הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה השיקולים שלכם כשאתם בוחרים איש מקצוע בתחום התזונה ו/או הכושר?

Avital Hadary

משתמש מתחיל
105
114
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
129
105
114
מה השיקולים שלכם כשאתם בוחרים איש מקצוע בתחום התזונה ואו הכושר.png

כשאתם בוחרים איש מקצוע בתחום התזונה והכושר (מאמן אישי, דיאטן וכו'), מהם הקריטריונים שהכי חשובים לכם?
האם אתם בודקים את ניסיונו או ההתמחות שלו?
שתפו מה חשוב לכם בתהליך הבחירה.

אני חושב שהיום נורא קשה למצוא אנשי מקצוע בתחום שבאמת אפשר לסמוך עליהם משני סיבות:
1. יש יותר מידיי אנשים שמגדירים את עצמם כ"יועצי תזונה" ואין להם שום הסמכה או תואר והם מרשים לעצמם לקחת כסף מאנשים ולתת תפריטים שהם הכינו בצ'אטג'יפיטי.

2.הרבה אנשים בתחום מוכרים לנו חלומות של "הכל מותר" או בסגנון של "המתאמנים שלי יכולים לאכול מגש שלם של פיצה כל יום" ואז כשאת שוכרת את השירות שלהם את מגלה שאין דבר כזה "הכל מותר" ושבסופו של דבר אין באמת ברירה ולעקוב אחרי תפריט ולפעמים גם לשקול מזון או להכין ארוחות מראש לכמה ימים.
וכמובן שיש הגבלות מסויימות שזה קצת מבאס אבל אין באמת ברירה ורק מעט אנשים מצליחים לאכול באופן אינטואטיבי

אני חושב שהיום נורא קשה למצוא אנשי מקצוע בתחום שבאמת אפשר לסמוך עליהם משני סיבות:
1. יש יותר מידיי אנשים שמגדירים את עצמם כ"יועצי תזונה" ואין להם שום הסמכה או תואר והם מרשים לעצמם לקחת כסף מאנשים ולתת תפריטים שהם הכינו בצ'אטג'יפיטי.

2.הרבה אנשים בתחום מוכרים לנו חלומות של "הכל מותר" או בסגנון של "המתאמנים שלי יכולים לאכול מגש שלם של פיצה כל יום" ואז כשאת שוכרת את השירות שלהם את מגלה שאין דבר כזה "הכל מותר" ושבסופו של דבר אין באמת ברירה ולעקוב אחרי תפריט ולפעמים גם לשקול מזון או להכין ארוחות מראש לכמה ימים.
וכמובן שיש הגבלות מסויימות שזה קצת מבאס אבל אין באמת ברירה ורק מעט אנשים מצליחים לאכול באופן אינטואטיבי
כדי להגיע מאכילה חסרת מודעות לאכילה אינטואיטיבית צריך לעבור דרך.
בין היתר כנראה שההתחלה תהיה קצת יותר "סגורה" ולאט לאט לפתוח לכיוון האכילה האינטואיטיבית.

שנית לגבי שקילה של האוכל, יש הרבה דרכים למדוד אוכל ואין מה לעשות.
רוב המתאמנים שמגיעים אליי מגיעים עם מטרה ברורה ולרוב היא "מעל הממוצע".
צריך לעשות תיאום ציפיות, המון פעמים המטרה דורשת גישה יותר קפדנית לתקופה מסוימת.

עם השאר אני מסכים מאוד.

זה אולי ישמע רדוד..
אבל המראה של איש המקצוע וכמובן הידע והניסיון שלו.

אני אסביר :
אני מאמין בנאה דורש נאה מקיים.
אני לא אבחר בתזונאי/ת שסובלים מעודף משקל... (אני לא מדבר על עודפים 5-10 קילו).
אני לא אבחר במאמן כושר שהוא שחיף נטול מסת שריר או כזה עם כרס בירה ++.

זה אולי ישמע שטחי ורדוד , אבל יש בי אמונה שאיש מקצוע צריך להראות דומה לשירות שהוא משווק/נותן.

המדדים שלי לפי סדר חשיבות:
  1. שיטות מבוססות מדע – המאמן\מאמנת צריכים להשתמש בגישות מוכחות מחקרית ולא בטרנדים חולפים. אין יודעים שהמאמן כזה? מספיק לקרוא מה הוא כותב כשהוא מיחצן את עצמו ברשתות החברתיות.
  2. תוצאות בשטח מלקוחות קודמים.
  3. אחריות ובטיחות – תשומת לב על טכניקה נכונה כדי למנוע פציעות.
  4. בעל תקשורת טובה ויכולת ללמד ולכוון בצורה ברורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית