הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רקוטן..קיבלתי היום מהרופאה ו...

• פותח/ת השרשור TMM
  • פורסם בתאריך

TMM

משתמש פעיל
534
2
נק' מוניטין:
148
534
2
אני בן 16.5 והייתי אצל הרופאה היום והיא נתנה לי רקוטן(כדורים לאקנה) ולפי ההוראות שלה הבנתי שאסור לבצע פעילות-גופנית מאומצת,ודגש על מאומצת היא אמרה לי שמותר לעשות בדיוק מה שעשיתי קודם אבל לא להעמיס יותר מידי על הגוף ולעשות "אובר" ממה שהגוף שלי רגיל אליו..השאלה שלי היא שאם מותר לי להמשיך לעלות משקלים רגיל או שאני צריך עכשיו לחכות תקופות יותר ארוכות לגבי העלאת המשקלים שלי? זה ממש מבאס אותי..

אחת מתופעות הלוואי הקיצוניות והנדירות יותר של רואקוטן קשורה לשרירים ונקראת rhabdomyolysis - הרס שריר חמור. חלק מהרופאים חושבים שלאמץ את השרירים בזמן שלוקחים רואקוטן יכול להגביר את הסיכוי לבעיה זו. לא ידוע לי על מחקרים \ הוכחות שמעידים על כך
יש עוד שיקול שהוא מטעמי נוחות\כיסוי תחת של הרופאים - אנזים CPK שהימצאותו בבדיקות הדם החודשיות עלול להעיד על נזק מהרואקוטן, מתפרק לדם בכמות גדולה גם כתוצאה מאימון אנאירובי עצים. יהיה לרופא קשה לדעת מהסתכלות על רמות ה-CPK הגבוהות אם יש לך נזק מהרואקוטן או אם זה טבעי בגלל האימון.

עוד נתון שמשחק פה פאקטור זה אם אתה על מינון גבוה או נמוך. יש לאחרונה טרנד בטיפולי רואקוטן לתת מינונים נמוכים יותר ולעלות בהדרגתיות כי הם משפיעים באותה מידה ועם פחות תופעות לוואי.

שורה תחתונה זו החלטה שלך. אין הוכחות לסכנה כלשהי, וכשאני לקחתי בזמנו רואקוטן לא הקשבתי לרופא והתאמנתי בכל זאת.

• פותח/ת השרשור
מזה הרס שריר חמור חח תלחיץ אותי עוד קצת!,אתה יכול לפרט עוד קצת בבקשה?

תודה:120ag:

• פותח/ת השרשור
פאק קבל מה הדבר הכי חמור שrhabdomyolysis יכול לגרום לו... http://he.wikipedia.org/wiki/דיאליזה חוץ מיזה יש פה כל מיני דברים גם שלא נראה לי נעימים במיוחד..אני מתלבט מאוד אם להתאמן או לא בגלל שזה פאקינג חצי-שנה הפסקה

נערך לאחרונה:
תזכור שמדובר בתופעות לוואי כל כך נדירות שהסיכוי שיקרה לך דומה לסיכוי שתתחשמל מברק.
וגם אז, אין הוכחות שאימון מגביר את הסיכון

בדרך כלל לא נותנים בקיץ רואקטון מוזר שהיא נתנה לך
ואני בזמנו הייתי מתאמן לא ידעתי שאסור חחח ולא השפיע על האימונים ממש חוץ מזה שהייתי קצת עייף

• פותח/ת השרשור
למה אסור לתת רקוטן בקיץ? לפי מה שקראתי קצת תופעת לוואי אחת שיכולה להיות זה הרס שריר אבל היא נדירה מאוד

ועוד שאלה קטנה הרופאה אמרה לי חצי שנה טיפול! זה בערך הזמן שהטיפול עם הכדורים האלו לוקח?

כן, חצי שנה זה נורמלי.
זה לא נכון שלא נותנים בקיץ, פשוט צריך יותר להיזהר, העור רגיש יותר לשמש כשלוקחים רואקוטן

עוד נתון שמשחק פה פאקטור זה אם אתה על מינון גבוה או נמוך. יש לאחרונה טרנד בטיפולי רואקוטן לתת מינונים נמוכים יותר ולעלות בהדרגתיות כי הם משפיעים באותה מידה ועם פחות תופעות לוואי.
.....

המינון תלוי באורך הזמן שמתכוונים לקחת, ובמשקל גוף
יש חישובים וטבלאות לדבר הזה, ויש מינון מינימלי מצטבר שצריך לקחת כדי שהעסק יעבוד

פשוט תחפש ותעשה דברים חכם

בקשר להרס שריר וכל זה, פשוט אל תתאמן עצים
תקשיב לגוף,
אני עשיתי בזמנו כושר בסיסי, מתח שכיבות שמיכה (בכל מקרה זאת תקופה שלא הייתי יכול להיות מנוי לחדר כושר)
מצטער שלא התחלתי עם זה בזמנו לפני...

בהצלחה

ושים קרם הגנה אם אתה יוצא החוצה
וכובע

• פותח/ת השרשור
ניראלי שאני אמשיך להתאמן אבל לא אתאמן כמו קודם ואעלה משקלים כמו קודם אלא אתאמן יותר "קל"

---------- התגובה התווספה ב 21:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:19 ----------

יש לי עוד שאלה אחת....אני רוצה לקנות גיינר יש איזושהי התנגשות בין הרקוטן לגיינר שמפריעה לקחת גיינר? מותר לקחת גיינר בזמן שאני לוקח ראקוטן?

אני כרגע עם ראקוטן ואני מבצע פעילויות רגילות לגמרי כולל כמובן אימונים עצימים, המינון שלי זהה לשלך.
לא נתקלתי בשום תופעות לוואי או בעיות כלשהן שנבעו מהאימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית