הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ המלצה לשמן זית

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
החלטתי לשלב קצת שמן זית עם טונה במים כמו שהמליצו כאן כמה מחבריי הפורום.
השאלה היא כזו,איזה שמן זית הייתם ממליצים כי יש כלכך הרבה סוגים.
העדיפות למשהו נפוץ כמו יד מורדכי למשל שיהיה ניתן להשגה בסופרים,והכי חשוב שיהיה גם טעים יחסית כי הבנתי שיש חלק שהם מרים או משהו.
קיצר לא יודע,תמליצו!😃

עדיין לא הבנתי מה בריא ומה ההייפ סביב הדבר היקר והמגעיל הזה

אתה יכול לתת עוד דוגמאות למאכלים עם הרבה מאוד שומן חד-בלתי רווי ומעט משאר השומנים שקל להשיג אותם והם לא יקרים? זו שאלה רצינית ד"א.

אתה יכול לתת עוד דוגמאות למאכלים עם הרבה מאוד שומן חד-בלתי רווי ומעט משאר השומנים שקל להשיג אותם והם לא יקרים? זו שאלה רצינית ד"א.
שמנים צמחיים שהם לא שמן זית? עולים שליש מחיר.
שלא לדבר על טחינה וכו'

שמנים צמחיים שהם לא שמן זית? עולים שליש מחיר.
שלא לדבר על טחינה וכו'

ברוב השמנים הצמחיים יש די הרבה אומגה 6 ואחוז נמוך יותר של שומן חד-בלתי רווי מבשמן זית, ובחלקם גם יש שומן טרנס אם אני לא טועה. אה והם גם פחות טעימים (נסיון נואש לא להיראות כמו חולה בריאות).

באף שמן אין שומן טרנס. זה כמו להגיד שיש בהם כולסטרול.
ומה רע באגוזים למיניהם? נשכחו?

באף שמן אין שומן טרנס. זה כמו להגיד שיש בהם כולסטרול.
ומה רע באגוזים למיניהם? נשכחו?

אגוזים הם על אותו בסיס של שאר השמנים הצמחיים. האגוז היחיד שאולי קרוב לדמות שמן זית שאני מסוגל לחשוב עליו זה לוז (מצד שני אני לא מסוגל לחשוב על כל כך הרבה אגוזים). אבל אגוזי לוז לא כל כך טעימים כשהם לא בתוך חטיף אגוזי, וגם אני משער שהמחיר שלהם הוא לא בדיוק כמו של גרעינים שחורים.
חוץ מזה יש גם אבוקדו, אבל הרבה פעמים צריך לחכות שיבשיל.
עוד משהו שאני יכול לחשוב עליו זה חמאת קקאו שגם מכילה כמות נכבדה של שומן חד-בלתי רווי, וגם הרבה מאוד חומצה סטארית שעד כמה שאני מבין הגוף הופך אותה מאוד ביעילות לשומן חד-בלתי רווי, אבל לך תמצא חמאת קקאו בסופר.

נערך לאחרונה:
עדיין לא הבנתי מה בריא ומה ההייפ סביב הדבר היקר והמגעיל הזה

עזוב 'הייפ'.
עבורי - קודם כל זה פשוט טעים מאוד. ומעבר לכך, אם אני צריך 'לשמן' מאכל כלשהו (ולא בטיגון)
אני אעדיף אותו על פני שמן צמחי אלטרנטיבי.

אגוזים הם על אותו בסיס של שאר השמנים הצמחיים. האגוז היחיד שאולי קרוב לדמות שמן זית שאני מסוגל לחשוב עליו זה לוז (מצד שני אני לא מסוגל לחשוב על כל כך הרבה אגוזים). אבל אגוזי לוז לא כל כך טעימים כשהם לא בתוך חטיף אגוזי, וגם אני משער שהמחיר שלהם הוא לא בדיוק כמו של גרעינים שחורים.
חוץ מזה יש גם אבוקדו, אבל הרבה פעמים צריך לחכות שיבשיל.
עוד משהו שאני יכול לחשוב עליו זה חמאת קקאו שגם מכילה כמות נכבדה של שומן חד-בלתי רווי, וגם הרבה מאוד חומצה סטארית שעד כמה שאני מבין הגוף הופך אותה מאוד ביעילות לשומן חד-בלתי רווי, אבל לך תמצא חמאת קקאו בסופר.
מקדמיה?

ובאמת כולכם סופרים את כמות השומן חד בלתי רווי שאתם אוכלים?

מקדמיה?

ובאמת כולכם סופרים את כמות השומן חד בלתי רווי שאתם אוכלים?

אני לא סופר אותו, הוא גם ככה כמעט תמיד על איזור ה-50%-60%. אבל אם רואה שאתה לא צורך מספיק שומן ואתה רוצה לדחוף עוד כמה גרמים במהירות, או שאתה סתם רוצה שהטונה תהיה טעימה, אז יש לך את כל האפשרויות האלה, שהן אחלה מקור לשומן בתכלס, אבל יש בהן הרבה אומגה 6. אז לא עדיף לברור בין האפשרויות במקום סתם לקנות שמן חמניות ב-15 שקל רק בגלל שזה שליש מחיר ואותה כמות שומן?

מקדמיה זה האגוז מספר אחד לדעתי.
לא מזמן מישהו העלה (נראה לי בנצרום) התפלגות שומן של אגוזים. תעשה חיפוש.

מקדמיה זה האגוז מספר אחד לדעתי.
לא מזמן מישהו העלה (נראה לי בנצרום) התפלגות שומן של אגוזים. תעשה חיפוש.
חיפשתי "שומן אגוזים" "התפלגות שומן אגוזים" "התפלגות שומן" ולא מצאתי אשכול.
יש לך רעיון איך למצוא את האשכול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית