הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טסטוסטרון נמוך אשמח לעזרה..

gilorroy

משתמש מתחיל
14
4
נק' מוניטין:
4
14
4
היי צהריים טובים, בן 29 שוקל 88 גובה 186 חזרתי להתאמן לאחר שנתיים שלא יצאתי מהבית אורח חיים ישבני, עשיתי יום אחרי שהתאמנתי בדיקת טסטוסטרון שיצא נמוך..
נתנו לי הפניה לאורלוג, האמת שזה הוריד לי את כל המוטביציה להמשיך להתאמן או לשמור תזונה.. יש לי כמה שאלות אשמח לעזרה..
1. אני נוטל נוגדי דיכאון סימבלטה, ליריקה, ומירו במינון נמוך לפני השינה, האם יכול להיות שהתרופות הורידו לי את רמת הטסט? לפני התרופות היה לי 16.. צירפתי צילומי מסך..
2. חזרתי להתאמן ועשיתי FBW אימון אחד, לקח לי שבוע להתואשש לאימון שאחריו, אחר כך התאמנתי בצהריים, יום אחרי בבוקר נעשה הבדיקה של הטסט, יכול להיות שזה מה שגרם לירידה?

תודה לעוזרים..

WhatsApp Image 2026-01-08 at 13.51.41.jpeg

היי צהריים טובים, בן 29 שוקל 88 גובה 186 חזרתי להתאמן לאחר שנתיים שלא יצאתי מהבית אורח חיים ישבני, עשיתי יום אחרי שהתאמנתי בדיקת טסטוסטרון שיצא נמוך..
נתנו לי הפניה לאורלוג, האמת שזה הוריד לי את כל המוטביציה להמשיך להתאמן או לשמור תזונה.. יש לי כמה שאלות אשמח לעזרה..
1. אני נוטל נוגדי דיכאון סימבלטה, ליריקה, ומירו במינון נמוך לפני השינה, האם יכול להיות שהתרופות הורידו לי את רמת הטסט? לפני התרופות היה לי 16.. צירפתי צילומי מסך..
2. חזרתי להתאמן ועשיתי FBW אימון אחד, לקח לי שבוע להתואשש לאימון שאחריו, אחר כך התאמנתי בצהריים, יום אחרי בבוקר נעשה הבדיקה של הטסט, יכול להיות שזה מה שגרם לירידה?

תודה לעוזרים..

צפה בקובץ המצורף 106402
כל התופעות לוואי של התרופות האלה שאתה לוקח רשום בעלון לצרכן שלהם וברשת. ולא חסר . אם אתה אומר שלפני התרופות היה טסט 16 ועכשיו זה כמו של ילדה בת 12 אז תבין לבד מה הגורם לזה. תוסיף לזה דברים נוספים שיש לרוב האוכלסיה ששורדים פה בישראל סיגריות אלכוהול סמים אחרים תזונה לא בריאה חוסר שינה חוסר ספורט וכו. וזה התוצאה של טסט נמוך. (גם גנטיקה ) אם יש לך תור לרופא תן לו לטפל בזה .

• פותח/ת השרשור
איזה עזרה אתה בדיוק מחפש מאיתנו? הביאו לך הפניה לאורולוג פשוט תלך והוא ינסה לטפל בך?

כל התופעות לוואי של התרופות האלה שאתה לוקח רשום בעלון לצרכן שלהם וברשת. ולא חסר . אם אתה אומר שלפני התרופות היה טסט 16 ועכשיו זה כמו של ילדה בת 12 אז תבין לבד מה הגורם לזה. תוסיף לזה דברים נוספים שיש לרוב האוכלסיה ששורדים פה בישראל סיגריות אלכוהול סמים אחרים תזונה לא בריאה חוסר שינה חוסר ספורט וכו. וזה התוצאה של טסט נמוך. (גם גנטיקה ) אם יש לך תור לרופא תן לו לטפל בזה .
לכם יש ניסיון חשבתי אולי יהיה כאן מידע שיכול לעזור לי.. הרופא בסוף החודש.. תודה..

אתה דיי על הגבול של הטווח התקין, מה שגורם לי לחשוב שזה אורח חיים שהוביל לזה ולא טסט נמוך שהוביל לאורח חיים.

בכל אופן תלך לרופא להמשך טיפול, ואת שאר ההמלצות אתה יודע אתה לא באמת צריך אותי כדי לדעת.

ממה שזה נראה התרופות כן גרמו לירידה אבל זה לא חד משמעי.
תמשיך להתאמן ולשמור על אורח חיים בריא מבחינת התזונה כמובן בלי קשר לכלום. תגיע לרופא ואז משם הוא יוכל לעזור לך.

• פותח/ת השרשור
אתה דיי על הגבול של הטווח התקין, מה שגורם לי לחשוב שזה אורח חיים שהוביל לזה ולא טסט נמוך שהוביל לאורח חיים.

בכל אופן תלך לרופא להמשך טיפול, ואת שאר ההמלצות אתה יודע אתה לא באמת צריך אותי כדי לדעת.

ממה שזה נראה התרופות כן גרמו לירידה אבל זה לא חד משמעי.
תמשיך להתאמן ולשמור על אורח חיים בריא מבחינת התזונה כמובן בלי קשר לכלום. תגיע לרופא ואז משם הוא יוכל לעזור לך.
תודה חברים, חד משמעית האורח חיים שלי הדרדר, אבל לא ידעתי שזה יכול לגרום לירידה כזו חזקה, שאני אגיע לרופא סוף החודש אדע, עם חשוב לכם אעדכן,

חסרות בדיקות. טסט טוטאל בפני עצמו לא אומר כלום.
אתה צריך להשלים בדיקות בדגש על אלו שייתנו את התמונה המלאה:

1. ויטמין D (מאוד משפיע על רמות הטסט)

2. SHBG – כדי לדעת כמה טסט חופשי באמת קיים. זה שיש טסט טוטאל נמוך זה לא אומר כלום כי הוא "כלוא" ולא ממש פעיל

3. פרולקטין – סימבלטה ידוע כמעלה פרולקטין ולכן מוריד בעקיפין את רמות הטסט. אם הפרולקטין תקין, אז זו לא הבעיה והתרופה גם לא משפיעה כנראה בנושא. חשוב לבצע בדיקת פרולקטין שעתיים לאחר שאתה ער ולא ישר על הבוקר.

4. LH ו-FSH – כדי לראות שהבעיה היא לא מבנית (אשכים וכו').

ליריקה זו אולי התרופה היחידה שעלולה להשפיע באופן ישיר, אם כי המנגנון לא ידוע/מובן והעדויות המחקריות עדיין חלשות.

דיכאון/חרדה ותסמינים נלווים נוספים הם בפני עצמם עלולים להשפיע באופן ישיר או עקיף על רמות הטסט שלך כך שהכדורים הם לא בהכרח מקור הבעיה.

דבר נוסף מאוד חשוב להזכיר בנושא וזה אחוז השומן. ככל שאחוז השומן שלך גבוה יותר, סביר להניח שזה יפגע ברמות הטסט. אם כל הבדיקות שציינתי לפני כן תקינות, ירידה במשקל כנראה תעזור לך מאוד בנושא (לפחות 5-7 ק"ג).

• פותח/ת השרשור

2. SHBG – כדי לדעת כמה טסט חופשי באמת קיים. זה שיש טסט טוטאל נמוך זה לא אומר כלום כי הוא "כלוא" ולא ממש פעיל

3. פרולקטין – סימבלטה ידוע כמעלה פרולקטין ולכן מוריד בעקיפין את רמות הטסט. אם הפרולקטין תקין, אז זו לא הבעיה והתרופה גם לא משפיעה כנראה בנושא. חשוב לבצע בדיקת פרולקטין שעתיים לאחר שאתה ער ולא ישר על הבוקר.

תודה על התגובה המושקעת מעריך!!♥, אחוז שומן שלי אני מניח גבוהה, זה נראה שאני "בהריון", ושאר הגוף רזה. לגבי שאר הבדיקות אעדכן

• פותח/ת השרשור
חסרות בדיקות. טסט טוטאל בפני עצמו לא אומר כלום.
אתה צריך להשלים בדיקות בדגש על אלו שייתנו את התמונה המלאה:

ליריקה זו אולי התרופה היחידה שעלולה להשפיע באופן ישיר, אם כי המנגנון לא ידוע/מובן והעדויות המחקריות עדיין חלשות.

דיכאון/חרדה ותסמינים נלווים נוספים הם בפני עצמם עלולים להשפיע באופן ישיר או עקיף על רמות הטסט שלך כך שהכדורים הם לא בהכרח מקור הבעיה.

דבר נוסף מאוד חשוב להזכיר בנושא וזה אחוז השומן. ככל שאחוז השומן שלך גבוה יותר, סביר להניח שזה יפגע ברמות הטסט. אם כל הבדיקות שציינתי לפני כן תקינות, ירידה במשקל כנראה תעזור לך מאוד בנושא (לפחות 5-7 ק"ג).
הגיעו התוצאות של PROLACTIN תקין
ה-PSA גם תקין
עשיתי שוב טסטוסטרון טוטאל יצא 12.80, היה ירידה באחוזי השומן אומנם לא משמעותית אבל היית, אני עדיין מופתע, יום ראשון יש לי אורולוג, מה דעתכם?

הגיעו התוצאות של PROLACTIN תקין
ה-PSA גם תקין
עשיתי שוב טסטוסטרון טוטאל יצא 12.80, היה ירידה באחוזי השומן אומנם לא משמעותית אבל היית, אני עדיין מופתע, יום ראשון יש לי אורולוג, מה דעתכם?

אם המצב אצלך לא גרוע, הייתי מוריד את הכדורי חרא האלה
תתמכר לאימונים, לאורח חיים בריא, תזונה נכונה, תזוזה, אתה תהיה מסופק מעצמך, הדופמין יעלה, הערך העצמי יעלה, תקבל כבוד ואתה תראה שהטסט ימשיך לעלות.

עובדה שרק התחלת בשינוי קטן וכבר הטסט שלך נכנס לטווח

• פותח/ת השרשור
תתמכר לאימונים, לאורח חיים בריא, תזונה נכונה, תזוזה, אתה תהיה מסופק מעצמך, הדופמין יעלה, הערך העצמי יעלה, תקבל כבוד ואתה תראה שהטסט ימשיך לעלות.

עובדה שרק התחלת בשינוי קטן וכבר הטסט שלך נכנס לטווח
תודה!♥ המצב אצלי מורכב, גם אימונים לא יעזרו לי, יש אנשים שרק תרופות יכולות לעזור להם אני אחד מהם, אמשיך באימונים ותזונה נכונה,

אחי, לא אומרים לאנשים להפסיק לקחת תרופות פסיכיאטריות.
בדיוק כמו שלא תגיד לחולה סכרת לזרוק את האינסולין ולהתמכר לספורט..

יש אנשים שזקוקים לתרופות על מנת לנהל שגרת חיים 'נורמלית' או לתפקד בחברה.

אחי, לא אומרים לאנשים להפסיק לקחת תרופות פסיכיאטריות.
בדיוק כמו שלא תגיד לחולה סכרת לזרוק את האינסולין ולהתמכר לספורט..

יש אנשים שזקוקים לתרופות על מנת לנהל שגרת חיים 'נורמלית' או לתפקד בחברה.
לכן סייגתי ואמרתי מראש "אם המצב לא חמור"
אנחנו חיים בעידן שפגישה אחת אצל הפסיכאטר וישר אתה מקבל מרשם לכדורים, אני רק אומר שישנם מצבים שאפשר גם אחרת.
ואומר את זה בן אדם שכבר קיבל מרשם וקנה ובסוף החליט לרדת מזה.
לא קבעתי מה מצבו ואני לא מתיימר להיות מאבחן.
לא יעזור כלום, בסופו של דבר התופעות לוואי של הכדורים האלו בסוף גורמים בעקיפין למצב נפשי גרוע יותר.

לכן סייגתי ואמרתי מראש "אם המצב לא חמור"
אנחנו חיים בעידן שפגישה אחת אצל הפסיכאטר וישר אתה מקבל מרשם לכדורים, אני רק אומר שישנם מצבים שאפשר גם אחרת.
ואומר את זה בן אדם שכבר קיבל מרשם וקנה ובסוף החליט לרדת מזה.
לא קבעתי מה מצבו ואני לא מתיימר להיות מאבחן.
לא יעזור כלום, בסופו של דבר התופעות לוואי של הכדורים האלו בסוף גורמים בעקיפין למצב נפשי גרוע יותר.
אח יקר, לצערי מסכים איתך בנושא הזה שהיום רופאי משפחה רושמים ssri ובנדוזואים לכל דורש..

ברור שאורח חיים בריא,אימוני כוח, תזונה איכותית, הקפדה על שעות שינה ועוד.. הם אלטרנטיביה טובה להתמודד עם דיכאון קל.

אבל יש מקרים שבהם יש צורך בטיפול שונה, משולב ובמעקב של פסיכיאטר מומחה,
במיוחד בהפרעות עמידות או כרוניות.

אח יקר, לצערי מסכים איתך בנושא הזה שהיום רופאי משפחה רושמים ssri ובנדוזואים לכל דורש..

ברור שאורח חיים בריא,אימוני כוח, תזונה איכותית, הקפדה על שעות שינה ועוד.. הם אלטרנטיביה טובה להתמודד עם דיכאון קל.

אבל יש מקרים שבהם יש צורך בטיפול שונה, משולב ובמעקב של פסיכיאטר מומחה,
במיוחד בהפרעות עמידות או כרוניות.
ידוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית