הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני באמת לא יודע אם לבכות או לצחוק

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426

בסירטון יאיר להב.
מתי זה יגמר? למה מנהלי המוסדות בארץ מדברים שטויות ללא שום ביסוס? מתי תתחילו לקרוא מחקרים אחרי שנת 2000? מתי תתחילו לקחת את הנושא ברצינות ולא לדאוג לצ'ק החודשי? דיי אפילו בגולד'ס ג'ים לא תומכים בלאכול כל 3 שעות למנוע קאטבוליות הגיע הזמן שישראל תקבל איזו כאפה מתוכנית בפריים טיים ותראה את כל השכונה שהולכת בנושא.

נערך לאחרונה:
שיספר את האגדות האלה למרטין מ- leangains.

בקרוב - גילוי הגליקוגן! זה משהו חדש שעוד לא הגיע לארץ. יאיר להב נדהם, צור קסטל בשוק!! התפתחות מדהימה!!

• פותח/ת השרשור
הדבר פורסם במקור בקבוצת "כושר כאן" בפייסבוק, זו התגובה שפירסמתי ולאחר מכן התגובה שקיבלתי, ראו הוזהרתם, אם אתם מרוקאים לא מומלץ להיות בקירבת בן אנוש.

שלי:
אם עד היום האמנתי ביאיר להב, היום זה נגמר.
אין שום נחיצות לאכול כל 3 שעות. אם נאכל ארוחה אחת המכילה 2000 קלוריות לדוגמה, המכילה :
150 גרם חלבון 150 גרם פחמימה ו90 גרם שומן (סה"כ כ-2000 קלוריות), זמני העיכול יהיו ארוכים יותר, שיחרור חומצות אמינו ארוך יותר מה שאומר שהאנרגיה תספיק לכל היום.
ישנם עשרות מחקרים שמראים שהטענה של לאכול 3... שעות הינה שטותית והגיע ממסקנות שגויות ממחקרים כאלה ואחרים.
אפשר לקרוא בהרחבה על הארוחות כאן:
http://www.kilogram.co.il/524/הכל-מסביב-ל-if-cr-adf-צום-ממושך-תדירות-ארוחות/

בנוסף, פירוק שריר לא מגיע כל כך מהר. ישנה אנליזה שמראה שפירוק שריר מתרחש לאחר כ-40-48 שעות בצום מלא לאחר ארוחה עשירה.

בנוסף אציין שישנו בלוג של שוודי המתמחה בשיטת ה
IF (המאמר מלמעלה שפירסמתי)
יש לו לקוחות מכל העולם שמתמשים בשיטה שהיא צום של 16 שעות ואכילה במשך 4-8 שעות, יש לו תמונות של לקוחות שם וגם תמונות של עצמו, כנראה שאלו הוכחות חיות לכך שניתן לצום וגם לרדת במשקל ובמיוחד לשמור על השריר. (ישנם מאות מחקרים על
IF ובנוסף יוצא גם ספר בנושא השנה של אותו השוודי, הספר יהיה באנגלית)
האתר שלו:
http://www.leangains.com/
שלהם:

תמיד תהיינה תיאוריות קיקיוניות מלוות במחקרים מגמתיים אלו ואחרים, אשר תבקשנה לסתור כל תיאוריה קיימת בניסיון להמציא את הגלגל מחדש; ואולם זו הזוכה למרב הקונסנזוס, היא תהא הרווחת. יאיר להב ושרון לין מציגים את הדעה הרווחת בארץ ובעולם. קבוצה זו תומכת ואף חשה מחויבת לדבוק בגישה המוסכמת והמומלצת ביותר כיום.
הלינק שפרסמת מציג מאמר אינטרנטי נטול שם מחבר. גם בלוג שוודי, לא די בו מכדי להפריך את הסברה הקיימת. עם זאת, כחובבי ידע אקזוטי, אנו מדים לך על שיידעת אותנו אודות קיומה של גישה זו

• פותח/ת השרשור
אני חובב ידע אקזוטי LOL טוב שלא אמרו שאני אוהב גם מדע בדיוני, הרי ברור שהאדם הקדמון אכל כל 3 שעות בשביל לא לפרק שריר

אני חובב ידע אקזוטי LOL טוב שלא אמרו שאני אוהב גם מדע בדיוני, הרי ברור שהאדם הקדמון אכל כל 3 שעות בשביל לא לפרק שריר

תגיד להם שאתה אוהב אקזוטיות.

ובינינו, יאיר להב לא כל כך מאמין בזה, הוא בעצמו אמר לי שתאכלס ה3 שעות זה כדי לעזור לאנשים לרסן את התיאבון שלהם, וזה ממש לא קריטי.
הוא רק אומר את זה למילפיות שמגיעות אליו וחושבות שהוא גאון הדור

ברור לכולנו שהאדם הקדמות היה עושה דיפ סקוואט
cavemansquatting.jpg

הדבר פורסם במקור בקבוצת "כושר כאן" בפייסבוק, זו התגובה שפירסמתי ולאחר מכן התגובה שקיבלתי, ראו אוזהרתם, אם אתם מרוקאים לא מומלץ להיות בקירבת בן אנוש.

שלי:
שלהם:
אם זאת היה התגובה שלי שהוא היה מגיב עליו, הייתי זורק את המחשב :\ (מרוקאי)
אבל יש לו נקודה מסויימת, אתה מביא לו מאמר ללא שם(שהמילים הראשונות שהוא טרח לקרוא זה כנראה "כל התוכן המוצגבאתר הינו באחריות הקורא"
ומצפה שהוא יאמין לך, זה לא משהו קל
אבל הוא באמת אידיוט רציני
אבא שלי הרגע שלח לי כתבות של YNET על איך להתחטב כי התחיל להתבכיין שאני אוכל יותר מדי 😛 חבל שYNET מצליחים להשפיע כל כך בקלות וLBS לא (טוב, מוניטין, כסף ופירסום מנצחים לא?)

• פותח/ת השרשור
אני מסכים אבל יש רשימה של רפרנסים בסוף המאמר, מה שאף אתר לא עושה חוץ מקילוגרם. כל מאמר כאן הוא מאמר סוג של אקדמאי שנרשם ע"י אנשים שהרבה יותר נחשבים בתחום התזונה בעולם מיאיר להב, המאמר של IF הוא של אלאן ארגון שעבד בין היתר גם ב FDA האמריקאי והוא כרגע מרצה בקנסים שלהם + באוניברסיטאות ועובד על ספר חדש.

שיספר את האגדות האלה למרטין מ- leangains.

בקרוב - גילוי הגליקוגן! זה משהו חדש שעוד לא הגיע לארץ. יאיר להב נדהם, צור קסטל בשוק!! התפתחות מדהימה!!
LOL
הרגת אותי. זה בדיוק מה שהרג אותי מצחוק בסרט. כאילו הוא מדבר על אנשים חסרי כבד.

ומשה, אני לא מבין איך לא נגמר לך הכח 🙌

אני מסכים אבל יש רשימה של רפרנסים בסוף המאמר, מה שאף אתר לא עושה חוץ מקילוגרם. כל מאמר כאן הוא מאמר סוג של אקדמאי שנרשם ע"י אנשים שהרבה יותר נחשבים בתחום התזונה בעולם מיאיר להב, המאמר של IF הוא של אלאן ארגון שעבד בין היתר גם ב FDA האמריקאי והוא כרגע מרצה בקנסים שלהם + באוניברסיטאות ועובד על ספר חדש.
תזונאים בארץ חושבים שארגון זה שם של מדינה בארה"ב.

תמיד תוכל להציג לו את כל זה, ואם הוא לא יאמין, לפחות הנושא פתוח בפומבי למי שכן ירצה להאמין.
בתור אחד עם ניסיון בלנסות לשכנע אנשים, למדתי הרבה, בין היתר שאי אפשר לשנות אדם בעל דעה מגובשת, אולם כן אפשר לשנות דעות של אנשים מבולבלים ולא יודעים היכן לפנות. הרוב ילכו אחרי יאיר מכיוון שיש לו פרסום, מוניטין וכסף, שזהו סממן גדול מאוד למקצוענות וניסיון בעינים הרוב הקיים. מי שבאמת יהיה מעוניין להתקדם ויהיה בעל איכויות, יהיה זה שירוויח ויחפש מקורות אחרים ויותר עמוקים על הנושא, ואילו האנשים ש"אנחנו" נרוויח. כמו שפעם אמרת, עדיף מיעוט איכותי על רוב חסר שכל?

הבן אדם שרלטן ברמות על, עובד על האנשים בעיניים ולוקח תכסף שלהם.
אבל מי שמספיק אידיוט ללכת אליו ולהאמין לו מגיע לו שיקחו לו תכסף.

אני לא מבין מה אתם מתפאילם?יאיר להב נחשב לתזונאי קליני הטוב בישראל השם שלו מדבר בעד עצמו.
כל מה שמניע אנשים זה כסף ופרסום, הוא את הכסף שלו מרוויח למה שהוא יתעדכן?מבחינתו את הצ'ק השמן שלו הוא מקבל .זה שהוא יתעדכן במחקרים ותיאוריות חדשות לא יגרום לו להרוויח יותר כסף אז זה לא ממש מעניין אותו. הרי 90 אחוז מהמטופלים שילכו אליו יסתכלו על התעודות שלו ויהו בטוחים שכל מה שהוא אומר גם אם זה לקפוץ על רגל אחת לעצוק קוקוריקו זה מה שיגרום להם להרזות.

לפעמים אני פשוט מתבייש להיות בנאדם, הטיפשוט פשוט תהרוג את כולנו
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

"The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity."

הלחץ דם בעננים כרגע, כדי לי לא לעשות סקוואט היום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית