הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעת התזונה על אקנה

• פותח/ת השרשור Rt56
  • פורסם בתאריך
בנצרום,החלב משחק תפקיד חשוב בדיאטה הנ''ל?
במידה ואני נגמל מקטניות ודגנים,אך אני עדיין צורך חלב לא עשיתי כלום בעניין?

בנצרום,החלב משחק תפקיד חשוב בדיאטה הנ''ל?
במידה ואני נגמל מקטניות ודגנים,אך אני עדיין צורך חלב לא עשיתי כלום בעניין?

לדעתי עשית המון. בנושא החלב יש לא מעט חילוקי דעות גם בקרב תומכי התזונה מהסוג הזה. אישית, לא ויתרתי לחלוטין על מוצרי חלב. אני לא אוכל מזה כל יום. אני לא שותה חלב, אבל כן אוכל יוגורט מדי פעם, שמנת וגבינות. באופן כללי אני מכוון למוצרים שיש בהם אחוזי שומן גבוהים או שעברו תהליך של פרמנטציה (יוגורט).

תזונה כזאת היא לא "הכל או כלום". גם אם מקפידים רק ב-80% מהמקרים יש בזה ערך רב לטעמי. וכן יש דברים יותר חשובים להקפיד עליהם ופחות חשובים. הימנעות ממזון מתועש, סוכר, חיטה, ושמנים מתועשים ממקור צמחי (תירס, סויה חמניות) הם מבחינתי הדברים החשובים. דגנים ללא גלוטן, קטניות ומוצרי חלב הם בדרגה שניה ולכן אני יותר מתירני כלפיהם. כל אחד שם הגבולות שלו איפה שהוא מרגיש נח ובהתאם למצבו (רגישויות למאכלים, מחלות כרוניות, עודף משקל).

בנצרום בתור מקור פחמימה בדיאטה הזו מה אפשר לאכול ?
הבנתי שירקות ופירות
תפ"א אפשר ?

ולמה מוצרי חלב לא טובים לדיאטה הזו ?

הבנתי שירקות ופירות
תפ"א אפשר ?

כי אתה לא אמור לשתות חלב, אתה יכול לאכול רק מה שאבותייך הציידים והלקטים אכלו.

האמת שגם אני ברגע שעברתי לחיטוב נפתרתי מכל הפצעים בפנים שהופיעו לי אחרי האימונים. מוזר...

כי אתה לא אמור לשתות חלב, אתה יכול לאכול רק מה שאבותייך הציידים והלקטים אכלו.

אני לא מסתלבט על בנצרום
הוא מבין מה הוא עושה ואת האמת אני לאט לאט מקשיב לחלק מהדברים
רק שאני צריך כוח קסם אני זולל פחמימות אבל בגבול מסויים

אני לא מסתלבט על בנצרום
הוא מבין מה הוא עושה ואת האמת אני לאט לאט מקשיב לחלק מהדברים
רק שאני צריך כוח קסם אני זולל פחמימות אבל בגבול מסויים

רן זו הסיבה שלהם, אני לא צוחק.
תקרא כל מאמר על תזונת פליאו, הסיבה שלא צורכים את המזונות זה בגלל שהגוף
שלך לא יודע לטפל בהם(על פי אנשי הפליאו).

הבנתי שירקות ופירות
תפ"א אפשר ?

לא בא לי להיכנס לויכוח הזה שוב, אבל אני רק רוצה להגיד שצורת המחשבה הזאת קצת עקומה. למה אתה מחפש מקור פחמימה? זה כמו לחפש לעשות תרגיל לטריספס. תחשוב אוכל ולא פ/ש/ח.
תשובה יותר ישירה - ירקות, פירות. תפוחי אדמה זה גם מסוג הדברים שהם קצת במחלוקת. קורדיין תומך בהימנעות בגלל הספונינים. אחרים לא רואים בזה בעיה. החלטה שלך.
http://www.myhealthblog.org/2010/06/13/paleo-diet-newsletter-potatoes-and-autoimmune-disease/

לגבי חלב, יש פה סיכום סביר. אני יכול רק להגיד על עצמי שחלב זה אחד הדברים שאני יכול בקלות להרגיש כיצד הוא משפיע עלי לרעה גם במערת העיכול וגם במערכת הנשימה (זה מכייח לי את האמא).
http://www.marksdailyapple.com/dairy-intolerance/

לא בא לי להיכנס לויכוח הזה שוב, אבל אני רק רוצה להגיד שצורת המחשבה הזאת קצת עקומה. למה אתה מחפש מקור פחמימה? זה כמו לחפש לעשות תרגיל לטריספס. תחשוב אוכל ולא פ/ש/ח.
תשובה יותר ישירה - ירקות, פירות. תפוחי אדמה זה גם מסוג הדברים שהם קצת במחלוקת. קורדיין תומך בהימנעות בגלל הספונינים. אחרים לא רואים בזה בעיה. החלטה שלך.
http://www.myhealthblog.org/2010/06/13/paleo-diet-newsletter-potatoes-and-autoimmune-disease/

לגבי חלב, יש פה סיכום סביר. אני יכול רק להגיד על עצמי שחלב זה אחד הדברים שאני יכול בקלות להרגיש כיצד הוא משפיע עלי לרעה גם במערת העיכול וגם במערכת הנשימה (זה מכייח לי את האמא).

תודה, אני אקרא
אז לא צריך לחפש פחמימה אלא רק לדאוג להגיע למשהו בין 50-150 מירקות/פירות ?

ולגבי תפ"א במה הוא שונה מנניח לחם (חיטה וכו') ומתירס
אני מניח שתירס בצורה הטבעית שלו אפשר לאכול לא ?

מורן בקשר לחלב, זה בגלל שאתה אלרגי אליו, זה כמו המלצה לא לצרוך בוטנים או גלוטן.

לא הבנתי איך חושבים אוכל?

תודה, אני אקרא
אז לא צריך לחפש פחמימה אלא רק לדאוג להגיע למשהו בין 50-150 מירקות/פירות ?

ולגבי תפ"א במה הוא שונה מנניח לחם (חיטה וכו') ומתירס
אני מניח שתירס בצורה הטבעית שלו אפשר לאכול לא ?

מה שהתכוונתי הוא שפלאו זה לא כמו AD או תוכנית תזונה אחרת שמיועדת לספורטאים או BB. אין בה כמות פחמימות מומלצת ואין לזה גם ממש חשיבות אם אתה אוכל אוכל אמיתי ומגוון. הכוונה היא שתאכל אוכל אמיתי שהגוף שלך מותאם אליו ואז לא תצטרך לחשוב יותר מדי על פ/ח/ש או על ויטמינים או על מינרלים. זה פשוט מסתדר מעצמו. זה בהיבט הבריאותי. זה לא קשור לביצועים או לספורט או לחיטוב/מאסה. פה אתה כבר מכניס עוד משתנה וצריך לשנות דברים בהתאם.

תפוח אדמה וחיטה הם שני דברים שונים. הם אולי דומים בזה שהם נחשבים אצלנו "פחמימות" אבל זה בערך כל הדימיון. יש להם מרכיבים שונים ובהתאם השפעות שונות על הגוף. תירס הוא גם דגן ולכן לא ממש מומלץ. יש לו ערך תזונתי די נמוך (יחסית לכמות האנרגיה) וכמו שאר הדגנים הוא מכיל אנטי-נוטריינטים.

מורן בקשר לחלב, זה בגלל שאתה אלרגי אליו, זה כמו המלצה לא לצרוך בוטנים או גלוטן.

לא הבנתי איך חושבים אוכל?

אני לא בטוח אם זאת תגובה אלרגית אמיתית (יש לזה הגדרה רפואית ברורה) אבל זה בהחלט רגישות. אבל גם במקרה של גלוטן, בוטנים וכנראה גם חלב, אלרגיה היא רק פן אחד של העניין. יש צדדים נוספים שלא קשורים ברגישות אינדבידואלית שגורמים לכל הדברים האלה להיות רחוקים מאידיאלים.

ראה תשובתי לרן לגבי איך "חושבים אוכל". לא נראה לי שיש לך את הבעיה הזאת.

יש השפעה. אקנה היא מחלת ציווליזציה מובהקת. פרופסור קורדיין חקר את הנושא לעומק. אתה יכול לחפש בפאבמד מאמרים שלו בנושא. אם אתה רוצה סיכום והמלצות אופרטיביות אתה יכול לקנות את הספרון של (20$) בנושא.
http://www.dietaryacnecure.com/
יש לי את הספרון. השגתי אותו אתמול.
תגיד, קראת את הספר שלו: The Paleo Diet for Athletes? איך הוא?

יש לי את הספרון. השגתי אותו אתמול.
תגיד, קראת את הספר שלו: The Paleo Diet for Athletes? איך הוא?

לא קראתי. לפי מה שהבנתי מדובר שם בעיקר על תידלוק עבור endurance athletes, ככה שזה לא הכי רלוונטי לי או לרוב הפורום.

מצאתי תקציר של הספר הזה
בגדול זה נראה כמו דיאטת ספורטאים רגילה
תזונה לפני
באמצע
אחרי

ויש פחמימות, אבל הדגש הוא כדי לשפר ביצועים, כלומר לפני ואחרי, התאוששות וכו...

לא משהו שלדעתי רלוונטי לכאן.

אקנה ותזונה

בגדול רופאים טוענים שאין שום קשר בין תזונה ואקנה.
אבל שימו לב שיש קשר בין גבינה צהובה (שומן חלב), שוקולד (חמאת קקאו), בוטנים ואגוזים (שומן צמחי) לבין התפרצויות של אקנה.
מצד שני, שתיה מרובה, ירקות ירוקים וחלבון דל שומן (עופות, דגים) על התמתנות ההתפרצויות.
המידע הנ"ל מבוסס על סטטיסטיקה - לא מידע רפואי, אבל הוא הגיוני ומוכיח את עצמו כל פעם מחדש.
וכל זה, כמובן, קורה אצל אלה שסובלים מאקנה, כי מי שאין לו נטיה - פשוט לא יהיה לו אקנה וא משנה מה הוא או היא אוכלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית