשביל לחיות.
בלי רמות תקינות של טסט אתה סוג של זומבי , קליפה מהלכת , אתה מרגיש עייפות מטורפת , דיכאון , כאבים בגוף...

אותי מדהים שבארץ יותר קל לקבל אמפטמינים (ממריצים) מהרופא משפחה שלך. , מאשר לקבל טסט מאנדוקרינולוג מומחה במיוחד שאתה עם מחסור בטסט קליני.
אני באמת לא יודע למה זה ככה בארץ אבל אני יכול להגיד מניסיון של המדינה שאני חי בה (אוסטרליה)
ששם יש הרבה יותר פתיחות ונראה שהרבה יותר רצון לעזור למטופל אפילו בהנחה שזה כרוך במרשמים שיכולים לעשות נזק בריאותי בשימוש לא נכון כמו טסט/מריחואנה האחריות היא עליך ויש הרבה יותר פתיחות ורצון מהרופאים שם לשפר את האיכות חיים של המטופל.

אני באמת לא יודע למה זה ככה בארץ אבל אני יכול להגיד מניסיון של המדינה שאני חי בה (אוסטרליה)
ששם יש הרבה יותר פתיחות ונראה שהרבה יותר רצון לעזור למטופל אפילו בהנחה שזה כרוך במרשמים שיכולים לעשות נזק בריאותי בשימוש לא נכון כמו טסט/מריחואנה האחריות היא עליך ויש הרבה יותר פתיחות ורצון מהרופאים שם לשפר את האיכות חיים של המטופל.
באלי לטוס לאוסטרליה 😭

הייתי אצלה היום בבוקר.

לך לאנדו פרטי ש**מתמחה בבעיות פוריות לגבר**..

לגבי העניין עם פוריות, גברים על trt מכניסים את הבנות זוג שלהן להריון עי הפסקת הטיפול ואז הם עולים על תרופות אחרות שעוזרות עם הפוריות.

אני מכיר יותר מ2 אנשים שהיו בסייקל
ועשו ילדים תוך כדי הסייקל!
ובנים!(יש איזושיהי תפיסה שבודיבילרים מביאים בנות).

• פותח/ת השרשור
לך לאנדו פרטי ש**מתמחה בבעיות פוריות לגבר**..

לגבי העניין עם פוריות, גברים על trt מכניסים את הבנות זוג שלהן להריון עי הפסקת הטיפול ואז הם עולים על תרופות אחרות שעוזרות עם הפוריות.
אני מנסה עוד דבר לפני זה.
הציעו לי ללכת לאורולוג ולבקש לעשות ספירת זרע.
שכנראה יוכיח שאני בכל מקרה כנראה עקר.
ואז לאנדוקרינולוג/ית לא יהיה מה להגיד.

אני מנסה עוד דבר לפני זה.
הציעו לי ללכת לאורולוג ולבקש לעשות ספירת זרע.
שכנראה יוכיח שאני בכל מקרה כנראה עקר.
ואז לאנדוקרינולוג/ית לא יהיה מה להגיד.
רעיון טוב אבל כמו שאמרת אתה צריך לבקש ממנו (אורולוג) את את בדיקה, מי אמר שהוא ייתן לך

קודם כל מצטער לשמוע אח, מערכת מתסכלת מאוד.
בגלל שאתה במצב של "אין מה להפסיד" כביכול הייתי שוקל לתסף בכל תוסף חרטא שיש בשוק להעלאת הטסט, הם כנראה לא עושים כלום *אלא אם יש לך טסט נמוך* אז לך אולי זה יעזור טיפה (אולי גם לא) אשווגאנדה, טריבולוס, ויטמין די אם אתה לא בטווח האידיאלי ע"פ בדיקות דם.

שאלה שיכולה להיות לא במקום אבל אם אתה מרגיש בנוח תענה עליה, מה השתנה בין השנים? עשית סייקל? צרכת סמים? (השאלה הראשונה הרבה יותר משנה)
שואל מסקרנות בלבד🤷

• פותח/ת השרשור
קודם כל מצטער לשמוע אח, מערכת מתסכלת מאוד.
בגלל שאתה במצב של "אין מה להפסיד" כביכול הייתי שוקל לתסף בכל תוסף חרטא שיש בשוק להעלאת הטסט, הם כנראה לא עושים כלום *אלא אם יש לך טסט נמוך* אז לך אולי זה יעזור טיפה (אולי גם לא) אשווגאנדה, טריבולוס, ויטמין די אם אתה לא בטווח האידיאלי ע"פ בדיקות דם.

שאלה שיכולה להיות לא במקום אבל אם אתה מרגיש בנוח תענה עליה, מה השתנה בין השנים? עשית סייקל? צרכת סמים? (השאלה הראשונה הרבה יותר משנה)
שואל מסקרנות בלבד🤷

ניסיתי לחשוב מה בדיוק קרה לפני שנתיים, שאז התחלתי להרגיש תסמינים, אבל אני לא ממש יודע.

אם אני הולך אחורה יותר, שנתיים וחצי עד שלוש, הייתי חולה בקורונה דיי קשה כמה חודשים.
בדקתי מחקרים, לא מוצא שום קשר בין הדברים.

אם אני הולך עוד יותר אחורה, שלוש וחצי שנים, הייתה לי פציעת ראש מתאונת אופנוע.
חשבתי לכיוון, אבל ה-LH, TSH, ו-FSH גבוהים, אז המוח כן עובד ומודע לזה שיש מחסור בטסטוסטרון.

כנראה הבעיה באשכים, ואלא אם כן ימצא איזה קשר בין קורונה לזה, אין לי באמת מושג מה קרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית