הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נטייה קדימה בסקוואט

• פותח/ת השרשור bl
  • פורסם בתאריך

bl

משתמש מתחיל
65
19
נק' מוניטין:
19
65
19
היי,

קשה לי לשמור כל form טוב בסקוואט. כאשר אני מעלה משקל אני נוטה קדימה בעלייה. הישבן עולה קצת קודם, הגוף נוטה קדימה ואז אני מיישר את הגב בעזרת כח ה hamstring. כבר מספר פעמים העירו לי שזו תנועה לא טובה, אבל למרות הרבה תשומת לב אני מצליח לתקן את זה רק תוך כדי הורדה משמעותית של משקל.

בסוף האימון, למרות מאמץ גדול, אני לא מרגיש שהרגליים (במיוחד ה quads) עבדו קשה מדי. קראתי קצת בנושא ואני מאמין שהחסם לא בשרירי הרגליים. אני עושה Leg press יותר מכפול ממשקל הסקווט ו RDL 60% יותר מסקוואט.

האם ייתכן שזו חולשה בשרירי ה core? התחלתי לעשות Palof press לנסות לחזק את ה core נקודתית אבל רק לאחרונה.

במקום אחר שמעתי המלצה לעבור ל front squat לתקופה שם יש יותר עבודה על ה core ופחות נטיה קדימה.

אשמח לתובנות נוספות

היי,

קשה לי לשמור כל form טוב בסקוואט. כאשר אני מעלה משקל אני נוטה קדימה בעלייה. הישבן עולה קצת קודם, הגוף נוטה קדימה ואז אני מיישר את הגב בעזרת כח ה hamstring. כבר מספר פעמים העירו לי שזו תנועה לא טובה, אבל למרות הרבה תשומת לב אני מצליח לתקן את זה רק תוך כדי הורדה משמעותית של משקל.

בסוף האימון, למרות מאמץ גדול, אני לא מרגיש שהרגליים (במיוחד ה quads) עבדו קשה מדי. קראתי קצת בנושא ואני מאמין שהחסם לא בשרירי הרגליים. אני עושה Leg press יותר מכפול ממשקל הסקווט ו RDL 60% יותר מסקוואט.

האם ייתכן שזו חולשה בשרירי ה core? התחלתי לעשות Palof press לנסות לחזק את ה core נקודתית אבל רק לאחרונה.

במקום אחר שמעתי המלצה לעבור ל front squat לתקופה שם יש יותר עבודה על ה core ופחות נטיה קדימה.

אשמח לתובנות נוספות
בלי סרטון קשה לענות לך

אשמח לראות סרטון ולתת לך חוות דעת טובה יותר.
אבל כמישהו שליווה מאות מתאמנים, יש לי תחושה די טובה מה אני אראה בסרטון ומה הבעיה שלך.
אני מהמר שאתה מנסה להיות מאוד זקוף כשאתה יורד למטה, בטח יש לך גב זקוף, ברכיים קדימה ואתה נמצא במנח שהיית רוצה להיות כשאתה עולה. הבעיה שמנח זקוף מידי לא מתאים למבנה הגוף שלך, אם היו לך רגליים ממש קצרות כמו התמונה למטה, היית יכול להיות זקוף מאוד גם בעליה וגם בירידה.
images (7).jpeg

מכיוון שאין לך מבנה גוף כזה, הניסיון להיות יותר זקוף ממה שאתה צריך להיות בזמן הירידה, מתנקם בך כשאתה עולה. הגוף יעלה אפילו פחות זקוף ממה שאתה צריך, כי יש מומנטום הפוך בתחתית הסקוואט.
תתחיל את הירידה מהאגן, קודם תכופף את האגן לפני שאתה מכופף את הברכיים כדי לרדת, תן לחזה להיות קדימה ואל תהיה זקוף מידי בירידה, ככה תצליח לשמור על מנח זהה גם בעליה.
הנה תמונה של מבנה גוף הפוך מהספורטאי למעלה, הטכניקה אולי נראית מוזר, אבל הבחור אחד מאלופי העולם אני חושב שהוא ייעל את הטכניקה לחלוטין.
images (8).jpeg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית