הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מנוי לחדר כושר או כלוב?

luabrankatz2

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
מה אתם ממליצים לי לעשות?
עוד מעט נגמר לי המנוי לחדר כושר ואני מתכנן להתחיל SS.
אז אני עושה סקוואט, דדליפט, PC, בנץ', פרס.

המנוי עולה בסביבות ה-3150 למרות זאת יש לי את האפשרות לקנות כלוב+מוט אולימפי+צלחות.
ואז אני יכול לעשות את כל ה-SS וגם יש אפשרות למתח אם אני לא טועה ויד קדמית אם אני ארצה בעתיד..
בקיצור אפשר לאלטר עוד כל מיני תרגילים.

אז זה יכול להיות מאוד חסכוני לטווח הארוך אבל אני חושב על מה שיהיה בחיטוב וכל האימוני דילול וגם כל העניין של תרגילים שונים כדי לתת גירויים שונים לשריר כי הרי אני לא אעשה כל החיים SS.

מה אתם ממליצים?

לדעתי חדר כושר..
תמיד יהיה לך שם הכל.. גם חדר כושר זה מוטיבציה.
בכל מקרה אני לא ממש מבין חכה לעוד תגובות D:

לפי דעתי כלוב
אתה לא מבין כמה חרא יש בחדרי כושר.
תמיד יש ליצנים שתופסים את הכלוב למטרות curling דביליים
במכון כושר תמיד יהיה מישהו שישגע אותך על זה שאתה שובר את הגב,
בחדר כושר אתה צריך לנסוע אליו ולמצוא חנייה, וגם לחזור אחרי זה (לוקח הרבה זמן)
בבית אתה יכול לשים איזה מוזיקה שאתה רוצה, לקחת כמה מנוחה שאתה רוצה ואף אחד לא משגע אותך.

מצד שני אני לא יודע אם חשבתי לעומק על כל העניין של כלוב בבית.
צריך לקנות גם ספה, צריך לקנות פלטות, צריך לרצף את הרצפה במשהו שלא תשבור את הבלטות.. כל זה עולה כסף
אם אין לך בעיה אז לך על כלוב בבית

אם אתה מתכוון להמשיך עם תוכניות כוח עדיף לך להשקיע בכלוב ובציוד ביתי...
יש אפשרות לעשות מנו לחודשיים נגיד? ככה תוכל לראות אם אתה מתחבר לאימון עם תרגילים מורכבים, ואם תראה שאתה לא, תאריך את המנוי ותתחיל לפמ@ם בייצפס 😵‍💫🥊

• פותח/ת השרשור
בנץ'\PC\סקוואט\דדליפט\מתח\ידיים\פרס\הנפה לצדדים\בנץ' שיפוע חיובי ועוד מלא תרגילים... (למרות שבSS לא צריך את כל אילו)
אבל אני יכול לבצע את כל אילו ועוד הרבה אחרים.
לטווח הארוך זה יהיה חסכוני אני חושב וגם לא יהיו אנשים מציקים ולא צריך לחכות ל"תגיד כמה נשאר לך" ועוד הרבה סיבות...
רק הבעיה זה הקטע של האווריציות של כל התרגילים ואם אני ארצה לעשות אימוני דילול כמו בUD2 אז זה ניראה לי יהיה קצת בעייתי מבחינת המשקולות החופשיות.

---------- התגובה התווספה ב 18:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:58 ----------

האמת שאני חשבתי על משהו אחר...
אני חשבתי על לעשות את זה בבית ולעשות גם מנוי... אתם בטח שואלים מה הקטע?
אז הקטע הוא שאני אתאמן בבית ואקפיא את המנוי ורק במשך שלושה חודשים (חיטוב) אז אני אמשיך את המנוי ולאחר מכן אני אקפיא אותו שוב לאיזה שנה חח
יהודי או לא?

• פותח/ת השרשור
שמע באימון דילול צריך לעשות מכל דבר משהו כמו 15-20 חזרות שזה מטורף לעשות עם סקוואט...
הלב שלך יצא החוצה.
ובחדר כושר יש לך לג פרס פשיטה פולי וכאלה אתה יודע...

לדעתי כלוב.
יש בחדר כושר מלא חרא כמו שאמרו. לי אישית החדר כושר לא מתאים מכמה סיבות, אולי תתחבר אליהן
1) זה מרחק הליכה. לא עניין של עצלנות, אבל זה קובע לך את הסדר יום. כשיש לך כל מה שאתה צריך בבית אתה קובע מתי אתה מתאמן, לחדר כושר אתה צריך להתארגן טיפה אחרת. נגיד אתה עובד, ויש לך כל מה שאתה צריך בבית אתה יכול להתאמן לפני עבודה, אחרי עבודה, באמצע הלילה (אם יש לך גינה זה חלום לזרוק את המוט על הדשא 😛) וכו
2) תמיד יהיו ליצנים. כמו שקרמבו כתב. אתה תרצה לעשות סקוואט אבל מישהו תפס את המוט או את הראק בשביל איזה תרגיל ליצני (ושלא נדבר על המשקל המצחיק - אתה פשוט רואה שהבן אדם לא מתאמץ).
3) צפוף, חוסר בזמן, לפעמים יש תור. סתם מסיח את הדעת.
4) אצלי לפחות כשאני מתאמן לבד יש לי יותר "רייג'". בנינו, אם תתאמן לבד עם עצמך ואתה תגיע לכשל או לפני כשל, אתה תרשה לעצמך לצרוח אם צריך ולעשות את הפרצוף הכי מצחיק בעולם. זה באמת עוזר. אני למשל בחדר כושר לא אעשה כזה דבר 😛
5) לטווח הרחוק זה יותר משתלם. זה ישאר איתך לכל החיים גם אם תעבור דירה ותמיד אפשר למכור.

לגבי אימון דילול
אפשר לעשות במקום סקוואט סטים יותר ארוכים של מכרעים, קפיצות צפרדע, או סקוואט עם משקל עוד יותר נמוך.

לגבי הקומבינה שלך שאתה רוצה לעשות: לדעתי לא רציני. זה נשמע שאתה לא תתמקד בשום דבר. תחליט עכשיו במה תתמקד. לא לכל אחד זה מתאים מוט ומשקולות בבית. לחלק זה יהיה משעמם. חלק לא רוצים בכלל להרים פלטות ומעדיפים מכשירים. קיצר, זה יותר תלוי בך. זה לא עסק כזה יקר כמו שחושבים. ומי שאין לו כסף שיעבוד במשרה מלאה חודשיים שלוש ויוכל לקנות הכל פלוס כמה דאמבלים.

אני הייתי מעדיף את הכלוב..
יש ימים שאין לי כח ללכת לחדר כושר אין מוטיבציה ופה הכלוב במרחק הליכה
וגם יש לך שקט מכולם, אתה עושה מה שבא לך.
החסרון הוא אם אין לך איזה ספוטר..

מה אתם ממליצים לי לעשות?
עוד מעט נגמר לי המנוי לחדר כושר ואני מתכנן להתחיל SS.
אז אני עושה סקוואט, דדליפט, PC, בנץ', פרס.

המנוי עולה בסביבות ה-3150 למרות זאת יש לי את האפשרות לקנות כלוב+מוט אולימפי+צלחות.
ואז אני יכול לעשות את כל ה-SS וגם יש אפשרות למתח אם אני לא טועה ויד קדמית אם אני ארצה בעתיד..
בקיצור אפשר לאלטר עוד כל מיני תרגילים.

אז זה יכול להיות מאוד חסכוני לטווח הארוך אבל אני חושב על מה שיהיה בחיטוב וכל האימוני דילול וגם כל העניין של תרגילים שונים כדי לתת גירויים שונים לשריר כי הרי אני לא אעשה כל החיים SS.

מה אתם ממליצים?
לטווח הארוך- זו יכולה להיות התחלה מצוינת לחדר כושר ביתי קטן 😃 רק קח בחשבון שזה ידרוש גם שטח בבית ואולי גם רצפה מתאימה.. כי אם אתה מתאמן עם משקל גבוה לא תרצה שכל פלטה שנופלת לרצפה בטעות תשבור לך את הבלטות ותפחיד את השכנים 😃
אם אתה לא מתכנן לקנות עוד ציוד בטווח הארוך (ספסל, משקולות יד...) או עובר דירה לעתים קרובות אז מנוי לחדר כושר עדיף- ככה באמת יהיה לך הרבה יותר גיוון. בחדר כושר יש גם דברים נלווים כמו סאונה..
נקודות נוספות: אם אתה אנטיפת וליצנים ובטלנים מעצבנים אותך- עדיף לקנות כלוב. מנוי לחד''כ - אם אתה אוהב סביבה תומכת/מעריצה/להסתכל על בנות מתאמנות 😲

---------- התגובה התווספה ב 20:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:59 ----------

[/COLOR]האמת שאני חשבתי על משהו אחר...
אז הקטע הוא שאני אתאמן בבית ואקפיא את המנוי ורק במשך שלושה חודשים (חיטוב) אז אני אמשיך את המנוי ולאחר מכן אני אקפיא אותו שוב לאיזה שנה חח
יהודי או לא?
לא רעיון טוב- כי רוב חדרי הכושר מאפשרים לך להקפיא את המנוי רק לתקופה מוגבלת ואז סתם תפסיד כסף. אפשרות אחרת זה לעשות מנוי לתקופה קצרה (3 חודשים שיידרשו לך לחיטוב או whatever) במידה וחדר הכושר מאפשר את זה. קח רק בחשבון שלתקופות קצרות הם גובים תשלום חודשי גבוה יותר.

נערך לאחרונה:
אם הייתה לי את האפשרות לכלוב בבית מבחינה טכנית, ללא ספק הייתי הולך על זה.
אפשר להסתדר גם בחיטוב עם זה, ולעשות ריצות בחוץ אם תצטרך. או לעשות מנוי קצר שזה גם רעיון טוב.

בנץ'\PC\סקוואט\דדליפט\מתח\ידיים\פרס\הנפה לצדדים\בנץ' שיפוע חיובי ועוד מלא תרגילים... (למרות שבSS לא צריך את כל אילו)
אבל אני יכול לבצע את כל אילו ועוד הרבה אחרים.
לטווח הארוך זה יהיה חסכוני אני חושב וגם לא יהיו אנשים מציקים ולא צריך לחכות ל"תגיד כמה נשאר לך" ועוד הרבה סיבות...
רק הבעיה זה הקטע של האווריציות של כל התרגילים ואם אני ארצה לעשות אימוני דילול כמו בUD2 אז זה ניראה לי יהיה קצת בעייתי מבחינת המשקולות החופשיות.

---------- התגובה התווספה ב 18:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:58 ----------

האמת שאני חשבתי על משהו אחר...
יהודי או לא?

אני לא מבין מה הבעיה לעשות אימון דילול בבית, בשביל מה לזרוק סתם כסף...

בכלל מה המטרות שלך, ניסיון, אימונים שייצא לך לעשות? מי אמר שתעשה UD2 או שתתמיד עם SS?

גם רצוי שבכלל אנשים יחשבו אם הם יתאמנו עם זה.
קל לזרוק את המילה כלוב לאוויר אבל מדובר בחתיכת דבר.
איפה זה יהיה? אם לא תתאמן עם זה זה סתם יתפוס מקום והאמא יכולה להתחיל לעשות בעיות (אני לא חושב שלכל אחד בחדר יש מקום לכלוב)

השאלה אם זה מסתדר קודם כל מבחינה לוגיסטית

כמה שזה ישמע קמצני, אני מסתכל על מנוי בחדר כושר על הפן הכספי:

* בחדר כושר אני מתקלח אחרי אימון, מכיוון שמחירי המים עלו, יותר כלכלי לי להתאמן בחדר כושר ואז להתקלח מבלי לחשוב על כל קוב מים שעולה לי, בחורף יש את הבונוס של המים החמים, עוד חיסכון בחשמל - ההדלקה של הדוד.
* באימונים חשוב מאוד מיזוג אוויר, בבית הפעלת המזגן בשביל האימון עולה כסף.
* תחזוק המכשירים בחדר כושר ע"י הצוות עצמו.
* אני יכול להרגיש חופשי בזמן שאני מניח את המוט (דד ליפט), זורק משקולות. כי הרי זה לא שאני אפגע בריצוף שלי, מה גם שבחדר כושר יש כיסוי מתאים כדי להגן על הריצוף.

מבחינתי התשלום שאני משלם, הוא חוסך לי את ההוצאות שהייתי צריך להוציא על המים, חשמל ותחזוק המכשירים.
ככה שבסופו של דבר, עדיין חדר כושר יותר משתלם.

אני נימצא בדיוק באותה בעיה כמוך רק שיש לי יש את החדר המתאים בשביל זה... אבל מה שמניע אותי מהרעיון זה הקטע של החיטוב (חח אני בניגוד אלייך לא הולך לעשות UD2 אבל בהחלט הולך לעשות דל פחמימה וזה גם יוצר סיבוך)

* בחדר כושר אני מתקלח אחרי אימון, מכיוון שמחירי המים עלו, יותר כלכלי לי להתאמן בחדר כושר ואז להתקלח מבלי לחשוב על כל קוב מים שעולה לי, בחורף יש את הבונוס של המים החמים, עוד חיסכון בחשמל - ההדלקה של הדוד.
* באימונים חשוב מאוד מיזוג אוויר, בבית הפעלת המזגן בשביל האימון עולה כסף.
* תחזוק המכשירים בחדר כושר ע"י הצוות עצמו.
* אני יכול להרגיש חופשי בזמן שאני מניח את המוט (דד ליפט), זורק משקולות. כי הרי זה לא שאני אפגע בריצוף שלי, מה גם שבחדר כושר יש כיסוי מתאים כדי להגן על הריצוף.

מבחינתי התשלום שאני משלם, הוא חוסך לי את ההוצאות שהייתי צריך להוציא על המים, חשמל ותחזוק המכשירים.
- רק אתה מתאמן בכלוב בבית, כך שהתחזוק זניח ואפסי.
- הריצוף וכו' זה כבר שיקול טכני-לוגיסטי שהוא צריך לראות אם הוא יכול לסדר משטח שיגן כמו שצריך.
- רוב האנשים מפעילים מזגן גם כשהם יושבים מול המחשב 🙄
- לגבי המים:
נניח מתאמן 4 פעמים בשבוע. מקלחת = כ-50 ליטר
כמה ליטר חסכת מכיסך בשבוע? 4*50 = 200, כמה בחודש? 200*4 = 800
כמה עולים 1000 ליטר לחודש בתעריף החדש? בסביבות 4-5 ש"ח
כמה חסכת בשנה שלמה? כ-50 ש"ח
מה זה אומר? שאין לי מושג איך הגעת למסקנה שחדר כושר יותר משתלם 😃
אתה מוזמן לחשב את זה גם עם המזגן, מבטיח לך שזה לא יוצא יותר משתלם.

ומה עם הדלק של האוטו למכון? ומה עם האוזניים שלך שנמאס להן לשמוע אנשים גונחים בזמן פ*מפ1ם ביי0פ0, והעיניים שלך שנמאס להן לראות אנשים עושים 8 דרופ סטים בבנצ' (עם suicide grip ולא נועלים מרפקים כמובן), ממשיכים ל8 דרופ סטים בבנצ' עם שיפוע חיובי ואז מקנחים ב-8 דרופ סטים בפרפר בשביל לתקוף את השריר בשלל זויות שונות (טוב קצת חרגתי מהנושא אבל זו דוגמה אמיתית מהיום :🙁)

LOL אני זוכרת שהיו לי גם כמה פעמים שהיו הפסקות מים בבניין אז לפני העבודה הלכתי לחדר כושר להתקלח 😃

---------- התגובה התווספה ב 23:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:54 ----------

- רק אתה מתאמן בכלוב בבית, כך שהתחזוק זניח ואפסי.
- הריצוף וכו' זה כבר שיקול טכני-לוגיסטי שהוא צריך לראות אם הוא יכול לסדר משטח שיגן כמו שצריך.
- רוב האנשים מפעילים מזגן גם כשהם יושבים מול המחשב 🙄
- לגבי המים:
נניח מתאמן 4 פעמים בשבוע. מקלחת = כ-50 ליטר
כמה ליטר חסכת מכיסך בשבוע? 4*50 = 200, כמה בחודש? 200*4 = 800
כמה עולים 1000 ליטר לחודש בתעריף החדש? בסביבות 4-5 ש"ח
כמה חסכת בשנה שלמה? כ-50 ש"ח
מה זה אומר? שאין לי מושג איך הגעת למסקנה שחדר כושר יותר משתלם 😃
אתה מוזמן לחשב את זה גם עם המזגן, מבטיח לך שזה לא יוצא יותר משתלם.
לגבי העניין הכלכלי:
חדר כושר הוא לדעתי באמת יותר כלכלי לטווח הקצר (לטווח הארוך- שנתיים שלוש- כבר לא- כי אז כבר מחזירים את ההשקעה של הרכישה).
קודם כל כי כל ההכנות (כיסוי לרצפה,הובלה והרכבה) עולות כסף.
שנית- כל ההוצאות על מים וחשמל. כשאתה במכון- אתה לא מוציא מים וחשמל כי אתה פשוט לא בבית. גם לא על מזגן ועל מחשב.
המחיר הנמוך לקוב מים לפי השיטה החדשה הוא רק עד לגבול צריכה מסוים. אם צורכים יותר- גם המחיר עולה. אז גם פה החישוב שלך לא מדויק. ואם אתה מתקלח פעמים ביום ויש עוד אנשים בבית- ממש קל לחרוג מגבול הצריכה של התעריף הנמוך.
נסיעות לא בהכרח חייבות להיות אם יש חדר כושר יחסית קרוב לבית (גם 20 דקות הליכה זה לא כזה נורא).
יותר מזה- אם אתה קונה הרבה ציוד כבד ואז עובר דירה- זה טירחה ועוד הוצאות על הובלה.

ברור שמדברים לטווח הארוך, אף אחד לא הולך לקנות כלוב, ספה, משקולות וכו' ולמגן את הרצפה בשביל שנה אחת. זה מתחיל להיות משתלם בשנתיים ומעלה.
התעריף משתנה בהתאם למספר האנשים בבית כמובן. ולא כזה קל לחרוג כמו שחושבים.
בכל מקרה זה לא רלוונטי. גם כשחורגים אז משלמים 10 שקל במקום 5. הנקודה היא שכך או כך בבית ייצא יותר זול, את מוזמנת לחשב.

ואם החלטתה לבסוף ללכת על קניית ציוד אני יכול למכור לך ציוד בעסקה משתלמת .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית