הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמן מחצית החיים-מה זה?

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
ראיתי שהרבה פעמים מזכירים את המושג הזה בפורום,אך אף פעם לא הבנתי מה זה בעצם אומר.
מישהו יכול להבהיר לי מה זה ''זמן מחצית החיים'' של חומר?
לדוגמא למה הכוונה כשאומרים שלטירוזין מגדיל את זמן מחצית החיים של היהומבין?

• פותח/ת השרשור
משה,עם כל הכבוד לא הבנתי הרבה,אפילו כלום,מהמאמר.
אני מדבר ספציפית על החלק שמתייחס לשאלה שלי על זמן מחצית החיים,כי כל השאר לא כלכך מעניין אותי.

זמן מחצית החיים של התרופה הוא הזמן שבו התרופה מגיעה למחצית מהריכוז ההתחלתי. עבור תרופות בקינטיקה מסדר ראשון, זמן מחצית החיים הוא קבוע עבור אותה התרופה. אם זמן מחצית החיים הוא 3 שעות, אזי אם התחלנו עם 100 יחידות לאחר 3 שעות נגיע ל50 ולאחר 3 שעות נוספות נגיע ל25. כאשר מדובר בתרופות מסדר 0, זמן מחצית החיים משתנה – נניח שקצב הפינוי הוא 10 יחידות בשעה. אם התחלנו עם 100, נגיע למחצית הריכוז ההתחלתי לאחר 5 שעות. אם התחלנו עם 200, נגיע למחצית הריכוז ההתחלתי תוך 10 שעות.
מה לא מובן כאן?

זמן מחצית החיים הוא הזמן שלוקח לתרופה להתפנות מהגוף עד שהרמה של התרופה יורדת בדם לחצי. אם תדע את זמן מחצית החיים של תרופה כזו או אחרת, הדבר יעזור לך בקביעת תדירות הצריכה של אותה התרופה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית