הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"למה אנשים צוחקים על דתיים"

אני לא מדברת על אלימות בין שחורים, אני מדברת על העובדה שאנשים לבנים בדרום אפריקה גרים במבצרים, עם חומות ומצלמות אבטחה, לא יוצאים מהרכב לפני שהם מוודאים שהשער נסגר אחריהם ושאין אף אדם בחצר. אנשים לבנים נרדפים היום בדרום אפריקה.
אפילו בתקופת המונדיאל שהאבטחה בדרום אפריקה מאוד גבוהה, יש שכונות שממליצים ללבנים לא להיכנס אליהם באף שעה של היום, ולמעט מספר מקומות מצומצם לא מומלץ לאנשים לבנים לצאת מהמלון בשעות הלילה.

אנשים לבנים לא נרדפים, את מתבלבלת בגלל חוסר ידע.
הלבנים פשוט יכולים להרשות לעצמם להתגונן, השחורים לא, אחוז הנשים השחרות שנאנסות ונדבקות באיידס הוא אסטרונומי גם אחוז הרציחות של שחורים הוא מהגבוהים בעולם.

זה לא סותר את מה שאמרתי בגלל שהשוטר לא יודע מי משלם מסים ומי לא. אם הוא היה יודע, יכול להיות שהוא היה מפריד את המכות, סך הכל אני מניח שלעבוד כשוטר דורש זיקה כלשהי לשמירה על סדר או משהו בסגנון, אבל זה שלא משלם מסים במוקדם או במאוחר יתגלה.

---------- התגובה התווספה ב 01:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:19 ----------

תראה, אני חושב שמעטים המקרים בהם המדינה לא תעניק לך זכות כי (בסיסית)אתה לא משלם מיסים, מה גם שבאמצעות הדוגמא שהצגתי אתה מבין כי קשה להתחיל למיין ולהפריד.
דבר נוסף, הזכויות הטבעיות שלך אינן מותנות בחובות שלך. ניקח דוגמא ממדינתנו הקטנה. אדם שמשתמט הוא עבריין שמפר את החוק ולא ממלא חובה הנדרשת מכל אזרח במדינה. אתה בעצם אומר שעל המדינה לא להגן על חייו כאשר הוא יהיה בסכנה?
מה שכן, אני מאמין כי בנושא זכויות-חובות יש מקום לשנות אם מדובר בזכויות לא טבעיות. כמו למשל, אם אדם לא משלם מיסים אז לא צריך לתת לו סיוע מהמדינה לקניית דירה.

בוא נתחיל מההתחלה מהן זכויות טבעיות?

בוא נתחיל מההתחלה מהן זכויות טבעיות?

זכות טבעית היא היכולת שלך לבצע/לקבל/לעשות את מה שאתה רוצה/מגיע לך מעצם היותך אדם.
הן כוללות את הזכות לחיים, חירות, שיוויון, כבוד, הליך הוגן וקניין.

מה ההגדרה שלך לזכויות טבעיות?

המדינה לא אמורה לספק את כל הדברים האלה, ועדיין לא הבנתי מה הקשר למגורים
השטח הוא בבעלותי לא בבעלות המדינה(למדינה לא אמור להיות בכלל נכסים בבעלותה).

לא אמורה לפי מי? מי קבע מה מדינה אמורה לספק ומה לא? המדינה עצמה מחליטה מה היא מספקת ומה לא. ואם היא רואה שאף אחד לא קונה את "פסק זמן" וכולם קונים רק "מקופלת", היא יכולה למכור את המקופלת במחיר כפול ולהגיד שמקבלים עם זה פסק-זמן מתנה. זה פשוט עניין של פרספרקטיבה: אתה רואה את זה כגניבה כי הכסף שאתה משלם לא הולך רק לביטחון, אני רואה את זה כמתן שירות לגיטימי - המדינה דורשת יותר כסף על הביטחון ואת הכסף העודף היא מחליטה לתת לעניים. זו לא באמת גניבה כי היא קובעת את המחיר של הביטחון. באותה מידה אתה יכול להגיד שזו גניבה למכור טלוויזיה ב-10 אלף שקל כשהחלקים ושעות העבודה שבוזבזו בייצורה שווים רק 5000.

ומי דיבר על שטח לעזאזל? על מה אתה מדבר?

פוסי פטר - עצם זה שגוררים אותך למאסר בניגוד לרצונך שווה ערך לאי שמירה על זכויות בסיסיות. היא תשמור עליך בחיים ותדאג שלא תפגע רק כדי לשמור על השם הטוב של עצמה, או לחלופין בגלל שהיא לא באמת כזו מרושעת, אחרי הכל זו לא באמת מאפיה, אבל אם אתה רוצה לחיות בכבוד ולא מאחורי סורגים, אתה חייב לשלם על השירות. מה שנקרא, הצעה שלא ניתן לסרב לה.

אני לא מדברת על אלימות בין שחורים, אני מדברת על העובדה שאנשים לבנים בדרום אפריקה גרים במבצרים, עם חומות ומצלמות אבטחה, לא יוצאים מהרכב לפני שהם מוודאים שהשער נסגר אחריהם ושאין אף אדם בחצר. אנשים לבנים נרדפים היום בדרום אפריקה.
אפילו בתקופת המונדיאל שהאבטחה בדרום אפריקה מאוד גבוהה, יש שכונות שממליצים ללבנים לא להיכנס אליהם באף שעה של היום, ולמעט מספר מקומות מצומצם לא מומלץ לאנשים לבנים לצאת מהמלון בשעות הלילה.

אז שום דבר?

אני לא מבין איך כל זה קשור לאפליה. אתה חושבת שאפשר ע"י חוק לגרום לאנשים להתייחס לכולם באופן שווה?

זכות טבעית היא היכולת שלך לבצע/לקבל/לעשות את מה שאתה רוצה/מגיע לך מעצם היותך אדם.

אולי כדאי שתתחילו מההגדרה של מה זה זכות באופן כללי.

לא אמורה לפי מי? מי קבע מה מדינה אמורה לספק ומה לא? המדינה עצמה מחליטה מה היא מספקת ומה לא. ואם היא רואה שאף אחד לא קונה את "פסק זמן" וכולם קונים רק "מקופלת", היא יכולה למכור את המקופלת במחיר כפול ולהגיד שמקבלים עם זה פסק-זמן מתנה. זה פשוט עניין של פרספרקטיבה: אתה רואה את זה כגניבה כי הכסף שאתה משלם לא הולך רק לביטחון, אני רואה את זה כמתן שירות לגיטימי - המדינה דורשת יותר כסף על הביטחון ואת הכסף העודף היא מחליטה לתת לעניים. זו לא באמת גניבה כי היא קובעת את המחיר של הביטחון. באותה מידה אתה יכול להגיד שזו גניבה למכור טלוויזיה ב-10 אלף שקל כשהחלקים ושעות העבודה שבוזבזו בייצורה שווים רק 5000.

פוסי פטר - עצם זה שגוררים אותך למאסר בניגוד לרצונך שווה ערך לאי שמירה על זכויות בסיסיות. היא תשמור עליך בחיים ותדאג שלא תפגע רק כדי לשמור על השם הטוב של עצמה, או לחלופין בגלל שהיא לא באמת כזו מרושעת, אחרי הכל זו לא באמת מאפיה, אבל אם אתה רוצה לחיות בכבוד ולא מאחורי סורגים, אתה חייב לשלם על השירות. מה שנקרא, הצעה שלא ניתן לסרב לה.

ברכותיי. אתה פשיסט.

אתה אמרת לי לא לגור פה.
1. מה זה המדינה?
2. אתה מביא אנולגיות לגופים כלכליים למטרת רווח והן לא נכונות, המדינה היא לא גוף שנועד למטרת רווח. היא אמורה לספק את הצורך הבסיסי ביותר של הבטחון של האזרחים וזהו.

המדינה לא צריכה לבקש מחיר מוגבר עבור הבטחון שהיא מספקת, הבטחון הוא העלות של כל צרכים שלה בלבד, אין לה שום מטרת רווח. זה המהות של המדינה.

ברגע שמדינה מתחילה להתנהג כמו גוף כלכלי אזי יש לה רכוש ובעלות על נכסים, היא מנצלת את הכח הייחודי שיש לה(היא היחידה שיכולה לספק את הבטחון).

בוא נתחיל מכך שזכות היא דבר שמישהוא אחר חייב לספק לך.
ולכן שאתה אומר הזכות לקניין, זה אומר מישהוא צריך לתת לך קניין.

ולכן אני מאמין שלבן אדם יש רק את הזכות לשאוף לאושר מבלי לכפות את עצמו על אדם אחר.

הזכות הזאת אומרת שאדם יכול לרצות את כל הדברים שציינת אך הוא חייב לספק אותם לעצמו ולא איזה אבא או אמא.

אבל אם האדם יכול רק לקבל (כי לפי הגדרתך זכות מקבלים, מסופקת ע"י אחר) ואתה רוצה שהוא יספק לעצמו את כל הדברים שציינתי איך הוא אמור לעשות זאת?

קולדפייר - נחמד שאתה מברך אותי על פאשיסטיותי, אבל אתה מוכן לפרט? לא בדיוק הצגתי את העמדות האישיות שלי בעניין, פשוט את התפיסה של המציאות התיאורטית של הדיון בעיניי

דאוס -
1. בפשטות: הרשות השופטת, המחוקקת והמבצעת וכל הגופים שכפופים להם.
2. המדינה עצמה היא לא גוף למטרות הרווח אבל האינטרס שלה בסופו של דבר הוא שהחברה תשגשג מבחינה כלכלית ואם לדעתה הדרך היעילה ביותר להשיג זאת היא העלאת מחיר השירות והשקעת הכסף העודף בדברים כמו חינוך ורווחה, זו החלטה שלך אם לוותר או להילחם/לעבור למקום אחר. כמו שאמרתי, זה עניין של פרספקטיבה יותר מהכל. ד"א אני שמח לראות שאתה חולק איתי בדעה שלראש הממשלה, לשרים ושאר עובדי המדינה הבכירים לא מגיעה משכורת כזו מנופחת ולכל היותר מגיע להם לגור בצריף רעוע.

נערך לאחרונה:
אנשים לבנים לא נרדפים, את מתבלבלת בגלל חוסר ידע.
הלבנים פשוט יכולים להרשות לעצמם להתגונן, השחורים לא, אחוז הנשים השחרות שנאנסות ונדבקות באיידס הוא אסטרונומי גם אחוז הרציחות של שחורים הוא מהגבוהים בעולם.

אני לא יודעת מה הידע שלך בנושא, אבל אני גם לא יודעת מתי היית לאחרונה בדרום אפריקה.
אני לא אתווכח איתך כי אתה לא יודע להתווכח.

כולכם מדברים באויר, רובכם הגדול שמדבר בעד קפיטליזם לא גר במדינה כזו מעולם, וחלקכם אפילו לא ביקר באחת. אתם גם לא יודעים כמה משלמים מיסים שם. תנסו לשאול רואה חשבון מקליפורניה, אני שאלתי.

אתם כולכם מוזמנים ללכת לעבוד בגננות אצל השכן, זה עם הדשא הירוק יותר. והמבין יבין.

נערך לאחרונה:
פוסי-פטר:
אתם מתווכחים באוויר. זכות זה החופש להמנע ממעשה של הזולת כלפיך. יש לך את הזכות לא להיהרג, או לא להיאנס. או למשל שלא ייקחו לך את הטלויזיה מהבית בניגוד לרצונך, או שלא יקחו ממך את הכסף ויחלקו אותו לעניים.

ספאזם: אנחנו לא מדברים על המצב הקיים. הדיון הוא תאורטי, כרגיל.

אני לא יודעת מה הידע שלך בנושא, אבל אני גם לא יודעת מתי היית לאחרונה בדרום אפריקה.
אני לא אתווכח איתך כי אתה לא יודע להתווכח. ותסלח לי למען האמת לאחרונה אתה פשוט לא שווה את הויכוח.

כולכם מדברים באויר, רובכם הגדול שמדבר בעד קפיטליזם לא גר במדינה כזו מעולם, וחלקכם אפילו לא ביקר באחת. אתם גם לא יודעים כמה משלמים מיסים שם. תנסו לשאול רואה חשבון מקליפורניה, אני שאלתי.

אתם כולכם מוזמנים ללכת לעבוד בגננות אצל השכן, זה עם הדשא הירוק יותר. והמבין יבין.

וזה שלא גרנו במדינה קפיטליסטית אוסר עלינו לנהל דיון על זה?

בבקשה, תהני מטבלת המסים. כנראה רואה החשבון שלך מרוויח סכומים מטורפים.

http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_United_States#Year_2010_income_brackets_and_tax_rates

יש לך גם הזכות לבחור איפה לגור. תאורטית לחלוטין, אם לא מוצא חן בעיניך שלוקחים את הכסף התאורטי שלך, ונותנים אותו לסבתא התאורטית שלי, שאמנם הקימה ישובים והגנה על הארץ, אבל הייתה חקלאית כל חייה ותאורטית אין לה פנסיה (תאורטית נקרא לזה "ביטוח לאומי"). אז תאורטית אתה יכול לעבור לגור במדינה תאורטית אחרת בה לא לוקחים לך את הכסף התאורטי, אבל נותנים לסבתא התאורטית של מישהו אחר (שכמו הסבתא התאורטית שלי היתה חקלאית ואין לה פנסיה) תאורטית למות מרעב.

וזה שלא גרנו במדינה קפיטליסטית אוסר עלינו לנהל דיון על זה?

בבקשה, תהני מטבלת המסים. כנראה רואה החשבון שלך מרוויח סכומים מטורפים.

http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_United_States#Year_2010_income_brackets_and_tax_rates

אוסר עליכם, לא. אבל כמו שאמרתי, הדשא של השכן ירוק יותר. יעידו המון ישראלים שעובדים היום בגננות בארה"ב.

אמנם ריפרפתי, אבל לדעתי מדובר רק במיסים ל- federal government. יש עוד מיסים בתוך המדינה, והם שונים ממדינה למדינה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית