הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מימון ספורטאים וזכויות בסיסיות

• פותח/ת השרשור huge
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
איך אתה קורה ללקיחת כסף ללא רשות?
ואיך הדיעה של האנשים משנה עובדות?
האם כאשר כל העולם האמין שכדור הארץ הוא מרכז היקום, זה שינה משהוא?
אתה מודע לזה שמדינה לוקחת ממך כסף ועדיין בחרת לגור פה.
אם אתה נגד זה אתה יכול לנסות לרוץ לכנסת ולשנות את המצב או לבחור באלו שתומכים בדעה שלך.

אתם קצת מערבבים פה דברים.
יש זכויות אדם בסיסיות שהועלו לראשונה בידי הפילוסוף ג'ון לוק במאה ה17 אם אני לא טועה,הזכות לחירות,הזכות לקניין והזכות לחיים.
כל שאר הזכויות-זכויות אזרח וכו' באו בעקבות הדמוקרטיה. לא ככה?
ואת זכויות האזרח שלנו צריכה לממש ולשמור הממשלה. דבר אשר לא מתקיים לעיתים במדינות עולם שלישי ובשלטון יחיד דיקטטורי-כמו בשואה שמצעו של היטלר ופעולותיו פגעו בזכויות אדם בסיסיות-הזכות לחיים בין היתר.
לא חשבתי שהיסטוריה באמת יעזור לי בחיים במשהו 🤡

את הראשון שהזכיר את המילה "זכות", לא אני:

אז אלכס, מה זו זכות?

זכות זה החופש מדברים שלא ייעשו לך. יש לך את הזכות לא להיהרג. יש לך את הזכות שלא יגנבו ממך, ושלא יטרילו אותך.

אם אתה נגד זה אתה יכול לנסות לרוץ לכנסת ולשנות את המצב או לבחור באלו שתומכים בדעה שלך.

נכון, בחרתי לגור פה, זה אומר שאסור לי לקוות שהמצב ישתנה?
תודה שאתה פורס בפניי את כל האפשרויות שלי.

זה שאני מודע למשהוא לא עושה את זה טוב או מותיר לי ברירה.
האפרטטהייד בדרום אפריקה, האייתולות באיראן ואתה יכול למצוא עוד הרבה דוגמאות.

יש זכויות אדם בסיסיות שהועלו לראשונה בידי הפילוסוף ג'ון לוק במאה ה17 אם אני לא טועה,הזכות לחירות,הזכות לקניין והזכות לחיים.
ואת זכויות האזרח שלנו צריכה לממש ולשמור הממשלה. דבר אשר לא מתקיים לעיתים במדינות עולם שלישי ובשלטון יחיד דיקטטורי-כמו בשואה שמצעו של היטלר ופעולותיו פגעו בזכויות אדם בסיסיות-הזכות לחיים בין היתר.

בני אדם לא יכולים לקבוע כלום, הטרול קבע שמגיע לו מליון דולר לפני שתי הודעות.
לא הזכויות הן דבר שאמורות להיות אובייקטיביות ולא להשתנות.

למה אתה חושב ששלטון דיקטטורי לא יכול לשמור על הזכויות שלך ושלטון דמוקרטי כן?

• פותח/ת השרשור
נכון, בחרתי לגור פה, זה אומר שאסור לי לקוות שהמצב ישתנה?
תודה שאתה פורס בפניי את כל האפשרויות שלי.
לקוות אתה יכול עד מחר, אבל עדיף שתעשה משהו במקום לשבת ולהגיד כמה המצב גרוע.

• פותח/ת השרשור
אם עושה כל הכבוד...

---------- התגובה התווספה ב 22:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:22 ----------

ואיך זה יעזור?

אם אתה לא מבין איך זה עוזר, אני לוקח את המילים שלי חזרה. לא שיניתי כלום עכשיו.

אני לא מדבר על משהו של הזמן האחרון אני מדבר על התקופה של פעם-בימי הביניים.
אני יכול להגיד לך שאז כשהיה שלטון אבסולוטי וכו'... השליט האמין שהוא אל לכל דבר ויכול לעשות מה שהוא רוצה- גם אם זה לשלול את זכויות האדם של אדם שעובר ברחוב ולהגיד לו "אתה! מהיום אתה משרת שלי".
אני לא מתמצא ממש באקטואליה של היום ובמצב בדרום קוריאה או באיראן אבל אני די בטוח שזכויות אדם טבעיות נשללות מאנשים ללא סיבה.
ד"א אם כבר מדברים על זה, זכות זו המצאה של האדם כדי למנוע אנרכיה.
לדעתי פשוט תפתחו שרשור נוסף בנושא הנ"ל כי אנחנו הורסים פה קצת..

זכות זה החופש מדברים שלא ייעשו לך. יש לך את הזכות לא להיהרג. יש לך את הזכות שלא יגנבו ממך, ושלא יטרילו אותך.
אה, אוקיי. ומי קבע שאילו דווקא הזכויות שמגיעות לך מתוקף היותך בן אדם? אלוהים? חד הקרן הוורוד? אם אני אגיד שמתוקף היותי בן אדם מגיע לי מליון דולר, זה יהפוך את זה לנכון? קיימת איזו ישות מיסטית איי שם שמחלקת זכויות?
123

הזכויות של בני אדם נובעות מהגדרת המוסר. לפני שאתה שואל, החברה קובעת מה מוסרי.
אז אם החברה קובעת מה מוסרי, זה אומר שבניגוד למה שאמרת ל huge, הרוב כן צריך לקבוע. לכן, כל עוד הרוב קובע שצריך לממן ספורטאים, זה מה שצריך לעשות(כי זה מה שמוסרי לעשות, לדבריך). לכן, האם אתה מסכים עם huge?

אז אם החברה קובעת מה מוסרי, זה אומר שבניגוד למה שאמרת ל huge, כן הרוב צריך לקבוע. לכן, כל עוד הרוב קובע שצריך לממן ספורטאים, זה מה שצריך לעשות(כי זה מה שמוסרי לעשות, לדבריך). לכן, האם אתה מסכים עם huge?

נתחיל מזה שהחברה קבעה שזה לא מוסרי לגנוב, ולכן הזכות של הספורטאי להיות ממומן סותרת את הזכות שלי לא להשדד.

נתחיל מזה שהחברה קבעה שזה לא מוסרי לגנוב, ולכן הזכות של הספורטאי להיות ממומן סותרת את הזכות שלי לא להשדד.
אוקיי, ולפי המערכת המוסרית שהצגת פה, איך קובעים מה לעשות במקרה של ניגוד זכויות?

הקשבתם לי בנוגע לשרשור 🚬🤪🚬
אלכס אתה חושב ששלטון דיקטטורי דואג יותר לזכויות מאשר שלטון דמוקרטי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית