הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מקומות להזרקת כוריגון

• פותח/ת השרשור cnemo
  • פורסם בתאריך

cnemo

משתמש מתחיל
124
1
נק' מוניטין:
11
124
1
היי,
התחלתי סייקל לפני שבועיים.
אני מתכוון להזריק כוריגון כל יום 100 יח"בל מעכשיו ועד זריקת הטסט האחרונה.
השאלה שלי היא לגבי מקום ההזרקה.

מכיוון שמדובר על הזרקה תוך שרירית כל יום , ממש לא בא לי להשתמש במחט כחולה 25ממ(משתמש בה להזריק לירך טסט ובולדנון)

האם יש מחט באורך 25ממ דקה יותר מהכחולה? או שאת הכוריגון בכלל עדיף לי להזריק בכתף עם מחט כתומה? האם יש מקום בגוף שאפשר להזריק עם מחט של אינסולין?

אשמח לקבל עצה ולשמוע מה אחרים עושים.

אתה אמור לקחת כוריגון אך ורק עם מזרק אינסולין, אתה חייב להיות מדויק במידות של הכוריגון.
את הכוריגון אתה מוהל עם מים בקטריוסטטים, 1 מ"ל או 2 מ"ל משהו כזה, לכן חשוב מאוד הדיוק.
מה גם שבמזרק רגיל נשאר קצת חומר במחט הרגילה, במזרק אינסולין לא נשאר כמעט כלום.

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לקחת כוריגון אך ורק עם מזרק אינסולין, אתה חייב להיות מדויק במידות של הכוריגון.
את הכוריגון אתה מוהל עם מים בקטריוסטטים, 1 מ"ל או 2 מ"ל משהו כזה, לכן חשוב מאוד הדיוק.
מה גם שבמזרק רגיל נשאר קצת חומר במחט הרגילה, במזרק אינסולין לא נשאר כמעט כלום.

אני יקח את הויאל של 30מל מים בקטריוסטטים ויוסיף לו 2500 יח"בל של כוריגון
ואז כל 1.2 מל תמיסה יתן לי 100 יח"בל.

שאלה: כוריגון אמור להיות מזרק לתוך שריר, איפה הכי כדאי להזריק עם מחט אינסולין?

כן כוריגון זה תוך שרירי - לתוך הכתפיים.
אתה צריך ויאל ריק ולשמה להעביר את התמיסה, בקבוק 30 מ"ל של מים בקטריאוסטטים לא יעזור לך.
ויאל ריק כמו שמספקים עם ה GH הסיני, של 5 מ"ל.

לא מסכים, ע"פ כמה מקורות רשום ש HCG נלקח רק תוך שרירי,

על הקופסא של הפרגניל תוצרת אורגנון רשום תוך שרירי בלבד.
מהאתר rxlist, אני מצטט:
"For intramuscular use only. The dosage regimen employed in any particular case will depend upon the indication for the use, the age and weight of the patient, and the physician's preference. The following regimens have been advocated by various authorities:"

גם באתר INFOMED.CO.IL מצוין ש HCG נלקח תוך שרירי בלבד.

לא מסכים, ע"פ כמה מקורות רשום ש HCG נלקח רק תוך שרירי,

על הקופסא של הפרגניל תוצרת אורגנון רשום תוך שרירי בלבד.

מהאתר rxlist, אני מצטט:
"For intramuscular use only. The dosage regimen employed in any particular case will depend upon the indication for the use, the age and weight of the patient, and the physician's preference. The following regimens have been advocated by various authorities:"

גם באתר INFOMED.CO.IL מצוין ש HCG נלקח תוך שרירי בלבד.

שניר, זה נכון שההמלצות הן להזרקה תוך שרירית, אבל אין שום התוויה נגד הזרקת סב-קוטן.

ציטוט מתוך "Anabolics 2009":
Human Chorionic Gonadotropin is generally given by intramuscular (IM) injection. The subcutaneous route is also used, and has been deemed to be roughly equivalent therapeutically to IM injections.919 Peak concentrations of chorionic gonadotropin occur approximately 6 hours after intramuscular injection, and 16 to 20 hours after subcutaneous injection.

ועל כן לדעתי יש העדפה להזרקה תוך שרירית במידה וההזרקה היא על בסיס יומיומי, לדוג' 100iu/ed
והעדפה להזרקה סב-קוטן במידה וההזרקה היא כל כמה ימים, לדוג' 250iu x 2/w.

דרך הגב ובלי קשר לנושא הזה, יצא לי לקרוא גם על הזרקה סב-קוטן של טסט אננתת' ודובר על כך שיש יתרון להזרקה כזו על פני הזרקה תוך שרירית בהקשר לרמות שוות יותר של הטסט' לאורך זמן..

ואם נחזור לנושא המקורי אז בשני הסייקלים האחרונים שעשיתי השתמשתי בהזרקה סב-קוטן ובשני המקרים הכל הלך חלק ולא הייתה אטרופיה של האשכים בזמן הסייקל.

אני לא פוסל כלום (כמובן בגבול ההגיון...), תמיד יכול לצאת מאמר מסוים אשר יסביר מדוע כן זריקות SUBQ יותר טובות.
העניין הוא שאני מעדיף להיצמד למה שכבר מוכח, במקרה הזה ה IM רשום כאופציה היחידה ברפואה.
זה בדיוק כמו ששיניתי את דעתי על הכוריגון במהלך הסייקל, כי יצא משהו מוכח מחקרית ודיי הגיוני.

לגבי טסט אננתת ב SUBQ, ואי זה נשמע קצת הזוי, אני לא רואה איך 1 מ"ל של שמן מוזרקים לתוך רקמות השומן ולא יוצאים מהחור.

לך על SUBQ...במיוחד אם אתה מזריק כל יום ולא פעם אחת-פעמיים בשבוע...
אני משתמש ב HCG אך ורק ב SUBQ ללא שום בעיות, וכך גם אחוז ניכר מצרכני החומרים....
זריקות הרבה יותר נוחות ולא כואבות. אין שום סיבה להזריק HCG לתוך השריר, בטח שלא באופן יום-יומי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית