הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו מוכן לעשות לי סדר עם תארים אוניברסיטאים?

• פותח/ת השרשור SaarN
  • פורסם בתאריך

SaarN

משתמש מתחיל
184
5
נק' מוניטין:
187
184
5
אז ככה, יש לי בלבול בהבנה ככל הנראה של מה זה אומר תואר שני ודוקטורט
האם תואר שני הוא המשך ישיר של תואר ראשון או שתואר שני יכול להיות נפרד לחלוטין?
אם אני נגיד אעשה תואר ראשון בהנדסת חשמל, האם התואר השני שלו יהיה המשך ישיר ויעסוק בהנדסת חשמל? (זה מה שאני הבנתי בתור הראשי תיבות האמריקאים לתואר, כמו B.Sc והמשכו M.bc)
לעומת זאת חבר שלי אמר שתואר שני זה תואר נפרד ויכול להיות נגיד.. בפסיכולוגיה למשל, מה שנשמע לי אבסורד, כי מה הפואנטה בתארים שלא רלוונטים אחד לשני?
כשאני כותב את ההודעה הזאת.. אני מרגיש לפי ההגיון שאני חשבתי נכון, אבל תשובה ממישהו שהוא סטודנט \ בעל תואר \ סתם מבין רק תגרום לנחת
ועוד שאלה קטנה
האם אפשר להעביר נקודות מקורסים מאוניברסיטה לאוניברסיטה? נגיד ואני לומד במקום מסויים ורוצה לעבור למקום אחר, איך הנוהל בזה?

חבר שלך צודק.
וזה תלוי במוסדות עצמן, לפעמים אוניברסיטאות מכירות בקורסים מסויימים שעשית ולא מחייבות אותך לעבור אותם שוב.

• פותח/ת השרשור
וואלה? איזה קטע, לפחות שמרתי על ראש פתוח ושאלתי
ואיך נגיד אפשר לבצע מעבר, לפי הציונים של הקורסים או עוד פעם לפי סכם ופסיכומטרי?

MSc, לא Mbc.
חבר שלך לא צודק. ברור שזה אפשרי בדוגמה שאמרת, אבל בשביל לעשות תואר שני בפסיכולוגיה תצטרך להשלים כמות ענקית של קורסים בפסיכולוגיה מהתואר הראשון (לא רוצה להיכנס לפרטים יותר מידיי, אבל יכול להיות בסביבות השנה וחצי, או יותר, של השלמות).
לגבי העברת נקודות, לא כדאי כי האוניברסיטאות מקשות על סטודנטים ולא נותנים את כל הקורסים, ורק מעל ציון מסוים בדרך כלל. בקיצור עדיף להתחיל ולסיים באותו מקום.

תוספת: זה לא חייב להיות המשך ישיר לתואר ראשון, אבל רצוי שיהיו תחומים קשורים. למשל תואר ראשון במדעי המחשב יכול לעשות תואר שני במתמטיקה, אך יצטרך השלמות.

• פותח/ת השרשור
MSc, לא Mbc.
חבר שלך לא צודק. ברור שזה אפשרי בדוגמה שאמרת, אבל בשביל לעשות תואר שני בפסיכולוגיה תצטרך להשלים כמות ענקית של קורסים בפסיכולוגיה מהתואר הראשון (לא רוצה להיכנס לפרטים יותר מידיי, אבל יכול להיות בסביבות השנה וחצי, או יותר, של השלמות).
לגבי העברת נקודות, לא כדאי כי האוניברסיטאות מקשות על סטודנטים ולא נותנים את כל הקורסים, ורק מעל ציון מסוים בדרך כלל. בקיצור עדיף להתחיל ולסיים באותו מקום.

תוספת: זה לא חייב להיות המשך ישיר לתואר ראשון, אבל רצוי שיהיו תחומים קשורים. למשל תואר ראשון במדעי המחשב יכול לעשות תואר שני במתמטיקה, אך יצטרך השלמות.
טעות שלי, התכוונתי למה שאתה אמרת, אין לי מושג למה רשמתי B בכלל למען האמת.
תודה רבה על ההארה (לשאר המלל, לא למה שציינתי בשורה קודם:s49:)
נראה לי שהבנתי בגדול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית