הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיפוף של הגב התחתון בסקוואט

shalomleculam

משתמש מתחיל
120
17
נק' מוניטין:
12
120
17
יש לי קצת מה שנקרא butt wink בסקוואט כשאני יורד עד למטה. זה מתחיל בערך במקביל ובערך באותה זווית גם כשאני יורד עד למטה.
אם אני יורד לאט אני לא מרגיש אותו, אבל אם אני יורד מהר עד למטה וסוג של נוחת על התאומים אז אני מרגיש מן דקירה קטנה ממש באזור עצם הזנב.
יש לי גמישות סבבה בעקב, לכן אני לא חושב שזו בהכרח הבעיה. אין לי גמישות כמו של הסינים אבל לדעתי מספיק טוב. היחס בין הירכיים לtorso הוא אולי טיפה מעל הממוצע.

מה שכן אני מאוד לא גמיש בהמסטרינגס. ראיתי שפעם אמרו שזה מה שהיה גורם לזה אבל היום אומרים שזה המוצא האחרון לאבחון. קשה לי להתכופף עד למטה עם רגליים ישרות בלי להרגיש מן
דקירה באחורי הברך. אומרים שהמסטרינגס לא גמישים אז הם מושכים את התחת. השאלה אם זה נכון גם היום. הכיפוף הוא יחסית מזערי, אבל כפי שאמרתי אם אני יורד ממש עד למטה אז אני מרגיש את עצם הזנב.

יכול להיות שאני מכריח את עצמי לרדת עד למטה ואז הגב שלי מנסה לשמור על שיווי משקל אז הוא אולי מתקפל קצת קדימה.
אשמח לשמוע פה דעות. אני עושה high-bar. לעשות hinge קדימה דווקא עוזר לי, אבל זה קצת מגביל את הטווח תנועה אני חושב.

כשאתה אומר עמוק זה ATG או רק לשבור מקביל?
תעלה 2 סרטונים שלך מהצד (כדי שיהיה נוח להעריך את העומק והמנח של הגב התחתון) מבצע בלי butt wink (פחות עמוק) ועם (יותר עמוק).

בינתיים תמשיך להתאמן עד לעומק שהטווח תנועה שלך מאפשר. בו זמנית תעבוד על להגדיל את הטווח תנועה על ידי מתיחת ההמסטרינג וגלוטס בעיקר.
בהנחה ואתה לא הולך להתחרות, אל תרגיש רגשות אשמה אם תישאר קצת מעל מקביל במשקלי עבודה.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מה שכן אני מאוד לא גמיש בהמסטרינגס. ראיתי שפעם אמרו שזה מה שהיה גורם לזה אבל היום אומרים שזה המוצא האחרון לאבחון. קשה לי להתכופף עד למטה עם רגליים ישרות בלי להרגיש מן
דקירה באחורי הברך. אומרים שהמסטרינגס לא גמישים אז הם מושכים את התחת. השאלה אם זה נכון גם היום. הכיפוף הוא יחסית מזערי, אבל כפי שאמרתי אם אני יורד ממש עד למטה אז אני מרגיש את עצם הזנב.
ההמסטרינג חוצה את מפרק הירך, מחוברים לאגן. אם ההמסטרינג לא מספיק גמיש, כשאתה בסקוואט האגן יימשך לסיבוב אחורי ואז האגן גם ימשוך איתו ביחד את החוליות התחתונות של הגב התחתון. אז כן זה בהחלט יכולה להיות סיבה.

לגבי עצם הזנב - שים לב לתמונה המצורפת אתה מתכוון ל Coccyx או שאולי אתה מתכוון לאיזור של S1 (יותר הגיוני) ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כשאתה אומר עמוק זה ATG או רק לשבור מקביל?
זה ATG.
תעלה 2 סרטונים שלך מהצד (כדי שיהיה נוח להעריך את העומק והמנח של הגב התחתון) מבצע בלי butt wink (פחות עמוק) ועם (יותר עמוק).
אין לי כרגע, אבל הנה דוגמה שנראית דיי דומה לאיך ששלי נראה (לפחות כשהסתכלתי במראה)
קישור לצפייה: https://www.reddit.com/r/Strongman/comments/1ky53ve/trying_some_atg_squats_noticed_some_butt_wink/

בינתיים תמשיך להתאמן עד לעומק שהטווח תנועה שלך מאפשר. בו זמנית תעבוד על להגדיל את הטווח תנועה על ידי מתיחת ההמסטרינג וגלוטס בעיקר.
יש לך תרגיל טוב להמסטרינגס? אני גמיש בערך בהכל חוץ מהמסטרינגס. כל מתיחה כלשהי של ההמסטרינגס גורמת לי מן דקירה כזו.
לגבי עצם הזנב - שים לב לתמונה המצורפת אתה מתכוון ל Coccyx או שאולי אתה מתכוון לאיזור של S1 (יותר הגיוני) ?
אני חושב אזור הS1.

אני עושה ATG כדי לא לחסוך בטווח תנועה. אולי מתישהו אעשה קצת weightlifting, אבל בכללי אני רוצה גמישות כזו.
אציין שאם אני ארד לתנוחת סקוואט בלי כלום, אני אצטרך להשתמש בידיים בשביל לא ליפול אחורה, או שאני אצטרך לכופף את הגב.

כל מתיחה כלשהי של ההמסטרינגס גורמת לי מן דקירה כזו.
איפה אתה מרגיש את הדקירה?

זה לא תקין ולא נורמלי, תפנה לפיזיותרפיסט שיאבחן אותך. בינתיים אם אתה לא רותה צרות אל תרד מתחת למקביל.

תנסה את זה להמסטרינג
1757360196614.jpeg

את זה לגלוטס:

קישור לצפייה: https://youtu.be/gE6mJ0VjK7Y

בגדול יכולות להיות כמה סיבות לבאט ווינק ועומס על הגב התחתון זה קלאסי...
לדעתי תתחיל מזה שאתה קודם כל שומר על טוסיק יותר בחוץ לאורך כל התנועה. האגן צריך להיות נעול וזה נראה שאתה קצת קורס בסוף. תעבוד תקופה טמפו סקוואט ממש כמו הילוך איטי ותשמור על אגן נעול לאורך כל התנועה ותראה איך זה הולך. צלם לך את כל הסטים למעקב.. סביר להניח שהירידה תהיה טיפה פחות עמוקה אבל לפי איך שזה נראה כנראה שזה מה שישדרג לך את הסקוואט

• פותח/ת השרשור
זה לא תקין ולא נורמלי, תפנה לפיזיותרפיסט שיאבחן אותך. בינתיים אם אתה לא רותה צרות אל תרד מתחת למקביל.
בערך בכל הרגל. זה יורד כזה מקצה התחת עד למטה כזה. הבנתי שזה קשור לאחד העצבים שיורד מהגב עד למטה ומשהו לוחץ עליו. יש מה שנקרא flossing אבל אם אני לא מקפיד אז זה לא עובר. חייב לומר שאני מתחיל להרגיש באזור הזנב רק כשאני עושה הרבה חזרות. אם אני עושה קצת עם משקל גבוה, אז בד״כ אני יורד לאט אז אני לא מרגיש או שאז אני ממש מקפיד כי אני במשקל גבוה.

פיזיותרפיסט יהיה לי תור רק ביום שיקנו לי קבר

בגדול יכולות להיות כמה סיבות לבאט ווינק ועומס על הגב התחתון זה קלאסי...
לדעתי תתחיל מזה שאתה קודם כל שומר על טוסיק יותר בחוץ לאורך כל התנועה. האגן צריך להיות נעול וזה נראה שאתה קצת קורס בסוף. תעבוד תקופה טמפו סקוואט ממש כמו הילוך איטי ותשמור על אגן נעול לאורך כל התנועה ותראה איך זה הולך. צלם לך את כל הסטים למעקב.. סביר להניח שהירידה תהיה טיפה פחות עמוקה אבל לפי איך שזה נראה כנראה שזה מה שישדרג לך את הסקוואט
אם אני אבליט את התחת זה דווקא יגרום לו שוב להתעקם ואולי יותר לא?

בערך בכל הרגל. זה יורד כזה מקצה התחת עד למטה כזה. הבנתי שזה קשור לאחד העצבים שיורד מהגב עד למטה ומשהו לוחץ עליו. יש מה שנקרא flossing אבל אם אני לא מקפיד אז זה לא עובר. חייב לומר שאני מתחיל להרגיש באזור הזנב רק כשאני עושה הרבה חזרות. אם אני עושה קצת עם משקל גבוה, אז בד״כ אני יורד לאט אז אני לא מרגיש או שאז אני ממש מקפיד כי אני במשקל גבוה.
יכול להיות שיש לך פציעה בגב. אולי בדיסק (בלט? פריצה?), אולי שבר או פגם בחוליה? זה יכול לגרום לאי יציבות מקומית, שמצרה את התעלה שעובר בה חוט השדרה וזה גורם להקרנות.

זה לא משחק, אתה יכול לגקום לעצמך נזק אם תמשיך לעשות סקוואט ככה. בינתיים כואב לך רק בדיפ סקוואט ובתנוחות מסויימות, תחשוב מה זה להיות עם הכאב הזה באופן קבוע.

לך לאורטופד וגם לפיזיותרפיסט שיאבחנו אותך ובינתיים תשכח מסקוואט כבד.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שיש לך פציעה בגב. אולי בדיסק (בלט? פריצה?), אולי שבר או פגם בחוליה? זה יכול לגרום לאי יציבות מקומית, שמצרה את התעלה שעובר בה חוט השדרה וזה גורם להקרנות.

זה לא משחק, אתה יכול לגקום לעצמך נזק אם תמשיך לעשות סקוואט ככה. בינתיים כואב לך רק בדיפ סקוואט ובתנוחות מסויימות, תחשוב מה זה להיות עם הכאב הזה באופן קבוע.

לך לאורטופד וגם לפיזיותרפיסט שיאבחנו אותך ובינתיים תשכח מסקוואט כבד.
לדעתי אתה מגזים. אין סיבה שיהיה לי פציעה בגב. שבר בטוח אין. זה קיים אצלי שנים כבר. זה קיים אצלי לפני שבכלל התחלתי להתאמן לדעתי. חוץ מזה אני בכלל לא בגיל של פציעות בגב.

הנה סרטון למה אני מתכוון:
קישור לצפייה: https://youtu.be/q3oe3G0h90k

עשיתי את הבדיקה שהוא אמר, ויצא דיי חיובי.

השבר שהתכוונתי אליו הוא בחוליות בע"ש, שיכול לגרום להחלקת חוליה (ספונדילוליסטזיס). אם עשו צילום לאגן לא בטוח שזה חלק מהצילום. ןבכך מקרה אתה בעצמך אומר שזה לפני כמה זמן.

מה שתיארת נשמע כמו הקרנה וזה יכול להחמיר. ההשערות שהעלתי מקודם הן רק חלק ממה שיכול לגרום לזה והאיש מקצוע המתאים זה אורטופד ואולי ניורולוג.

• פותח/ת השרשור
השבר שהתכוונתי אליו הוא בחוליות בע"ש, שיכול לגרום להחלקת חוליה (ספונדילוליסטזיס). אם עשו צילום לאגן לא בטוח שזה חלק מהצילום. ןבכך מקרה אתה בעצמך אומר שזה לפני כמה זמן.

מה שתיארת נשמע כמו הקרנה וזה יכול להחמיר. ההשערות שהעלתי מקודם הן רק חלק ממה שיכול לגרום לזה והאיש מקצוע המתאים זה אורטופד ואולי ניורולוג.
אורתפודים פה בארץ לא שווים שיט. הם רק רוצים שתעוף מהחדר שלהם. לכן אני מנסה להתייעץ פה.

אני מבין אותך, אבל אי אפשר לדעת מה גורם להקרנות דרך פורום, בשביל זה צריך בדיקות (מינימום צילום, ואולי CT או MRI) אבל בשביל זה צריך רופא. עם כמה שהרפואה הציבורית בארץ לא מושלמת, תקבל מענה יותר טוב מאשר פורום אינטרנטי חינמי. אחרי שתקבל אבחון שווה לחזור להתייעץ בפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית